חיפוש

XIAOMI MI A1 – הפיקסל הסיני?

ה-XIAOMI MI A1 אומנם הושק כבר לפני כמה חודשים, אך מחירו הצונח ממצב אותו כמכשיר הביניים המוביל והמומלץ ביותר של שיאומי כעת, לפחות עד שיגיע הרדמי 5 החדש. זהו המכשיר הראשון והיחיד של שיאומי שמציע את כל היתרונות של שיאומי – כלומר מפרט טוב, עיצוב יפה ובנייה איכותית ואמינה, בלי החסרונות של שיאומי – כלומר תוכנת MIUI שלא כולם אוהבים ומסתדרים עימה. 

סקירת הוידאו

עדכון חשוב! 
עדכון אחרון לגרסאת אנדרואיד 8.0 מוסיף גם תמיכה בטעינה מהירה!

צפיתם? אפשר לדלג לשורה התחתונה!

העיצוב

קצת על ANDROID ONE…

המכשיר הוא גם הסנונית הראשונה לתוכנית ANDROID ONE המחודשת של גוגל. מזה ANDROID ONE בעצם? זהו עוד אחד מהניסיונות של גוגל, החברה שמובילה את מערכת ההפעלה אנדרואיד לכיוון אחיד יותר. אחת החולשות הבולטות ביותר של אנדרואיד בכלל הולכת יד ביד עם ההצלחה שלה. אנדרואיד כל כך פופלארית ומוצלחת ומותקנת על מאות מיליוני מכשירים – משעוני יד לטאבלטים וסמארטפונים וכל גאגד'ט באמצע. מה רע בזה? 
זה מצויין כמובן, עד שמגיעים לעדכונים. אלפי מפרטים שונים, עשרות מותגים, שרבים מהם מנסים להתבלט והתבדל עם עיצובים ושינויים משלהם למערכת ההפעלה, כדי להציג יתרון כזה או אחר או פשוט להיראות אחרת. 

כך נוצר מצב שבעוד ביריבה המושבעת אפל – רוב המכשירים מקבלים עדכון גרסא כמעט מיידי (ונשים בצד את הטענות שמעלים מרבית בעלי המכשירים מדגמים קודמים על כך שהעדכונים פוגעים במהירות המכשיר), באנדרואיד – רק מכשירי נקסוס/פיקסל מקבלים עדכון מהיר. מה עם כל שאר המיליונים? זה כבר תלוי ביצרנית…לא פעם גם מותגי העל – סמסונג, LG, סוני וכו' מתעכבים חודשים ארוכים ויותר בשחרור עדכון גרסא, אם בכלל. מכשירי ביניים בפרט – זוכים לרוב לתדירות עדכונים איטית להפליא ולרוב אף לא זוכים לעדכון גרסאת אנדרואיד כלל. 

כדי לפתור את הבעיה הזו גוגל ניסו לפעול בכמה דרכים – 
+ חייבו יצרניות מובילות להתחייב לזמני עדכון מהירים ותמיכה של שנתיים לפחות. 
+ השיקו שיתופי פעולה עם יצרניות לייצור גרסאות 'גוגל פליי' של מכשירי הדגל הפופלארים. 
+ השיקו את תכנית ANDROID ONE. 
+ השיקו את מכשירי הנקסוס ולימים הפיקסל. 

אז יצרניות היום אכן משתדלות לפחות לעדכן יותר ומהר יותר אך לשאר התוכניות, מלבד ליין הפיקסל, לא הייתה הצלחה של ממש. מכשירי 'Google Play Edition' לא נמכרו היטב בכלל. מסתבר שלרוב הצרכנים, היתרונות לא היו ברורים מספיק ואף העדיפו להישאר עם ממשק הסמסונג/LG וכד' שהכירו כבר. 
גם תוכנית ANDROID ONE נכשלה כישלון חרוץ ודי ידוע מראש – שכן גוגל בחרה בדגמים אולטרה זולים – סביב ה100$ ועם מפרט די עלוב ואף חלש מידי לתג מחיר נמוך זה. השיווק התרכז גם כן, רובו ככולו במדינות עולם שלישי. 

בעיית עדכוני הגרסא חמורה במיוחד אצל שיאומי הפופלארית. מוצלחת ככל שתהיה – שיאומי לא מצטיינת בעדכוני גרסאת אנדרואיד. בעדכונים שוטפים, עדכוני רום שונים של MIUI עצמה – דווקא כן (לרוב הדגמים לפחות). לא פעם פיצ'רים רבים יתווספו בעדכוני הרום השוטפים, גם פיצ'רים מגרסאות אנדרואיד גבוהות יותר, ועדיין, זה לא אידאלי. אנחנו רוצים מכשיר מעודכן הרי. גם לאבטחה וגם כדי להינות מהפצ'רים הכי טובים של אנדרואיד, מיד כשהם זמינים. 

ה MI A1 החדש לעומת זאת, הוא פרק חדש ומשמעותי בהרפתקאה של שיאומי וגוגל. גוגל מצידה משיקה מחדש את התוכנית השאפתנית – שבה המכשירים יהנו מעדכונים מהירים – ממש כמו ליין הנקסוס שלה והפעם נהנית ממכשיר עם מפרט טוב במחיר מעולה וממותג מבוקש ומבוסס. 

שיאומי מצידה מקבלת כרטיס כניסה רשמי לגוגל והזדמנות שיווקית יוצאת דופן. לראשונה היא יכולה לשווק ללא המגבלות שמציב הרום שלה. בין אם במגרשה הביתי או בחו"ל ובפרט הודו, עליה היא שמה דגש מיוחד. ה-MI A1 עם האנדרואיד הנקי שלו – פונה לקהל הרבה יותר רחב ועשוי להיות המקפצה הראשונה של שיאומי לכיוון רום גלובלי ונקי יותר – ועימו אולי אף התרחבות גלובלית משמעותית. 

MI A1 vs MI5X

ה-MI A1 הוא למעשה MI5X. מדובר באותו המפרט ואותו העיצוב. פשוט אותו המכשיר בדיוק. אבל – אל תטעו לחשוב שהם זהים, או שכדאי לקנות את הMI5X באיזה דיל…

הXIAOMI MI5X אינו מומלץ!

הMI5X הוא דגם המיועד לסין רבתי. ככזה הוא לא זוכה לרום גלובלי רשמי, פתיחת בוטלודר וכד' להחלפת רום לגלובלי (או פורט לזה של ה MI A1) היא גם כן בעייתית ומסוכנת. ניתן אומנם, להתקין עליו את הרום של ה MI A1, אבל גודל המחיצות שונה, אין עדכונים אוטומטיים (שהם היתרון הגדול של הMI A1 מלכתחילה). בקיצור, כאב ראש. 

עשו לעצמכם טובה ותקנו רק את הMI A1 ואת ה5X – תשאירו לסינים. 

התוכנה

טוב נו, זה אנדרואיד נקי לחלוטין הרי, אז לכאורה אין כאן הרבה על מה להרחיב. כולנו נתקלנו והשתמשנו כבר באנדרואיד נקי במכשיר טלפון או טאבלט כלשהו מתישהו. זה מוכר, זה נוח וזה מהיר. 

עבורי, כמשתמש מכשירי XIAOMI מזה שנים רבות – MIUI הייתה קצת חסרה. אומנם ככלל, יש לי העדפה ברורה לטובת אנדרואיד נקי וקליל ככל האפשר, כאן היה לי קצת 'נקי' מידי. חיווי סוללה באחוזים – חסר. סידור אייקונים בוילון ההתראות – חסר. נקישה כפולה – חסר. נקישה כפולה על המסך כדי להעיר את המכשיר? חסר. 

ספרטני משהו ובמקום להרגיש כאן בבית, חשתי קצת געגוע לMIUI ה'עמוסה' יותר. הגיע הזמן שגוגל תיישר קו עם הפיצ'רים הבסיסיים כל כך האלו (ורבים אחרים), שאפשר למצוא כבר שנים בכל מכשיר אנדרואיד סיני זול במיוחד. 

תלונה נוספת, וזו חשובה במיוחד, היא שהמכשיר אומנם מוגדר ANDROID ONE ואמור לקבל עדכונים מהירים ישירות מגוגל, אבל בפועל העדכונים מנוהלים על ידי שיאומי עצמה. מה זה אומר בפועל? 

DSC02783

שאומנם עדכוני אבטחה למינהם מגיעים בתדירות מרשימה ובמהירות הבזק מזמן ההשקה של העדכון הגלובלי לאנדרואיד, אולם עדכונים מהותיים יותר – כגון עדכון גרסא – עוד לא נראים באופק. זאת למרות ההתיימרות להוות מכשיר ANDROID ONE היחיד בשוק היום, ומערכת סטוק לחלוטין – כך שאין כאן סיבה ברורה מדוע המפתחים מתעכבים בכלל. 

הבעיה הזו בולטת עוד יותר באפליקציית המצלמה – שהיא לקוחה דווקא מMIUI ולא מגוגל. למה? כי אין עדיין תמיכה טובה במצלמה כפולה באנדרואיד המקורי, או שלא הספיקו לעדכן את אפליקציית המצלמה של אנדרואיד. אלו לפחות התירוצים שרצים ברשת. מה זה אומר בפועל? 

זה אומר שאלגוריתם המצלמה וממשק המצלמה נותר באחריותה של שיאומי ולא שונה בהרבה מזה של הMI5X. מה לגבי היכולות המדהימות של מכשירי נקסוס למשל? יכולות שהן ברובן תוכנתיות? מצטערים. זה לא קיים כאן, אולי מתישהו…בעתיד. 

בקיצור, אם נסכם את התוכנה בשורה אחת – אז 'נקסוס זה לא'. בפועל המכשיר לא שונה בהרבה משלל מכשירי אנדרואיד סינים (ולא סינים) בשוק עם ממשק אנדרואיד נקי ומעודכן (יחסית). VERNEE, OUKITEL, DOOGEE, MOTOROLA, LENOVO, ELEPHONE, UMI…באמת שלא חסר יצרניות למכשירים סביב ה200$ עם ממשק אנדרואיד נקי. 
כמובן שהMI A1 עם יתרונות מובהקים על מרביתם, אך מי שציפה כאן למעיין נקסוס לעניים (או מכשיר למפתחי אנדרואיד, אפליקציות וכד') – יתאכזב. 

סאונד

סבבה. 

רמקול בודד למטה, אך חזק מספיק לשיחות וסרטונים. שום דבר שיפיל אתכם מהכיסא באיכות או בעוצמה, אך גם ממש לא רע. 

נציין לטובה את איכות השיחה והפומית – שנשמעת טוב בהרבה אף מ-ONEPLUS 3. 

סוללה

הנפח כאן הוא "רק" 3080mAh. רק במרחאות כפולות מכיוון ששיאומי, יותר מכל יצרן אחר, הרגילו אותנו שאפשר יותר. הרבה יותר. סדרת הנוט 4 הכמעט זהה לחלוטין במפרט יש לומר – מגיעה עם סוללה של 4000mAh. לא הבדל זניח. 
עדיין, בשימוש רגיל ויומיומי – אפשר לומר שהסוללה כאן מצויינת ומחזיקה יום בלי בעיה. לא תידרשו לרוץ כאן למטען באמצע היום, גם לא בשעות הערב. לפחות לא בשימוש סטנדרטי עד בינוני. 

זמן המסך הממוצע שרובכם תשיגו כאן – כ 5-6 שעות, לפחות. בשימוש קל יותר – אפשר גם הרבה יותר. 

מבחינת טעינה – אין כאן תמיכה בQC3.0 או טעינה מהירה אחרת וחבל. למרבה המזל הטעינה הרגילה אינה איטית במיוחד וטעינה מלאה אורכת כשעתיים (וטעינה מ20%~ ל100% תיקח כשעה וחצי). 

עדכון! – עדכון מערכת אנדרואיד 8.0 מוסיף תמיכה בטעינה מהירה! 

ביצועים

המעבד כאן הוא הסנאפדרגון 625 הפופלארי ו4GB ראם. 

זה לא מעבד 'חזק' במיוחד, אך בשילוב עם אנדרואיד נקי וקליל – הביצועים כאן טובים מאוד! 

אולי לא טובים מספיק כדי להציג מספרים מרשימים במיוחד במבחני ביצועים סינטטיים דוגמת אנטוטו, אך בפועל – משחקים לדוגמא – רצים כאן חלק לגמרי, לא משנה איזה משחק ניסיתי. 

גם ניהול הראם מרשים לטובה – אפליקציות נותרות בזיכרון ואפשר לפתוח המון (!) אפליקציות בו זמנית מבלי שיסגרו. להיט. 

אפשר לומר שהביצועים יספקו כאן כל משתמש מלבד אולי התובעניים ביותר. 

המצלמה

כאמור המצלמה כאן היא לא של גוגל עצמה, אלא נותרה באחריות שיאומי. יש כאן מצלמה כפולה, אבל אל תטעו לחשוב שמדובר במקביל XIAOMI MI6 היקר בהרבה. החיישנים והעדשות כאן שונים לחלוטין. סך הכל אפשר לומר שהביצועים טובים ביחס למחיר ולקטגוריה ובכך זה מסתכם. 

הוא טוב יותר מהרדמי נוט 4 ובתאורה טובה – יפיק אף תוצאות דומות יחסית למכשירים יקרים בהרבה, אך עדיף לא לפתח ציפיות. בכל הזדמנות שבה התאורה היא פחות מאידאלית – הוא עשוי לאכזב אתכם יותר מלהרשים. 

גם מצב הפורטרט – הלהיט התורן של השנה (מלבד מסכים ללא שוליים), מאכזב כאן. כשהוא קולע – זה נהדר. הבעיה היא שהרבה יותר מידי פעמים – הוא מפספס. שלא כמו בONEPLUS 5 למשל, שיאומי לא טרחה לאפשר שמירה של התמונה ללא האפקט המטשטש, כך שאנו נותרים עם שלל תמונות מטושטשות ולא שמישות. 

גם בוידאו המצב לא מזהיר. אין ייצוב משום סוג והפוקוס, כהרגלה של שיאומי – קצת מחפש יותר מידי. 

לסיכום המצלמה – כנראה הכי טובה שנמצא מבין מכשירי הביניים במחיר הזה, אולם רחוקה, ולא במעט, ממכשירי הדגל.

תמונות לדוגמא – ראו בסקירת הוידאו הנ"ל. 

חיישן טביעת אצבע

מדוייק אבל לא מהיר מספיק. מוזר שדווקא ב-MIUI ה'כבדה' הפתיחה מהירה יותר. לא נקרא לו איטי, אבל יש גמגום קל אך מורגש של כמה עשיריות שניה. תקראו לי מפונק אבל כבר התרגלתי למהירים יותר. 

DSC02780

שורה תחתונה

הXIAOMI MI A1 הוא מכשיר טוב ומוצלח – כל עוד שופטים אותו בהתאם למחירו והקטגוריה בה הוא מתמודד. הוא אינו מכשיר דגל בשום היבט, אולם אין הדבר מונע ממנו להיות מכשיר ביניים משובח. אם עד היום נרתעתם ממערכת MIUI של שיאומי, או שאתם פשוט מעדיפים מכשיר מהיר ומעודכן יותר – הA1 הוא בשבילכם. האנדרואיד הנקי והפשוט הופך אותו לאידאלי למשתמשים כבדים וקלים כאחד. צעירים ומבוגרים בפרט, שרוצים פשוט מכשיר טוב שאפשר להכניס אליו את הסים ולהתחיל להנות בלי לקרוא הוראות וללמוד הגדרות מסובכות. 

לראשונה הוא מביא את היתרונות של המכשירים הסיניים הפשוטים והזולים – עם אנדרואיד נקי אך מבלי לוותר על אמינות, מפרט ומצלמה של מותג מוביל ומבוסס. 

לקניה:

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo