חיפוש

חיבור אוזניות לטלויזיה – מדריך שנכשל

מהטלוויזיה לאוזניות (1)

שורה תחתונה

מטרת המבצע שעשינו היתה להביא פתרון לבעיה של חיבור אוזניות אלחוטיות לטלוויזיה. אומנם יש מוצרים יעודיים כאלה אך יש להם שתי בעיות. קודם כל מחירם גבוה מאוד, ושנית, מאפשרים רק לבנאדם אחד להקשיב לטלוויזיה. אבל מה קורה אם תינוק ישן בחדר הסמוך בזמן ששלושה בני משפחה רוצים לצפות בסרט אקשן?

אז הפתרון המתבקש הוא פשוט! מחברים משדר FM קטן לטלוויזיה ואז אפשר לשמוע אותו בכל רדיו, אוזניות FM, טלפון עם רדיו מובנה (רוב הטלפונים כיום) וכו'.

הבעיה היא שתמיד התלווה לזה רעש רקע שכבר שכחנו ממנו בעידן הדיגיטלי. אז הרעיון עובד, אך בשנת 2016 אנחנו כבר מצפים לסאונד נקי יותר!

הקדמה

אנחנו נתקלים לפחות אחת לשבוע- שבועיים בשאלה כיצד ניתן לחבר אוזניות לטלווזיה. השאלה הזאת הביאה אותנו לחשוב הרבה על הדרך האידאלית לעשות זאת.

רצינו למצוא את הדרך הטובה ביותר לחיבור אוזניות לטלווזיה, צורת החיבור נדרשת

  • לתת אפשרות לחבר גם יותר מזוג אחד או שניים של אוזניות בו זמנית
  • להיות ללא השהייה (דיליי בין התמונה לסאונד)
  • ללא רעשי רקע.

לצורך כך שקלנו מספר אופציות:

  1. חיבור בעזרת מתאם בלוטות': הוא אופציה אבל בהחלט לא טובה ואידאלית. בחיבור בלוטוס' יש תמיד טיפה השהייה מה שהופך אותו לאופציה גרועה למדי בצפייה בטלווזיה, אף אחד לא רוצה לראות סרט שהשפתיים זזות והסאונד מגיע באיחור, בנוסף לא ניתן לחבר יותר מזוג אוזניות אחד ובמתאמים יקרים יותר ניתן לחבר שני זוגות בלבד. לכן האופציה הזאת ירדה מהפרק דיי מהר.
  2. מכשירים ייעודים מבוססי FM: ישנם כאלה די זולים אבל לא עונים לקריטריון הראשון של חיבור יותר מזוג אחד של אוזניות.
  3. מכשירים יעודיים מבוססי IR: מכשירים מקצועיים כגון האוזניות של Panasonic שלמרות המחיר הלא הגיוני שלהן (215 ש"ח בסין, 530 ש"ח בישראל) הן מקבלות ביקורות לא טובות
  4. הבחירה שלנו: קניית משדר רדיו (FM), אליו ניתן להתחבר בעזרת אוזניות עם רדיו מובנה או כל מכשיר עם רדיו מובנה וזוג אוזניות חוטיות (טלפון, MP3 וכ"ו…)

יתרונות:

  • ממש זול – משדר עולה כ-20 ש"ח, ניתן להשתמש באוזניות חוטיות בבית וב- MP3 או הטלפון, אוזניות עם רדיו מובנה לשמיעה אלחוטית בעלות של כ-50-100 ש"ח
  • ניתן לחבר כמה אוזניות שרוצים, נשאר רק לכוון את האוזניות לתדר של הטלווזיה

לצורך המדריך "יצאנו" לקניות מקיפות ברחבי הרשת של הציוד

רשימת קניות

ציוד בסיסי כדי להתחיל:

  • משדר FM– לצערנו אין משדרים "מקצועיים" בנמצא. קנינו את המשדר המומלץ באתר DX. המשדר נטען ומחזיק לזמן רב, פשוט מאוד לשימוש, ניתן לכוונן לכל תחנה רצויה.
  • מאריך כבל AUDIO של 1.5 מטר, לא בכל טלווזיה המשדר מצליח להיכנס בצורה טובה ולכן צריך כבל מאריך.
  • כבל RCA לשקע AUDIO – למחזיקי טלווזיות ישנות לא שכחנו אתכם, כבל אדום לבן שאחראים על הסאונד ובקצה השני שקע אוזניות.

אוזניות שרכשנו:

  • KUBITE K- אוזניות OVER EAR שמכסות את האוזן במלואן,פונקציונליות של רדיו וכרטיס SD בלבד, בדיוק מה שאנחנו צריכים לשימוש הזה, קלות לתפעול בעזרת כפתורים. היו הנוחות ביותר לאורך זמן וקלטו רדיו בצורה הטובה ביותר.
  • SM08B- אוזניות ON EAR היושבות על האוזן, התלהבנו במיוחד כי מגיעות במספר רב של צבעים וניתן לקנות זוג אוזניות בצבע שונה לכל בן משפחה, בפועל קלטו לא טוב והיו מאוד לא נוחות, אופציות מובנות של רדיו, בלוטוס', וכרטיס MICRO SD. כל אלה לא משנים כי הן עשו את העבודה בצורה מאוד לא טובה.
  • ROMIX X2- אוזניות ON EAR היושבות על האוזן, מזכירות מאוד בעיצוב את ה- SM08B אבל עם כריות נוחות בהרבה, הן קלטו רדיו בצורה טובה והצלחתי לנווט איתם לתחנה המבוקשת אחרי יותר זמן לעומת ה KUBITE אבל הצלחנו בסופו של דבר, מתקפלות מאוד לקטן וקומפקטיות בסלון. יש מוצלחות יותר אבל בהחלט אוזניות סבירות עם רדיו מובנה.
  • אוזניות IE נטולות שם ומותג- אוזניות גרועות מאוד, מגיעות עם רדיו מובנה. לא עובדות ולא נוחות בשום צורה, ממליץ להתרחק מהסוג הזה!

לחיבור אוזניות חוטיות הזמנו שני נגני MP3:

  • COMPACT LCD MP3- מכשיר זול מאוד ובאיכות ירודה, לא מומלץ כלל.
  • 2GB MINI MP3- נגן MP3 נוסטלגי במיוחד, מגיע מכשיר קטן עם מסך וכפתורי שליטה שבקצה אחד ממוקם חיבור USB בגודל מלא . המכשיר עובד על סוללת AAA שתספיק לכ- 14 שעות שימוש. קליטת רדיו טובה, פשוט ועושה את העבודה בצורה טובה.

שלב התכלס

בתור ילד אני זוכר את עצמי משתמש בווקמן על קסטות. אז היה מובן מאליו שמוזיקה תמיד מגיעה עם רחשי רקע! ואז פשוט היינו צריכים להגביר מספיק כדי שהסאונד יהיה יותר חזק מהרעש רקע. אבל מאז הרבה סיליקון זרם בעמק הסיליקון ועברנו לדור דיגיטלי שלא יודע בכלל מה זה רעש לבן. לצערנו הפתרון של רדיו FM עשה לנו פלאשבק לאותה תקופה ולכן אינו עומד בסטנדרטים של סאונד בשנת 2016.

השיטה אומנם עבדה והצלחנו לחבר מספר אוזניות על אותו התדר ולשמוע כמה אנשים במקביל אבל בכולם היה את הרעש רקע שהפריע לאיכות הסאונד. אם זו היתה שנת 1994 היום, היינו מכריזים בשמחה על פתרון נהדר! אבל התרגלנו לאיכות דיגיטלית ואנחנו לא יכולים לחזור אחורה.

נציין שהרעש רקע מגיע משני מקורות עיקריים, הראשון הוא חיבור המשדר לחשמל, זה יכול להפתר על ידי שימוש במשדר נטען ולנתק אותו מהחשמל כשרוצים לצפות בטלוויזיה (הוא מחזיק מספר שעות על סוללה!) אבל מקור שני לרעש מגיע מהטלוויזיה עצמה (או מהסטרימר) והרעש הזה מוגבר על ידי המשדר ולכן תמיד יהיה שם. לא מן הנמנע שקיים משדר FM איכותי הרבה יותר שמסוגל לעשות פילטר על הרעשים האלה ולהגביר רק את הסאונד הנקי, אך לא מצאנו כזה משדר זמין לרכישה, בטח שלא במחיר הגיוני.

סיכום

לאחר חשיבה רבה ומחשבה שמצאנו את הדרך האידאלית לחיבור אוזניות לטלוויזיה חזרנו לנק' המוצא, נמשיך לחפש עבורכם את הדרך הטובה והזולה ביותר לחבר אוזניות לטלוויזיה.

הצעות ורעיונות נוספים יתקבלו בשמחה, כרגע חשוב לדעת שהדרך הזאת לצערנו לא ברמה שאנחנו מצפים.

[fusion_widget_area name="avada-custom-sidebar-vig" background_color="" padding="10px" class="" id=""][/fusion_widget_area]

ZUZU Reviews
Logo