חיפוש

Tenda A301 מאריך טווח רפיטר WiFi

שימו לב: זו כתבה ישנה. למומלץ החדש והמשופר לחצו כאן!

 

שורה תחתונה

טווח, עוצמה, יציבות ומהירות העברת נתונים. זה מה שאנחנו מבקשים ממאריך טווח אלחוטי. במקרה שלנו המוצר מקיים את כל הארבע. רוצו לחנויות.

הקדמה

לכל אחד מאיתנו יש את הנקודה המתה הזו בבית, הנקודה בה האינטרנט האלחוטי לא מגיע או מגיע משובש. אם זה בממ"ד, אם זה במרפסת או או זה סתם בפינה מסויימת בחדר השינה. רובנו פשוט מוותרים על העונד להשתמש באינטרנט בנקודה הזו. בשנים האחרונות החלו לצוץ פתרונות רבים שמיועדים לפתור את הבעיה הזו. מן הסתם הצורך החל עם כניסת האינטרנט האלחוטי לחללי עבודה כדולים בארגונים והצורך להכניס נקודות גישה ומאריכי טווח לאותם חללים מבלי לפגוע אול לסבך את הניתוב. נקודות גישה או Access Points מפוזרים במרחק מהנתב או ה- AP הראשי ומאפשרות למשתמשים להתחבר לרשת הארגונית מכל נקודה פיזית ברחבי החלל.

AP תעשייתי די יקר. 150 דולר וצפונה לחתיכת ציוד איכותי. עם השנים וזיהוי הצורך הביתי החלו יצרני נתבים אלחוטיים ביתיים לייצר נקודות גישה קטנות וזולות  לשימוש ביתי.  ההבדל העיקרי בין מאריכי טווח ביתיים למקצועיים הוא בטווח אבל בעיקר ביכולת להחזיק מספר רב של משתמשים סימולטנית. בעוד חלל עבודה ארגוני ידרוש מ-AP להחזיק מעל 50 משתמשים על אותה ההנקודה תוך שמירה על רמת שירות טובה, בנקודה ביתית אנחנו מדברים על עד 5 מכשירים בממוצע.

מאריך הטווח של tenda A301 מיועד לסביבה הזו: ממ"ד או חדר אחורי מרוחק מהנתב המרכזי.

ג'יבריש טכני:

מותג: Tenda
דגם: TE-A301
IEEE 802.11 b/g/n בלבד
תדר: 2.4 ג'גה הרץ בלבד
מהירות- עד 300mbsבתקן N
,תמיכת WPS- קיים
צ'יפסט- broadcom:

איכות הבנייה והחומרים

הקופסא מגיעה עם מאריך הטווח, כבל Ethernet  CAT 5 שנראה זול במיוחד (אין אפילו סימון של סוג הכבל על הכבל עצמו). שתי אנטנות קטנטת. דיסק התקנה וזהו.

על המכשיר עצמו יש יציאת Ethernet, לחצן WPS וכפתור איפוס קטן.

איכות החומרים עצמם והעיצוב נראים ברמה גבוהה: הפלסטיק נראה איכותי, אין נזילות דבק או דברים שמעידים על הרכבה ברמה נמוכה,

שימוש.

טוב, אז השימוש הראשוני היה מול ראוטר TP-LINK W1043ND V2.1 , דגם מוכר ונפוץ בישראל. הנתב רץ על firmware סטוק של tp-link? התוצאות היו זוועתיות. ניתוקים כל שעה מהראוטר, יציבות לקוייה וכיו"ב. התוצאות הללו היו כל כך גרועות שפשוט לא נראה לי הגיוני שהייתי חייב לבדוק את זה מול סביבה אחרת. החלפתי לנתב את ה- firmware ל- DD-WRT וסטאגדיש…כל הצרות נעלמו. מה זה נעלמו? כאילו לא היו. אין ניתוקים, אין נפילות חלק כמו חמאה.  למי שלא מכיר- dd-wrt הנו פרוייקט קוד פתוח שמחליף את ה- firmware המקורי של כמעט כל נתב אלחוטי קיים בשוק. השיפור בביצועים הוא מיידי ומי שבאמת יודע לטפל בזה כמו שצריך, גם בטווח וביכולות. כרגע מה שנשאר לברר אם הבעיה שהיתה הנה נקודתית מול firmware  של TP-link מהסדרה הזו, או רק כשל נקודתי ולא מייצג. אני מהמר על השני.

כאמור, מדובר במאריך טווח. ככזה ניתן לחברו לראוטר בשתי אפשריויות:

  1. חיבור מאריך הטווח לכבל Ethernet למחשב והגדרה על פי ממשק הניהול. ההתקנה די פשוטה: גולשים לכתובת 192.168.0.1. בוחרים את הנתב שלנו לפי ה- BSSID (השם שלו) מזינים את הסיסמה שלו, נותנים ל-extender שלנו שם וזהו פחות או יותר. איתחול של המכשיר ותתחילו לראות אותו ברשימת נקודות הגישה במחשב או בטלפון.
  2. שימוש בפיצ'ר ה-WPS בנתב, אם הנתב שלכם תומך בזה.

לאחר איתחול החבור למאריך הטווח הוא מהיר. רכישת P מתבצעת תוך פחות משתי שניות ולמעשה ניתן להתחיל עבודה באופן מיידי.

הלאה- הבדיקה הבאה היא בדיקת מהירות. נתחיל בבדיקה הסטנדרטית של ספיד טסט:

אז ככה- התוצאות ב- speed test מראות הבדל משמעותי בין מהירות הנתב למהירות מאריך הטווח. אולם, המהירות של מאריך הטווח שלנו זהה פחות או יותר למהירות מאריך טווח אחר שנמנצא ברשת שהוא במקרה הזה נתב מלא של אדימקס שהוסב לנקודת גישה (בשורה האחרונה במבדק). הבדיקות נעשו עם אותו מחשב נייד עם אותו כרטיס רשת ואותו מרחק מהנקודות. נפילה של חצי מהמהירות במאריכי טווח היא די צפוייה ווהתוצאות כאן טובות.. בדיקת העברת קבצים די מאששת את הנקודה.

הלאה- הבדיקה הבאה: כיסוי. ניתן לראות כי הכיסוי של מאריך הטווח הזה הוא לא פחות ממעולה. הוא אפילו יותר חזק מהראוטר בנקודות מסויימות בבית. האנטנה הפנימית עושה עבודה מצויינת ומוציאה סיגנל חזק שמכסה כל פינה בבית ואכן, לא ניתקלתי בבעיות  למעשה בתמונות ניתן לראות שהבית נשאר בירוק.

נקודה חשובה- עוצמת שידור לא מעידה על איכות שידור ומהירות. למעשה, זה עלול להפריע לפעמים. תחשבו על זה ככה. בסופו של דבר הראוטר שלכם ומאריך הטווח צועקים את המידע שלהם לאוויר. עוצמת הסיגנל היא עוצמת הצעקה. מי שצועק חזק יותר מעליחם את הצעקה של השני. אבל חשוב גם תוכן הצעקה. במילים אחרות- זה שאתה צועק חזק יותר לא מחייב שאתה יודע על מה אתה מדבר. זה נכון בראיונות של פוליטיקאים וגם בתקשורת אלחוטית.

על מנת למנוע הפרעות מסוג זה, רצוי להגדיר כל AP להשתשמש בערוץ (channel) שונה. כך כולם יוכלו לצעוק בלי לעלות אחד על התדר של השני.

יתרונות

חסרונות

  • קצת גדול, אבל זה לא כל כך משמעותי.

השוואת מחירים

גירבסט: $
בנגוד:
גיקביינג: $
אוורביינג: $

[fusion_widget_area name="avada-custom-sidebar-vig" background_color="" padding="10px" class="" id=""][/fusion_widget_area]

שימו לב: זו כתבה ישנה. למומלץ החדש והמשופר לחצו כאן!

 

ZUZU Reviews
Logo