חיפוש

!OUKITEL K6000 PRO – The Battery King

שורה תחתונה

K6000 PRO מלך הסוללה החדש! מכשיר כמעט מושלם עם סוללה מפלצתית שפשוט לא נגמרת ובמחיר מעולה.

הקדמה

בימינו, בדומה למחשבים, המפרט כבר הופך משני לעיצוב. כמעט כל מכשיר, בין אם הוא עולה 50$ ובין עם הוא עולה 1000$, החל מהדוגי הזול ביותר ועד לאייפון/גלסי החדשים ביותר, מסוגלים לתת את הפונקציונליות הבסיסית שכולנו באמת צריכים (אפליקציות כגון פייסבוק, וואטסאפ, WAZE וכד'). אבל, התלונה מספר אחת על טלפונים, הייתה ונותרה – הסוללה. בין אם יש לכם מכשיר אולטרה זול ובין אם מכשיר דגל דנדש, אם הסוללה עומדת להיגמר, זה לא משנה כמה שילמתם, פשוט לא תוכלו להשתמש ולהנות מהמכשיר.

השנה האחרונה מתאפיינת ביותר ויותר מכשירים עם סוללות ענק שהופכים ללהיטים לא קטנים. מרבית המשתמשים מוכנים להקריב מעט מהמשקל והעובי, ואפילו להתפשר על המעבד והמצלמה לטובת מכשיר עם סוללה עדיפה או לפחות טעינה מהירה במיוחד. הרי מה שווה מכשיר, מוצלח ככל שיהיה, אם הסוללה לא מחזיקה מעמד במשך היום.

אז מה כבר סקרנו?

כמו שאתם רואים, הסתובבנו קצת בשכונה והתנסינו בלא מעט מכשירים.

מכשיר סוללה אחד התעלה על כולם והפך למומלץ הרשמי שלנו (בלי התעסקות), הלא הוא ה ULEPHONE POWER (סקירה מלאה), המומלץ הרשמי שלנו לכל מי שמחפש מכשיר עם סוללה מדהימה.

הPOWER מגיע עם סוללה עצומה של 6000mAh וטעינה מהירה ואחרי קצת עדכונים גם הסוללה וחיישן טביעת האצבע שלו השתפרו משמעותית, על כך יעידו המוני רוכשים מרוצים, שאחרי ה POWER, לא יכולים עוד לחזור למכשיר רגיל והחששות לאחוזי הסוללה, מטען ושקע.

עכשיו נכנס לתמונה הOUKITEL K6000 PRO שטוען לכתר. הוא מציע את כל מה שטוב בPOWER, אך עם מצלמה משופרת, עמידות ומחיר טוב עוד יותר!

מפרט

    • מעבד – Mediatek MTK6753, Octa-core 1.3GHz 64-bit
    • זיכרון – 32GB ROM, 3GB RAM
    • מסך – 5.5 אינטש, FHD LTPS, IPS
    • כרטיס זיכרון – תומך
    • מע' הפעלה – אנדרואיד 6.0
    • מצלמה אחורית – 16MP
    • מצלמה קדמית – 8MP
    • תדרים:
      • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
        3G: WCDMA 900/2100MHz
        4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz
    • מידות – 15.43x 7.67 x 0.98CM
    • משקל – 214gr
    • סוללה – 6000mAh
    • כרטיס SIM – כפול

מה בחבילה

בדומה ל POWER, המכשיר מגיע עם מטען מהיר יעיל מאוד, בטכנולוגיית PUMP EXPRESS של MTK (לא תואם QC של קואלקום). מגן סיליקון טוב :-), קצת ניירת ומגן מסך (רגיל) מודבק.

סך הכל כל מה שצריך כדי להתחיל לעבוד בלי הוצאות נוספות, אם כי היה נחמד לקבל גם מגן מסך מזכוכית.

דירוג איכות החבילה:

G4p0

איכות הבנייה והחומרים

כל מכשירי אוקיטל שסקרתי עד היום תמיד הרשימו באיכות הבנייה, והחברה אף מגדילה לשתף שלל מבחני נפילה, הטבעה, זריקה מבניין, פיצוח אגוזים ושאר התעללויות.

גם ה K6000 PRO לא מאכזב כלל. איכות הבנייה כאן מעולה ומדוייקת. המסגרת עשוייה מתכת-אלומיניום, כמו גם מרבית גבו של המכשיר. הפינות מעוגלות ולמרות משקלו הוא מרגיש נוח מאוד לאחיזה נוחה וממושכת בזכות איזון משקל מצויין.  מאחור נמצא את חיישן טביעת האצבע והמצלמה עם פלאש כפול.

מלפנים הוא נראה כאחיו התאום של ה POWER. יש מסגרת שחורה סביב המסך אך היא משתלבת היטב עם העיצוב הכללי ואינה בולטת מידי. שולי המסך בגימור 2.5D יפים ונעימים לאחיזה.

המשקל כאן הוא 214 גרם. משמעותי אך אין הרבה ברירה כשרוצים סוללה כל כך גדולה. כאמור המשקל כאן מאוזן היטב, ובתור אחד שלא מחבב מכשירים השוקלים אפילו יותר מ160 גרם, המשקל כאן לא הפריע לי כלל לאורך כל הסקירה.

בהשוואה לPOWER, אומנם אין כאן אפשרות לגב במבוק מדליק, אך התחושה בידיים עדיפה, והוא מרגיש נוח יותר לאורך זמן.

דירוג איכות הבנייה:

G4p5

חווית משתמש

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 6.0 מעודכן עם עדכוני OTA. במהלך הסקירה המכשיר קיבל עדכונים ששיפרו מאוד את חיישן טביעת האצבע. זהו יתרון משמעותי על פני הPOWER, אשר לרוב מגיע עם אנדרואיד 5.1, ויש לעדכנו ידנית לאנדרואיד מרשמלו 6.0.

המערכת נקיה לחלוטין, בלי שום תוספות מיותרות למעט אייקונים מעוצבים קלות. התוספת היחידה היא מבורכת – שלל אפשרויות למחוות מסך ותנועה,לפתיחה קלה ונוחה של המסך.

העברית פה כמובן מצויינת ושלמה.

דירוג מע' וחווית שימוש:

G5p0

מסך ומגע

המסך כאן הוא 5.5" ברזולוציית FHD. הוא תומך ב5 נק' מגע ועובד מצויין. אין פספוסים במגע, והצבעים והבהירות מצויינים.
דירוג מסך ומגע:

G4p5

Screenshot_20160611-222322

סאונד

מבחינת הפומית והאוזניה אין לנו שום תלונה, שמענו ונשמענו היטב.

השמע באוזניות גם כן טוב. לא מהטובים ביותר ששמענו, אך טוב. הספיקר לא רע בכלל, רק מעט מאכזב. הווליום טוב וגם האיכות בסדר, אך בהשוואה לXIAOMI NOTE 3 לדוגמא, הוא יחסית חלש ושטוח יותר. ממכשיר גדול ועבה יחסית אפשר היה לצפות לקצת יותר.

המתקדמים יוכלו לנסות להתקין כאן דולבי/וייפר 4 ולנסות לשפר עוד את הווליום והאיכות.

דירוג סאונד:

G3p5

מצלמה

המצלמות כאן מגיעות עם נתונים מרשימים – 16MP מאחור ו8MP מלפנים. אבל, מדובר כמובן בשיפור תוכנה בלבד (אינטרפולציה) והנתון האמיתי הוא 13MP ו5MP בהתאמה.

על פניו, ה POWER עדיף, מאחר והוא מגיע עם עדשה מהירה במיוחד עם f1,8. אבל, כפי שמבחן המצלמות שלנו הוכיח, נתונים לחוד ומציאות לחוד.

הPOWER נוטה לפספס לא מעט בפוקוס ולחשיפת יתר. הK6000 PRO לעומתו, הרבה יותר מוצלח!
אומנם אין כאן פוקוס מהיר במיוחד מסוג לייזר או PDAF והמכשיר ממש לא מתיימר להיות מכשיר מצלמה אז אל תצפו כאן לצילומי שקיעה וילדים מטורפים, אך המצלמה כאן בהחלט תספק את רוב האנשים בתאורה טובה ומהווה שיפור משמעותי על המתחרים בקטגוריה.
דירוג המצלמות:

G3p5

GPS וניווט

למרות גוף המתכת, קליטת הGPS כאן מצויינת עם רמות קליטה טובות מאוד ונעילה מהירה על לוויני GPS ו GLONASS.

חבל רק שכרגיל, חסכו כאן חיישן המצפן לניווט רגלי.
דירוג ניווט:

G4p0

ביצועים

הביצועים כאן טובים בהחלט למפרט עם כ-37,000 נק' באנטוטו. לא נתקלתי בהאטות או לאגים ניכרים והמכשיר נותר זריז גם בשימוש ממושך. ניהול הזיכרון גם כן טוב וניתן לזפזפ בין שלל אפליקציות פתוחות מבלי שיטענו מחדש או יברחו מהזיכרון (הנדיב).

הביצועים כאן מספקים גם לרוב המשחקים. כמובן לא לגיימרים שרוצים להריץ כל משחק על ההגדרות המירביות, אך בהחלט מספיק כדי להריץ גם אספלט 8 בנוחות.

סוללה

הדובדבן על הקצפת.

ראשית כל נציין את המטען והכבל האיכותיים שמגיעים עם המכשיר (ושלא מצריכים שום מתאם!). אלו טוענים את המכשיר מ0 ל100 בכשעתיים ומבלי לגרום למכשיר להפוך לגחל לוהט. הישג הנדסי מרשים ביותר, לו שותף גם ה POWER עם תוצאה דומה. מפתיע כיצד מעט חברות מיישמות את פתרון הטעינה המהירה הזו. חישבו בכמה זמן יטען המכשיר שלכם, עם סוללה ממוצעת של 2500-3000 mAh בלבד עם פתרון טעינה שכזה.

חיי הסוללה עצמם הם, לא במפתיע, מדהימים. המעבד החסכוני יחד עם סוללת הענק,סיפקו זמן סוללה מטורף. הרצתי מבחן סוללה באמצעות אפליקציית LAB501, עם מבחן גלישה בו כתבות שונות מתרעננות ללא הפסק (חיבור WIFI, בהירות 50%) והלכתי לישון. בבוקר המכשיר עוד המשיך ולא הראה שום סימני עייפות. אחרי ארוחת בוקר כבר התחלתי להשתעמם והפסקתי את המבחן ועברתי למבחן ניגון וידאו, בו סרטוני וידאו מוצגים בלופ, עד ל0%. גם כאן, ולמרות שהמכשיר פועל ברציפות עוד מאתמול בלילה, הוא המשיך לנגן עוד 7 שעות שלמות (!). כלומר לפחות 14 שעות מסך בטעינה אחת, בלי להתאמץ.
בקיצור, תוכלו לצפות כאן לחיי סוללה מטורפים. סעו לאילת וחזרה, עם WAZE, ותשאירו את המטען בבית. עלו על המטוס או הרכבת וצפו בסרטים באורך מלא בלי חשש ובלי חוטים או סוללות חיצוניות כבדות. שוכחים לטעון בלילה? לא נורא, אפשר למשוך עוד יום.

חלום.
דירוג סוללה:

G5p0

חיישן טביעת אצבע

ביום הראשון עם המכשיר, הייתי די מתוסכל מהחיישן. הוא לא היה מדוייק מספיק ופספס לא מעט. ביום השני הגיע עדכון OTA שטען לשיפורים,והפלא ופלא, החיישן הפך לכמעט מושלם. הוא מפספס מעט מאוד והוא מהיר במיוחד. אין צורך להדליק את המסך, רק נגיעה והופ נפתח. כיף.

יתרונות

  • סוללה, סוללה ועוד פעם סוללה!- 3 ימי עבודה על טעינה אחת הם לא חלום.
  • טעינה מהירה ויעילה
  • מגן סיליקון ומגן מסך כלולים באריזה
  • מטען מהיר בחיבור 'ישראלי'
  • איכות בנייה מעולה – גוף אלומיניום ועיצוב ארגונומי
  • מסך מצויין
  • מצלמות טובות
  • אנדרואיד 6.0 נקי עם עברית מלאה
  • זיכרון נדיב – 32GB פנימי (עם הרחבה) ו3GB ראם
  • זול מהמתחרים

חסרונות

  • אין נורית התראות
  • מעט כבד

סיכום

צפינו כי ה K6000 PRO יהיה מכשיר מוצלח למדי, אך הוא עקף אפילו את הציפיות שלנו.

לכל המתלבטים בינו לבין ה POWER – הK6000 PRO פשוט עדיף!:
+ מגיע מעודכן לאנדרואיד 6! (בPOWER יש לעדכן ידנית)
+ זיכרון פנימי כפול – 32GB לעומת 16GB
+ מצלמות טובות יותר
+ עיצוב וחומרים טובים יותר (למעט גרסאת הבמבוק…)
+ זול יותר!

ציון כללי:

G4p0

לקניית ה K6000 PRO:

צבע זהב

צבע כסף / אפור

אביזרים מומלצים: 

מגן מסך מקורי מזכוכית מחוסמת

מגן פליפ דמוי עור

קניתם? 

תתחדשו!
הירשמו לשירות VIG לשירות מועדף!

ZUZU Reviews
Logo