חיפוש

סקירה – XIAOMI REDMI NOTE 2 – המכשיר הטוב בשוק!

[fusion_text]

סקירה – XIAOMI REDMI NOTE 2

שנה חדשה בפתח, ואם נסכם, אז לא מעט מכשירי ביניים מוצלחים עברו תחת ידינו לסקירה מקיפה השנה:

המייזו M2 NOTE, המומלץ הרשמי היוצא (סקירה)

המייזו M1 NOTE (סקירה)

האסוס זנפון 2 (סקירה)

ה ZTE Z9 MINI (סקירה)

האולפון בי טאצ' 2 (סקירה)

וכמובן המומלץ הותיק וקודמו של הנסקר הנוכחי, הרדמי נוט 4G (סקירה)

DSC07556

בנוסף בעזרתכם, הצלחנו לאסוף כבר עשרות סקירות ומדריכים על שלל מכשירים פופלאריים.

בדף המומלצים שלנו, יותר מכל קטגוריה אחרת, קטגוריית הביניים הלוהטת, עוברת תהפוכות חדשות לבקרים. כמתבקש וכצפוי מבלוג צרכנות, איזוהי קטגוריה ראוייה יותר ממכשירי הביניים הסינים, אשר מביאים לנו בשורות וחידושים משמעותיים עם כל דגם חדש ועומדים בכבוד גם לצד מכשירי דגל.
כמובן שכבודם של מכשירי הדגל מונח במקומם, אך מרביתכם המבקרים באתר זה, מעוניינים כמובן למצוא את המכשיר המשתלם ביותר עבורם ולעשות את הבחירה הנכונה ביותר, והיא כמובן, מצוייה בקטגוריית הביניים, המאזנת היטב בין מחיר, לביצועים.

אפשר לסכם את השנה היוצאת כשנת מכשירי הביניים. שנה שבה הם פרצו לתודעה, כבשו את השוק וקיבלו זכות קיום משל עצמם.

השיפורים במפרטים והביצועים הופנמו על ידי הציבור. כבר לא צריך מכשיר דגל יקר כדי להשיג את מה שרובינו צריכים, וגם לא צריך להתפשר על מכשיר חלש וזול.

מכשירים כמו ה MEIZU M2 NOTE, M1 NOTE, ULEPHONE BE TOUCH 2, וJIAYU S3, שכבר נמכרים לא רק באינטרנט, אלא גם בחנויות פופלאריות בישראל, מוכיחים כי אפשר לשלם פחות, ולהתפשר מעט.

כל הטוענים לכתר הנ"ל, החזיקו בו לתקופה קצרה כמומלצים הרשמיים והמועדפים ביותר עלינו, ועליכם הגולשים. עכשיו הגיע לו המלך החדש, שאפילו עוד לפני שהגיע לידינו לסקירה מקיפה, כבר ידענו להכתירו, שלא כהרגלנו, כמומלץ ביותר בשוק בעקבות יחס מפרט-מחיר חסר תקדים. אין מכשיר אחר בשוק הנותן כל כך הרבה לשקל שלכם, ואין מכשיר ביניים עוצמתי יותר, ועוד במחיר כל כך זול.
כמו שהסקירות בחו"ל מאשרות, המכשיר מעולה בכל היבטיו, וממשיך את הרקורד המעולה של מכשירי שיאומי.

אחד היתרונות הכי גדולים של המכשיר על פני התחרות, מצוי באיזון מעולה. לא חסכו כאן בסעיף אחד על הפני האחר, רק לשם הקוריוז. המכשיר מתפקד מצויין כחבילה אחת. התוכנה טובה, המפרט טוב, המצלמה מוצלחת… אין חסרונות בולטים מאוד, והוא יתאים לכמעט כולם. החל ממשתמשים קלים ועד כבדים.

אני סמוך ובטוח שכל מי שהשתתף בקבוצת הרכישה שלנו, יהיה מרוצה מהקנייה המעולה הזו.

אז יאללה, מספיק עם ההקדמה, בואו נתחיל בסקירה המלאה* (הבלעדית ומהראשונות בארץ יש לומר!):

*סרטוני ביצועים,השוואות ותמונות נוספות יעלו בהקדם!

שורה תחתונה

טוב אין ממש צורך להרחיב במילים, אבל בשביל לשמור על תבנית הסקירות שלנו נחזור ונאמר –

זהו המכשיר הכי משתלם בשוק! 

מפרט

על המפרט בהרחבה תוכלו לקרוא כאן, ובקצרה:

  • מעבד HELIO X10 אימתני (45,000-55,000 נק' באנטוטו). מעבד זה מצוי גם במכשירי דגל דוגמת ה MX5.
  • 2GB RAM
  • זיכרון פנימי 16/32GB במחיצה אחת
  • אפשרות הרחבה עם כרטיס זיכרון
  • מצלמה אחורית 13 מגה פיקסל עם פוקוס מהיר במיוחד (PDAF!)
  • מסך 5.5" FHD עם טכנולוגיית SUNLIGHT DISPLAY לצפייה טובה באור יום, וגם יכולת בהירות נמוכה במיוחד לצפייה בחושך ללא סינוור
  • תמיכה בכל התדרים בישראל
  • רום MIUI פופלארי עם עברית מלאה ועדכונים!
  • אינספור אביזרים ומגינים זולים
  • סוללה גדולה (3060 mAh ונשלפת
  • סים כפול
  • דק, קל ונוח להחזקה
  • מבנה כפתורים סטנדרטי ומוכר
  • IR BLASTER – עינית אינפרא-אדום לתפקוד כשלט רחוק אוניברסלי

מה בחבילה

לא הרבה, אבל כל מה שצריך…

XIAOMI כהרגלם נותנים חבילה מינמליסטית, מנייר ממוחזר. בפנים נמצא את המכשיר עצמו, כבל ומטען, וזהו.

המטען, למי שהיה ספק, הוא 2A, אך כמובן בחיבור סיני/אמריקאי שמצריך מתאם.
מאחר והמתאמים הזולים האלו הם לא הדבר הכי בטיחותי בעולם, ובכלל נוטים להשתחרר, להאבד, להישאר בתקע או לעשות ניצוץ יפה בכל חיבור, אנחנו ממליצים בחום לקנות מטען חכם ומהיר חלופי.

אביזרים מומלצים לרכישה תמצאו למטה.

איכות הבנייה והחומרים

טוב אין כאן הפתעות, זה בכל זאת מכשיר XIAOMI ולא יצרן סיני סוג ג'. איכות הבנייה מעולה, ואין שום טענות. הכל יושב במקומו היטב, אין פערים ורווחים והתחושה ביד נוחה וטובה למרות גב פלסטיק בלבד.

גם מתחת למכסה אין תלונות. הסלוטים לסים ולכרטיס הזיכרון נראים יציבים וחזקים. על המכסה האחורי יש שכבת גרפיט לבידוד חום נוסף, ואין כל ברגים חשופים או אזורים בהרכבה מפוקפקת.

המכשיר בנוי בצורה דומה לרוב המכשירים החדשים, קרי מעין UNIBODY, שבו הגב האחורי מכסה גם את השוליים וצדדי המכשיר.
בצד ימין נמצא את הכפתור כיבוי/פתיחה, ומעליו את כפתורי הווליום.

למטה נמצא את פתח הטעינה והמיקרופון.

בצד שמאל – כלום.

ולמעלה את שקע האוזניות, מיקרופון שני (לנטרול רעשים) ואת נורית האינפרא אדום.
מאחור נמצא את המצלמה, אשר ישרה (כמעט) עם הגוף), פלאש בודד, וספיקר במרכז התחתון.

למי שכבר יש מכשיר XIAOMI זול, דוגמאת ה הREDMI 1S, נוט 4G וכד', תופתעו לגלות כאן חיה אחרת. לא עוד מכשיר עבה, כבד, עם שוליים עבים למסך ופינות מרובעות… הNOTE 2 מיישר קו עם התחרות העיקשת של מייזו, וכמו ה MEIZU M2 NOTE, מדובר במכשיר נעים מאוד לעין ולאחיזה. הוא אפילו דק יותר מהמייזו. הפינות מעוגלות יותר, והוא קליל ונוח גם באחיזה לזמן ממושך.
כשהסתובבתי עם ה REDMI NOTE 4G, שמעתי יותר מפעם אחת את השאלה "מה זו הטלויזיה הזו"…
עם ה NOTE 2 לא תקבלו ביקורת כזו, והוא יעמוד בכבוד גם לצד מכשירי דגל יקרים.

לעומת המלך היוצא, הM2 NOTE, הוא נראה מעודן ואלגנטי יותר, והגב אינו הרבה פחות חלקלק.

אומנם כבר זכינו לראות מכשירים זולים מאוד, מיצרנים קטנים בהרבה מXIAOMI, דוגמת UMI , ULEPHONE ו DOOGEE מצליחים לייצר מכשירים עם מסגרת מתכת CNC באיכות ייצור מצויינת ומראה יוקרתי, אך בשקלול המפרט המדהים, קשה לבקש יותר, ואני לפחות, מעדיף את התחושה הקלה והיתרונות של פלסטיק-פוליקרבונט (פיזור חום, משקל, מחיר, חלפים) על פני מתכת.

אציין גם כי בהמשך למגמת הפאבלטים החדשים, דוגמת ה מייזו M2 NOTE, גם ה REDMI NOTE 2 נוח וטבעי לאחיזה, גם למושבעי 5" מקסימום כמוני. מכשיר גדול, אבל עם זאת נוח מספיק ביד ובכיס, ושוקל מעט, בכדי שגם מי שמרגיש שלרוב פאבלטים הם גדולים מידי עבורו, ירגיש איתו נוח כמכשיר לכל יום וכל מקום.

DSC07558

סינים סינים בכל מקום… קצת השוואת גדלים ואיכויות, בין השאר (מימין לשמאל, 4.5" עד 5.5")-

FAEA F1, SAMSUNG GALAXY S3, COOLPAD F1, ZTE Z9 MINI, MEIZU M1 NOTE, MEIZU M2 NOTE,

וכמובן ה REDMI NOTE 2

*עדכון – בתגובות חלק מהגולשים טענו לרעשים וקרקושים מהמכסה האחורי. לאחר שימוש של מספר שבועות, גם אצלי מורגשת עתה תזוזה קלה (מאוד) במכסה האחורי. אצלי לפחות מדובר במשהו שצריך להתאמץ מאוד בשביל להרגיש, ואני בטוח שעם מגן, העניין לא יהיה מורגש כלל. קצת מאכזב כי עד היום שיאומי לא איכזבו כמעט באיכות הבנייה, גם בדגמים הזולים, אך עדיין אפשר לסכם שמדובר באיכות בנייה מעולה ביחס למחיר, הקטגוריה ובכלל.

דירוג איכות הבנייה =  5

G1G1G1G1G1

חווית משתמש

המכשיר מגיע עם אנדרואיד 5.0.2 לוליפופ, ומעליו הרום MIUI הסופר פופלארי בגרסא 7 החדשה והמשופרת.
על MIUI כבר נכתב הרבה, אך לרוב אפשר היה לסכם כ " Love it or Hate it". יש שהתאהבו בממשק הנוח, המעוצב והפשטני, ששילב מוטיבים מהאייפון ושיפורים שונים לאנדרואיד, ויש שראו בכך חיסרון וחיפשו מיד להתקין לאנצ'ר חלופי.

כמו הרבה יצרנים עם רום משלהם, בהם גם ענקים כמו סמסונג וLG, גם שיאומי חטפה לא מעט ביקורת על כך שהרום שלה הפך כבד ואיטי מידי.

שיאומי עבדו קשה כדי לשפר את הרום בכל ההיבטים, החל בעיצוב וכלה במהירות וזמן הסוללה (כאן תמצאו סרטוני השוואה מול מכשירים מובילים). הובכן, הם הצליחו!
כמובן שהיינו מעדיפים רום אנדרואיד נקי לחלוטין, אך MIUI 7 מרגישה כמוצר בשל ואיכותי. המכשיר מגיב מהר מאוד, העיצוב עדכני ויפה ואין גמגומים ואיטיות מיותרת.

יתרון חשוב מאוד של הרום, הוא שהוא זוכה לתרגום ישראלי, ולפיתוח ושיפור על ידי מאות ואלפי מפתחים בקוד פתוח בעולם.
נוסף על כך, עוד יתרון נהדר של מכשירי שיאומי היא האפשרות לעדכן ולהחליף את הרום בקלות מאוד, כבר דרך הגדרות המכשיר (יחד עם האפשרות לעשות גם ROOT), ללא צורך בידע טכני מסובך (מדריך).

אנו צופים כי בשבועות הקרובים יצא הרום הבינלאומי המעודכן למכשיר, וכמו הדגמים הקודמים, יזכה לעדכונים מידי חודש.
עם זאת, למרות שעדכונים הם אחד מהיתרונות הגדולים ביותר של מכשירים שיאומי, יש לציין, שבדומה למייזו, HUAWEI, ואחרים, לרוב הסדרות הזולות זוכות להרבה פחות עדכונים, בפרט בהיבט של עדכון גרסאת אנדרואיד.

הופתעתי לגלות שהמכשיר מגיע עם עברית מלאה, גם ללא הרום הבינלאומי. סביר שמדובר בהתקנה מסויימת של החנויות, אשר כוללת גם שירותי גוגל PLAY. ישנן 2-3 אפליקציות מיותרות כגון DU SPEED BOOSTER ו- CLEAN MASTER שלא ניתנות למחיקה, אך כן ניתנות להקפאה בהגדרות. אין כאן פרסומות או משהו מציק בסינית. כלומר, כל מי שהזמין יוכל מיד להשתמש במכשיר ללא התעסקות נוספת, ובהמשך, אם ירצה, לעדכן לרום הבינלאומי הרשמי בקלות.

פה ושם יש פספוסים קלים בעברית, לא בתרגום עצמו אלא בכיוונים – לדוגמא נתוני הסוללה המורחבים בהגדרות הפנימיות, מיושרים לכיוון לא נכון, מה שגורם למילים 'לעלות' אחת על השנייה. גם השעון במסך הנעילה מופיע הפוך. סה"כ באגים זניחים שקל לתקן/להתעלם.

יש כאן גם לאנצ'ר 'מצב קל' שאומנם לא מתורגם במלואו, אך הופך את המכשיר למכשיר למבוגרים נהדר.

אגב, נפריך כאן שמועה עיקשת על הדרך, שלא ברורה מאיפה צצה, על כך שאין למכשיר סלוט להרחבת כרטיס זיכרון, אלא רק בגרסא הסינית. זו כמובן שטות גמורה, ולכל הגרסאות יש סלוט לכרטיס מיקרו SD רגיל.

עדכון

פתחו את הטלפון, כנסו לדפדפן אינטרנט וגלשו לכתובת https://zuzu.reviews/RedmiNote2

הלוואי וכל מכשירי אנדרואיד היו כל כך קלים לעדכון. מומלץ מאוד לכל מי שמקבל את המכשיר לעדכן מיד.

מערכת הפעלה וחווית שימוש =4 קלה, מהירה, יציבה ונוחה לתפעול, עדכונים מהירים ואוטומטיים ותמיכה מלאה בעברית. מאבדת נקודה רק כי אנחנו בכל זאת מעדיפים תמיד, אנדרואיד נקי לחלוטין. 

G0G1G1G1G1

מסך ומגע

המסך נראה ומגיב מצויין. אין הרבה מה להרחיב כאן. תענוג לעיניים ולידיים.
בהגדרות ניתן לשלוט על טמפרטורת הצבעים. למי שהמסך מרגיש מעט צהבהב, מומלץ לבחור במצב 'קר'.

בנוסף הבהירות המינמלית אכן נמוכה במיוחד, מה שהופך את המסך לנעים לעין גם בחדר חשוך.

בחוץ, המסך נותר קריא וברור (יחסית).

מבחינת חדות, ברזולוציית FHD ומעל ל-400 PPI, אין על מה להתלונן. הכל חד כתער וסרטונים ותמונות הן תענוג לעיניים.

מסך = 5, פשוט מעולה.

G1G1G1G1G1

סאונד

בהשוואה לMEIZU M1 NOTE עם ספיקר חלש למדי, הMEIZU M2 NOTE עם ספיקר חזק יותר, אולם בעל איכות נמוכה יחסית, הREDMI NOTE 2 הוא שיפור מרענן. השמע 'מלא' יותר ואיכותי בהרבה. הווליום טוב וחזק מספיק לשיחות וסרטונים, ולא מחייב ישר לרוץ ולחפש הגדרות משופרות במצב מהנדס. כמובן שתמיד אפשר לשאוף ליותר, ובווליום מלא הספיקר מעט צומרני, אך בהתייחס לתחרות ולמחיר, מדובר בטוב בקטגוריה.

באוזניות, השמע מצויין ואין כל תלונות. אינני אודיופיל ולכן לא יכול להעיד על המידי, טרבל והבס בשלל שמות תואר אך אני בטוח שכולכם תהיו מרוצים מהאיכות במוזיקה וסרטים. כמובן שהרגישים במיוחד יוכלו להוסיף שיפורים כגון VIPER4 ANDROID, אולם לראשונה מבין הרבה מאוד מכשירים, לא ראיתי טעם בהתעסקות בהתקנת שיפורים.

בניווט בWAZE ההוראות נשמעות היטב גם עם רדיו ומזגן, ובנסיעה בכביש מהיר.

שמע= 4, טוב מאוד!

G1G1G1G1

מצלמה

הגענו לאחת מנקודות החוזק של המכשיר – המצלמה עם פוקוס PDAF.
מצלמה היא מהפרמטרים החשובים ביותר עבורי. כל כך חשוב, שבאופן אבסורדי, לעיתים אני אף מעדיף לא לצלם בטלפון בכלל, בכדי לא להתאכזב מהאיכות…

יש לי ניסיון עם מצלמות 'סמי-מקצועיות' דוגמת ה SONY ALPHA A6000 שמגיעה עם הפוקוס המהיר בעולם והיא כמובן מפיקה תוצאות מעולות ועקביות. סקרתי השנה גם את הZTE Z9 MINI, המגיע עם אפליקציית מצלמה משוכללת, עם שליטה ידנית נרחבת, וחיישן סוני חדש IMX279 המצוי גם ב LG G4 והלנובו X SHOT, המתפארים במצלמות מעולות במיוחד.
ה Z9 MINI ללא ספק יודע להפיק תמונות מעולות.

גם מכשירי ביניים זולים יותר דוגמת ה MEIZU M1 NOTE, MEIZU M2 NOTE בעלי חיישן סמסונג יודעים להפיק תמונות מעולות לעיתים. יש ברשותי גם מכשירים נוספים דוגמת ה COOLPAD F1, בעל חיישן IMX135 הכמעט זהה לIMX214 הפופלארי המעטר את רוב מכשירי הדגל והביניים הסינים והלא סיניים. בנוסף הוספתי למבחן גם את הסמסונג גלקסי S5 , והגלקסי S3 הפופלאריים.

החיסרון העקבי בכל החברה הנ"ל, שמדורגים כבעלי מצלמה טובה מאוד לרוב, הוא דווקא בפוקוס. יותר מאשר צילום בתנאים קשים, רעש דיגטלי, עומק שדה ושאר דברים שכולנו היינו רוצים לשפר במצלמת הסלולרי, החשוב ביותר הוא הפוקוס.
בסופו של דבר, עם כל הכבוד לשליטה ידנית, או חיישן רגיש במיוחד עם פיקסלים גדולים ושאר סיסמאות, רוב השימוש בסלולרי הוא לצילומים מהירים של כאן ועכשיו, על מצב אוטומטי.
נכון, פה ושם אפשר לשחק עם ההגדרות ולהוסיף איזה פילטר, אבל בפועל, אנחנו שולחים את היד לסלולרי כדי לתפוס רגע. לא פעם מצאתי את עצמי, ואף ראיתי רבים אחרים, מוציאים את הסלולרי לתפוס תמונה מהירה, גם כאשר הייתה תלוייה על צווארם מצלמה משוכללת.

אם תעברו על הגלריה שלכם במכשיר, תראו שאת רוב התמונות שאתם לרוב מוחקים, או התמונות שעוד לא מחקתם ואתם מאוכזבים מהן, הן לא התמונות בשעות ערביים עם תאורה נמוכה, או תמונות עם רעש דיגטלי מוגזם, אלא דווקא אלו שהפוקוס לא צלח בהן.
אין דבר מתסכל יותר מאשר לנסות לתפוס רגע ולגלות אחר כך שהתמונה מטושטשת לחלוטין, או אף לפספס אותו לחלוטין כי הפוקוס עוד 'מחפש'.

במכשירי מייזו במיוחד, התסכול מהמצלמה הוא כפליים. לכאורה היא מסוגלת לתוצאות מעולות, אך נראה שמשהו בהגדרות התוכנה לא מאפשר לפוקוס להינעל היטב לפני הצילום, ולא מעט מהתמונות יוצאות ללא פוקוס טוב כלל.

כאן בדיוק נכנס החידוש הייחודי כמעט בשוק, שבוודאי יהפוך לסטנדרט מעתה ואילך. פוקוס ה PDAF עליו כתבנו בהרחבה בהקדמה למכשיר כאן ובסקירה המקדימה לדוגי F3 החדש, שם תמצאו הסבר מפורט וסרטונים על דרך הפעולה והיתרונות שלו.
אז כאן לא אכנס לפרטים הטכניים ורק אספר לכם על החווייה בפועל – זה עובד!

אם עד היום 70-80% מהתמונות שלכם היו נשמרות והיתר נמחקות עקב פוקוס שהתפקשש, כאן תוכלו לצפות לפחות ל85-90%. הפוקוס הוא לא פחות ממהפכני. שיאומי טוענים למהירות של 0.1 מילישניות, אך התחושה היא של פוקוס כמעט תמידי, בכל סצנה.

בהשוואה למכשיר ישן דוגמת הגלקסי 3 לדוגמא, הפער הוא ענק. במעבר בין אובייקט קרוב לרחוק, הגלקסי 3 לוקח שניות ארוכות להתמקד מחדש בעוד הREDMI NOTE 2 מתמקד מיד, כמעשה קסם. אין כאן שום חיפוש הלוך וחזור. מכוונים, לוחצים וזהו.
גם בהשוואה לMEIZU NOTE 2 יש שיפור ענק במהירות ודיוק הצילום והרבה יותר תמונות יוצאות בפוקוס מעולה, ולכן פשוט טובות יותר.

גם בוידאו יש שיפור משמעותי במהירות הפוקוס.

מבחינת איכות התמונות עצמן, הן לרוב טובות אך לא מרשימות במיוחד. לא תיפלו מהכיסא מהחדות או בצילום בתנאים קשים, אך סך הכל הן מקבילות לכל מכשיר ביניים טוב ואף יותר מכך. בצילום בתוך הבית, ניתן לצפות עדיין לגרעון משמעותי, וטשטושים, שעשויים להיראות כפספוס בפוקוס, אך אל תטעו, אלו 'מריחות' עקב עדשה איטית/חשוכה מידי לתנאי התאורה, כברוב הטלפונים, ולא פספוס בפוקוס עצמו.

אין מה לעשות, עם כל הקסם של ה PDAF, בשביל תמונות טובות באמת, צריך לשלם הרבה יותר עבור חיישן גדול, עדשה עם מפתח גדול יותר וייצוב אופטי (השבוע אף התנסיתי בגלקסי S6, והופתעתי לגלות שגם מלך מצלמות הטלפונים, על פי כל הביקורות בעולם, לא בדיוק מרשים ומפספס פוקוס לא מעט גם בתאורה מלאכותית טובה וחזקה וצילום סטטי יציב).

לסיכום, זו אולי לא המצלמה הכי טובה בשוק, שתפיק תמונות שיפילו לכם את הלסת בכל תנאי התאורה, אבל היא כן אחת שתפיק תוצאות טובות באופן עקבי הרבה יותר, וזה לדעתי, כבר הרבה יותר חשוב. זו מצלמה לחיים האמיתיים, איתה תפספסו הרבה פחות רגעים (לפחות בתנאי תאורה טובים).

המצלמה הקדמית ראויה לציון באיכותה, בפרט עבור מכשירי שיאומי, שלרוב די מאכזבים במצלמה הקדמית. היא מהטובות שראיתי, עם איזון לובן מדוייק גם תחת פלורסנטים. אולם, היא אינה רחבה במיוחד כנהוג בימינו. זהו חיסרון, אך גם יתרון קטן – אין כאן אפקט מתיחה מוגזם כמו ברבות מהמצלמות הרחבות.

יש כאן גימיק נחמד של זיהוי פנים, מין וגיל. סביב הפנים שלכם תופיע קופסא עם כתובית זכר/נקבה וגיל משוער. בזויות הנכונות זה מדוייק להפליא (ומטריד). בזויות פחות שגרתיות, או אם תעשו פרצוף כלשהו, הכינו חוש הומור בשביל להיפגע, בפרט אתן, בנות המין היפה ;-). הניסיון להרשים את זוגתי בפיצ'ר החדש לא הצליח כשהוא תייג אותה כזכר בן 60…

אני מתנצל מראש על הדוגמיות המשעממות, אך האובך השבוע לא סיפק נוף מעניין… מבטיח לעדכן עם תמונות מעניינות יותר כשיתבהר.

השוואה עם מכשירים פופלאריים (בתאורה ביתית נמוכה, ללא פלאש): 

REDMI NOTE 2:

20150912_125201

GALAXY S3:

S3

ZTE Z9 MINI:

IMG_20150912_124811

MEIZU M2 NOTE:

P50912-174836

כפי שניתן לראות, קשה לראות הבדלים משמעותיים מספיק בתנאי 'מעבדה'. אעדכן בהמשך עם תמונות יום-יום רלוונטיות יותר.

דירוג המצלמה האחורית=  4. פוקוס מהיר בטירוף. איכות טובה מאוד (למכשיר ביניים). שנייה במהירות הפוקוס רק למכשירי דגל מובילים (ורק במעט).   

G0G1G1G1G1

דירוג המצלמה הקדמית =4, איכות מצויינת, בהירה וחדה מספיק גם בתאורת פלורסנט ביתית, אולם אינה רחבה במיוחד.

G0G1G1G1G1

GPS

מעולה!

נעילה ראשונית כמעט מיידית גם בתוך הבית. נעילה על 15-16 לווינים, הן אמריקאים (GPS) והן רוסים (GLONASS) בתוך הבית, ודיוק טוב.  הניווט חלק ומוצלח, בזכות רמות קליטה מעולות הנושקות ל40 בחלק מהלוויינים. ראיתי תלונות בודדות על מכשירי ה LETV וה MEIZU MX5 על כך שהמעבד לא מדוייק מספיק בניווט במהירות גבוהה. הרשו לי להפיג את החשש – נסיעה ארוכה עם WAZE, במהירות גבוהה ונמוכה, בכביש מהיר ובתוך העיר, והניווט חלק ומדוייק לחלוטין.
לא חסכו כאן כמובן במצפן מצויין כמו היצרנים הזולים, וניתן לנווט רגלית בנוחות ובקלות. ראוי לציין את אפליקציית המצפן הנהדרת והחכמה – במצב שוכב, המכשיר יראה מצפן קלאסי עם כיוון ומעלות. במצב אחיזה ניצב ורגיל, המסך הופך 'שקוף' באמצעות המצלמה, ומוקרנות המעלות והכיוון. כמה פשוט ככה מבריק.

דירוג ניווט =5 

G1G1G1G1G1

ביצועים

טוב אין כאן הפתעות. המפרט מבטיח והמכשיר מקיים. כ-45,000 נק' באנטוטו (גרסאת הבסיס), לא באים ברגל, אלא בריצת אמוק – המכשיר מטיס הכל ומהיר מאוד בכל פעולה. 2GB ראם לא מרגישים כאן כחיסרון גדול, וניתן לקפוץ בין אפליקציות במהירות. פתחתי שלל אפליקציות 'כבדות' בזו אחר זו. ASPHALT 8, MODERN COMBAT 5, משחקי סימולטור טיסה שונים, מירוצים ועוד שלל משחקים נפוצים. הכל רץ נהדר ונטען מהר. בהגדרות ניתן לבחור בגרפיקה הגבוהה ביותר ללא בעיה.

בקיצור, לא הצלחתי לגרום לגמגם, אף לא לרגע. פשוט מטוס.
מי שיבחר בגרסאת ה PRIME בוודאי יזכה למכשיר שישאר עדכני ומהיר לזמן רב מאוד, אך גם גרסאת הבסיס מוכיחה שלא חייבים לשלם יותר וגם המשחקים הכבדים ביותר רצים חלק לחלוטין בהגדרות גבוהות.
המכשיר מתחמם לאחר שימוש מסיבי, בעיקר בשליש העליון האחורי, אך לא באופן בלתי נסבל, ובוודאי הרבה פחות ממכשירי סנאפדרגון למינהם, אותם כבר ממזמן הייתי מניח להתקרר בצד. עם מגן סיליקון טוב סביר כי לא תרגישו את התחממות כמעט בכלל למעט בשימוש מסיבי מאוד ביום חם או ב WAZE הידועה לשמצה בהיבט זה.

דירוג ביצועים = מקסימום ביצועים במינימום כסף.

G1G1G1G1G1

סוללה

את הסוללה עוד לא הספקתי לבחון כהלכה עם מבחן הסוללה המפרך והארוך שלנו, וכן עם מבחני סוללה נפוצים דוגמת ANTUTU BATTERY TEST. אעדכן חלק זה בהקדם עם השלמת המבחנים, אולם, כבר עכשיו, ניתן להסיק בבטחה כי מדובר במכשיר ל'יום עבודה מלא'. גם אחרי מבחני אנטוטו, מצלמה, משחקים, גלישה, יוטיוב ועוד, המכשיר הגיע לשעה זו (8 בערב) עם כ30% סוללה.
כמובן שהביצועים עשויים להשתנות מאוד אצל כל אחד. השימוש בדור 4 בפרט ידוע כמשפיע מאוד על חיי הסוללה, בהירות שונה, דפוסי שימוש ועוד עשויים לתת תוצאות שונות בין אחד לשני, אולם אין ספק כי רובכם המוחלט יהנה מהמכשיר לרוב היום מבלי לרוץ למטען.

לגבי מהירות הטעינה. כאן הייתה סערה קטנה בכוס שוקו, כאשר XIAOMI טענו שהמכשיר תומך בטעינה מהירה בתקן 2.0 של סנאפדרגון, הלא היא המתחרה של MTK. רבים שאלו כיצד ייתכן שהמכשיר המבוסס על MTK אכן תומך בטעינה כזו, ושהמטען הינו 1A בלבד. השינויים בדף השיווק של המכשיר וההשמטה של תקן טעינה המהירה באתר שיאומי הוסיפו לביקורת. אז ראשית כל, המטען המסופק הוא 2A. לכן, אבחן את מהירות הטעינה הן בתקן VOLT IQ והן בתקן QUICK CHARGE 2.0 של סנאפדרגון באמצעות המטען החכם של TRONSMART ואעדכן כאן על התוצאות בהקדם.

המערכת כוללת גם שלל פתרונות לניהול הסוללה. מצב מעבד מאוזן וביצועים, פרופילים שונים לחיסכון בסוללה ועוד.

יתרון חשוב הוא הסוללה הנשלפת, שלהבדיל מדגמים רבים, ובעיקר מייזו, המגיעים עם סוללה מובנית אשר קשה ויקר להחליף, כאן תוכלו פשוט לקנות סוללה נוספת כגיבוי או להחלפה בבוא היום.

יהיה מעניין לראות עד כמה תושפע תוצאת הסוללה בדגם ה PRIME, בו המעבד מגיע בתדר גבוה יותר.

דירוג סוללה =4 (זמני)

G0G1G1G1G1

סיכום

איזה כיף לפתוח את השנה החדשה עם מכשיר מצויין וחדש. קשה להאמין עד כמה התקדמנו בשנה אחת בלבד, וכמה השוק הסיני בפרט, רץ קדימה ונותן לנו אלטרנטיבות טובות יותר מתמיד.

אני צופה כי בקרוב נזכה גם למגנים משוריינים ואטומים למים מבית LOVE MEI מה שיהפוך אותו גם למכשיר העמיד הטוב ביותר בשוק.
עדכון חשוב – למכשיר יש 3 גרסאות:
1. גרסא 'סינית בלבד' המסווגת TD, TDD או TD-LTE.

2. גרסאת הבסיס הנ"ל עם 16GB זיכרון ומעבד בתדר 2GHZ, מעבד גרפי בתדר 500MHZ

3. גרסאת PRIME עם 32GB ומעבד בתדר 2.2GHZ, מעבד גרפי בתדר 700MHZ

לרוב מכשירי לשוק הסיני בלבד, המסווגים TD, אינם מומלצים ממגוון סיבות כגון תמיכה חלקית או חסרה לחלוטין בתדרים הרלוונטים לישראל ולעולם, רום סיני בלבד שאינו זוכה לתרגום ועוד.
אולם, מסתבר כי הגרסא הסינית, אשר הינה גם זולה יותר משמעותית, אכן תומכת בתדרים הרלוונטים לישראל (ברובם), ולכן עשויה להיות אופציה משתלמת במיוחד.
***עדכון! אכן ניתן לקנות גם את דגם זה במחיר אטרקטיבי במיוחד- ההבדל היחיד הוא לאחר עדכון הרום הוא שהסים השני תומך רק בדור 2. הסים השני הוא ממילא פיצ'ר שולי מאוד לרובינו.
בנוסף, עם יציאת הרום הבינלאומי הנקי, עם תרגום עברי מלא, נפעל מול החנויות להתקנת הרום המועדף על כל הדגמים, כך שתזכו למכשיר מעודכן ונקי לחלוטין, ללא צורך בשום התעסקות כלל (אם כי כאמור גם ברום הנשלח כעת, הכל מצויין ועם עברית מלאה).

אז לסיכום, אני מיייעץ על מכשירים סינים שונים כבר כמה שנים טובות, ומעולם לא היה לי נוח יותר להמליץ על מכשיר בביטחון מלא.
תתקשו להתאכזב ממכשיר כל כך טוב, במחיר כל כך זול.

יתרונות

  • מותג איכותי ואמין, שמקפיד לעדכן
  • צפוי לקבל תמיכה גם במעבדות בארץ
  • תמיכה בכל התדרים בישראל
  • מסך FHD מעולה
  • ביצועים חסרי תחרות
  • איכות בנייה מצויינת
  • קל משקל ונוח לאחיזה
  • רום איכותי וקל לתפעול
  • מצלמה טובה, מדוייקת ומהירה מאוד
  • סוללה גדולה ונשלפת
  • תמיכה בהרחבת זיכרון
  • מבנה כפתורים סטנדרטי מוכר ומוצלח
  • שימוש כשלט אוניברסלי
  • 5 צבעי בסיס (גב מתחלף) ושלל אביזרים ומגנים

חסרונות

  • האמת? כמעט ואין. הבעיה העיקרית היא בעיקר המלאי המצומצם ביחס לביקוש העצום.
    מי שמזמין, צריך לקחת בחשבון עיכוב אפשרי של מספר שבועות, בפרט בהזמנת גרסאת ה PRIME.
  • "רק" 2 GB ראם.
  • אין חיישן טביעת אצבעUntitled-1

עדכון! 

רום בינלאומי מעודכן זמין כבר כאן! מתעדכן מידי שבוע.

השוואת מחירים:

גרסאת TDD (זהה לגרסאת הבסיס למעט כמה תדרים בסים השני) – מחיר אטרקטיבי במיוחד!: 

רק 135$ לגרסאת ה TDD, שלמעשה זהה לגרסא הרגילה לאחר עדכון לרום הבינלאומי (בקלי קלות וישירות מהמכשיר).
לא תמצאו מכשיר משתלם יותר!
ובעברית פשוטה, 135$ הם 525 ש"ח. אם תידרשו למכס, תשלמו רק כ710 ש"ח. כ-300 ש"ח פחות מהמחיר הממוצע בארץ.
מומלץ ביותר.
השתמשו בקופון EKWDVLGE

לקנייה

גרסאת הבסיס – 

גרסאת הסקירה הנ"ל, מעבד בתדר 2GHZ (כ45-47,000 נק' באנטוטו, ו16GB זיכרון פנימי) – מעל ומעבר למה שרוב מוחלט של האנשים צריכים. מומלץ!:

גיקביינג: $
גירבסט: $
בנגוד:
ציינהביי:
דילאקסטרים: $
קוליקול:
מרימוביילס:
אליאקספרס: $
איביי:

גרסאת ה- PRIME

מעבד בתדר מהיר יותר (2.2GHZ) וכן גם המעבד הגרפי. זיכרון פנימי מורחב של 32GB. גרסא זו עדיפה למשתמשים כבדים, גיימרים, לכל מי שצריך אכסון רב או פשוט רוצה את המכשיר הכי חזק והכי 'FUTURE PROOF'. למעשה, היא משיגה תוצאה טובה יותר באנטוטו אפילו מה ONE PLUS 2 החדש, ולטווח הארוך, היא הבחירה הכי משתלמת.

גיקביינג: $
גירבסט: $
ציינהביי:
דילאקסטרים: $
קוליקול:
מרימוביילס:
אליאקספרס: $
איביי:

עדכון! 

למחירים הכי זולים בשוק, כדאי להצטרף לקבוצת הרכישה והקופונים הבלעדיים שלנו. 

*מומלץ להזמין בחבילה נפרדת כדי להמנע ממכס.

 שירות VIG:

VIG

[/fusion_text]

ZUZU Reviews
Logo