חיפוש

ONEPLUS 5T – האם זה המכשיר בשבילכם?

ONEPLUS 5T – הסמרטפון הכי מומלץ ברשת?

P1010491

באיחור אופנתי במיוחד הוא הגיע גם אליי לסקירה. יש ברשת כבר אלפי סקירות והשוואות מצלמות מול כל מכשיר קיים, לכן בסקירה זו לא נעשה סקירה שגרתית שתספר לכם את מה שאתם כנראה כבר יודעים, אלא אספר לכם מה דעתי על המכשיר הזה, אחרי שהשתמשתי כבר בדגם הקודם, ה-ONEPLUS 5 כחצי שנה, ב- XIAOMI MI6, וסקרתי שלל מכשירים אחרים והתנסתי גם בLG, סמסונג וכד'. בנוסף אענה לכם על השאלות הבאות: 

♦ האם הONEPLUS 5T הוא המכשיר בשבילכם?
♦ אולי עדיף מכשיר זול יותר?
(השיאומי MI NOTE 3, רדמי נוט 4/5? גלקסי J7 פרו) או שאולי עדיף סמסונג A8, S8 או V30 LG, או וואוי בכלל?
♦ ואולי להמתין כמה חודשים למשהו טוב יותר?

כדי לענות על השאלות הללו נכונה, בואו נגדיר קודם כל מה זה בכלל סמארטפון מצויין.

הנוסחא לסמארטפון מוצלח! 

מה חשוב לרובינו בטלפון?
עמידות למים? עיצוב? מותג? כרטיס זיכרון? רזולוציית מסך? יש הרבה מאוד פרמרטים לבחור במכשיר שישב לכם בידיים לשנה-שנתיים הבאות כנראה, אך לרובינו אפשר לצמצם את הנוסחא לסמרטפון מצויין במסך טוב, ביצועים טובים, ממשק קל, סוללה טובה ומצלמה טובה. וואן פלאס מבינים את הנוסחא הזו מצויין וממשיכים לזקק אותה שנה אחר שנה. ברור שכשאנו באים לקנות מכשיר בכחצי מחיר מסמסונג או אייפון חדש אנחנו מוותרים על כמה דברים, אך כל עוד המכשיר מקיים את הנוסחא – שאר הפיצ'רים והגימקים הופכים זניחים ולא מצדיקים את הפערים במחיר.

מותג סיני קטן?

אם טעיתם לחשוב שONEPLUS  הם חברה סינית קטנה, עוד מותג זניח שמתגמד מול הענקיות סמסונג, וואוי ואפל – אז דעו שONEPLUS הם חלק מתאגיד BBK Electronics, תאגיד ענק שמאגד תחתיו גם את המותגים המובילים – OPPO  ו VIVO ודורג ב2017 כיצרן הסמרטפונים השלישי בגודלו בעולם. לא מעט מהטכנולוגיה החדשנית של ONEPLUS ויכולת הייצור המעולה – מגיעה הודות לגב החזק של BBK ומרבית דגמי ONEPLUS התחילו למעשה כדגמי הדגל של OPPO תוך התאמה לשוק הגלובלי עם אנדרואיד נקי ומלוטש. 

העיצוב

P1010439

העיצוב כאן כמעט זהה לקודמו בצבעים, הטקסטורה, הכפתורים וגב המכשיר. חיישן טביעת האצבע עבר לאחור ועיקר החידוש הוא במסך החדש. 

על המכשיר

אז נתחיל דווקא בONEPLUS 5 הקודם – מה אפשר לומר עליו אחרי כחצי שנה?
בשתי מילים – פשוט מצויין.
המצלמה פשוט טובה והוא מהיר בטירוף. ממשיך לקבל עדכונים, הממשק נקי ואפשר לומר מושלם. חיישן טביעת האצבע מהיר ומדוייק מאוד. קשה למצוא על מה להתלונן כאן.

P1010602

בארץ הוא עדיין נמכר פה ושם אבל ברשת תתקשו למצוא אותו מכיוון שONEPLUS, כמו בכל דור חדש – מפסיקה לחלוטין את הייצור של הדור הקודם ומתרכזת רק בדור החדש וטוב שכך. המנהג הזה מאפשר לה להתרכז תמיד רק במכשיר אחד באופן הטוב ביותר ולייצר כמות מספקת ממנו, מהר, במקום להתעסק עם עשרות דגמים ותת דגמים, כמו למשל שיאומי או סמסונג.

הONEPLUS 5T, כפי שהשם מרמז, הוא שדרוג טוב של ה5, אבל לא משמעותי מספיק בכדי שאם יש לכם כבר את ה5 – תרוצו לשדרג. ההבדלים מורגשים, אבל בבסיסם, הדגמים עדיין טובים באותה מידה.

יש אגב שטוענים שזה מעצבן ומאכזב מאוד שהם מוציאים מכשיר חדש כל כך מהר. לאלו אומר – תתבגרו. מה זה משנה אם יצא מכשיר חדש? הרי תמיד יש מכשיר חדש וטוב יותר באופק!  כך הטכנולוגיה והשוק עובדים. אם יש לחברה הזדמנות להשיק מכשיר משופר – אז למה לא? כשהתוכנה ומרבית החומרה גם כך כמעט זהה ואין פגיעה בתמיכה ועדכוני התוכנה – אז מצויין! 
האם אתם באמת רוצים להמתין שנה שלמה למכשיר טוב יותר? אם וואן פלאס לא ימלאו את החלל, מתחרה אחר – כן. העיקר הוא שאתם קונים את המכשיר הטוב והמתאים ביותר לתקציב שלכם ברגע נתון.

המסך

ה5T מחדש בכל התחומים שה5 מעט אכזב והרגיש קצת מיושן – בראש ובראשונה המסך כמובן, בסטנטדרט ה18:9 החדש, כמעט ללא שוליים. בתמונות והסרטונים ברשת, אני מודה, סביר להניח שגם בסקירה זו, השינוי לא נראה לכם מאוד דרמטי, אבל פנים מול פנים, כשמחזיקים אותו בידיים, אי אפשר שלא להתפעל מכמה השינוי הקטן הזה משמעותי. הוא פשוט יפה יותר, מודרני יותר ומרשים הרבה יותר. כמה כיף לראות ככה סרטונים, לצלם ולצפות בתמונות וגם סתם לגלוש באתרים או בפייסבוק ולגלול פחות. זה לא שינוי ענק – המסך לא גדל הרבה, רק נמתח קצת, אבל לפעמים שינויים קטנים מאוד – עושים הבדל גדול!
P1010599
כחובב מכשירים קטנים יחסית, סביב ה5 אינטש אם אפשר, הנחתי שיהיה לי קשה להסתדר כאן עם 6 אינטשים, אבל השד לא כזה נורא והפורמט הצר הזה נוח מאוד לתפעול. האקסטרא מסך בלי האקסטרא שוליים ובעיקר המצלמה הטובה יותר (ועוד עליה בהמשך) תורמים מספיק בכדי לשכנע אותי לאמץ את ה5T כמכשיר הקבוע שלי ולהניח לXIAOMI MI6 הנאמן.

P1010484 1(5T מימין, MI6 משמאל)
אין יתרון בלי חיסרון ועם המסך הגדול והיפה אנחנו מאבדים כאן את הכפתורי חומרה בתחתית אבל זה כבר ממילא הסטנדרט של גוגל וסמסונג, וואוי, אפל ואחרים כך זה באמת לא אובדן גדול – מתרגלים מהר מאוד לכפתורי התוכנה והם אפילו עדיפים במקרים רבים. אחרי חצי שעה כבר שוכחים מההבדל.

P1010487

על התוכנה

חומרה טובה זה מעולה, אבל מה ששם את ONEPLUS ראש וכתפיים מעל כל המתחרים היא התוכנה המצויינת שלה. אנדרואיד נקי ומעודכן – על טורבו! 
בדומה לגוגל פיקסל היקר בהרבה, הרום כאן נקי לחלוטין מקשקושים ועיטורים מיותרים שרק מאטים ומסרבלים את המכשיר. כאן הכל פשוט אנדרואיד כמו שאנדרואיד תוכנן להיות וכל אחד יכול להרים את המכשיר ולהתחיל להשתמש בלי בעיות ובלי שאלות (אפילו מעריצי שיאומי חושבים כך…). לא צריך לשאול בפורומים איך עושים את זה או את זה, למה אני לא מקבל התראות בזמן אמת, למה המכשיר כל כך איטי אחרי גרסא כזו או אחרת/שנה של שימוש ושאר צרות של היצרנים האחרים. עם זאת אנדרואיד נקי הוא לא מושלם וחסר המון תוספות שהיצרניות השונות הוסיפו במשך השנים וזה כולל גם את הדברים הכי בסיסיים שכולנו כבר לוקחים כמובן מאליו, כמו מחוות מסך, נקישה כפולה ועוד. לכל אלו ועוד המון שכלולים והתאמות אישיות – וואפלאס דאגו והרום שלהם, לדעתי, הוא הכי טוב בעולם. 

 

זיהוי פנים וטביעת אצבע

חיישן טביעת האצבע כאן, כרגיל עם וואן פלאס – עובד מדהים, מהיר ומדוייק להפליא, ויש לו גם פונקציות נוספות כמו צילום עם המצלמה אם רוצים, גלילה נוחה ועוד אך דווקא לפתיחה את המכשיר – סביר שלא תשתמשו בו כמעט שכן יש כאן זיהוי פנים מוצלח במיוחד.

כולנו כבר שמענו וראינו את סורק הפנים באייפון X/10 החדש, סורק הרשתית הצולע של סמסונג, סריקת הפנים האיטית של LG…בכלל זו לא המצאה חדשה – זה פיצ'ר שהוכנס לאנדרואיד עצמה עוד באנדרואיד 4.0. איכשהו, ממש כמו הטעינה המהירה, ONEPLUS  הצליחה להביא את הפיצ'ר הזה לכדי אומנות, וזה פשוט עובד כאן מדהים. זה מהיר מאוד, כל כך מהיר שזה פשוט לא מורגש ואפשר להניח שהמסך נשאר פתוח. זה עובד כמעט תמיד ואומנם לא נחשב לבטוח כמו טביעת האצבע או סריקת הפנים של אפל, אבל בשלל מבחנים שנעשו ברשת – עם הדפסת תמונות על דפים, טאבלט ומה לא – לא הצליחו לעבוד על הסריקה כאן, כך שזה לגמרי מספיק בטוח מבחינתי. מאחר והסריקה מתבססת כאן על המצלמה הקדמית בלבד, בתאורה נמוכה, עם משקפי שמש וכד' זה כמובן עשוי להיכשל, אולם אחרי עדכונים יש גם אפשרות בהגדרות להשתמש במסך כתאורה, כך שהמסך יאיר לשבריר שניה, מספיק כדי שהמצלמה תזהה את הפנים ומספיק מהיר כדי שלא ישרפו לכם האישונים כשאתם במיטה בלילה. רק קחו בחשבון שאם הפנים מעוכות על הכרית והסנטר מתחת לפוך – אתם כן עשויים לקבל סינוור קצר.
בקיצור פשוט מדהים! חישבו כמה פעמים ביום אתם פותחים את הטלפון, מקישים קוד, דפוס או טביעת אצבע. כאן פשוט לוחצים ונפתח, בלי לוותר על האבטחה.

אגב אם אתם חוששים שבן/בת הזוג או השותף לחדר ינצל את זה שנרדמתם – אז גם זה לא עובד. אתם צריכים להיות עם עינים פקוחות. כדי שיפתח.

חשוב לציין שהפתיחה כאן כל כך מהירה, שלא רואים את מסך הפתיחה כמעט ואפשר לפספס התראות. לכן בהגדרות תוכלו להגדיר התראות AMBIENT כפי שמאפשרים כל מסכי ה OLED, עם בזבוז סוללה מינמלי, או כמובן לאפשר מסך נעילה רגיל, הנפתח במשיכה למעלה.

סוללה

כמובן שכמו הדגמים הקודמים, יש לנו כאן את ה DASH CHARGE שמאפשר לטעון את המכשיר מ0 ל100 בכשעה ורבע ויותר חשוב – זמני טעינת הביניים, כמו בין 20% ל80%, האזורים שבהם אנו מטעינים ומשתמשים רוב הזמן – הם מהירים מאוד. רבע שעה והרווחתם כמה שעות טובות. חצי שעה – אפשר לשרוד עוד חצי יום-יום לפחות. תענוג!

מה שפחות תענוג כאן הוא הצורך במטען והכבל הייחודי. המחירים אומנם ירדו מאוד ואפשר לקנות אותם במחירים סבירים מאוד היום אך זה עדיין לא נפוץ ונוח כמו טעינת QUICK CHARGE  של קואלקום, שיש לכל מטען ומכשיר שני בשוק. בכלל QC3.0 מטעין בכשעה וחצי- שעה ו20. האם כ15 דק' הבדל בזמן הטעינה, לכל היותר, מצדיקים כבל ומטען בלעדיים? אני לא בטוח, מה גם שQC4.0 צפוי לשטוף את השוק במהלך 2018.

אם חלילה שכחתם את המטען והכבל – אפשר כמובן להטעין כרגיל עם כבל USB-C, אך הטעינה תארך כשעתיים.

זיכרו כי בקניה בארץ – לא תקבלו את מטען הDASH מאחר והיבואנים המקבילים לא רוצים לשלם על התקינה. סביר שתקבלו מטען פשוט כלשהו וחבל. מומלץ מאוד לקנות מטען DASH  כדי להנות באמת מהטעינה המהירה הזו.

אין כאן תמיכה בטעינה אלחוטית, למעט מכם שזה משנה להם. ריאלית – זה זניח לחלוטין כי הטעינה כאמור מהירה מאוד ועדיף להוסיף כמה עשרות אחוזים בכמה דקות טעינה רגילה מאשר טעינה אלחוטית איטית.

זמן הסוללה כאן מצויין, אולי רק טיפה פחות מזה של הדגם הקודם. ה5T מצליח בעקביות להוביל בשלל מבחני סוללה וביצועים ברשת, גם מול הנוט 8 של סמסונג, האייפון X וכד'. אפשר להשיג כאן כ5-6 שעות מסך בשימוש בינוני בקלות יחסית. די והותר ליום עבודה מלא.

סאונד

P1010470 001

הסאונד כאן – סבבה. יש כאן חיבור אוזניות 3.5 מ"מ, – וזה מעולה, לא צריך מתאמים, לא צריך חשוש שמא שחכנו את המתאם הקטן או שהוא לא בתקן המתאים. פשוט מחברים וגמרנו. הסאונד באוזניות – מצויין.

P1010477

הספיקר – חזק וברור. זה לא סאונד עשיר וסטריאופוני כמו זוג ספיקרים אבל הוא לגמרי עושה את העבודה. רק המיקום קצת מתסכל כי האצבעות שלי מכסות אותו באחיזה וצריך לזכור לאחוז קצת אחרת כשמשחקים.

המצלמה

תראו, יש כבר 1001 השוואות מצלמה ברשת. חשוב לציין שהיו למכשיר כבר כמה וכמה עדכונים ששיפרו מאוד את המצלמה, הייצוב בוידאו ובפרט את השימוש בחיישן המשני מאחור. להבדיל מהתצורה הנפוצה של מצלמה ראשית ומצלמת זום – הפעם ONEPLUS  בחרו להתמקד ביכולות תאורה נמוכה וזו החלטה ראויה לציון.
עם כל הכבוד למצלמת הזום, למעט השימוש בה במצב הפורטרט האהוב, גם בONEPLUS 5 וגם בMI6 כמעט ולא השתמשתי בה. בכלל. היא צילמה יפה רק בתאורה טובה מאוד, וברגע שהחשיך קצת – כבר הייתה חסרת שימוש. גם הזום הקצר לא באמת שימושי במיוחד ואין הבדל כזה משמעותי מול צילום בחיישן הראשי ולעשות קצת קרופ כשרוצים. בקיצור, די מיותר.

ב5T לעומת זאת, החיישן השני הוא 20 מגה פיקסל, שבעזרת קצת קסמי תוכנה של וואן פלאס, כוון לאחד 4 פיקסלים סמוכים לפיקסל אחד גדול ורגיש יותר, וכך להשיג רגישות גבוהה יותר לאור תוך שמירה על הרבה פרטים. השימוש בחיישן הזה מתרחש רק כשהתאורה נמוכה במיוחד.

החיישן הראשי – נותר אותו החיישן המצויין מה5 כך שרוב הזמן – בתנאים טובים – לא תראו הבדל משמעותי באיכות התמונות בין ה5 ל5T.
אני מעריך מאוד את ONEPLUS  שבחרו לעזוב את חיישן הזום המיותר כפי שעשו סמסונג ואפל, ולבחור בחיישן טוב יותר לתאורה נמוכה. הרעיון עצמו – מצויין. אבל, היה עדיף לדעתי אילו, בדומה לגוגל PIXEL  2 המצויין, היו משקיעים את עלות החיישן המשני בחיישן ראשי טוב יותר, או עדשה טובה יותר, או פיתוח אלגוריתמים טובים יותר, כי זה מרגיש קצת מיותר.

בכל מקרה, אחרי העדכונים – זה באמת עובד ואפשר לקבל תמונות טובות ומפורטות, בלי הרבה רעש יחסית, גם בתאורה נמוכה.

P1010387

עכשיו תראו, כשאתם באים לשפוט מצלמה של מכשיר, יותר מתמונה יפה אחת או שתיים שנבחרה בקפידה, חשוב יותר להסתכל על הרבה תמונות, בהרבה מצבים, כי מה שחשוב באמת היא העקביות והשימושיות. האם המכשיר מצלם מהר ויציב מספיק, והאם רוב התמונות מוצלחות, ולא רק 50% ומטה. הרי כשאנחנו מצלמים בסלולרי, זה בדר"כ בלהט הרגע, במצב אוטומטי, ואין הרבה זמן לחשוב ולכוונן כמו במצלמה ייעודית. כשאנחנו שולפים את המכשיר מהכיס ולוחצים על הכפתור – אנחנו רוצים לדעת שלפחות 80-90% מהתמונות – יצאו כמו שאנחנו מצפים ויהיו ברות שיתוף וראויות להישמר בגלריה ולא להימחק.

את המבחן הזה ה5T, בדיוק כמו קודמו – עובר בהצלחה יתרה. האם התמונות כאן טובות יותר מה5? – כן. הייצוב השתפר, המצלמה הקדמית השתפרה מאוד ונוסף גם ייצוב פשוט מעולה בוידאו. הסאונד טוב בוידאו, הצבעים עשירים, הפוקוס מהיר ומדוייק, יש מספיק פרטים כדי לעשות קצת זום וקרופ אם רוצים ומצב הפורטרט פשוט מעולה.

בהשוואה לMI6 שלי לדוגמא, שם מצב הHDR  הוא ידני בלבד, ומצב הפורטרט – יותר מפספס מקולע. כשהוא עובד – התמונה יפה. אבל הוא לא שומר את התמונה ללא האפקט וכך למעלה מ50% מהתמונות במצב זה – הולכות ישר לפח והרגע כבר עבר ולא יחזור. האפקט גם מופעל רק במרחק מסויים – לרוב רחוק מידי מהאובייקט, ונסמך על מצלמת הזום – מה שיוצר זום מוגזם ברוב התמונות. להפעיל ולכבות HDR ידנית כל פעם זו טרחה ולוקח עוד כמה שניות קריטיות, בעדכון האחרון המצלמה הקדמית נפתחת קודם כל על מצב 'יופי…לא כיף.

ב5T לעומת זאת, אם תיכנסו להגדרות המצלמה – תוכלו לבחור לשמור גם את התמונה הרגילה ללא האפקט, כפי שנעשה בנוט 8 של סמסונג לדוגמא. ההגדרה הקטנה הזו שווה מאות תמונות שניצלו ממחיקה כשהאפקט התפספס. בנוסף מצב הHDR אוטומטי ומדוייק ואפקט הפורטרט הוא עכשיו תוכנתי בלבד – ללא שימוש בזום כלשהו וזה יתרון עצום!
סוף סוף לא צריך להתרחק ולהתקרב ולחפש איפה בדיוק האפקט יפעל ואיפה הוא נכשל (בשיאומי ואחרים הוא לא עובד בכלל בטווח קרוב), ולא חותכים חצי מהגוף והנוף בגלל הזום המוגזם (אני מדבר אליכם שיאומי!). הכל נשאר בדיוק אותו הפריים רק עם רקע מטושטש וחלומי. ככה בדיוק צריך לעשות את זה ושאפו לONEPLUS!
כמובן שבדומה לסמסונג ואפל וואוי ואפילו הגוגל פיקסל 2 המהולל – גם כאן ייתכנו פה ושם פיספוסים בפוקוס או גבולות מטושטשים אך כאמור – המצלמה קולעת הרבה יותר משהיא מפספסת, ותמיד נשארת לנו גם התמונה המקורית, ללא האפקט, כגיבוי.

האפקט עצמו חלש יותר מהדגם היוצא או הMI6 לדוגמא ועשוי להיראות קצת פחות מרשים, אך היתרונות הנ"ל מעודדים להשתמש בו כמעט תמיד, להבדיל מבMI6 – שם זה מרגיש יותר כמו הימור. 

ללא האפקט:

IMG 20180128 152837

עם האפקט:

IMG 20180128 152837 Bokeh

הייצוב בוידאו כאן ראוי לציון מיוחד – הוא אומנם רק דיגטלי ולא אופטי, אבל יוצר וידאו חלק באופן מרשים, גם כשהולכים או רצים. החיסרון במייצב אופטי בולט רק כשמבצעים תנועות חדות ימינה ושמאלה, אז הוא מפצה קצת יותר מידי ויוצר קצת קיטועים.

ביצועים

לא צריך להרחיב כאן יותר מידי – כבר כמה שנים שONEPLUS  מצליחים להוביל בכל מבחן ביצועים, סינטטי או אמיתי. מערכת קלה ונקיה מתוספות ועיצובים מיותרים, זיכרון מהיר במיוחד בתקן UFS2.1, 6 או 8 GB ראם –  ומסך שהוא לא סתם עמוס בפיקסלים מיותרים שמבזבזים משאבים וסוללה (להזכירכם גם הS8 מגיע בפועל עם רזולוציה זהה של FHD פלוס כברירת מחדל ולא 2K).

כל מה שתתקינו – ירוץ כאן הכי חלק שאפשר. פשוט אין יותר טוב ומהיר מזה. להבדיל מהמתחרים – עם המערכת הנקיה, החומרה החזקה והעדכונים כאן – הוא צפוי להמשיך להישאר מהיר במיוחד גם בעוד שנה, שנתיים או שלוש.

עמידות

גם הOP5 וגם ה5T עברו שלל התעללויות במים ברשת בגבורה. למרות שאין כאן עמידות רשמית למים ואבק – בפועל יש עמידות כלשהי – די והותר לטבילה מקרית במים או גשם כך שזה לא צריך להיות שיקול מכריע עבורכם.

גם המסך כאן עם יתרון חשוב – השוליים מתעקלים רק במעט כך שמגני מסך מתאימים טוב יחסית, שלא כמו במכשירי סמסונג עם שוליים קמורים מאוד.

קרינה

לאחרונה הONEPLUS 5T דורג "כמכשיר בעל הקרינה הגבוהה ביותר" בבדיקה במכון גרמני. 
האם זה צריך להיות שיקול בקניה שלכם?
ממש לא! עשירית הנקודה הבדל בין מכשיר כזה או אחר לא אומרת כלום ושום דבר. לא משוכנעים? אתם מוזמנים לקרוא את כל האמת על קרינה סלולרית. 

 

התחרות

בואו ניכנס ביחד לזאפ ונראה מה החלופות שלנו, ועל מה אנחנו בדיוק מוותרים.

מכשירי אייפון לסוגיהם – פשוט עולים הרבה הרבה יותר. יותר מידי אם תשאלו אותי. האייפון 10, עולה פי 2, וגם אם תתפשרו על העיצוב המיושן של האייפון 7 או 8 – עדיין תשלמו מאות ש"ח יותר. כמובן שאם אתם אוהבים רק את התפוח האכול – אז כנראה ששום תחליף לא יספק אתכם.

 הבאים בתור – הסמסונג נוט 8 – שאומנם מוסיף גם עט, אבל רוב המשתמשים לא משתמשים בו והמחיר – יקר בהרבה.

הגלקסי S8 – בכל היבט כמעט – לא עולה על ה5T כך שקשה להצדיק גם תוספת משמעותית במחיר של מאות שקלים וגם לקנות חומרה של 2017 ב2018. 
הגלקסי S9 – יקר משמעותית. 

אותו הסיפור כמובן עם הS7, מוצלח ככל שיהיה, עדיין יקר יחסית ביחס לתמורה ולגמרי ראוי לצאת לגמלאות.
הגלקסי A8 פלוס – לא מהווה שיפור גדול על הS8 PLUS גם כך, אז כמובן שהוא אופציה פחות טובה. 

רגע מה עם כרטיס זיכרון? הגלקסי תומכים וה5T לא – אז כן זה נחמד וחשוב, אבל אפשר כמובן לקנות את ה128GB  שהם די והותר לכל אדם שפוי. למעשה אין באמת סיבה היום להחזיק כל כך הרבה על המכשיר. אנחנו כבר כמה שנים עם חבילות גלישה ללא הגבלה כמעט עם דור 4, שירותי מוזיקה מעולים כמו טיידל ודיזר (ועוד רגע גם ספוטיפיי ואפל מיוזיק), אחסנת תמונות בענן ובחינם עם גוגל פוטוס, שירותי סטרימינג של נטפליקס, סלקום, אורנג', יס והוט. כל אלו הופכים את הצורך להחזיק תיקיות של שירים, תמונות וסרטים על כרטיס זיכרון להיסטוריה. אם ממש חייבים יותר זיכרון – אפשר גם להשתמש בחיבור הOTG עם כרטיס זיכרון. 

מה לגבי LG?
אם נשים בצד את האמינות המפוקפקת של LG אחרי הבוטלופ בLG G3, G4, V10, נקסוס 5X, V20 ועוד, אז הLG G6 מיושן, עם מעבד דור קודם, והV30, לא מרשים במצלמה על פי כל השוואה ברשת.

מה עם סוני?  מכשירים טובים, אבל יקרים יותר בכמה מאות ש"ח לפחות והמצלמות פחות טובות.

אז נשארנו עם וואוי – בעיקר הMATE 10 והP10 PLUS. מכשירים מעולים לכל הדעות אך גם הם לא מקנים יתרון מוהבק על ה5T. הייצוב בוידאו פחות טוב, ממשק התוכנה פחות טוב, יש פחות עדכונים, הביצועים חלשים יותר, המעבד ייחודי, אין פיתוחי קהילה שרלוונטים לעתיד והם עולים יותר. 

רגע מה לגבי שיאומי או מייזו או ZTE?

אז כן יש לאלו סמרטפונים מעולים הנותנים תמורה מעולה למחיר, אבל בהם החסרונות בולטים יותר. לדוגמא הMI6 שלי, מצלם הרבה פחות טוב בוידאו, עם פוקוס שקצת קופץ. זו בעיה שקיימת במכשירי שיאומי מאז ומתמיד ולא נראה שמעניין אותם לפתור אותה. מצב הHDR – ידני ולא אוטומטי. ככלל בשלל העדכונים שהמכשיר קיבל – לא נראה שאיכות התמונות השתפרה כלל בעוד בOP5 – לא רק שמלכתחילה היה עדיף – המשיך לקבל עדכונים משמעותיים ושיפורים למצלמה בקביעות. בעדכון האחרון לMI6 ולNOTE 3 גם הממשק בעברית למצלמה נדפק לגמרי עקב היישור לימין. בכל עדכון וחברה יש באגים, אבל בשיאומי לפעמים שוכחים שהם נמכרים גם מחוץ לסין…

שורה תחתונה

המסקנה המתבקשת היא שזהו המכשיר הטוב ביותר בשוק מבחינתי. כמובן שיש טובים יותר בתחום כזה או אחר, אבל בשקלול המחיר – ואי אפשר שלא – בפחות מ500$ לגרסאת ה64GB, וקצת יותר לגרסא החזקה, ה5T הוא הבחירה הטובה ביותר ברשת. סמרטפון משובח שנותן תמורה מעולה למחיר והבחירה של הצרכן החכם באמת. 

אם אתם לא משתמשים הרבה במצלמה, אפשר כמובן להתפשר על מכשירים זולים יותר, אולם אם אם אתם מחפשים מכשיר דגל אמיתי, עם מצלמה מצויינת שאפשר לסמוך עליה, בלי לשבור חסכונות – הONEPLUS 5T הוא בשבילכם!

לקניה:

שאלות נפוצות

מבחינת החומרה – המכשיר נמכר בגרסא אחת בלבד. תומך בכל התדרים, אותם נתונים וכו'. 
מבחינת התוכנה והאביזרים – 
גרסא 'בינלאומית' – היא למעשה הגרסא המשווקת באירופה. השינוי היחיד הוא במטען אירופאי שלא דורש מתאם. לא שיקול משמעותי בקניה כלל. 
גרסא סינית – אותו המכשיר רק משווק עם הרום הסיני – HYDROGEN OS במקום הגלובלי – OXYGEN OS. החלפת הרום במכשירי ONEPLUS היא עניין קליל ומהיר במיוחד. רק חנויות בודדות מוכרות גרסא סינית. בחנויות המומלצות והפופלאריות – גירבסט וכו' – מוכרים רק עם הרום הבינלאומי. פשוט להכניס סים ולהנות!

בעוד ה MI6, הNOTE 3, סמסונג ואחרים נראים פשוט נורא עם מגן מסך מזכוכית, יקר וטוב ככל שיהיה (כן גם מוקלו וכד') – תוך כמה שבועות השוליים מתחילים להתרומם, גם אם משתמשים בנוזל דבק שקוף. פשוט מבאס. 
בOP5T אין את הבעיה הזו! מגיני מסך יושבים מצויין והמכשיר נראה חתיך ואלגנטי, תמיד. 

כאמור אם תקנו בארץ – לא תקבלו את המטען המקורי – שהוא מהיתרונות המרכזיים של המכשיר הזה וחבל. 
אם אתם מעוניינים במטען תואם לישראל ללא צורך במתאם שקע או במטען ספייר נוסף (ויש גם לרכב) – שימו לב להזמין מטען מקורי בלבד וכן להשתמש אך ורק בכבל המקורי. אומנם ניתן להטעין מכל מטען וכבל, אך רק עם כבל ומטען DASH תהנו מטעינת DASH. 
לקניה

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo