חיפוש

XIAOMI MI5S – הכי טוב, בהכי מעט!

XIAOMI MI5S – (סקירה) הכי טוב, בהכי מעט!

שורה תחתונה

הMI5 עדיין מכשיר דגל אטרקטיבי אך הMI5S כבר כאן, והוא טוב יותר כמעט בכל דבר.
מכשיר מנצח במחיר מנצח.

הקדמה

לא נלאה בסיפורים וסופרלטיבים. כמעט כולם כבר מכירים את שיאומי – מהמותגים הנמכרים בעולם.
הMI5S הוא הדור החדש והמשודרג לMI5 האהוב (ראו סקירה מלאה, תקציר). גם על הMI5S ואחיו הגדולים – MI5S PLUS וNOTE 2 סיפרתי לכם לא מעט, כולל השוואה לגוגל פיקסל ושאר מכשירי דגל מובילים בשוק. על הנייר – אין עוררין – ללא ספק מדובר בשדרוג טוב ומשמעותי של מכשיר מוצלח גם כך, וכמובן שהMI5S הוא הקנייה הטובה יותר, שכן הוא עולה כמעט אותו הדבר אבל עם מפרט עדיף.

מפרט

הMI5 מגיע ב-3 תצורות-

  • MI5 – גרסאת הבסיס, המשתלמת ביותר, עם מעבד בתדר מעט מוחלש, 3GB זיכרון ראם ו32GB זיכרון פנימי.
  • MI5 PRIME – עם מעבד בתדר 2.15Ghz, זיכרון פנימי של 64GB ו3GB זיכרון ראם.
  • MI5 PRO – הגרסא הבכירה ביותר, עם 128GB זיכרון פנימי ו4GB זיכון ראם. מגיעה גם עם גב קרמי (להבדיל מגב הזכוכית גורילה 4 של הדגמים האחרים) ונימכרת בכמויות מצומצות יחסית.

ה MI5S החדש מגיע גם הוא ב-3 תצורות – 

  •  MI5S 3/64GB– הדגם ה'רגיל' והנפוץ עם 3GB ראם, 64GB זיכרון פנימי.
  • (MI5S 4/128GB (PRIME/PRO – למעשה כינוי הפריים או פרו הוא כינוי של החנויות בלבד. דגם זה מגיע עם 4GB ו128GB זיכרון פנימי. גרסא זו כוללת 4GB ראם, 128GB זיכרון פנימי וגם מסך הרגיש ללחיצה! בדומה למכשירי דגל בודדים בשוק, כגון האייפון החדשים, לחיצה חזקה יותר תפתח תפריטים וקיצורים של אפליקציות ישר משולחן העבודה. נחמד אך לא משמעותי ורלוונטי בשלב זה רק לממשק המכשיר עצמו שכן פונקציה נתמכת על ידי אפליקציות ספורות בלבד.
  • MI5S 4/32GB – גרסא חדשה ונדירה, שכרגע עוד לא זמינה בחנויות. גרסא זו כוללת זיכרון ראם מורחב של 4GB אך הזיכרון הפנימי – קטן יותר.

נציין גם את ה MI5S PLUS אשר מגיע עם מסך גדול משמעותית (5.7"), מעבד חזק יותר (2.35Ghz), מצלמה אחורית כפולה (אך לא בהכרח עדיפה), סוללה גדולה יותר כמתבקש ואופציית 6GB ראם. ראו פוסט מורחב אודות גרסאת ה MI5S PLUS.

אוקיי, קצת מבלבל אני יודע, אז לפני שנמשיך, נעשה לכם סדר, איזו גרסא היא המתאימה ביותר עבורכם.

1. גודל–  מחפשים מכשיר עם מסך גדול? הMI5S PLUS (או מכשיר 5.5-6" אחר כמובן) הוא עבורכם. מעדיפים קומפקטי יותר – הMI5S/MI5 הם עבורכם. 
* יש שיגידו 'הגודל לא משנה לי', אז בכל זאת – זה הפקטור המורגש והמשמעותי ביותר במכשיר והוא העדיפות הראשונה בבחירת מכשיר.

2 מחיר ונפח – כבכל מכשיר דגל כמעט, שני אלו הולכים יד ביד. הן בMI5 והן בMI5S אין אפשרות להרחבת זיכרון עם כרטיס מיקרו SD. על כן נאלץ לבחור בגרסא עם הנפח המתאים יותר לנו ולהתבסס ככל האפשר על שירותי גיבוי וענן. זיכרו כי בגרסאת 32GB לדוגמא, בפועל נמצא כי רק כ25GB פנויים לנו לשימוש כללי לכל היותר. כלומר גם לקבצים, מוזיקה, התמונות מהקבוצה של הוואטסאפ ופייסבוק, תמונות וסרטונים שצילמנו (ואם צילמנו ב4K – צפו לקבצי ענק) וכד'. נשמע יחסית הרבה אך לא בהכרח מספיק לכל אחד.
לכן אם אתם רוצים נפח גבוה יותר, כמו גם ביצועים מעט טובים יותר (שכן גרסאת ה32GB של הMI5 חלשה יותר בכ22% משאר הגרסאות, ספק אם תרגישו בכך אך חשוב לציין), תצטרכו לבחור ב64GB ומעלה, ככל שהתקציב מאפשר.
כמובן שנתחשב גם בתקציב. הMI5 בגרסא הבסיסית ביותר זמין היום במחיר מצחיק של 215$ בלבד לגרסא הגלובלית!.
הMI5 והMI5S בגרסאות 64GB ומעלה, נמכרים בזמן כתיבת סקירה זו בכ280$ ומעלה, וגרסאותה 128GB בכ350$ ומעלה.

3. רום – כלומר מערכת ההפעלה.
את הMI5 ניתן לקנות עם רום גלובלי רשמי. כזה שלא דורש שום התעסקות משום סוג, כולל עברית מלאה ועדכונים אוטומטיים. מה שאנו אוהבים לכנות – 'להכניס סים ולהנות'.
לMI5S, בזמן זה, עדיין אין גרסא גלובלית רשמית, אם כי יש הנחה כי כזו תושק במוקדם או במאוחר, שכן אחריו הגדול – הMI5S PLUS כבר זכה לגרסא כזו. המשמעות עבורכם היא שהמכשירים הנמכרים בשוק בזמן זה דורשים פתיחת בוטלואדר והחלפת רום. אם מושגים אלו זרים לכם, זהו לא המכשיר שלכם ועדיף כי תבחרו בMI5 הגלובלי.

המכשיר שאני בחרתי להזמין לסקירה, הוא הגרסא הפופלארית והמשתלמת ביותר, הלא היא ה3GB/64GB של ה MI5S. גרסא זו נמכרת בפועל במחיר נמוך יותר מהגרסא המקבילה של ה MI5, אך כוללת מפרט עדיף, לכן הבחירה, קלה וברורה. בנוסף יש בידי גם את הMI5 64GB אותו סקרתי לכם קודם ולכן אוכל להשוות לכם, צד לצד, האם הדגם החדש אכן עדיף, או שמא מדובר בהרבה רעש על לא כלום.

המפרט של מכשיר הסקירה –

  • מעבד – סנאפדרגון 821 החדש! תדר 2.15Ghz.
  • זיכרון ראם – 3GB LDDR4
  • זיכרון פנימי – 64GB בתקן UFS 2.0 (המהיר ביותר)
  • מסך –  5.15 אינטשFHD
  • כרטיס זיכרון – ללא
  • מע' הפעלה – אנדרואיד 6
  • מצלמה אחורית – 12MP, חיישן סוני IMX378 עם ייצוב אלקטרוני (לוידוא בלבד)
  • מצלמה קדמית – 4MP 'אולטרה פיקסל'
  • תדרים:
      • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
        3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
        4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz
        (כל התדרים בישראל, כולל דור 4 כמובן)
  • מידות – 145.6 *70.3 *8.3 מ"מ
  • משקל – 145gr
  • סוללה – 3100mAh, טעינה מהירה מסוג QC3.0
  • כרטיס SIM – כפול
  • חיישנים –Gyroscope, Accelerometer, Distance sensor, Light sensor, Hall sensor, E-compass, barometer
  • חיישן טביעת אצבע אולטרסוני 'מתחת לזכוכית' – הראשון מסוגו בעולם

מה בחבילה

כרגיל עם מכשירי שיאומי ואם לומר את האמת – כמעט כל מכשיר דגל היום, לא מקבלים בקופסא יותר מידי. המכשיר עצמו. קצת ניירת. כבל USB-C ומטען QC2.0 סטנדרטי.

איכות הבנייה והחומרים

הMI5 שקדם לו, מרגיש מצויין בידיים. הוא דק וקל משקל – מהקלים ביותר בשוק. אבל הוא חטף גם לא מעט ביקורות על איכות הבניה, רובן שלא בצדק (כגון מבחני כיפוף ושבירה מגוכחים שכל מטרתם היא הגדלת מספר הצפיות ביוטיוב…) וחלקן בצדק, כמו על הכפתורים הרופפים יחסית.
הפעם נראה ששיאומי הקישבו ויישמו – הMI5S אומנם כבד יותר, אך בהתאם גם מרגיש מכשיר איכותי ויציב בהרבה. מכשיר עם נוכחות. במקום גב הזכוכית החלקלק של ה MI5, וכשאני אומר חלקלק אני מתכוון למחבת טפלון חדשה עם 100 גרם חמאה וכף שמן על שולחן הוקי אוויר – כל כך חלק שללא מגן טוב המוסיף קצת חיכוך – לא ניתן להשאיר אותו על שום שולחן, שכן הוא יחליק לו לאיטו לעבר הרצפה.  בMI5S לעומת זאת, יש לנו גב מתכת יצוק וחסון שאינו מחליק לשום מקום.

גם את הכפתורים הרופפים החליפו כאן בכפתורים יציבים וחזקים בהרבה. תתקשו למצוא תלונות על הכפתורים הללו והם מרגישים מצוין ובנוים להחזיק, אך אם נהיה ממש, אבל ממש דקדקנים, כי בכל זאת מדובר במכשיר דגל, אז הם עדיין עשויים פלסטיק ועדיין קצת לא מרגישים איכותיים כמו בסדרת הMI4/C והרדמי הזולה יותר. כנראה שמדובר בחיסרון הנובע מעיצוב וזווית הגב עצמו.

למעלה, חיבור האוזניות כמובן ולהבדיל מה MI5 – אין כאן  IR BLASTER – קרי עינית אינפרא אדום לשליטה כשלט אוניברסלי על הטלויזה, המזגן וכד'. קשה לבוא בטענות לשיאומי על הסרת הפיצ'ר. אומנם יש בודדים המשתמשים בו רבות, אך עבור הרוב המכריע אין בכל שימוש רב אם בכלל ובכך מיישרת שיאומי קו עם שאר היצרנים הגדולים בשוק שבחרו להסיר יכולת זו בכדי לחסוך עוד כמה דולרים.

למטה חיבור הטעינה מסוג USB-C במרכז ומשני צדדיו חרירי הספיקר, אשר בפועל מנגן רק מצד אחד. בצד שמאל – ריק לחלוטין למעט מגירת הסים הנשלפת.

מלפנים – נמצא את אותו המסך בדיוק של ה MI5, ואין בכך דבר רע, שכן מדובר באחד המסכים הטובים והבהירים בשוק, עם עוצמת בהירות גבוהה במיוחד (הגודל הלא סטנדרטי של 5.15" נובע מהוספת שורת LED לתאורה אחורית חזקה יותר של 600 ניט!).

להבדיל מהMI5, הMI5S מצטרף גם הוא לטרנד הבלתי נמנע של גימור 2.5D לשולי המסך, קרי שוליים מעוקלים המקנים תחושה נעימה יותר ביד ומשתלבים היטב עם גב המכשיר. מצד אחד, זה נוח מאוד, זה יפה מאוד וגם נותן תחושה של שוליים דקים מאוד, אבל, מצד שני, גם מקשה על מציאת מגני מסך תואמים המכסים את השוליים עד הסוף.

מה שלא התייחסו אליו מספיק כאן הם השוליים השחורים סביב המסך. כמו בסקירה של הMI5 אדגיש ואומר – נושא זה קצת יצא מפורםורציה, עם גולשים המעירים על תמונות וסרטוני יוטיוב שהשוליים השחורים סביב המסך מכוערים ועבים להחריד, מבלי שהחזיקו את המכשיר מעולם. אז בפועל, גם לאחר חצי שנה עם הMI5 – מעולם לא אמרו לי וואו, איזה שוליים עבים, וגם לא שמתי לכך באופן מיוחד בעצמי. סך הכל, שוליים דקיקות שרואים רק כשהמסך דלוק. אומנם היה יפה יותר אילו לא היו כלל, אבל זה באמת קטנוני, בטח ביחס לתמורה האדירה למחיר הקטן.

במקום כפתור הבית הלחיץ של הMI5, יש לנו כאן כפתור מגע במגרעת קטנה שבתוכה גם חיישן טביעת האצבע, בדומה מאוד ל ONEPLUS 3. האמת, ציפיתי ליותר. כל הרעיון והשיווק סביב 'החיישן האולטרסוני' היא שהוא ישב מתחת למסך ולמעשה לא יתפוס מקום נוסף. כאן לא רק שהוא במקומו הסטנדרטי אלא גם במגרעת קטנה. זה אומנם נוח ועובד ומקל למצוא את החיישן, אך חדשני במיוחד כפי שטענו בברושור – זה לא.

עוד על חיישן טביעת האצבע בהמשך.

סה"כ נסכם את איכות הבנייה כטובה מאוד ואפשר גם לומר – טובה יותר. טובה יותר מהMI5 ובכלל ממקרבת את הMI5S הזול להפליא צעד אחד נוסף לצד הגלקסי S7, אייפון 7 וכד' העולים פי 2 ויותר. העיצוב יפיפיה, יוקרתי ונוח, מרגיש מצויין בידיים ופשוט בוגר ומלוטש יותר מקודמו.

חווית משתמש

אהMI5 64GB אצלי כבר כמה חודשים טובים והוא לא מראה שום סימני עייפות או האטות מורגשות למרות שימוש כבד, זיכרון מלא בתמונות וסרטונים ועשרות אפליקציות.
הסנאפדרגון 820 הוא עדיין 'חייה רעה' ופשוט מטיס כל דבר. הסנאפדרגון 821, משפר קלות גם את הביצועים, גם את צריכת הסוללה וגם את ניהול החום. אז איך קוראים לסמארטפון שהפך ממש מהיר לממש ממש מהיר? תגידו אתם. מה שבטוח – הוא מהיר! קשה לומר שמרגישים בהבדל דרמטי מול ה MI5 64GB, אך יש הבדל מורגש, גם אם קטן.

מסך ומגע

כמו קודמו, המסך כאן מעולה, המגע חלק ומיידי, הבהירות מצויינת, החדות מעולה והצבעים מרהיבים. כיול הצבעים מעט שונה משל ה MI5 אולם זה ממילא ניתן לשינוי בהגדרות לבחירתכם.

סאונד

נתחיל משיחות – אנו נשמעים ברור והיטב וגם שומעים מצויין את הצד השני.
הספיקר, נשמע טוב וברור גם בשיחות.

סה"כ ספיקר טוב אך סטנדרטי למדי. לא חזק במיוחד, ולא חלש במיוחד. מקביל לרוב מכשירי הדגל הנפוצים.

מצלמה

עיקר העניין הלא כן?

עם כל הכבוד למעבד הכי חזק, העיצוב היפה והמחיר האטרקטיבי, הסיבה העיקרית לבחור היום במכשיר דגל על פני כל מכשיר ביניים משתלם יותר, שכן רוב מכשירי הביניים עם ביצועים מעולים ועיצוב נהדר בפני עצמם, היא בראש ובראשונה המצלמה.

הMI5 היה הבטחה גדולה בהיבט זה. הוא הציע לראשונה, מצלמה, שעל הנייר לפחות, אמורה להתחרות בכבוד עם כל מכשיר דגל. מה לא היה שם, חיישן סוני 16 מגה פיקסל חדש, ייצוב אופטי 4 צירים חדשני, פוקוס מהיר PDAF…
בפועל, הייצוב האופטי התגלה כמאכזב ביחס למתחרים. כלומר, הוא עובד ובהחלט תורם המון לאיכות התמונות, בעיקר לצמצום תמונות מטושטשות עקב ידיים רועדות אך בוידאו הוא לא הרשים כלל. גם בתאורה נמוכה, ניכר כי מתחריו לקטגוריה השיגו תוצאות טובות בהרבה.
סה"כ, הMI5 מצלם נהדר ובתאורה סבירה עד טובה – לא פעם יצלם מהר יותר, ובצבעים עשירים יותר, מהאייפון/גלקסי הקרובים וזה כאמור מניסיון פרקטי של חצי שנה עם המכשיר בהשוואה לשלל המכשירים שסביבי, ולא בהכרח ב'מבחני צילום' סינתטים ודקדוק על רמת הפיקסל או צילום בחושך מוחלט. אלו ממילא לא באמת רלוונטים (כמה תמונות בגלריה שלכם צולמו בלילה בתאורה מינמלית? אני מהמר על ספורות עד כלום…).

הMI5S ניגש לבעיה בגישה אחרת לגמרי. גישה עדיפה לדעתי.
ייצוב אופטי (OIS) הוא חשוב מאוד, אך החיישן, חשוב יותר, והחיישן בMI5S הוא הכי טוב בשוק כיום.
כמה טוב? אותו החיישן של הגוגל PIXEL החדש המדורג כטוב ביותר על ידי סוקרים רבים ועל ידי DXO (אתר מוביל לדירוג מצלמות).
הייחודיות של החיישן היא בגודלו. זהו החיישן הגדול ביותר שהוכנס לטלפון מוביל, עם גודל פיקסלים מוגדלים. הדבר מאפשר רגישות אור גדולה משמעותית מהחיישנים מהדור הקודם. החיישן למעשה זהה בגודלו לזה המצוי במצלמה קומפקטית סטנדרטית.

כמובן שגודל ואיכות החיישן הם רק חלק מהנוסחא. גם לאלגוריתמים לפענוח התמונה, ייצוב תמונה והעדשה יש השפעה חשובה לא פחות.

אז הצליחו או לא הצליחו? בואו נראה:

 *שימו לב!

  • התמונות הוקטנו לטובת העלאה לאתר, ללא תיקונים/עריכה מכל סוג. כמובן שבמכשיר עצמו וברזולוציה מלאה, התמונות מרשימות בהרבה, אך דווקא הקטנה זו מייצגת את המקרה הנפוץ יותר – העלאת תמונות לפייסבוק, שיתוף לוואטסאפ וכד'.
  • MI5S + AXON 7 – התמונות צולמו עם הרום איתו הגיע המכשיר – כלומר לא בהכרח הרום העדכני ביותר המביא את מלוא פוטנציאל המצלמה.

אפשר לראות שלמרות התאורה החלשה ומזג האוויר העגמומי בו התמונות צולמו, הMI5S מסוגל לצלם תמונות מצויינות, מלאות פירוט, עשירות בצבעים ובתאורה טובה – הוא יכול להתחרות עם כל מכשיר בשוק בכבוד.
אין ספק כי החיישן החדש טוב יותר מזה שבMI5 שקדם לו, אבל, איבדנו את הייצוב האופטי, וזהו חסרון לא קטן. ייצוב אופטי הוא לא פעם ההבדל בין איכות צילום של מכשיר ביניים (בינונית) למכשיר דגל (מרשימה). הייצוב עוזר להחליק צילום וידאו, לבטל רעידות קטנות של הידיים ולאפשר חשיפה מעט ארוכה יותר בתאורה נמוכה. במקרה של החיישן החדש, לפי גוגל לפחות, עקב גודלו לא נמצא המקום (וכנראה התקציב) להכניס גם ייצוב אופטי.

האם זה מורגש? 
כן. יש קצת יותר תמונות מטושטשות לפעמים, בעיקר בתאורה נמוכה או אם היד רועדת.
בוידאו – הייצוב האלקטרוני דווקא הרבה יותר טוב.

האם זה דיל ברייקר?
לדעתי ממש לא. אומנם פה ושם נפספס כמה תמונות בגלל המחסור בייצוב, אך הרוב המכריע של התמונות יצאו טוב יותר מהMI5, כך שהחיסרון קיים, אך לא גדול מידי.

האם הוא טוב כמו הגוגל PIXEL? 

אז אותו החיישן? יש.

גם העדשה, המעבד וכו' – זהים.

אבל, מה שמייחד את הPIXEL כרגע הוא מצב HDR PLUS. בדומה לHDR רגיל, מצב זה מייצר תמונה אחת עם חשיפה וטווח דינמי עדיף על ידי שילוב מספר תמונות בחשיפות שונות. בעבר צילום בHDR דרש ידיים יציבות מאוד והמתנה ממושכת בזמן שהמכשיר שומר ומשלב בין התמונות. היום, עם מעבדים כה חזקים כמו הסנאפדרגון 821, מדובר בזמני עיבוד כה מהירים עד שכמעט ולא מורגש שאכן מדובר בHDR לו כולנו התרגלנו. מצב זה הוא ייחודי ובלעדי לPIXEL בשלב זה, אולם אין כאן קסמים ווודו. סך הכל אלגוריתם יעיל שסביר כי יעודכן לרוב מכשירי האנדרואיד החדשים, כולל הMI5S כמובן. לכן התשובה, כרגע לפחות, היא עדיין לא.

אוקיי, אז התמונות יפות, אבל איך הוא מול המכשיר שלי? 

צילמתי בשבילכם, צד לצד, מספר מכשירים מייצגים.

בכדי לייצג מצב אמת, כל התמונות צולמו במצב אוטומטי לחלוטין, כולל HDR אוטומטי. במידה ובחרתי להשתמש במצב ידני, לילה, פלאש או מספר תמונות נדרשו עקב טשטוש – אציין זאת מפורשות.

נתחיל מה XIAOMI MI4C. מומלץ עבר מוביל שלנו, עם מצלמה שנחשבת על ידי הרוב לטובה יחסית למכשיר ביניים. גם לו אין ייצוב. אפשר לומר כי הMI4C למעשה מקביל באיכותו לדגמי הביניים המובילים כיום בשוק, כגון הרדמי נוט 3 פרו או נוט 4, רדמי 3S, סמסונג J וכד'.

MI4C VS MI5S

שעת ערב מאוחרת, תאורה נמוכה מאוד, צילום במצב לילה (HTT). מספר תמונות ראשונות היו מטושטשות (מצב HTT דורש יד יציבה מאוד למספר שניות…).

MI5 VS MI5S

MI5S VS MI5 VS ZTE AXON 7

הMI5 כאמור מגיע עם חיישן סוני 16 מגה פיקסל וייצוב אופטי.
הAXON 7, המתחרה הקרוב ביותר במחיר לMI5S והMI5S PLUS ומכשיר דגל מוביל בפני עצמו, כולל חיישן 20 מגה פיקסל וייצוב אופטי.

הMI5S וה MI5 במצב לילה.

ועם פלאש:

ועוד אחת בלילה, תאורת רחוב. הAXON סיפק תמונה חשוכה יותר באופן ניכר. אם יש כמה שניות לשחק עם מצב ידני – אפשר לשפר את התמונה פלאים:

בתמונה הזו, על אף שניסיתי להיות יציב במיוחד, ניכרת גדולתה וחסרונה של הMI5S – צילמתי מספר תמונות בMI5S ולהפתעתי כולן היו מטושטשות לחלוטין בעוד בAXON ובMI5 הן נשמרו היטב – עדות ליתרונו החשוב של הייצוב האופטי. ניסיון נוסף וה MI5S כבר צלח במשימה והפיק את התמונה הטובה ביותר – הודות לחיישן העדיף והרגיש יותר.

 MI5S VS MI5 VS MI4C VS AXON 7 VS LG G4

הוספתי גם את הLG G4 למיקס – מכשיר פופלארי מאוד עם מצלמה מעולה ללא ספק (בתנאי שהוא עובד כמובן…)

 MI5S VS MI5 VS AXON 7 VS LG G4

לילה, תאורת בית חלשה וילד קטן עם הרבה מרץ – מבחן לא קל בכלל 🙂

שיאומי שואודאון…MI4C VS MI5 VS MI5S

שעת ערב מאוחרת, תאורת רחוב.

ZTE AXON 7 VS MI5S VS MI4C

אז נסכם.
המצלמה טובה. אפשר לומר אפילו טובה מאוד, וכן – היא טובה יותר מה ZTE AXON 7 וגם יותר מהMI5.
בהשוואה לMI5 – בתאורה נמוכה הMI5S עדיף. אבל, אם הידיים קצת רועדות, ואם אתם ממעטים לצלם בתאורה נמוכה, לא בהכרח תרגישו בהבדל ניכר בין השניים.

GPS וניווט

פשוט עובד, מהר ומצויין.

ביצועים

עם הרום חנויות הלא מקורי, המכשיר מקבל 144,497 נק'. גבוה יותר אפילו מהוואן-פלאס 3 והסמסונג גלקסי S7 אדג'. איך זה מרגיש? פשוט מטוס.

מה מבחינת חום
נראה שניהול החום במעבד החדש רק השתפר והמכשיר לא מתחמם לעיתים קרובות כלל וגם במאמץ ממושך יחסית נותר נעים ונוח למגע.

ומה לגבי מולטי-טאסקינג? 

MIUI היא מערכת טובה מאוד, אך ידועה ככזו שלא מצטיינת בניהול מולטיטאסקינג וראם. תוסיפו לכך 'רק' 3 GB ראם, ואתם עשויים לחשוש שזה 'לא מספיק' כשיש היום מכשירים של 4 ו6GB ראם.
אז בדומה לMI5 – אפשר להפיג את החששות – אפשר לפתוח הרבה אפליקציות ולהשאיר אותן פתוחות, ולזפזפ בינהן במהירות. שימו לב כי ניתן למצוא שלל השוואות ביוטיוב לנושא זה אך השוואות אלו לא מגדילות לציין את ההגדרות הנבחרות לניהול הזיכרון והסוללה. בכל מכשיר עם MIUI תמצאו בהגדרות אפשרות להגביל אפליקציות ברקע לטובת חיי סוללה עדיפים.

לדעתי – אין בניהול הזיכרון האגרסיבי מעט של MIUI חיסרון משמעותי מכיוון שזוהי ממילא הדרך שבה מרבית האנשים משתמשים במכשיר, והחזקת עשרות אפליקציות פתוחות לשעות ארוכות לא מוסיפה תועלת רבה.

סוללה

חיי הסוללה כאן טובים – כ5 שעות מסך בממוצע. על דור 4 בלבד – פחות – על WIFI בלבד – יותר.
הסוללה כאן מעט גדולה יותר מה MI5 והמעבד מעט חסכוני יותר, וזה מתרגם בפועל לכחצי שעה עד שעה יותר מהביצועים של הMI5.

חיישן טביעת אצבע

אז כאמור שיאומי יישמו כאן טכנולוגיה חדשה של קואלקום – חיישן טביעת אצבע אולטרסוני.
על פניו טכנולוגיה זו אמורה להציע יתרונות משמעותיים על פני החיישנים הרגילים שהכרנו עד היום –

+ אבטחה טובה יותר על ידי זיהוי מדוייק יותר של 'אצבע אמיתית וחיה' על פני צילום/תבנית פלסטיק ושאר זיופים.
+ החיישן אמור לעבוד גם כשהאצבע רטובה, מלוכלכת, בוץ, שומן. הכל תופס.
+ הלחצן הפיזי הוחלף בכפתור מגע סטנדרטי – מוסיף לאמינות ומסיר כשל אפשרי ונפוץ (ע"ע אייפון…)

אז איך זה עובד בפועל? הרושם הראשוני הוא מצויין!
היי, זה באמת עובד ועובד מהר. אפילו מהר יותר מהMI5. אחרי יום-יומיים, מתחילים להצטבר עוד ועוד מקרים שבהם החיישן מסרב לזהות את האצבע ולפתוח את המסך. עוד ניסיון ועוד ניסיון, מזוית כזו ומזוית אחרת. הגדרה מחדש, הוספת האצבע שוב, ושוב ושוב. מה לא ניסתי אבל הדיוק לא מרשים. הוא לא גרוע – עדיין מדובר במכשיר דגל מצויין ובכ80% מהפעמים הוא עובד ומהר מאוד, אך זה נמוך משמעותית ממה שהתרגלנו אליו. ניתן לייחס זאת לרום המאולתר והלא רשמי וניתן גם לראשוניות החיישן והטכנולוגיה. על פי העדויות בפורומים של שיאומי, התופעה נפוצה יחסית אך יש שיפור דרמטי בעדכונים האחרונים. כמובן שננסה ונעדכן.

עריכה – 
לאחר התקנת רום גלובלי – שיפור ענק בחיישן טביעת האצבע, ביצועי הסוללה ועוד!
מדריך עדכון

יתרונות

  • חזק ומהיר במיוחד
  • מצלמה טובה מאוד
  • ייצוב אלקטרוני בוידאו עובד היטב
  • איכות בנייה מצויינת
  • גוף מתכת איכותי ומעוצב
  • סאונד איכותי
  • חיישן טביעת אצבע
  • מסך מצויין ובהיר במיוחד
  • גורילה 4
  • טעינה מהירה QC 3.0
  • USB-C
  • NFC
  • מסך בהיר במיוחד
  • עדכונים

חסרונות

  • אין הרחבת זיכרון
  • אין ייצוב אופטי
  • בוטלואדר נעול
  • דורש החלפת רום (נכון להיום)

סיכום

אז בואו נסכם.
האם הMI5S הוא שדרוג ענק על הMI5? לא.
האם הוא מכשיר טוב יותר? בטח!
המצלמה טובה יותר, איכות הבנייה טובה יותר, הוא מעט מהיר יותר, מעט חסכוני יותר בסוללה ו(לרוב) עולה פחות מגרסאת ה64GB המקבילה של הMI5 (וגם גרסאת ה128GB לרוב זולה יותר מהגרסא המקבילה והנדירה של הMI5 PRO). למעשה הוא נותן לנו את רוב המפרט והיתרונות של הגוגל PIXEL – מכשיר האנדרואיד האידאלי כיום, בחצי המחיר.
החיסרון העיקרי בשלב זה מצוי ברום. עד להגעת גרסא גלובלית רשמית ומותקנת מראש, תאלצו להחליף לבד את הרום (או להעזר במעבדה/טכנאי בעלות סמלית) בכדי להנות ממלוא הפוטנציאל.

מומלץ בחום!
התקנת רום גלובלי רשמי – שיפור משמעותי!
מדריך עדכון

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo