חיפוש

סירי טיגון בריאותים "ללא שמן" מומלצים (וגם סקירה של סיר טיגון מבית TOWER)

סיר טיגון ללא שמן של TOWER

לפני מספר חודשים פרסמנו לכם את הדיל הזה על סיר טיגון ללא שמן עם ביקורות מעולות, מאמזון אנגליה, עם ביקורות מעולות במחיר מצחיק של כ360 ש"ח, כולל אחריות כמובן, מיסים ומשלוח עד הבית. 

כבר סקרנו לכם סיר טיגון דומה (אך שונה) בהרחבה מבית טפאל. 

כעבור כמה חודשי שימוש ולא מעט הצלחות וכישלונות, להלן הרשמים שלי מהסיר הזה וסירי טיגון ללא שמן בכלל. 

כרגיל, נתחיל מהשורה התחתונה. 

 

השורה התחתונה

מצויין למאכלים מסויימים אבל לא לאחרים – סה"כ מומלץ מאוד אך חשוב מאוד לבחור (ולתפעל) נכוןף מבלי להתפשר ולחסוך על הגודל והעוצמה.  

ככה קונים היום!

קודם כל כמה מילים על חווית הקניה. 
בהמשך למבצע שפרסמנו בזוזו דילס – לא התאפקתי והזמנתי גם – ב15.12.16. יום חמישי בערב. ביום ראשון בבוקר, ה18 – השליח כבר היה מחוץ לביתי עם החבילה. פשוט מדהים. 
בטעות השארתי את הטלפון על שקט ופספסתי את השיחה, אז הוא פשוט הגיע למחרת. 

חברים – ככה קונים היום! עזבו אתכם מהמחיר המדהים, מאחריות לשנתיים (לפחות) של אמזון אירופה ושירות ללא אח ורע לאף חנות/יבואן בארץ – בכל מקרה בעיה – תקבלו חדש/פיצוי מלא, כולל כיסוי עלויות משלוח חזרה. כן, גם אחרי שנה ויותר ובלי להפוך שולחנות ולקבל שערות לבנות בעודכם ממתינים על הקו לאיזו מעבדת יבואן. 
פשוט מזמינים בראש שקט ובכלום זמן זה אצלכם בבית, בלי תור בדואר, בלי להמתין חודש כי דואר ישראל לא מתפקד (שוב) ובלי שום חשש מתקלה/לא מקורי וכד'. 

בכל פעם שהזמנתי מוצר מחנויות אונליין בארץ – אחרי יום-יומיים יצרו איתי קשר כדי לוודא את כל ההזמנה מחדש (אז למה בזבזתי זמן באתר שלכם?) ולא פעם עדכנו שבעצם אין במלאי, יקח יותר זמן/אולי תחליף לדגם כזה/אולי תוסיף אחריות…
מעיק. 
גם כשכבר נשלח – לקח בדר"כ כשבועיים לפחות. אם מתקשרים להתלונן – 'התחייבנו על 14 'ימי עסקים'…
בקיצור. תודה אבל לא תודה. אם יש אפשרות לקבל שירות ואחריות טובים יותר וכמובן את המוצר עצמו מהר יותר ובמחיר טוב יותר (ואפילו זהה או קצת יותר!) – אז אין פה באמת התלבטות. גו אמזון. 

15626361 10154097518581630 2034774020317646326 o

TOWER?

כן כן, TOWER – חברה הקיימת כבר יותר מ100 שנים ומתמחה בתחום כלי הבית. האמת היא שמאז שפיליפס המציאו את הקטגוריה עם ה AIRFRY שלהם, יש עשרות, אם לא מאות מותגים שונים בשוק, מוכרים ומוכרים פחות המציעים סירים טיגון כאלו.

אז אומנם יש אינספור דגמים כאלו בשוק, אך ניתן לסכם את הסוגים הקיימים ל3 סוגים (חלוקה שרירותית):

 

תנור הלוגן

71FftPyivqL. SX355

נקראים גם 'Convection Oven'. את התנורים האלו רובינו מכירים כבר שנים רבות, עוד מערוצי הקניות של שנות ה90 לפחות. אלו עובדים על נורת הלוגן חזקה/גוף חימום עליון, ובהמשך התווספו מאוורר לפיזור אוויר חם. המנגנון כאן לא שונה בהרבה ממצב הטורבו-גריל' שתמצאו בכמעט כל תנור ביתי.

היתרונות

  • אינם מייבשים את המזון – שומרים על עסיסיות. 
  • מיכל גדול מאוד – 8-12 ליטר בדר"כ. לרוב ניתן גם להוסיף קומות עם רשתות ולאפות ארוחה שלמה בהרצה אחת.  
  • מיכל זכוכית – רואים היטב מה מצב האפייה בכל רגע נתון. 

החסרונות

  • זמן אפייה איטי 
  • צריכת חשמל יחסית גבוהה
  • קריספיות קשה להשגה – רוצים צ'יפס פריך בזמן קצר? המשיכו לאופציה הבאה.

 

Airfryer

airfryer hotspot L

מה שנקרא, 'האורגינל'. זו היא השיטה המקורית של של פיליפס, ממציאת הקטגוריה. בשיטה זו גוף החימום נמצא בראש התנור, עם מאוורר שמעיף את האוויר החם למטה. זה כל הפטנט.

VivaAirfryer alpha

לסירי פיליפס יש תחתית בעיצוב שבשבת לכיוון וסיבוב האוויר החם בעלייתו מעלה. לא יודע עד כמה העיצוב הקטן הזה משמעותי מכיוון שכל המתחרים טוענים לסירקולציה זהה של האוויר.

עוד הבדל חשוב בין פיליפס ומרבית המותגים המתחרים הדוגלים בעיצוב זה הוא הסיר עצמו – בפיליפס הוא רשת סינון רגילה, ממש כמו סיר טיגון צ'יפס. יש לכך יתרון גדול בפיזור האוויר והחום אך גם חיסרון גדול בהכנת מאפים, בצק, קציצות וכד' שלהם הרשת לא מספקת מספיק תמיכה או פשוט תידבק והניקוי יהיה קשה ומעצבן (אם לא משתמשים במדיח).

mystore lk hd9240 30 2 800x800

בנוסף לפער משמעותי במחיר, סיבה זו הייתה גורם מכריע עבורי בבחירת הסיר של הTOWER. בדיעבד – נראה שהרשת הדקה יותר היא יתרון משמעותי והייתי בוחר אחרת, אך אני מקדים את המאוחר…

דגמים מובילים: 
פיליפס
– Morphy Richards
– DURNIC

יתרונות

  • דרגת פריכות גבוהה
  • אפייה מהירה
  • מתחמם במהירות גבוהה מאוד – אינו דורש חימום מוקדם ארוך. 
  • מעט מאוד שמן – השמן הופך לתרסיס בתנור עצמו ומתפזר (יחסית) היטב בין כל חלקי המזון. 
  • חסכוני יחסית בחשמל – כ40-60% יותר מתנורי הלוגן. 

חסרונות

  • מוגבל בסוגי המזון המתאימים 
  • לאפייה/טיגון אחיד – דורש התעסקות! מידי כ10-15 דקות מומלץ לערבב ולהקפיץ את המיכל. 
  • מיכל קטן – לרוב רק כ3-4 ליטרים במרבית הדגמים ובנוסף לאפיה טובה – יש להשתמש בכמות קטנה יחסית ולא למלא את המיכל. 
  • עשוי לייבש מזון במהירות. 

 

ACTIFRY

91WGxm02QxL. SL1500

 

שכלול של ה AIRFRYER – בדיוק אותו העיקרון רק גם עם עם משטח מסתובב ואף עם הטיה לסיבוב וערבוב המזון. לכאורה משלבים כל מה שטוב בAIRFRYER אבל עם ערבוב אוטומטי – בדיוק מה שמציק כל כך בתפעול של הנAIRFRYER שדורש לערבב כל כמה דקות אחרת הצ'יפס שלכם יהיה אפוי/מיובש מידי באזורים מסויימים ולא אפוי כלל באחרים. הערבוב כאן הוא בהחלט בונוס גדול. 

דגמים מובילים:
– ACTIFRY של טפאל
– Breville Halo Plus
– ALFAWISE 

יתרונות

  • כל היתרונות של הAIRFRYER
  • ערבוב אוטומטי
  • מיכל גדול יותר
  • אפשרות לתבנית רשת. 

חסרונות

  • מנגנון הערבוב לא מתאים לכל המזונות ועשוי לפרק את המזון. ערבוב ידני קשה יותר מבAIRFRYER. 
  • מורכב יותר לפירוק וניקוי
  • איטי יותר מה AIRFRYER
  • גדול יותר מהAIRFRY

 

ללא שמן?

שמן זה לא בריא, זה לא חדש לאף אחד. יותר נכון היחס שבין אומגה 3 לאומגה 6, סוג השמן המסויים, כמות, טמפרטורת חימצון/שריפה וכו' וכו'. לא ניכנס כאן למחקרים ולויכוחים הרפואיים אך ברור לכולם שפחות שמן – יותר טוב. 

טעות נפוצה של רבים היא לחשוב שטיגון בשמן עמוק הוא פחות בריא מטיגון עם 'מעט' שמן במחבת. למרות שזה נשמע 'הגיוני', למעשה ספיגת השמן והחומרים הלא טובים בו מושפעים מזמן הטיגון עצמו ולא מכמות השמן בסיר. הדרך הנכונה והבריאה ביותר, עם מינימום קלוריות ושמן ספוג באוכל היא לאפות/לבשל לפני, כשני שליש מאפייה/בישול מלא, ואז לטגן בשמן עמוק וחם מאוד לשניות ספורות רק בכדי להשלים את הבישול ולתת קראסט פריך וטעים. ההבדל בטעם – לא יורגש כמעט אך ההבדל בכמות השמן הנספג והקלוריות – עצום! 

היתרון הגדול של התנורים הנ"ל  הוא שהם אופים/מטגנים באמצעות אוויר חם מאוד, ובשילוב מעט שמן – וכן זה חובה אם רוצים לקבל כאן טעם מטוגן, אין פה אפס שמן אלא כמות קטנה – כף או שתיים לעומת כוסות ובקבוקים בטיגון צ'יפס רגיל. 

האוויר החם בסירקולציה גבוהה הופך את מעט השמן לתרסיס דק המצפה את המזון ויחד עם הטמפרטורה הגבוהה נותן אפקט טיגון ופריכות. 

מאחר וגם התנורים האלו לרוב עובדים בכ220 מעלות לכל היותר, מצאתי שגם שמנים שלא מתאימים לטיגון אך נחשבים לבריאים, כגון שמן זית, עובדים כאן מצויין מבלי להישרף!

היתרון פה הוא לא רק בריאותי, אלא גם בזמן וכסף. במקום לבזבז בקבוק שמן מלא כל פעם שמטגנים כמה תפוחי אדמה, לשטוף סירים ולמצוא דרך להיפתר מכמה ליטרים של שמן בלי לסתום את הצנרת/לדלוף משקית האשפה בכל חדר המדרגות ולקוות שאף שכן לא ישבור את האגן…כאן כל הסיפור מתחיל ונגמר בכמה כפות שמן סה"כ. גם בריא, גם חסכוני וגם נקי. להיט. 

 

בטיחות

לא רק בריאות לטווח הארוך חשובה, גם הטווח הקצר חשוב לא פחות. התעסקות עם שמן רותח, טיפות שמן לוהט עפות על הידיים/רגליים/פנים, סיר מתהפך/מחליק או שריפת שמן שקשה מאוד לכבות – טיגון זה עסק מסוכן מאוד וסירי טיגון ללא שמן הינם בטיחותיים יותר לאין שיעור. 

אז מה עושים עם זה?

אז כמו שנאמר, בעיקרון מדובר כאן במעין טוסטר אובן עם מאוורר טורבו. אפשר למצוא ברשת (ובחוברת המתכונים המצורפת) אינספור מתכונים וטיפים, מפיצות, לדגים, לירקות ומאפים וכמובן מטוגנים למינהם (כנראה הסיבה העיקרית לקניית התנור מלכתחילה) – ציפס עם מינימום שמן. 

הקנוניה!

סרטון יפה ומרשים לא? ברשת תמצאו המון כאלו מכל היצרנים אך לא רק – גם מאלפי סוקרים אישיים, דודות וסבתות שמדגימות איך תוך 15-20 דק' יוצא לכאורה צ'יפס חלומי. 

ובכן, אולי ויזואלית אכן אפשר להשיג צ'יפס שזוף ויפה בזמן קצר יחסית, אבל מבפנים הוא פשוט לא מבושל. אני לא יודע אם אלו תפוחי האדמה המיוחדים השונים בחו"ל, מחלקות שיווק ופרסום יעילות במיוחד, סוקרים חסרי חוש טעם או מה בדיוק, אבל בין הסרטונים היפים והמרשימים האלו למציאות יש פער ענק!

קודם כל הזמן הוא ממש לא 15-20 דק'. כלומר אולי, אם 'הכינותם מראש' את תפוחי האדמה כך נחתכו באופן אחיד ומדוייק להפליא, הושרו במים קרים למשך חצי שעה לפחות, סוננו ונשטפו מעמילן, בושלו כמחצית הדרך במים רותחים, קוררו במים קרים ויובשו היטב היטב על נייר סופג. אחרי כל התהליך ה'קצר' הזה, נשאר רק להכניס אותם לקערה/שקית עם כף שמן ותיבול לבחירתכם ולערבב טוב טוב כך שהשמן מכסה כל זוית ופאה. רק אז מכניסים לתנור, כמות קטנה מאוד כל פעם, אחת לכ7-10 דק' לנער את המיכל ולערבב, ולבסוף אכן תקבלו תוצאה דומה. יחסית. 

מאחר ואין לי חצי יום להקדיש כל פעם לחופן צ'יפס וגם לא סו שף צמוד, ניסיתי קודם בשלל דרכים פשוטות וישירות (עצלניות) יותר:

מיד כשהגיע לקחתי את מעט תפוחי האדמה הלבנים והזקנים משהו שנותרו בבית – ממש לא אודישן אידאלי, אבל זה מה שהיה זמין ועם זה ננצח….חתכתי לרצועות ו'התפרעתי' עם תיבול מלח, פלפל ופפריקה וכמובן – זרזוף שמן. זרקתי לתנור על חום הכי גבוה 

15493378 10154097784626630 6295508952047156012 o 

מסקנה מס' 1: הגודל קובע!

למרות שהמיכל כאן מוגדר כ3.2 ליטר לערך, מה שנשמע מכובד ומספיק בקלות לשני סועדים לפחות – הוא פשוט קטן מידי. הכמות כאן לא תספק רעבים במיוחד ובוודאי שלא משפחה או אפילו זוג רעבים שרוצים לאכול ביחד בו זמנית ותאלצו להתעסק עם הכנה בתורות. מעיק משהו. 

בנוסף, אם שמים יותר מידי, בערך מעל לקו החצי – נהיה קשה לערבב והאוויר החם לא עובר טוב בכל המיכל כך שכל מה שבפינות ולמעלה לרוב יתייבש וישרף ובאמצע – טרי ובוסרי. 

לכן ביחרו בגדול ביותר שניתן בהתאם לתקציב/גודל המטבח שלכם. מיכל גדול יותר = יתרון ענק לא רק בכמות, אלא גם באיכות ומהירות ההכנה. 

15675669 10154097798316630 1980997043779636859 o

 

מסקנה מס' 2: חיתוך אחיד ולערבב, לערבב, לערבב…

כעבור כ15 דק' הצ'יפסים אכן נראו מוכנים למראית עין. אולי אפילו קצת יותר מידי. ביס באחד – מממ…לא רע בכלל. ביס בשני…בעע זה לא מוכן בכלל! 

כנראה שחתכתי עבה מידי ואפיתי בטמפרטורה גבוהה מידי (אם כי אלו בדיוק ההוראות). כמו כן יש צורך לערבב לעיתים קרובות. לפחות פעם – פעמיים בכל הכנה, מידי כ10 דק', אחרת תקבלו צד יבש לחלוטין וצד נא. זה הופך את התהליך לקצת מעיק מידי עבורי. זה לא שבטיגון או אפייה בתנור זה שונה, אבל כאן מספיק לשכוח לערבב לכמה דקות יותר מידי והתוצאה הופכת ממצויינת למעושנת. 

המיכל המחורר הוא יתרון מצד אחד – ניתן לשים גם קציצות ולביבות, להבדיל מהרשת שבAIRFRY של פיליפס שלא מתאימה לטיגון מאכלים רכים/נוזלים כלל. אולם בעיצוב זה אין יתרון מובהק לכאן לשם, וכבר עדיף טיגון עדיף ומהיר יותר עם בסיס רשת, או בסיס חלק המתאים לשלל מאכלים ומאפים כבשיטת ACTIFRY. 

אין ספק שסך הכל שיטת הAIRFRY עובדת יפה ומהר, אך אני נוטה יותר ויותר לשיטת הACTIFY עם ערבוב אוטומטי – שגר ושכח כמו שכולנו רוצים, גם אם לוקח קצת יותר זמן. 

15493827 10154097804311630 6036521046715809651 o

15675679 10154097842856630 3708391300501796926 o

מסקנה מס' 3: טרי זה הכי!

אחרי הניסיון החצי מוצלח הנ"ל, המשכתי לנסות בוריאציות שונות, שוב, ושוב, ושוב. לאחר מספר מביך של כישלונות שישמר עם המערכת, בהם ניסיתי תפוחי אדמה לבנים, אדומים, דקים, מבושלים,  חלוטים, שטופים מעמילן, מומלחים, מקולפים ולא מקולפים…

כמובן שלשטוף אותם מעמילן ולבשל מראש עוזר לא מעט, ולעצלנים שביננו אפשר גם להשרות אותם כ20-30 דקות בקערה עם מים רותחים ואז לשטוף ולייבש. 

אבל, מצאתי שהדרך הקלה ביותר והיחידה שבה ההצלחה כמעט מובטחת (כל עוד לא שוכחים לערבב), היא להשתמש בתפוחי אדמה טריים. ממש, ממש טריים. אם הם אצלכם כבר שבוע ומעלה – משום מה התוצאה כמעט תמיד בינונית ומטה. אם הם חדשים מהסופר – ואצלי משום מה דווקא הלבנים טובים יותר מהאדומים – אז התוצאה טובה וטעימה. 

הדבר נכון לא רק לתפוחי אדמה אלא גם לבטטה. 

בבטטה חשוב לחתוך עובי בינוני – דק מידי ויתייבשו, עבים מידי – והאמצע ישאר קשה. 

לסיכום הטיפים והלקחים לצ'יפס מנצח על רגל אחת:

  • תפוחי אדמה טריים בלבד
  • חיתוך אחיד – לא עבה מידי ולא דק מידי 
  • לטגן בשתי שלבים – כ20 דק' בחום בינוני של כ180 מעלות לערך (עם ערבוב מידי פעם) ובהמשך – לעלות לטמפרטורה מירבית לעוד 10-15 דק' לפי הצורך. 
  • לערבב, לערבב, לערבב – כל 10 דק' או פחות. 
  • לא להגזים עם הכמות – כמה שפחות עדיף ויהיה מוכן מהר ואחיד יותר. 
  • לצפות היטב ב(מעט)שמן – לא חובה, אבל אם תערבבו היטב עם כף השמן, בקערה או שקית – אז הטיגון יהיה אחיד, טעים ומהיר יותר. ככל שהציפוי (הדק מאוד) אחיד יותר – כך תשיגו טעם מטוגן מקורי יותר. בכל מקרה, גם אם אין לכם כוחות לעוד כלים והכנות – גם זרזוף/כף שמן ישירות על תפוחי האדמה במיכל יתפזר ויצפה אותם בתהליך האפייה, אולם זה לוקח יותר זמן ופחות אחיד ולכן התוצאה מעט פחות טובה. 
  • לא חייבים לקלף, אך כדאי. אם שמים חתיכות גדולות יחסית – שימו את הקליפה כלפי מטה (על הרשת). 
  • תבלינים ביד נדיבה – מאחר ויש כאן מאוורר טורבו חזק, קומץ תבלין כזה או אחר לא יספיקו ופשוט יתעופפו, אז שימו קצת יותר מהרגיל. 
  • למשקיענים – לחלוט, לסנן עמילן ולייבש. 

סה"כ לכחצי מיכל (מנה קטנה) אכן אפשר להכין יחסית מהר, אך למיכל מלא יחסית – הטיגון אורך לפחות כ40 דק'. די רחוק 

רגע רגע,  מה עם הטעם? 

טעים 🙂 
הצ'יפס כאן הוא בין מטוגן לאפוי. זה טעים וטוב. 

זה לא בדיוק צ'יפס קפוא (שמטוגן מראש עם שמן דקלים, חומר משמר ועוד מטעמים) וגם לא צ'יפס מקדונלדס עם 19 חומרים לשימור, שמירת הצבע, סוכר, סירופ תירס וכד' אבל זה כן אחלה צ'יפס, בריא ככל האפשר וטעים. הטעם המטוגן תלוי מאוד בכמות השמן שתוסיפו והערבוב של הרצועות עם השמן. אין דרך להתחמק מזה – רק עם שמן נקבל טעם מטוגן, אחרת זה פשוט אפוי (וגם זה אחלה). 

אם בכל זאת מסקרן אתכם איך יוצאים כאן צ'יפס קפוא וטבעות בצל – אז גם את זה בדקתי וכמצופה – פשוט מצויין ומהר מאוד אך זו כאמור, לא חוכמה גדולה כי אז איבדנו את כל ההיבט הבריאותי כאן. 

אחרי שכבשנו את הצ'יפס המיוחל, אזרתי אומץ לנסות גם דברים אחרים כגון לביבות לחנוכה – ללא ביצים או קמח – רק תפוחי אדמה! 
חותכים את תפוחי האדמה ושמים במסננת, עם מלח, ומשרים במסננת מעל קערה. העמילן יטפטף למטה וכעבור כ20 דק' כשהטפטוף יסתיים, פשוט שיפכו את המים ותישאר לכם שכבה עבה של עמילן דביק. מערבבים הכל ועושים קציצות. הברשת שמן קלה, מניחים בעדינות בסיר וזה הכל.

כמובן שאפשר להשתמש גם עם ביצים וכד' למתכון קלאסי.

15731813 10154119145631630 1978128672246053217 o 

יוצא נחמד בכלום זמן. גם כאן חשוב מאוד להתחשב בטמפרטורה – לבחור 160-180 לרוב מהזמן ולהגביר ב5 דקות האחרונות. 

ניקוי

קלי קלות. הרשת והמיכל עצמו הינם 'NON-STICK'. ככל הנראה טפלון או שיטה אחרת. מתנקים בקלות ואפשר גם לזרוק הכל למדיח ויוצא מבריק. 

רעש

בערך כמו מפזר חום. מורגש, בטח לא חרישי, אבל גם לא נורא. 

סיכום

סה"כ, המוצר עושה את העבודה ונהניתי מכמה עשרות מנות של צ'יפס טעים בחודשים האחרונים, עם מינימום שמן, מה שלא הייתי מאפשר לעצמי בקניה בחוץ או קניית מוקפא אשר מעבר להיותם מטוגנים בשמן עמוק, ספוגים בשמן דקלים, סירופ תירס/דקסטרוז (סוכר) וכד'. כך שהמטרה בהחלט הושגה ואני משתמש בו כמעט מידי שבוע. 

אבל…ההתעסקות הרבה עם הטמפרטורה והערבוב, יחד עם גודל המיכל הקטן מידי וזמן הכנה יחסית ארוך מביאים אותי למסקנה הברורה ששיטת הACTIFRY היא כנראה השיטה הטובה ביותר. היא גם שימושית יותר לשלל מאכלים כבתנור טורבו ולא רק לטיגון בלבד כבשיטת הAIRFRY. 

כסטונדט עני (היום רק עני) קניתי טוסטר אובן גדול במבצע זול. בדירה השכורה שלי לא היה ממש מקום לתנור גדול, גם לא תנור קומפקטי אך יותר מכך – גם אם היה, לא רציתי להשקיע יותר מידי. בשביל להכין פעם בשבוע-שבועיים איזו עוגה/תפוחי אדמה/בטטה וכד' – הנחתי שהוא יספיק. 

הוא באמת עשה את העבודה בסדר, אבל רק 'בסדר'. אזורים מסויימים נוטים להיות חמים בהרבה מאחרים והאוכל שם נשרף. כעבור כחצי שנה הציפויים כבר החלו להתקלף והכפתורים גם, וכעבור שנתיים הדלת עושה בעיות ולא תמיד נסגרת טוב. גם באפייה עצמה הוא כמה וכמה דרגות מתחת לתנור רגיל וקשה יותר לאפות כאן במדוייק או במצב טורבו. 

בתנורים, כנראה שצריך להשקיע יותר כדי לקבל הרבה יותר ובדיעבד – לא הייתי מתפשר וחוסך. לא על הטוסטר אובן ולא על סיר הטיגון. תנור טוב יכול לשרת שנים ארוכות. תנור זול – לא. 

אז לסיכום, על סיר טיגון מנצח להיות – 

  • בעל מיכל גדול ככל האפשר
  • עוצמה גבוהה – לא פחות מ1400W! כמה שיותר, יותר טוב. 
  • ביקורות טובות כמובן
  • מנגנון ערבוב יעיל

 

המלצות!

הקישורים הבאים הינם לקניה מאתרי אמזון אירופה. המחירים זולים במאות ש"ח מקניה בארץ, ועם אחריות עדיפה!

מומלץ לגלוש עם דפדפן כרום (ולא עם האפליקציה של אמזון) לאתרים במידה ונדרש תרגום לאנגלית/עברית (תרגום אוטומטי מובנה בדפדפן). 
שימו לב כי המחירים והמוכרים עשויים להשתנות מעת לעת בהתאם למלאי ומבצעים. יש לשים לב כי הפריט נשלח על ידי אמזון עצמה – לצד המחיר תראו Shipped by/sold by או ניסוח דומה. יש לוודא כי המוצר נשלח על ידי AMAZON עצמה (בלבד או בשילוב עם ספק אחר) ולא על ידי ספק אחר כלשהו. זהו חיוני לשם אפשרות השליחה לארץ במחיר סופי – כולל מיסים, שליח מהיר עד הבית ואחריות מעולה. 
ככלל האחריות באמזון אירופה היא לשנתיים אלא אם צויין אחרת. תיקוני אחריות כאמור – מכסים גם עלויות משלוח חזרה במקרה הצורך. 

המחיר הסופי מופיע בקופה. שימו לב כי לעיתים תופיע שגיאה נפוצה כי המוצר אינו נשלח לארץ. כדי לוודא – פשוט המשיכו לקופה ושם תקבלו אישור ודאי – נשלח או לא נשלח ומחיר סופי עד הבית ללא הפתעות או עמלות נוספות מחברת המשלוח/מיסים. 

מאחר ואלו מכשירים בהספק גבוה – לא מומלץ להזמין מאמזון ארה"ב שכן תידרשו למתאם מתח יקר ומיותר. מאירופה – החשמל תואם לחלוטין לישראל אולם בהזמנה מאנגליה (בעיקר) יש להשתמש במתאם לשקע

ניתן להתחבר לאותו חשבון האמזון בכל אתרי אמזון. לא נוכל לעדכן את הלינקים למומלצים מידי יום ולכן במידה ואינם נשלחים/יקרים מידי – העזרו בחיפוש באתרים הבאים בהתאם להמלצות: 

Breville Halo Plus

את המקום הראשון במומלצים שלי אני נותן לתנורים של ברוויל. זה קצת מצחיק כי זו הייתה גם ההמלצה הראשונה שלי לתנורי טיגון בריאותי עוד לפני שרכשתי את ה TOWER הנ"ל. לפעמים הסנדלר הולך יחף או שיש דברים שצריך ללמוד דרך הכיס/ניסיון. על כל פנים הבחירה בתנור של ברוויל היא לא רק כי זו לא רק חברה מעולה עם מוניטין מצויין, אלא גם היחיד שמסמן וי על כל הדרישות לתנור מצויין, מקבל ביקורות חיוביות (גם מכאלו שכבר השתמשו בפיליפס/טפאל) והיחיד שמגיע גם עם מצב הטיה אופציונלי וסיבוב של כל המיכל עצמו – ללא זרוע מסתובבת בפנים שעשויה לפרק את האוכל ולהפוך אותו לפירה קצוץ (כפי שקורה לעיתים בACTIFRY).  במקום זרוע יש פשוט עיצוב חכם עם שקע וזוית הטייה שמערבבים הכל ביסודיות לטיגון/אפיה אחידה מכל הצדדים. 

דגמים מומלצים:

המומלץ המוביל!

Breville VDF122 Halo+ Duraceramic 1.2 kg

910rvovizml-_sl1500_-248x300

דגם חדש וחזק יותר, עם ציפוי DURAMATIC – כלומר סוג של קרמי בטיחותי יותר ועמיד יותר מציפויי הטלפון הרגילים בסירים אלו (לא לדאוג – בכולם אין PTFE וכד'). 
הוא גם מגיע בצבעים יפים יותר וגם זה חשוב 🙂 

לקניה!

וזול יותר –  

Breville VDF105 Halo Plus

89784662654

דגם פופלארי העונה לכל הדרישות עם דירוג מעולה – 4.4 מתוך 5 באמזון עם 365 סוקרים!

מיכל 1.2 קילו ובסיס מסתובב ועם הטיה לערבוב אידאל וגם זול!

לקניה!

De'Longhi MultiFry FH1394/2

81mHfHeinrL. SL1500

שימו לב כי דגם זה אינו נמכר בארץ. הדגמים הנמכרים בארץ כרגע הינם חלשים משמעותית ומומלץ מאוד לבחור בדגם הנ"ל החזק יותר. הדגמים החלשים יותר פשוט חלשים מידי וזמני ההכנה ארוכים מאוד. 

המולטיפריי מציע מנגנון כמעט זהה לACTYFRY של טפאל אך מוסיף כיוונון טמפרטורה ושיפורים נוספים. 

TEFAL ACTIFRY

black tiffen

גדול יחסית, ביקורות טובות וזרוע מסתובבת. כבר סקרנו לכם דגם מוביל בהרחבה יתרה

Airfryer

אם בכל זאת חשקה נפשכם בסיר הטיגון הקלאסי, בעיקר לצ'יפס כאמור, אזי נמליץ על הדגמים המובילים הבאים: 

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo