חיפוש

XIAOMI MI6 – המכשיר החזק בעולם? הסקירה המלאה!

XIOAMI MI6

המלך החדש הגיע? הXIAOMI MI6 הדנדש כבר בידי כשבוע וחצי ואפשר לומר בביטחון – מדובר בשדרוג של ממש על פני הדגמים הקודמים.

למעוניינים בסקירת וידאו – לגלול למטה לסיכום.

לפני שנרחיב על המכשיר, למה וכמה, קודם נתייחס לעיצוב. אחרי הכל, זהו מכשיר דגל והגודל והעיצוב משפיע לא מעט על החלטת הקניה. 

שיאומי היו החלוצים הראשונים לעיצוב וייצור מכשיר נטול שוליים אמיתי – TRI-BEZELESS עם ה MI MIXאילו רצו, יכלו כמובן לייצר מכשיר נטול שוליים כדוגמת ה MIX או הS8 של סמסונג אך לטעמי העיצוב כאן מוצלח במיוחד, למרות שיש, אבוי, שוליים. 
אולי יכלו לקצץ כמה מילימטרים מלמעלה ולמטה, אולם העיצוב כאן פשוט משדר יוקרה, איכות וליטוש. אחרי לא מעט דורות, הMI6 הוא המכשיר המעוצב ביותר של החברה והבגרות והליטוש מורגשים בכל פינה. הוא נוח מאוד לאחיזה, עם פינות מעוגלות בכל זוית. אין בו אף זוית חדה או חיבור מורגש. פשוט חגיגה לעיניים ולאצבעות. 

בצבע השחור המבריק של המכשיר שלי, המכשיר נראה כמו ילד התערובת הלא חוקי של ONEPLUS, IPHONE 7 ו HUAWEI במכשיר אחד. שיאומי לקחו את הטוב מכל העולמות, שלהם ושל המתחרים ויצרו עיצוב מנצח. במקום להמציא את הסמרטפון מחדש עם מסך מעוקל/מגודל/חסר שוליים – הם פשוט ליטשו את העיצובים הקודמים לכדי שלמות. 

הMI5 והMI5S שברשותי נראים ומרגישים זולים בהרבה לצד הMI6, שמרגיש ונראה יקר הרבה יותר, גם ממחירו הנוכחי. 

במילה אחת? !Gorgeous

1494630242394798018
galaxy s8 plus gallery front black s4

XIAOMI MI6

64GB
$ 360 (סין)
  • מעבד - SNAPDRAGON SD835
  • תדר מעבד - 2.45Ghz SD835
  • 6 ג'יגה ראם!
  • סוללה - 3350mAh
  • מסך 5.15" FHD, 428PPI
  • אחסון פנימי - 64GB UFS 2.1
  • מצלמה - 12 מגה פיקסל f1.8
  • מצלמה משנית - 12 מגה פיקסל f/2.6 עם זום X2
  • מצלמה קדמית - 8 מגה פיקסל
  • עמיד להתזה
  • Bluetooth 5.0
  • סים כפול
  • טעינה מהירה
האנדרדוג

GALAXY S8

64GB
$ 750 (ארה"ב)
  • מעבד - SNAPDRAGON SD835 / Exynos 8895
  • תדר מעבד - 2.35Ghz SD835
  • 4 ג'יגה ראם!
  • סוללה - 3000mAh
  • מסך 5.8", FHD+ (עם אפשרות לQHD+)
  • אחסון פנימי UFS 2.1/UFS 2.0) 64GB)
  • מצלמה - 12 מגה פיקסל f1.7
  • מצלמה קדמית - F/1.7 עם אוטופוקוס
  • עמיד למים ואבק
  • Bluetooth 5.0
  • הרחבת זיכרון - MICRO SD
  • חיבור אוזניות 3.5mm
  • טעינה מהירה (אך לא במסך דלוק...)
המלך

לפני שאתם גוללים מהר לתגובות כדי לומר לי שברור שהגלקסי מנצח – אני מסכים. למעשה, גם שיאומי מסכימה. ההשוואה הנ"ל, ולמכשירי דגל יקרים בכלל היא רק לשם הדגמת התמורה למחיר וכאן חברים, עיקר העניין – 
מכשירי שיאומי מעולם לא יועדו להתחרות ישירות בגלקסי S8, אייפון 7 או הP10 של וואוי. אילו היו מתחרים בהם 'ראש בראש' אזי המחיר היה כמובן הרבה, הרבה יותר גבוה. 
לא לא, זה לא המשחק של שיאומי. במקום להתחרות ישירות בחברות עם תקציבי ענק, נתח שוק לא מבוטל וצבא של מהנדסי חומרה ותוכנה, שיאומי בחרו, בצדק, להתחרות על המחיר, או יותר נכון – על התמורה למחיר. לסינים ולהודים – השווקים המרכזיים של החברה – כל יואן/רופי חשוב והבחירה במכשיר שיאומי בחצי המחיר של מכשיר דגל אך עם כ90% מהמפרט והתמורה של מכשיר הדגל – היא בחירה קלה, המוכיחה את עצמה מידי שנה מחדש, גם בישראל כמובן. 

על כן כבודם של ה S8 ושאר מכשירי הדגל מונח במקומם וגם ללא מבחני ביצועים ומצלמות מקיפים אפשר לומר בנחרצות – הMI6 הוא לא המכשיר הטוב בעולם. 

כלומר, לא אם יש לכם תקציב גדול. אם אתם מעדיפים לקנות מכשיר במחירים שפויים יותר ומוכנים להתפשר מעט (והפעם באמת מעט), אזי הMI6 הוא כרגע מהבחירות הטובות ביותר הזמינות בשוק. הMI6 הוא גם מאחרוני המוהיקנים…עם מסך סטנדרטי בגודל 5.15" הנוח לתפעול ביד אחת. 
הLG G6 וה S8/S8+ החדשים אומנם מציגים יחס תצוגה חדשה ושוליים דקים במיוחד, אולם התפעול ביד אחת במסכים הצרים והארוכים האלו הוא לא קל בכלל. הS8 עם מסך 5.8" לדוגמא ידרוש מכם אצבעות גמישות וארוכות במיוחד כדי להגיע לקצה העליון של המסך. 

ה MI6 מציע כמה טכנולוגיות חדשות ומעניינות ששווה להתעכב עליהן, אך קודם לכן – המפרט בקצרה:

ובהרחבה: 

  • OMG! אין חיבור אוזניות 3.5mm! (לא נורא!)

    כן, שיאומי עשו כאן אפל (ובעצם גם HTC וLE ECO) והסירו את חיבור האוזניות. קצת מעצבן אבל היי – כמובן שאפשר עדיין לחבר לחיבור ה USB-C (עם או בלי מתאם, תלוי באוזניות כמובן) ולהנות מאיכות סאונד טובה יותר. 
    אין מה לדאוג, כבר דאגו לנו למתאם באריזה, אז פשוט תחברו את המתאם לאוזניות/רמקול שלכם וזה כל הסיפור. 
    החיסרון המשמעותי היחיד (אך נדיר יחסית) הוא כשרוצים להטעין את המכשיר ולשמוע (עם חיבור חוטי) בו זמנית. לדעתי – אם מיליוני משתמשי LE ECO, אייפון וכו' מסתדרים יפה, אז לא מדובר בחיסרון משמעותי ואכן גם בסקר שערכתי בקבוצה – מרביתכם הסכמתם – זה לא חיסרון משמעותי. 

  • BLUETOOTH 5.0!

    מה זה אומר? התקן החדש ביותר של בלוטות' הוא לא סתם עוד שדרוג קטן, אלא קפיצת מדרגה של ממש. אם עד היום האוזניות/רמקול שלכם החזיק חיבור יציב עד כ10 מטר (ועם קירות בדרך – הרבה פחות), בתקן החדש הטווח הוגדל לכ40 מטר לפחות! 
    זה אומר שאפשר להשאיר את המכשיר בקצה אחד של הבית ואת האוזנייה/רמקול בקצה השני ללא ניתוקים וללא חוטים. הרי מה שווה כל האלחוטי הזה אם חייבים להשאיר את המכשיר עלינו? עם הבלוטות' החדש, כבר לא צריך. 
    אבל לא רק טווח משופר התקן מוסיף, אלא גם שיפור דרמתי ברוחב הפס. מה זה אומר בפועל? העברת קבצים בבלוטות' תהייה מהירה בהרבה אך חשוב יותר – איכות הסאונד תהייה טובה בהרבה! 

    אם אתם חוששים מהתאמה לרמקולים/אוזניות הקיימות שלכם – אין מה לחשוש כלל. התקן תואם לחלוטין לדורות קודמים. כמובן שבכדי להנות מהיתרונות של התקן החדש – יש צורך גם ברמקול/אוזניות התומכות בלוטות' 5.0 ואלו בוודאי יגיעו לשוק בחודשים הקרובים. 


  • SPLASHPROOF (עמיד להתזה)

    אז גם הMI6 מתהדר בעמידות מסויימת למים. בתקופה שבה רוב מכשירי הדגל מדורגים עמידים למים ואבק, שיאומי לא יכלה להישאר מאחור, אולם בחרה שלא להשקיע באטימה מלאה ולהסתפק רק בתואר 'Splashproof', כלומר עמיד להשפרצה. בפועל זה אומר שמרבית הפתחים כוללים אטימת גומי פנימית והמכשיר אמור לשרוד גשם פתאומי או כוס נשפכת על השולחן. טבילה בירקון/צלילת בשונית באילת – לא. 
    שימו לב כי ברשת שלל סרטונים שיווקיים של המכשיר שורד הטבעות מוגזמות – 

קחו את האפקטים המוגזמים האלו בערבון מוגבל. מבחנים אחרים כבר הוכיחו – שיאומי לא הצהירו שהוא רק 'Splashproof' כדי להימנע מתיקוני אחריות ותיאוריות חסרות בסיס אחרות. הוא מוגן להשפרצה בלבד – והאמת? זה יותר ממספיק לרובינו המכריע. אם הצלחתם לא להטביע את המכשירים שלכם עד היום אז הMI6 ישרוד גם אצלכם. 

  • MU-MIMO 2×2 Dual Wi-Fi

    עוד חידוש משמעותי שמציע לנו המעבד החדש בMi6 הוא 'WIFI כפול'. מה זה אומר? 
    הטכנולגיה הזו (שדורשת גם ראוטר עדכני התומך בה) מאפשרת לכל מכשיר תומך להנות מWIFI מהיר ויציב יותר, גם ברשת עמוסה ורוויית מכשירים, עד פי 3 מחיבור WIFI רגיל. 
    במבחן מהירות SPEEDTEST, על אותה הרשת, אותו המרחק מהראוטר (בזק) תוצאות המהירות להורדה והעלאה היו זהות לMI5S שלי. אין ספק כי מערך האנטנות של MI6 מעולה. למעשה – בהשוואות צד לצד לGALAXY S8 – הוא משיג קליטה ומהירות עדיפה באופן מובהק ופער משמעותי. ניתן להניח כי טכנולוגיה זו תהפוך משמעותית יותר בשנה-שנתיים הקרובות עם השיפור בראוטרים בסביבתנו, אז בוודאי תהנו מחיבור מהיר יותר בקניון/משרד עמוס המכשירים. 

עוד קצת על עמידות

הMI6 אומנם צלח ההצלחה יתרה שלל מבחני עמידות ברשת אך לא אוכל להדגיש זאת מספיק – שימו מגן! 
אצלי, בזמן צילום הסקירה, בדרך לא ברורה ועל אף שהמכשיר היה על שולחן הצילומים רוב הזמן, הוא הצליח לעטר עצמו בשתי שריטות עמוקות על גב הזכוכית היפה. כמו כן, בדומה לMI5 – הזכוכית כאן מלוטשת לרמת חלקלקות נאנומטרית…כל כך חלק שגם שיפוע קליל על שולחן חלק יכול לשלוח את המכשיר בגלישה לרצפה. השלדה כאן אומנם משופרת ומחוזקת, אך גם המשקל טיפס – כך שמגן טוב – הוא בבחינת חובה!

חווית שימוש

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 7.1, MIUI כמובן. זה נראה ומרגיש כמו מכשיר שיאומי אחר – טוב, זריז ויפה. הגרסא הגלובלית הרשמית של המכשיר עדיין לא זמינה להורדה לכן את הסקירה ביצעתי עם הגרסא הסינית המקורית. 

הגרסא הסינית המקורית היא למעשה הרום העדיף ביותר לכל מכשירי שיאומי, שכן היא זוכה לעדכונים האיכותיים והתכופים ביותר. החיסרון? אין שירותי גוגל ואין שפות נוספות מלבד אנגלית (וסינית כמובן). 

שימו לב כי ישנם כבר מוכרים רבים שטוענים לרום גלובלי רשמי – זהו שקר! מדובר ברום חנויות רווי באגים ומי יודע אילו פרצות אבטחה. מומלץ להתקין רום רשמי/אירופאי (XIAOMI.EU) ולא להסתמך על טענות אלו, עד אשר הרום הגלובלי הרשמי יפורסם באתר הרשמי.

מיותר לציין שנעלה מדריך מפורט כיצד לבצע זאת בהמשך. 

הרום הסיני כולל כמה וכמה אפליקציות סיניות, שאת כולן ניתן למחוק בקלות. כל שאנו צריכים לעשות כדי להשתמש במכשיר כרגיל (למעט עברית בתפריטים) הוא לבחור עברית ואנגלית כשפות במקלדת ולהתקין שירותי גוגל

כאמור אי הנוחות הזו היא זמנית בלבד. ניתן להניח כי בדומה לרוב מכשיריה, גם הMI6 יזכה לרום גלובלי בהקדם, הכולל עברית מלאה בתפריטים, נקי מאפליקציות סיניות מיותרות וכולל כמובן שירותי גוגל (PLAY) מותקנים מראש, ומרבית החנויות ימכרו את הגרסא הגלובלית הרשמית. 
עד שזה יקרה – קחו זאת בחשבון לפני הקניה.  

הוא מהיר יותר מMI5? MI5S?…

אז כבר אמרנו שהמכשיר הזה הוא המהיר בעולם, והוא בהחלט מרגיש מאוד מהיר. אני מניח שרוב האנשים לא בהכרח ירגישו בהבדל גדול מול מכשירים אחרים, בפרט מהירים וחזקים, אך גם מול הMI5S שברשותי ביום יום, שהוא מכשיר חזק ומהיר מאוד בפני עצמו, ההבדל מורגש. בפתיחת אפליקציות צד לצד – הMI6 מוביל בפער ניכר. בין אם מדובר במשחקים ואפליקציות כבדות או סתם YNET ופייסבוק – הוא פשוט מהיר יותר. ההבדל כמובן מסתכם בשניות בודדות לכל היותר ולא כזה שיגרום לי להמליץ לכם לזרוק את כל המכשירים הישנים לפח ולהתקדם, אך דעו שההבדל כאן קיים ומורגש ולא רק במבחנים הסינטטיים. 

עוד שיפור משמעותי הוא בניהול הזיכרון. מערכת MIUI תמיד הייתה אגרסיבית מידי בניהול מולטיטאסקינג עם סגירה תכופה של אפליקציות פתוחות ברקע. עבורי זה מעולם לא היה שיקול חשוב – לעיתים נדירות אני נדרש לחזור לאפליקציה שפתחתי כמה וכמה אפליקציות קודם לכן, או יותר נכון – כמה שעות קודם. גם אם האפליקציה נפתחת מחדש, זה רק עוד כמה שניות. בכל מקרה, לכל החוששים ואוהבי הראם, שיאומי הפעם קיבלו את הביקורת ויישמו – ניהול הזיכרון שופר וניתן להשאיר לא מעט אפליקציות פתוחות בזיכרון. 

מה לגבי כל הראם הזה? בדומה לONEPLUS 3T, שיאומי השקיעו כאן בלא פחות מ6GB! יותר מידי? כן. 
חייבים לומר שזה פשוט לא נידרש (עדיין). אין באמת צורך ביותר מ4GB ראם ל99% מהמשתמשים והמשימות. אפילו בכיר בHUAWEI צוטט לא מזמן אומר ש4GB ראם בטלפון הם די והותר, ו6GB הם רק ל'אפקט הפסיכולוגי'. 
גם בהשוואות שביצעתי בין הMI5S PLUS בגרסאת 4GB והONEPLUS 3T עם 6GB, לא מצאתי הבדלים בביצועים כלל. לכן, מצויין שיש כאן הרבה ראם. לא נתלונן על כך כמובן וזה הופך את המכשיר ליותר 'FUTURE PROOF', אולם היה עדיף אם שיאומי היו חוסכים קצת על הראם (היקר) לטובת מחיר עדיף עוד יותר.

עד כאן הכל טוב ועכשיו מגיע ה'אבל…'

בדומה לרוב מכשיריה, בפרט אלו שהושקו בחודשים האחרונים, שיאומי שיחררה את המכשיר עם תוכנה שאפשר לכנותה כ'ניסיונית'. מידי פעם קריסות בשלל אפליקציות, זליגת סוללה גבוהה מידי בהמתנה – גם כשהמכשיר אינו פעיל כלל, איטיות מסויימת במעבר בין מצבים במצלמה…

ניכר שהתוכנה כאן פשוט לא אפוייה עד הסוף. את שיאומי אנו מכירים לא מהיום וידוע שהם מעדכנים מידי חודש (ואף מידי שבוע ברום המפתחים) ואני סמוך ובטוח שהבעיות יפתרו במהרה, אולם מצער לראות מכשיר כה מוצלח מצד אחד, משוחרר עם רום לקוי מצד שני, בוודאי כשלחברה כבר יש עשרות מכשירים וניסיון ארוך שנים ומדובר במכשיר הדגל של החברה. לפחות אפשר לומר ששיאומי ב'חברה טובה' הפעם, שכן גם על הגלקסי S8 החדש יש טענות דומות על BIXBY ולאגים. 

ביצועים

כאמור עד שיגיע המלך החדש, הMI6 הוא מלך האנדרואידים –

ANTUTU –  נקבל בין 165,000 ל180,000 נק'. במבחן ה3D לבדו, מעל ל70,000 נק'!!!

Geekbench – תוצאה מדהימה של 6518 נק' לMulti-Core ו1919 לSingle Core. 

3DMark- במבחן Slingshot – 3276 נק'. 

בקיצור לא צריך כאן יום לימודים ארוך או להבין מה כל תוצאה ומבחן כאן אומרים. המכשיר הזה פשוט הכי חזק שיש כרגע ושני רק לאייפון 7. פשוט סופרמן. 

תוכלו להעמיס כאן כמה שרק תרצו, להתקין כל משחק, הכי חזק ובהגדרות הכי גבוהות – והכל ירוץ חלק. לעתיד הנראה לעין – המכשיר הזה יספק כל אחד בהיבט המהירות והביצועים. 

סוללה

אם יש היבט אחד שבו שיאומי מתעלים על כל המתחרים, מלבד תמורה למחיר כמובן, הוא בסוללה. סדרת הרדמי למשל, עם ביצועי סוללה כה מוצלחים שרבים מעדיפים להסתפק בסדרת הרדמי לטובת הסוללה העדיפה בהרבה, גם אם הדבר אומר להתפשר על המצלמה והביצועים. סך הכל, מה שווה מכשיר, חזק ומשוכלל ככל שיהיה ועם מצלמה טובה ככל שתהיה, אם אי אפשר להשתמש בו כי הסוללה נגמרה? 

לרוע המזל אף יצרן עוד לא השכיל לשלב סוללת ענק במכשיר דגל קומפקטי. למעט מכשירים בודדים כגון ה HUAWEI MATE 9, כל מכשירי הדגל בשוק מסתפקים בסוללות שהן רק 'מספיק' לטובת עיצוב דק ומרשים. 
אין מה לעשות…כשאנו באים לרכוש מכשיר במאות דולרים ומחפשים את המכשיר שנראה הכי מרשים ויפה, רובינו לא שוקלים את את היבט הסוללה מספיק ומעדיפים מכשיר 'יפה' ודק יותר. 

כך נותר לנו רק להמשיך ולפנטז על מכשיר דגל עם סוללה של 4000mAh לפחות…בינתיים נסתפק ב3350mAh של הMI6 – נתון מכובד מאוד גם כן והכי גבוה מבין כל מכשירי הדגל בגודלו (הS8 לדוגמא רק עם 3000mAh, על מסך גדול בהרבה). 
בפועל זה מקנה לכם כ5.5-6 שעות מסך (פעיל) בשימוש בינוני-ממוצע, ו7+ בשימוש קל יותר. נתון מעולה ששם אותו מעל רוב המתחרים בשוק וטוב במעט מקודמו – הMI5S. די והותר ליום עבודה מלא. 

בסוללה לעיתים ההבדל הקטן הוא משמעותי מאוד. אילו היה לכם רק עוד כמה ליטרים במיכל הדלק כשנורת האזהרה כבר נדלקת למשל…זה הבדל של יום ולילה. לעיתים עוד כמה כמה אחוזים הם ההבדל בין להטעין ברגע זה או עוד כמה שעות (או בכלל לא). כך שהשיפור כאן מורגש ומבורך, יחד עם המעבד החסכוני יותר גם הוא. רק צריך שהרום יעודכן ויטופל בהתאם כדי להביא את ביצועי הסוללה למלוא הפוטנציאל. 

טעינה מהירה, כמובן שיש כאן, מסוג QUICK CHARGE (QC) 3.0 המצויינת. המכשיר נטען במלואו בכשעה וחצי. שיאומי השכילו הפעם לכלול מטען מהיר תומך באריזה מה שחוסך לנו רכישה מיותרת של מטען תומך טעינה מהירה. היתרון הגדול של הטעינה המהירה מורגש דווקא בטווחי הביניים. כפי שאמרתי לעיל לגבי הסוללה, ההבדלים הקטנים הללו לעיתים עושים הבדל ענק בשימושיות. בין 20% ל90% לערך, הטעינה מהירה מאוד כך שגם כ20-30 דק' מספיקים להוסיף עשרות אחוזים לסוללה, שלרוב יספיקו לכם ליום נוסף/פעילות מאומצת כמו ניווט/משחקים/סרטים. 

ניווט

טוב יש כאן את המפרט הטוב בשוק עם המעבד הכי חדש…ולא מדובר ביצרנית סינית עלומה או LG – לכן הGPS כמובן עובד כאן מצויין. המעבד החדש מהיר להפליא להשיג נעילת GPS עם קליטה מצויינת והרבה לווינים. פשוט מעולה. 

סאונד

גם כאן שיאומי פעלו נכון ובחרו בספיקר כפול – אחד בתחתית המכשיר והשני באוזנייה. הסידור הזה מוצלח מכיוון שאינו מוסיף גודל נוסף למכשיר ועושה שימוש ברכיבים הקיימים. הספיקר התחתון הוא תמיד מיקום מוצלח – כזה שלא נחסם ונבלע כשהמכשיר מונח על השולחן, והעליון מוסיף סאונד המופנה ישירות אלינו בזמן משחק/צפייה במסך. 

למרות הספיקרים הכפולים, אין כאן הבדל דרמטי מאוד באיכות והעוצמה בהשוואה לMI5S/MI5. הספיקר הקדמי חלש יחסית ומפיק רק כשליש עד חצי מהווליום של זה התחתון, ועדיין- השיפור מורגש ומבורך. 

באוזניות, בשילוב עם המתאם – אין הבדל דרמטי באיכות הסאונד או נוחות השימוש. 

מצלמה

הסיבה העיקרית לקנות מכשיר 'דגל' היא מצלמה טובה. כולנו מצלמים היום בעיקר עם הסמרטפון ולרבים הסמרטפון הוא המצלמה היחידה בבית.

בסקירה זו אשתף אתכם בשלל דוגמאות מהמצלמה אולם אוסיף בהקדם מבחן השוואה למתחרים מובילים ברמת מחירו של הMI6, כגון ה ONEPLUS 3T, ZTE AXON 7, סמסונג גלקסי S7, אייפון 6S וקודמיו – XIAOMI MI5 & MI5S כדי שתוכלו לשפוט בדיוק איפה הוא עומד מול התחרות מבית ומחוץ. 

כמובן יש כבר גם שלל השוואות ברשת לכל מכשיר מוביל בשוק. המסקנה מהשוואות אלו ומניסיוני שלי היא ברורה – 

לא תקבלו כאן את מצלמת הסמרטפון הטובה בעולם.
אבל, כן תקבלו מצלמה (כפולה) מעולה עם איכות שלרוב משתווה או לכל הפחות תספק כ90% מהאיכות של מכשירי הדגל העולים פי 2 ויותר. תצטרכו לשאול את עצמכם האם השיפור הקל באיכות התמונה בסיטואציות מסויימות, אכן מצדיק את הקפיצה במחיר (לדעתי לא). 

אחרי כשבוע עם המכשיר וכמה מאות תמונות וסרטונים – להלן המסקנות: 

  • המצלמה הקדמית – טובה ומלאת פרטים, אך רק בתאורה טובה. בתאורה נמוכה יותר – המצלמה הקדמית של הדגמים הקודמים הייתה עדיפה ומחמיאה יותר. בתאורה נמוכה התמונה מגורענת מידי ובכלל – מי רוצה כל כך הרבה פיקסלים כשהוא מצלם את עצמו? 🙂 
    מזל שיש מצב יופי משוכלל שמחליק את כל הנקבוביות והקמטים. 

  • המצלמה הכפולה היא לא גימיק! כן זה שימושי וזה עובד מצויין! 
    ימים יגידו כמה תמונות אצלם עם מצלמת הזום כמובן, אבל המצלמה השנייה בהחלט שימושית בלא מעט מצבים. רוצים לצלם משהו רחוק? הילד קצת התרחק? אולי לעשות קלוז אפ על החבר/ה? קליק ואתם שם, וזה נראה הרבה יותר טוב מסתם זום דיגטלי רגיל. 

  • מצלמת הזום מפיקה תמונות יפות ומפורטות בתאורה טובה. בתאורה נמוכה – עדיף להישאר עם המצלמה המרכזית, אשר לא רק עם חיישן סוני עדיף, אלא גם עם ייצוב אופטי התורם רבות. 
    הפוקוס לעומת זאת – מעט מפספס במצלמת הזום מידי פעם. 95% מהזמן הוא יקלע למטרה אך לעיתים רחוקות יסרב להינעל ללא הכוונה ידנית. גם צילום מאקרו, מטווח קרוב – מקשה על העדשה הזו מאוד ולא ניתן לצלם איתה מקרוב מרוד. 

  • המצלמה ה'עיקרית' מצלמת נהדר. איכות התמונות טובה מאוד, עם המון פרטים וחדות ופוקוס מהיר. בעיית ה'Focus Breathing' בוידאו, שבה הפוקוס לעיתים נאבד והמצלמה מתמקדת חזור ושוב מידי כמה שניות – הרבה פחות מובחנת כאן מבדגמים הקודמים. 
  • גם בתאורה נמוכה הצילום לא רע בכלל והשתפר לאין שיעור מהMI5 ודגמי עבר אחרים. 
  • מצב ה'PORTRAIT' – שבו הרקע מטושטש לאפקט של Bokeh/עומק שדה או מצלמה מקצועית אם תרצו, מרשים ושימושי! 
    לפי השוואות רבות ברשת, האלגוריתם כאן עובד טוב ומדוייק יותר מבHUAWEI P10 והאייפון 7 פלוס (שגם להם מצלמות כפולות). האלגוריתם גם עובד יפה על אובייקטים שונים ולא רק אנשים (כפי שדורות קודמים ביצעו). 
    התמונות שמצב זה מפיק פשוט נהדרות. האובייקט המצולם פשוט 'קופץ' החוצה מהתמונה והרקע מטושטש בעדינות. אפקט זה אומנם קיים באפליקציית המצלמה של גוגל מזה שנים, אולם הדבר שונה מאוד מסתם עיבוד תוכנה מצילום עם מצלמה אחת. כאן השימוש בשתי מצלמות נפרדות ויחד עם המעבד החזק במיוחד – יוצר את האפקט מיידית. לא צריך להזיז את המכשיר בכיוון מסויים, לא צריך שהמצולם יעצור נשימה ולא להמתין כמה שניות ארוכות לשמירה ועיבוד. האפקט פשוט מיידי.  
    אבל, המעבר למצב זה ממצב הצילום הרגיל לעיתים לוקח שניה או שתיים יותר מידי. מספר פעמים גם נתקלתי במצבים בהם הפוקוס פשוט נתקע וסירב להתפקס כלל. רק יציאה מהאפליקציה פתרה את העניין (עוד דוגמא לבאגים ברום הנוכחי). 
    החיסרון הגדול ביותר של מצב זה הוא שהוא עושה שימוש בעדשת הזום כך שהתמונה היא תמיד עם תקריב. זה אומנם נהדר לפורטרטים (להם הוא מיועד) אך לא פעם זה פשוט קרוב מידי. 

שימו לב – התמונות לא כפולות אלא צילום במצלמה הראשי, הזום ומצב פורטרט): 

חיישן טביעת אצבע

כאשר הMI5 הושק, חיישן טביעת האצבע שלו היה 'ככה ככה'. כמה עדכונים אחר כך הוא כבר הפך למעולה. 

אחריו הגיע הMI5S עם חיישן 'אולטרסוני' מתחת לזכוכית – הראשון מסוגו. הניסוי לא כל כך הצליחץ אומנם עדכונים שיפרו גם כאן את הדיוק ומהירות התגובה, אולם גם היום החיישן של הMI5S הוא מעט איטי מידי בהשוואה גם לשאר דגמי שיאומי – גם אלו מהסדרות הזולות יותר. 

הMI6 מכפר על קודמו ומשלב חיישן 'רגיל' אך גם הוא מתחת לזכוכית במגרעת קטנה בסנטר המכשיר. קודם כל נשבח את שיאומי על המיקום – אומנם חיישן בגב זה נחמד ונוח ועדיף מכלום, אך קדמת המכשיר היא המקום הנכון ביותר לחיישן טביעת אצבע. אפשר לפתוח את המכשיר תמיד, גם כשהוא מונח עם הגב השולחן (רוב הזמן) ולא צריך למשש ולגשש בגב המכשיר (S8…). 

אז איך הוא מגיב? פשוט מאוד – הכי מהיר ומדוייק בשוק. פשוט ככה. 

החיישן כאן עובד 10 מתוך 10 פעמים ומהיר בטירוף. מצמצתם? פספסתם! גם ידי קוסם לא יוכלו כאן למהירות החיישן וכל נגיעה קלה, גם לשבריר שניה – והמכשיר כבר פתוח. תענוג!

חיישן IR BLASTER

יש 🙂 
עובד ושימושי כשלא מוצאים את השלט של המזגן/טלויזיה. 

סקירת וידאו

סיכום

לסיכום – הMI6 הוא מכשיר נהדר.הוא כמובן ממש לא מושלם (גם הגלקסי S8/אייפון שעולים כפול לא). המצלמה עדיין לא ממצה את מלוא הפוטנציאל – אלגוריתם הפוקוס, טווח דינמי, ייצוב וידאו וכו' – עדיין לא משתווים לחלוטין לחלופות (היקרות בהרבה). כמו כן הרום דורש עדכון בהקדם, הוא עוד לא זמין (כרגע) עם רום גלובלי ולכן אם אינכם מתמצאים בהחלפת רומים (או מוכנים לשלם לטכנאי), עדיף לכם להמתין/לבחור באחר. על כל החסרנות הללו, קשה שלא לשבח אותו ולהמליץ עליו בחום. 
הוא נראה נהדר, מרגיש נהדר, בנוי נהדר, המצלמות טובות מאוד, הסוללה טובה…והכי חשוב – הוא נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר מבין כל מכשירי הדגל, למעט אולי הONEPLUS 3T הגדול יותר. גם במחירו, שללא ספק ירד בחודשים הקרובים קרוב יותר למחירו הרשמי בסין – כ360$, אפשר לומר שהוא פשוט מציאה. הרי בואו נודה על האמת – קניית מכשיר דגל, ובפרט חדש, מעולם לא הייתה החלטה כלכלית במיוחד, לכן ניתן לומר שגם כעת, בכ440$, הMI6 הוא פשוט מציאה לכל מי שמחפש מכשיר דגל קומפקטי. 

שורה תחתונה? 

מומלץ!

שאלות נפוצות

אני מאוד רגיש למשקל וגודל המכשיר ולכן בניגוד להרבה, מעדיף עדיין מכשירי 5"~ על פני 5.5" ומעלה. הMI5 היה המכשיר הקל בקטגוריה – רק 129 גרם. אומנם היו כמה סרטונים ויראליים שפקפקו בעמידותו, אך הלכה למעשה – אצלי בבית הוא שרד ילד בן שנתיים ועשרות נפילות קשות. מכשיר קל יותר – לרוב עמיד יותר. הבעיה הוא שהוא הרגיש קצת זול, בעיקר בכפתורים. 

הMI5S – כבד יותר מהMI5 אך כבר מרגיש יוקרתי ומוצק יותר. 

הMI6 כבד עוד יותר – כ170 גרם – לא מעט כשמוסיפים גם מגן מסך וכיסוי המוסיפים עוד כ15-30 גרם בדר"כ. ההבדל בהחלט מורגש אולם המכשיר קומפקטי ומאוזן מספיק בכדי שגם לרגיש למשקל כמוני, הדבר לא יפריע והוא פשוט נוח. 

כמו קודמיו, המסך כאן הוא LCD IPS מעולה, עם צפיפות PPI גבוהה במיוחד ובהירות גבוהה במיוחד – כמעט 600ניט! מהמסכים הבהירים ביותר בשוק וקריא גם בקיץ הישראלי. 

כן.
הוא פשוט מהיר יותר בכל פעולה. לא שהקודמים איטיים כמובן, כך שהבחירה תלויה בתקציב שלכם.

הMI5, MI5S וMI6 עם מצלמות טובות ודומות מאוד. אין הבדלים מאוד דרמטיים, והMI5S בפרט דומה מאוד (ולעיתים מתעלה) לMI6. 
הMI6 מוסיף את מצב טשטוש הרקע + מצלמת זום שפשוט יאפשרו לכם להשיג תמונות אחרות, שפשוט לא הייתם משיגים עם הMI5S/MI5 כלל ולכן ניתן לומר שהוא בעל המצלמה הטובה ביותר. 

לכל מכשיר יתרונות וחסרונות משמעותיים משלו. אין כאן 'מנצח' אלא המכשיר הטוב ובעיקר המתאים ביותר עבורכם, וכמובן – התקציב שלכם. 

MI6 64GB

MI6 128GB

קופון REMi64G

8.5 Total Score
XIAOMI MI6

עיצוב
9
מפרט
10
ביצועים
10
מצלמה
8
סאונד
8
סוללה
8
חווית שימוש
8
סורק טביעת אצבע
10
מחיר
9
User Rating: 3.27 (11 votes)

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo