חיפוש

Xiaomi Amazfit Bip – כי פחות זה לפעמים יותר!

המון שעונים חכמים סיניים סקרנו כבר, אבל אף אחד מהם לא באמת נתן איזשהו ערך מוסף על פני שעון רגיל לטעמי. בכלל, אם לומר את האמת, אני שונא לסקור שעונים חכמים. כל העניין נראה לי די מיותר. מי בכלל צריך שעון חכם כגם ככה הנייד עלינו כל היום ובדרך כלל כבר ביד שלופה. 

גם אם נניח ואנחנו ממש רוצים וצריכים את הפיצ'רים החכמים הללו, אז השעון עצמו…איך לומר בעדינות, פשוט שמן ומכוער. כל זה מבלי להזכיר את הסוללה, שמחזיקה במקרה הטוב – ליום, גג יומיים, אז למה לקנות כזה בכלל?

ישבו חכמי שיאומי וקראו את מחשבותיי והרי לכם – הAMAZFIT BIP! 

DSC03844

בין שעון חכם לצמיד כושר

במקום עוד שעון חכם שמנסה לעשות הכל – שיחות, אפליקציות, ספיקר, ניווט, מצלמה ושאר קשקושים מיותרים, שיאומי, או יותר נכון חברת הבת הייעודית לשעונים וצמידים חכמים – HUAMI עם מותג AMAZFIT המשגשג ברחבי העולם (מקום 2 במכירות צמידים/שעונים 'לבישים' ב2017!), בחרו לקחת את מה שכבר עובד להם מצויין מסדרת הצמידים החכמים – MI BAND וליישם בתצורת שעון. 

בלי גימיקים. בלי תוספות מיותרות ובמינימום עלות. 

התוצאה? מצויינת!

במקום עוד שעון מנופח, עבה וכבד, עם סוללה של יום בלחץ, עם מערכת הפעלה מסורבלת ומסורסת ואפליקציות שאף אחד לא באמת צריך וממש לא נוח להשתמש על מסך קטן, אנחנו מקבלים כאן עיצוב יפיפה וקלאסי, כזה שמזכיר מאוד את האפל וואטצ' היקר, אבל בעובי ומשקל של שעון יד רגיל לכל דבר. 

DSC03847

במקום ניסיון להריץ אנדרואיד או תת גרסא אחרת כדי להריץ אפליקציות שאף אחד לא באמת צריך, יש כאן בדיוק את מה שצריך – מד דופק, מיקום, התראות, שעה, מעקב פעיליות שונות ומזג אוויר. 

כל מה שתקבלו בשעון דופק/כושר יקר בהרבה, אבל בהרבה פחות. 

DSC03854

אם תרצו, יותר MI BAND 3, מאשר שעון חכם מלא, וזה מעולה. סדרת הMI BAND שנמכרה כבר בעשרות מיליונים ושניה במכירות רק לFITBIT. סוד ההצלחה של הMI BAND הוא בדיוק התמהיל ממנו עשוי ה AMAZFIT BIP – מחיר זול, פונקציות בסיסיות אך יעילות ועיצוב יפה, קל ונוח. 

העיצוב

לפני כל החלק ה'חכם' כאן, זהו קודם כל שעון שעונדים על היד, אז חשוב שיהיה נוח ויפה. יש פה הרבה עניין של טעם אישי, אבל לטעמי הוא נראה מצויין. 

DSC03864

העיצוב מודרני ונקי כהרגלה של שיאומי, עם איכות בניה פשוט מעולה. העיצוב הוא גם לגמרי יוניסקס ונטול פניות, לא משדר 'יוקרה' ולא 'זול' או 'כושר'. כמו רהיט טוב של איקאה או נעל יפה של ניו באלנס – הוא יתאים לגברים ונשים, ילדים ומבוגרים כאחד.

הרצועה – נוחה מאוד, גם כשמתעמלים. היא ניתנת להחלפה בקלות, ובכלל יש לשעון שלל אביזרים – מגנים, מסגרות ורצועות להחלפה. 

מבחינת עמידות – השעון עמיד לIP68. כלומר עמיד למים כגון גשם, שטיפת ידיים, כיור וכד', אך לא הייתי ממליץ לעשות איתו בריכות. 

DSC03862

המסך

DSC04316

המסך כאן הוא מסוג – Reflective Display. מה זה אומר בדיוק? 
זו תצוגה שונה מהטלפון או הטאבלט שלכם. לא מדובר כאן במסך LCD IPS/אמולד סטנדרטי אלא במסך הדלוק כל הזמן, צבעוני וחסכוני במיוחד. כאשר הוא אינו בשימוש – הוא למעשה לא פולט שום אור. ממש כמו תמונה על דף, מחשבון או שעון דיגטלי קסיו רגיל.

DSC04319

אז איך רואים משהו? כמו כל דבר אחר שאנו רואים – בעזרת האור המוחזר מהסביבה. אל תדאגו, גם אם יש שמש בוהקת או שהחדר חשוך – עדיין תוכלו לראות מצויין כי למסך גם תאורה שפועלת אוטומטית כאשר מרימים את המסך לפנים, או ידנית בלחיצה על הכפתור. 

DSC04344

כאשר התאורה האחורית פועלת, המסך נראה קצת פחות יפה, אבל זה בעיקר כי כאשר היא מכובית, וזה המצב רוב הזמן מין הסתם, הוא נראה מצויין. זה לא שיש כאן איזה עושר צבעים, בהירות מסנוורת ורזולוצייה בשמיים. להפך, הוא נראה מאוד דיגטלי פשוט, וזה מה שנחמד כאן. רוב הזמן המסך נראה שחור לגמרי ורואים רק את הטקסט/ספרות. חלק ממסכי השעון גם מדמים שעון דיגטלי רגיל נאמנה, אפילו כשמסתכלים מזויות חדות. 

DSC04336 DSC04335

מבחינתי מסכי השעון השונים, יש כאן בשפע ויש עוד רבים להורדה ברשת, אפליקציות בפליי וכד'. למרות המבחר סביר להניח שכמוני, תתחברו רק ל2-3 מהמקוריים, שכן רוב האפשרויות נראות מצועצעות ומפוקסלות מידי. 

התצוגה הזו לא שונה משעוני GARMIN לדוגמא, שעולים למעלה מאלף ש"ח, לדוגמא ה GARMIN 735XT שהזמנתי מאמזון בהנחה של מאות שקלים מול המחיר בארץ…
1 WhatsApp Image 2017 06 14 at 11.58.16

החוכמה

טוב אז מה הוא עוד עושה חוץ מלהראות את השעה? 

+ בודק דופק! 
יש כאן מד דופק מובנה, זהה לזה שבMI BAND 2, שעון הגרמין הנ"ל, צמידי FITBIT, פולאר וכד'.חשוב לציין שכאשר אין תוכנית כושר פעילה – המדידה היא לא רציפה אלא פעם בדקה, 10 דקות או 30 דקות, לבחירתכם.

DSC04354

כמה מילים על מד דופק אופטי – 

יש לי כבר לא מעט ניסיון עם שעוני דופק. TIMEX, POLAR, הצמידים של שיאומי, GARMIN (מספר דגמים), רצועת דופק בלוטות' גנרית מאליאקספרס, רצועת דופק מקצועית של גרמין, מדי דופק לאצבע (קפנומטר)…לא חסר. עם כל הניסיון הזה, יש גם כמה תובנות לחלוק: 

  1. גם בהינתן אותה החומרה – לכל החברות שוות. 
    מדידת הדופק בשעוני פולאר לדוגמא, מדוייקת ואמינה יותר מגרמין וטיימקס (רצועת חזה). עיקר ההבדל נובע כנראה מהאלוריתמים ולא רק בחיישן. 
  2. כדי שימדוד טוב ומדוייק – חייבים מגע צמוד. 
    החיישן האופטי חייב להיות ממש צמוד לעור כדי להשיג מדידה מדוייקת, בפרט במאמץ גבוהה. זה נשמע פשוט, אבל אם אתם רצים והיד מזיעה המון, קצת מתנפחת או שבורכתם ביד פרוותית במיוחד, המדידה יכולה להתפספס. זה אומר שחייבים להצמיד את השעון טוב טוב ליד ולסגור את הרצועה חור או שניים צמוד יותר ממה שאתם לרוב מעדיפים ביום יום. לא כולם מסתדרים עם זה ויש אף שמעדיפים רצועת חזה. 
  3. מדידה על היד – לא מדוייקת כמו מדידה על החזה. 
    עם כל הכבוד לפטנט החיישן האופטי, עדיין, הוא לא מדוייק מספיק. אם אתם צעירים, בריאים וחטובים או רק רוצים מעקב כללי ליעילות האימון, שינה וכד' שלכם – זה די והותר. אם כבר חציתם את העשור החמישי ומכירים את הרופא בשם הפרטי, אז זה לא מספיק. אתם צריכים רצועת דופק חזה איכותית, שמודדת דופק באופן רציף ומדוייק, כך שתקבלו התראה בזמן אמת כשאתם מתקרבים לרמות דופק מסוכנות. 
    אפילו בGARMIN 735XT הנ"ל. לא שעון זול או פשוט בכלל, נאלצתי להזמין רצועת דופק לאבא.

התראות

יש שקונים שעון 'חכם', רק בשביל ההתראות או שיחות. זה קצת תמוה לי אני חייב לומר, הרי ממילא להגיב מהשעון זה לרוב לא אפשרי וגם לא פרקטי. לנהל התכתבויות וגם שיחות קוליות דרך השעון, זה קצת כמו לאכול פסטה עם צ'ופסטיקס כשיש לך מזלג בכיס. כלומר זה אפשרי, אבל יהיה כל כך יותר קל פשוט לשלוף את הסמרטפון המזלג מהכיס ולאכול בנחת. 

במקרה של הBIP – נקבל התראה על איזו אפליקציה שנבחר, ואפשר גם להפעיל מצב 'אל תפריע' בפליפ אחד של האצבע. זה עובד מצויין, וואטסאפ, פייסבוק וכו' – מגיעים בלי דיליי, עם רטט (אם רוצים)

כמובן שמאחר והחיבור הוא בבלוטות' ואין כן סים מובנה – על הנייד להישאר בטווח קרוב לשעון. 

הבעיה? אין תמיכה בגופני עברית ולא נראה שזה ישתנה. התצוגה הפועל היא של קוביות ואיקסים. כלומר בהיבט ההתראות, אין לנו כאן בשורה על פני הMI BAND 2 הפשוט והזול יותר. 

DSC04331

יאללה נכנסים לכושר!

מעבר ללראות מה השעה, לדעת מתי שלחו לכם הודעה או לבדוק מזג אוויר, העניין האמיתי כאן הוא ביכולות מעקב הכושר. 

יש כאן מספר תוכניות לבחירה, ריצה, ריצת שטח, הליכון, אופניים…והכל מתממשק עם המכשיר בעזרת אפליקציית MI FIT של שיאומי (אך יש גם אפליקציות צד שלישי, החל מGOOGLE FIT לייעודיות לשעוני וצמידי שיאומי, שדרכן אפשר גם להתממשק עם STRAVA למשל). 

אגב גם אם לא לקחתם את הנייד איתכם – השעון ישמור את הנתונים ויסנכרן אותם בחיבור הבא עם הנייד. ניתן להפעיל ולהפסיק בקלות ישר מהשעון. 

כל הנתונים זמינים גם בשעון וגם באפליקציה. מה רואים כאן? 

קלוריות, מספר צעדים, קצב, מהירות, מסלול מדוייק על מפה, מרחק, קצב לב…

בקיצור כל המדדים שאתם צריכים כדי להזיז את עצמכם מהספה ולקבל חיווי על יעילות האימון שלכם + זכויות השווצה למשפחה והחברים. 

מבחינת קצב הלב – אפשר לקבוע כאן רמת דופק מקסימום כהתראה – וזה מעולה וחשוב מאוד. זו הרי הסיבה העיקרית לענד שעון דופק מלכתחילה. יש כאן גם רטט שכבר דרגה מעל לשעוני דופק רגילים, אבל עדיין הייתי שמח לאיזה צפצוף מחריש אוזניים כדי לענות גם על מצבים שבהם יש הרבה רעש ולא חושבים על השעון או הדופק. 

מבחינת המיקום – לוקח כ30 שניות לשעון להשיג נעילת GPS והדיוק טוב. לא מדוייק כמו שעון יקר של GARMIN, אבל עדיין יותר ממספיק לסימון המסלול שעשיתם וחישוב אוטומטי של המרחק, מהירות וכו'. 

הסוללה

עד כאן הכל טוב ויפה וגם המחיר מעולה, אבל זה לא משהו שלא ראינו כבר. מה שהופך את הBIP ליוצא דופן, הוא לא רק המחיר הזול אלא גם זמן הסוללה המדהים. 

שיאומי טוענים כאן ל45 ימים (!) לטעינה אחת. אם תשתמשו בפונקציית הדופק והGPS מידי יום לעומת זאת – הנתון הזה ירד לימים ספורים. כך או כך ביצועי הסוללה כאן מעולים. מאות הודעות ומעקב שוטף רגיל – וירדו רק 2-3% אחוזים בודדים. לעומת זאת כשהפעלתי את הGPS לכחצי שעה – צנחו להם כ8%. אז תלוי בשימוש. אני מניח כי רוב המשתמשים כאן, ישיגו לפחות שבועיים לטעינה. כלומר פעם, גג פעמיים טעינה בחודש והמשתמשים הקלים יותר – אף יוכלו למשוך כאן לחודשיים ויותר. 

תפעול

שעון דיגטלי רגיל יותר מסובך! 
התפעול כאן הוא באמת משחק ילדים. אייקונים פשוטים, כפתור פיזי אחד בצד ומסך מגע שקל מאוד לתפעל. הניווט פשוט וקל – ימינה ושמאלה לניווט בין מצבים/אפשרויות. למעלה ולמטה בתוך 'אפליקציה'. פשוט קל. 

שורה תחתונה

מוצר מדליק ויפה, במחיר נוח לכל כיס, עם הסוללה הכי טובה לשעון חכם בכלל ושימושים יעילים ושימושיים באמת. אומנם התראות בעברית אין כאן (בינתיים לפחות), אבל אם אתם מחפשים שעון או צמיד כושר ואפילו שעון יד בכלל – הAMAZFIT BIP הוא בחירה מעולה!

*שימו לב להזמין גרסא אנגלית בלבד 
**  נסו קופון GLOUDS או GLOUDSBIP 

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo