חיפוש

UMI SUPER – REVIEW

UMI SUPER! (2)

שורה תחתונה

UMI סוף סוף הצליחו לייצר מכשיר מצויין בלי חסרונות משמעותיים מידי. עיצוב יוקרתי, גוף אלומיניום, סוללה טובה, מסך טוב, ביצועים טובים…כמעט הכל – סופר 🙂

הקדמה

UMI SUPER הוא המכשיר האחרון בשושלת ארוכה של מכשירי UMI אותם סקרתי. מהזולים ליקרים, מהקטנים לגדולים, מכשירי UMI תמיד אכזבו אותי (למעט ה UMI EMAX MINI – המומלץ הותיק והטוב, שהוא למעשה מכשיר מבית TCL- ALCATEL במיתוג מחודש). UMI HAMMER, UMI IRON PRO, UMI ROME, UMI TOUCH…בזה אחר זה הבטיח המותג מכשירים עם מפרט מרשים, מחיר מפתה וממשק נקי וגם הראשון ליישם טכנולוגיות ייצור חדשות ולהביא מכשירי מתכת במחירים זולים במיוחד. החברה אפילו שיחררה כלי להחלפת רום חלופי בלחיצת כפתור – כך שכל אחד, גם בלי שום ידע טכני, יוכל להחליף לרום חלופי.

בקיצור, מותג מבטיח ומוצלח על הנייר, אך על הנייר בלבד. לא התכנסנו כאן בכדי לומר לכם ש UMI הם מותג גרוע. כל המותגים, אפילו סמסונג וLG משחררים מידי פעם דגמים כושלים לשוק. לכן, נתעלם מהמותג ונתמקד במכשיר עצמו. אנחנו כבר יודעים שבשוק הסלולר הדינמי, ובפרט הסיני, חברות ומותגים צצים יש מאין בין לילה, ומביאים מכשירים מרשימים ואיכותיים גם ללא עבר עשיר ומוכח (ע"ע VERNEE, ONEPLUS, LE ECO, FLASH ועוד), לכן אנו תמיד מתייחסים קודם כל למכשיר לגופו, ורק אז למותג.

מפרט

  • מעבד – Helio P10 ( MTK6755 ) 64bit Octa Core 2.0GHz
  • זיכרון – ROM: 4GB RAM + 32GB ROM
  • מסך – 5.5 אינטש, i 1920 x 1080 FHD Corning Gorilla Glass 3
  • כרטיס זיכרון – תומך עד 256GB (!)
  • מע' הפעלה – אנדרואיד 6.0
  • מצלמה אחורית – 13MP
  • מצלמה קדמית – 5MP
  • תדרים:
    • WiFi: 802.11 a/b/g/n 2.4GHz/5GHz
      2G: GSM 900/1800/1900MHz
      3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
      4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz
    • (כל התדרים בישראל)
  • מידות – 15.08X 7.50 x 0.85
  • משקל – 196gr
  • סוללה – 4000mAh
  • כרטיסי SIM – כפול – כרטיס שני במקום כרטיס ה SD.

מה בחבילה

הפעם UMI השקיעו במיוחד. כיאה למוטיב גוף המתכת אותו רצו להדגיש, המכשיר מגיע באריזת מתכת (!) מושקעת. ממש כמו בונבוניירה של שוקולד בלגי משובח. מדליק 🙂

בפנים נמצא המכשיר כמובן, מטען (בחיבור ישראלי) מהיר וכבל, וזהו.

דירוג איכות החבילה:

G4p5

איכות הבנייה והחומרים

כאמור לאחרונה סקרתי גם את ה UMI TOUCH, אשר גם הוא מציע גוף אלומיניום מרשים, סוללה גדולה, מפרט טוב ומחיר מעולה. סה"כ נשמע דומה מאוד לSUPER נכון? אז לא בדיוק, העוד כמה דולרים שהושקעו בSUPER מביאים אותו לרמה אחרת לחלוטין. רבותיי לא נגזים אם נאמר שהוא יכול לשבת בכיף לצד מכשירי דגל ב3000 ש"ח בלי בושה. UMI עשו כאן עבודה מצויינת ויצרו גוף אלומיניום מדוייק ונוח לאחיזה ומגע. מכל זווית שנסתכל ה SUPER מרגיש ונראה מצויין. הכפתורים מדוייקים ויציבים מאוד, מסגרת המתכת משוייפת למשעי בדיוק מרשים, המסך בגימור 2.5D מעוגל ונעים למגע וכפתור הבית בסגנון ה 'HELIO' המוכר מדגמי מייזו וZTE נראה פשוט נהדר. העיגול היפה הזה פועם כאן בשלל צבעים (ניתנים לבחירה) ו'נושם' במקצב מהפנט ומרגיע. אם תסתכלו מקרוב תוכלו לראות שהעיגול מכיל לא נדלק רק בלבן/כחול וכד' אלא גם בשלל צבעים עדינים המשולבים לתוך עיגול אחד. פשוט ממכר…

לשמאלו ולימינו של כפתור הבית היפה יש – כלום. יש כאן כפתורים כמובן, חזור ותפריט כרגיל, ויש גם אפשרות בהגדרות לכפתורים על המסך, אבל אין שום סימון או תאורה לכפתורים, והאמת שזה לא מפריע בכלל. לא נתקלתי באף פספוס אחד, אז אם אפשר להשאיר נקי יותר, אז למה לא.

בצדו השמאלי של המכשיר נמצא 'כפתור חכם' שהוא כפתור נוסף לכפתור הפתיחה והווליום ההכרחיים, אשר כברירת מחדש, משמש לפתיחת המצלמה. ניתן להגדירו גם לפעולות אחרות כמו למשל פתיחת אפליקציה מסויימת. נחמד.

ה SUPER לא רק מרגיש איכותי, אלא גם נראה טוב עם עיצוב סימטרי ומדוייק להפליא. הוא מזכיר מאוד את ה HTC 10 החדש או גרסא בוגרת ומתוחכמת יותר של ה REDMI NOTE 3 PRO.

התלונה היחידה היא המשקל. 196 גרם ולא פחות. כמובן למי שמחפש מכשיר עם איכות בניה לא מתפשרת, גוף מתכת מלא וסוללה גדולה, ישלם על כך במשקל גבוה מהממוצע, אך עדיין הייתי שמח לכמה גרמים פחות.

דירוג איכות הבנייה:

G4p5

חווית משתמש

המכשיר מגיע מעודכן עם אנדרואיד 6.0. בבדיקת עדכונים ירדו מספר עדכוני OTA עם תיקוני באגים שונים. קל ונוח.
המערכת היא אנדרואיד נקי וקלאסי לחלוטין. בלי שטיקים ובלי טריקים. אין כאן גופנים מוזרים, אייקונים הזויים או לאנצ'ר מעצבן. פשוט אנדרואיד נקי כמו מכשיר נקסוס חדש מהמפעל. התוספת היחידה כאן היא אפשרות לשליטה על גווני כפתור הבית המשמש גם כנורית ההתראות.

בשימוש שוטף ומאומץ לא נתקלתי בגמגומים או תקיעות כלל. המכשיר פשוט עובד טוב ויציב.

הביצועים טובים למדי, לא מהיר כמו מכשיר דגל כמובן אבל גם ממש לא איטי. אפליקציות מותקנות מהר, הגלישה טובה, ובקיצור הכל זורם ורץ יפה בלי תסכולים מיותרים.

חבל שרק חברות קטנות יחסית כמו UMI וגוגל עצמה כמובן, משכילות להבין איך אנדרואיד צריך באמת להיות. יעיל, נקי, מהיר ומצויין, בלי עיצובים מיותרים שרק דורשים יותר משאבים ולמידה ולרוב יותר פוגעים בחווית השימוש מאשר תורמים (שיאומי, מייזו, וואוי, סמסונג – אני מדבר אליכם).

פשוט טוב.

דירוג מע' וחווית שימוש:

G5p0

מסך ומגע

המסך כאן הוא מסוג LTPS ותוצרת שארפ. טרם השקת המכשיר הסתובבה שמועה שהוא יגיע עם מסך AMOLED. חבל שבסוף הסתבר שלא, אך גם המסך הקיים כאן הוא פשוט מעולה. השחורים עמוקים מאוד, הצבעים טובים, המגע מדוייק ויש אפילו הגנת גורילה 3.

הבהירות כאן טובה ומספיקה גם לראות בחוץ, אם כי ראיתי מסכים בהירים יותר.
דירוג מסך ומגע:

G4p5

סאונד

כאן הסופר מאכזב אותנו לראשונה. הספיקר כאן, היושב במסגרת המכשיר (אגב יש רק ספיקר בודד ולא כפול כפי שהחורים מרמזים), מפיק צליל טוב ונעים לאוזן. שום דבר מרשים במיוחד אך גם לא צורם לאוזן ובהחלט מספק ליוטיוב ומוזיקה.

אבל…
איפה הווליום? תמצאו את עצמכם מגבירים את הווליום לא פעם ולא פעמיים אבל הוא כבר ב100%. פשוט חסר כאן עוצמה. אפשרי מאוד שעם עדכון (או התקנת VIPER4ANDROID) המצב ישתפר משמעותית, אך כרגע הספיקר פשוט חלש ביחס למתחרים בקטגוריה.

השמע בשיחות ובאוזניות לעומת זאת, טוב.

דירוג סאונד:

G3p0

מצלמה

ה SUPER מגיע עם חיישן 13 מגה פיקסל של פנסוניק ופלאש דו גווני כפול. נדיר לראות ברמת מחיר זו וממותג כמו UMI פלאש דו גווני אמיתי. חבל שהוא עדיין קצת חלש ביחס למתחרים הפופלאריים.

חסר לי כאן פוקוס מהיר כגון PDAF או לייזר ואכן המצלמה אינה מהמהירות בקטגוריה לתפוס פוקוס. הצילום כאן הוא חוויה קצת איטית ביחס למכשירים עם פוקוס מהיר. הפוקוס תר ומחפש, הולך קדימה ואחורה שניה או שתיים ארוכות מידי. כאשר הוא מוצא – הוא מוצא היטב.

בממשק המצלמה (הסטנדרטי לחלוטין) שמתי לב לבאג קטן – במעבר שמאלה ניתן לבחור בשלל אפקטים (שחור לבן, ספיה וכד') אך ככל הנראה עקב השימוש במערכת מיושרת לשמאל ובעברית, ה'קוביות' מסודרות הפוך כך שלמעשה תצטרכו ללחוץ על ספיה כדי לחזור למצב הרגיל ללא אפקט. קצת מעצבן אך זניח.

התמונות לא רעות בכלל ועם קצת סבלנות ויד יציבה אפשר גם להפיק תמונות מצויינות. הפדנטים שבינכם ישימו לב לכך בסצנות עם קונטרסט גבוה, כגון צילום של שלטים, אזורים חשוכים ובהירים מאוד, נראה שיש אי דיוק בולט בצבעים. ניתן להעריך (ולקוות) כי העניין יטופל ויתוקן בעדכונים הבאים.

המצלמה הקדמית היא – 'בסדר'. העדשה רחבה ובהירה מספיק אבל חסר כאן חדות וצבע. לא רעה במיוחד אך גם לא טובה במיוחד.

סה"כ המצלמה כאן טובה, אך לא טובה מספיק ביחס למחיר.

דירוג המצלמות:

G3p5

GPS וניווט

מעבד הP10 החדש מפתיע לטובה עם GPS מהיר במיוחד. הנעילה כאן, גם הראשונית ובתוך הבית, היא מהירה מאוד, ולא חסר כאן גם מצפן לניווט רגלי (תודה!).
בנסיעה עם WAZE של כחצי שעה בכביש מהיר ובתוך העיר, הניווט היה מדוייק ונכון.
דירוג ניווט:

G5p0

ביצועים

למרות השם הבומבסטי 'HELIO P10', המעבד הזה הוא סך הכל דרגה אחת מעל ה6753 הותיק והטוב שמעטר כמעט כל מכשיר ביניים-זול בשוק. זה לא רע – ה6753 הוא מעבד טוב מספיק לרוב מוחלט של האנשים ומשלב איזון מצויין בין הביצועים אותם רוב האנשים צריכים לבין חיסכון בסוללה.
הP10, עם ארכיטקטורה חדשה, משפר באופן ניכר את החיסכון בסוללה מצד אחד ואת הביצועים מצד שני, אך זיכרו שמדובר במעבד ביניים משתלם וחסכוני ולא במפלצת ביצועים של ממש. למרות זאת, הP10 קולע בול ב 'SWEET SPOT' שבין ביצועים לחיסכון. המעבד לא מתחמם באופן מוגזם גם בשעת מאמץ ממושך, הביצועים טובים והמכשיר מריץ גם משחקים 'כבדים' כמו אספלט 8 על גרפיקה גבוהה בלי גמגומים, ובאנטוטו הוא מקבל לא פחות מ50 אלף נק' מכובדות. לא רע בכלל.

סוללה

הרצתי שלל מבחנים עם אפליקציות שונות, LAB501 ועוד, בחלקן הוא השיג 12 שעות מסך, בחלק 8 וקצת אבל לא נלאה אתכם במספרים שלא רלוונטיים לחיים האמיתיים. מה שחשוב באמת הוא זמן המסך בפועל בשימוש רגיל וממוצע. כאן אתם יכולים לצפות לכ6 שעות מסך בשימוש ממוצע (קצת שיחות, קצת גלישה, פייסבוק, וואטסאפ וכד') ולכל הפחות 4 וקצת שעות בשימוש כבד מאוד של משחקים בלבד לדוגמא.

מכובד וטוב מאוד לקטגוריה ובכלל.

חיבור הטעינה כאן הוא USB-C. אם אתם נרתעים מהחיבור הזה עדיין – אין מה לחשוש, הוא נוח מאוד, הוא מהיר והוא עמיד ואמין יותר מחיבור המיקרו USB הישן. כמובן זה אומר שתצטרכו לדאוג להזמין כמה מתאמים וכבלים, אך לא רחוק היום שבו חיבור זה יהיה הדומיננטי.
המכשיר מגיע עם מטען מהיר כאמור. טכנולוגיית הטעינה כאן היא לא QC2/3 הנפוצה יותר, אלא PUMP EXPRESS PLUS מבית MTK. טכנולוגיה שמניסיוני לפחות – לרוב זהה אם לא עדיפה על זו של קואלקום, ואכן בטעינה בכ-9V, המכשיר נטען מ0 ל100 בכשעה וחצי. תוצאה טובה מאוד לסוללה גדולה כזו.
דירוג סוללה:

G4p5

חיישן טביעת אצבע

חיישן טביעת האצבע כאן פשוט מעולה. הוא מהיר והוא מדוייק להפליא ופשוט לא מפספס. אין הרבה מה להוסיף, פשוט עובד מצויין, נוח ושימושי, עד שכמעט לא משתמשים בכפתור הפתיחה הרגיל.

השוואה למתחרים

המתחרים הבולטים ביותר של ה SUPER הם –

  • REDMI NOTE 3 PRO – (סקירה והשוואת מחירים) מכשיר מעולה וטוב בכל רמ"ח איבריו, אבל גם מגיע עם מערכת MIUI ולא אנרואיד נקי, שהיא מערכת שלא כולם יאהבו ובכל מקרה דורשת קצת יותר למידה והתעסקות.
  • ASUS ZENFONE 2 – (סקירה והשוואת מחירים) – מכשיר מצויין וחזק אך העיצוב והחומרים הרבה פחות יוקרתיים מה SUPER.
  • ELEPHONE P9000 – (סקירה והשוואת מחירים) המתחרה הקרוב ביותר – גם הוא מגיע עם מעבד ה P10, אנדרואיד נקי, טעינה מהירה ועיצוב מרשים מאוד.
    היתרונות של ה P9000 על ה SUPER הם –
    + קל משקל וקומקפקטי יותר – ה P9000 הוא עדיין מכשיר 5.5" הנוח ביותר שאחזתי, רק 147 גרם ומסך כמעט חסר שוליים גורמים לו להרגיש 'כמעט' כמו מכשיר 5".
    + מצלמה טובה יותר – עם פוקוס לייזר עדיף.
    + ספיקר טוב וחזק יותר
    החסרונות:
    – מטען מהיר אינו כלול בקופסא ויש לרכוש בנפרד
    – סוללה קטנה יותר – 3000 mAh לעומת 4000 mAh
    – מערכת הפעלה טעונה שיפור – הP9000 קיבל לא מעט עדכונים לפתרון באגים שונים וזליגת סוללה. כיום לאחר העדכון האחרון הוא עובד נהדר, אך יאמר לזכותו של ה SUPER – הוא כבר יציב וחלק לחלוטין.
    – עמידות – ה P9000 נחשב למכשיר 'עדין' ושביר יותר (לא מעט בעקבות המסך עם השוליים הדקיקים).
  • TCL Flash Plus 2 – המועמד המעניין ביותר עם מפרט קרוב מאוד לזה של הSUPER, מערכת נקיה ומעודכנת ומצלמה מהירה יותר. אומנם הסוללה שלו היא 'רק' 3000 ולא 4000, אך יש טעינה מהירה עוד יותר, גוף מתכת יפה וגב של מותג גדול (TCL-ALCATEL). הוא כבר בדרכו אלינו לסקירה מלאה.
  • MEIZU NOTE 3 – הנמכר בחו"ל ובארץ החל מכ1000 ש"ח לגרסא הבסיסית (עם 2 GB ראם ו16 GB זיכרון פנימי בלבד – מחצית מהסופר). דגם ה 3/32 יעלה לכם 1150 ש"ח. המייזו מכשיר דומה מאוד לSUPER, עם מעבד זהה וגוף מתכת. בדומה למכשירי שיאומי גם מייזו מגיע עם ממשק ייחודי שלא אהוב על כולם. החברה בגירבסט כבר דאגו להשוואה ראש בראש מול הSUPER:

יתרונות

  • עיצוב מצויין
  • איכות בנייה של מכשיר דגל
  • גוף אלומיניום
  • מסך SHARP מצויין
  • חיישן טביעת אצבע מדוייק ומהיר
  • מערכת נקיה עם עברית מלאה
  • USB-C
  • טעינה מהירה
  • חיי סוללה טובים מאוד
  • אנדרואיד 6 +עדכוני OTA אוטומטיים
  • ביצועים טובים – מריץ הכל בלי להזיע
  • זיכרונות בשפע – 4GB ראם למולטיטאסקינג ועשרות אפליקציות פתוחות בזיכרון + זיכרון פנימי נדיב של 32GB + אפשרות הרחבה.
  • תומך בכל התדרים בישראל + דור 4
  • מגנט מובנה בגב המכשיר (עבור חיבור למתקני רכב תואמים)

חסרונות

  • מצלמה איטית
  • ספיקר חסר עוצמה
  • במשקפי שמש עם עדשות מקוטבות (POLORIZED) – לא ניתן לראות המסך במצב מאונך.

סיכום

הפעם אני חייב להוריד את הכובע בפני UMI. סוף סוף הם הצליחו לייצר מכשיר איכותי באמת. נכון, הסופר לא הוא לא סופר בהכל, הספיקר חלש מידי והמצלמה זקוקה לשיפור הצבעים ומהירות הפוקוס, אך בכל השאר הוא בהחלט מצטיין כמכשיר משתלם ואיכותי.

לקניית ה UMI SUPER

קניתם? 

תתחדשו!
הירשמו לשירות VIG לשירות מועדף!

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo