חיפוש

סטרימר Nexbox Z68: נגן לחדר שינה

שורה תחתונה

נגן לחדר שינה. החומרה איכותית, אין audio passhthrough ושלל בעיות הקשורות לתוכנה. בתור נגן משני לחדר שינה בשביל לראות סרט או חדשות דרך קודי, הוא מצויין.
לבסס עליו קולנוע ביתי אמיתי עם סאונד איכותי- זה לא.

הקדמה

טוב אחרי הטרונסמארט R68 (סקירה), הטרונסמרט S95 טלוס (סקירה) והבילינק מיני MX (סקירה), הגיע תור המוצרים הפחות מותגיים. אז ככה, בשוק הסטרימרים אין חדשות גדולות בחודשים האחרונים. שתי ערכות שבבים שולטות בכיפה:

רוקוצ'יפ RK3368 ואמלוג'יק S95. כל אחת מהם עם היתרונות והחסרונות שלה אבל שתיהן מתוות את הדרך לדור הבא שיגיע לקראת סוף השנה: ארכיטקטורת מעבד בת 64 ביט שתוכל לנצל כמות זיכרון גדולה מ-4GB. מהצד השני והיותר יקר נמצאים אינטל ו- NVIDIA עם קיטים יקרים יותר למיני PC שהופכים להיות יותר ויותר מקובלים ובהרבה מקומות מחליפים את ה- thin clients מצד אחד, ומחשבים ביתיים מצד שני. לאן כל זה הולך? לפי הכיוון נראה כי עוד שנה בערך, נראה מיזוג של שתי הנישות הללו. מין הסתם מערכות כמו הטרונסמארט ARA  או מיני מחשבים מבית פיפו יהפכו לסטנדרט. 4 ג'יגה זיכרון ונפח פנימי של 64 ג'יגה יהיו הסטנדרט לכל סטרימר. כיוון שסרטי 4K תופסים תאוצה ומחיר הטלוויזיות שתומכות ב-4K ירד משמעותית עם כניסה אגרסיבית של יצרנים כמו hisense וטלווזיות 4K עם 55 אינץ' בפחות מ- 5000 ש"ח, הסטרימרים יסגרו את הפער עם מערכות מיני PC.

ובינתיים, בשאנזן, מנסים הסינים להכניס כמה שיותר מכשירי ביניים לשוק ולחתוך כמה שיותר במחיר. רק מה, אין ארוחות חינם. חתכנו במחיר במקום אחד, נרגיש את זה באחר. כבר אמרנו, כיוון שמעבד, זיכרון ורכיבים באופן כללי, מחירם פחות או יותר קבוע, כדי לחתוך מחיר לא משקיעים בפיתוח. אם אין פיתוח, לא צריך תמיכה והנה חתכנו עוד קצת.

מה יוצא מזה? יוצא מזה Nexbox Z68  שלא מוציא passthrough של מדיה דיגיטלית ב- HDMI וחיבור אופטי לרסיבר אלא רק צליל שמעובד קודם כל בקופסה. מי שלא אודיופיל, זה לא ישנה לו. מי שכן והשקיע ברסיבר איכותי בשביל צליל HD, יתאכזב.

מפרט

תיאור
דגם NEXBOX  Z68
צבע Black
מערכת הפעלה ורכיבים
Operating System Android 5.1
CPU Rockchip R3368 Octa Core up to 1.6GHz (Cortex-A53 64bit)
GPU High performance GPU,support OpenGL ES3.1,OpenCL 1.2 and DirectX 9.3
RAM זיכרון נדיף DDR3 2G
ROM זיכרון קבע Onboard eMMC Flash 16GB

Extended Storage

תמיכה בהרחבה חיצונית

Micro SD Card (Maximum support 32GB)
תקשורת
רשת אלחוטית 2.4G /5G WiFi AP6330
Ethernet רשת קווית 10/100/1000M LAN
Bluetooth BT 4.0
תמיכה בפורמטים (מוצהר על ידי יצרן, לא הכל נבדק)
Video Supported

Video Decoder: Full video format decoding support. Support H.265 hardware decoding. Support format MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4,H.263, H.264, AVS, VC-1,

RV, VP6/VP8, Sorenson Spark, MVC 3840*2160  60FPS

Video Encoder: H.264,H.265,VP8,MVC(4Kx2K)

Audio Supported

Audio Container: Support MP1、MP2、MP3、WMA、WAV、OGG、OGA、APE、FLAC、AAC、M4A、3GPP…etc Audio formats.Muliti -EQ mode,Support Synchronized lyrics and full-page lyric display

Audio Out: HDMI Data Output and audio output directly.

Picture Supported Support JPG、JPEG、BMP、GIF、PNG、JFIF…etc photo format.Maximum resolution up to 8192×8192
Text-Reading

Support TXT、LRC、PDF、Html、Htm、EPUB…etc formats(Depends on APK install)

Resolution 4Kx2K & FHD 1080P@60fps video output
יציאות
HDMI Port HDMI 2.0
יציאות אחרות 1x HDMI,HDMI2.0 Full HD 3840x2160P
2x USB 2.0
1x SPDIF
1x Micro SD card (TF card) reader
1x RJ45 LAN Port
1x 5V 3A DC
Power Adapter 5V 3A

מה בחבילה

הנגן, ספק כח, שלט יפה וכבל רשת cat 5e. סטנדרטי למוצר מסוג זה. לא צריך יותר.

איכות הבנייה והחומרים

הקופסא קטנה. מאוד מקטנה. יותר קטנה מהטרונסמארט וגה S95. היא מגיעה בצבע שחור כמקובל עם אינדיקטור כחול שלא מציק בעין בחדר חשוך. אין בעיות חימום לקופסא הזה וזה מרשים בהתחשב בגודל ובנפח האוורור הפנימי.

יחד עם הקופסא מגיע שלט בסיסי נעים לעין בצבעים שחור וכתום. בשלט יש את הפונקציות הבסיסיות לתפעול המכשיר אבל מי שרוצה להשתמש בו כמדיה סנטר עיקרי יאלץ להשקיע במקלדת או בעכבר אוויר.

תפעול

הקופסא הגיעה עם הרום (מערכת הפעלה) הראשוני. הטעינה מהירה, פחות משתי דקות. הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא לאונצ'ר אנדרואידי גנרי ומספר הזוי של אפליקציות שמגיעות מותקנות. פייסבוק, טוויטר, כל מיני שטויות סיניות וכיו"ב. מייד עם ההתקנה וחיבור חשבון הגוגל לאנדרואיד נתקלים בבעיה הקשה הראשונה של המכשיר: חלוקת המחיצות.

ברוב מכשירי אנדרואיד, הזיכרון מחולק לשתי מחיצות עיקריות – מחיצת מערכת ההפעלה שהיא גם שורש מערכת הקבצים, ומחיצת המשתמש, מה שאתם רואים כ- SDCARD. האפליקציות מותקנות בשתי המחיצות הללו כאשר החלק שמדבר עם מערכת ההפעלה נמצא בדרך כלל בנתיב /data/data/. לעיתים קרובות גם המטמון נשמר שם. מה אני רוצה לומר בזה? אם לא מחלקים נכון את המחיצות מבחינת נפחים, מחיצת מערכת ההפעלה נסתמת. וכשהיא נסתמת מתחילות הבעיות.

מייד עם התחלת עידכון האפליקציות מגוגול פליי מתחילות להופיע שגיאות Insufficient storage. מבט מהיר מגלה שאכן המחיצה הזו נמצאת ב-95 אחוז תפוסה. ובסה"כ מוקצה לה ג'יגה אחד. במכשירים במצב root, היינו במכשירים שלמשתמש יש הרשאות מלאות על מערכת ההפעלה, פשוט משחקים עם הנפחים עם כלים יעודיים.  אולם ברום שמגיע עם המכשיר אין root למשתמש.

בעיית האיכסון הזו גורמת לחוסר יכולת לעדכן אפליקציות קיימות וחוסר יכולת להתקין חדשות. הפתרון הוא בד"כ הסרה של אפליקציות והתקנה של חדשות במקומם אולם כיוון שרוב האפליקציות מגיעות עם הרום, לא ניתן להסירן. איך זה קרה אתם שואלים? הימור שלי? מישהו זרק רום פיתוח על מוצר למכירה ופשוט לא ביצעו QA לפני ששלחו לייצור. הזוי.

עידכון תוכנה פותר את הבעיה אולם העידכון הזה מחייב צריבה של הרום מחדש דרך מחשב או כרטיס חיצוני.

לאחר עידכון התוכנה באמת מסתדר נושא המחיצות וניתן להתחיל לעבוד בשקט.

הלאה…

ציונים: ומכן, מבחן antutu נותן ציון של 27000 נקודות לקופסא. שזה רע בהשוואה למקבילות כמו הגיקבוקס, הבילינק 68 והטרונוסמרט R68. אמנם antutu מיועד לבדיקת טלפונים ופחות קופסאות מהסוג הזה אבל היינו מצפים במחומרה זהה להפיק תוצאות פחות או יות זהות ולא תוצאה שנמוכה כמעט ב-12000 נקודות. למה זה קורה? שוב, תוכנה. התחושה בקופסא הזו שלא שמו יואן אחד על פיתוח קודקסים דרייברים והתאמת הצ'יפסט לקופסא הזו. אם יש משהו אחד שאפשר להגיד על הצ'יפ סט של רוקוציקפ RK3368 זה שהוא דורש התאמה למערכת ההפעלה. טרונסמארט הסתבכו עם זה יופי ב-R68, בילינק התחלקו על הזקן של טרונסמארט והגיגקבוקס מראש הוגדר כמוצר שמסתמך על הקהילה.

התחושה היא שהיצרן לא שם יואן אחד על פיתוח מתוך תקווה שהקהילה כבר תפתח משהו שיפתור את הבאגים. אז נכון, החברה ב- freaktab התחילו לעבוד, במיוחד מפתח מוכשר שמכונה שם cyber7 (שעוד נחזור אליו בסקירה הזו), אבל זו לא צורה למכור מוצר.

וידאו דווקא רץ חלק, ללא בעיות מיוחדות. הקבצים נקראים מהר ונמשכים מהרשת מהר. הבעיה העיקרית היא באודיו. אין Pass-through. בכלל. לא HDMI ולא SPDIF. מי שמתכוון לשמוע את הסרט שלו דרך הרמקולים של הטלוויזיה, זה לא ממש ישנה לו. מי שמתכוון לחבר את המערכת לרסיבר בשביל סראונד איכותי- אל תתקרבו לקופסה הזו בינתיים. לפחות עד שישוחרר רום שמטפל בבעיה הזו. על אודיו HD כגון DTS-HD או TRUE HD אין בכלל מה לדבר.

מערכת ההפעלה כבדה, איטית, עמוסה באפליקציות מיותרות שגם לא ניתן להסירן כי הן מוטמעות ב- firmware.  אין root למשתמש ולכן לא ניתן לשפצר לבד את מערכת ההפעלה. כמה לשוניות בכרום ועוד כמה אפליקציות שפתוחות ברקע  והקופסא מתחילה לקרטע. שוב, זה לא מה שמצופה מחומרה כזו שאמורה להטיס את האנדרואיד שיושב עליה.

מה עושים? הולכים ל- freaktab  ומורידים את הרום שפיתח Cyber7. למעשה הוא לא פיתח אותו אלא פשוט העיף את כל האפליקציות המיותרות ומה שמקבלים זה את אותה הגברת רק בלי המשקולות על הרגליים. שוב, הבעיות המוכרות עדיין קיימות, אין audio pass-through בכל יציאה אבל לפחות נפטרנו מהכבדות. בעתיד ישוחררו שני רומים מבוססים על הרומים של בילינק ו- Zidoo למקבילות שלהם ל-rk3368 מה שיפתור ככל הנראה את בעיות הסאונד, אבל בינתיים, זה מה שיש.

רשת ופריפריה

הנגן מגיע עם כרטיס רשת חוטי עד 1 גיגה לשניה העברת נתונים וכרטיס אלחוטי בתקנים b/g/n/AC  כלומר תומך גם בתדרים של 2.4ghz וגם ב- 5ghz. מבחינת מהירות בדיקה מול speedtest העלתה כי מהירות הרשת האלחוטית בממוצע היא עד 20mbs והחוטית נתנה תוצאה יפה של 60mbs.

לא ניתקלתי בבעיות שונות, תעבורה בתוך הרשת הביתית היתה יציבה גם חוטית וגם אלחוטית. אין ניתוקים וגם לא ציפינו שיהיו.

בלוטות' עבד ללא דופי, זיהה וזוהה, כנ"ל גם יציאות ה-USB ששימשו לעכבר רגיל ומיני מקלדת- הכל תופעל ללא דופי.

קודי, MX player ושאר ירקות

המערכת מגיע עם אדפטציה של קודי שנקראת SPMC . זה קודי לכל דבר שאמור לתת פיתרון לכל מיני באגים צדדים שההפצה הרגילה לא מטפלת בהם. במקרה שלנו פתרון לבעיית הסאונד זה לא ממש נותן ושאר הפיצ'רים של קודי לא ממש בעייתיים. כיוון שה-ID של SPMC מבחינת האנדרואיד שונה משל קודי ניתן למעשה להתקים גם את הגרסה הרשמית של קודי על המכשיר לצד SPMC ולראות מה עדיף. לא ממש מצאתי הבדל או משהו שגרסה אחת מטפלת בו יותר טוב מהשנייה, אבל לא בדקתי את כל התוספים הקיימים. הבעיות מצד שני, בסאונד הדיגיטלי, היו זהות בשני הגרסאות.

האצת חומרה במקרה שלפנינו, לא ממש אפשרית כיוון שכל קבצי המערכת ניתן בד"כ למצא בנתיב /system/lib ואמורים לדבר עם הצ'יפסט לא קיימים. היצרנים הרציניים כמו זידו, אוגוס או טרונסמארט השקיעו בהתאמה לקופסא לכן נתן למצוא את הקבצים הללו שם בד"כ הם נראים משהו כמו librkxxxxx.so. חיטוט בנתיב לא מגלה זכר לקבצים כאלו כמו גם חיטוט ב- /data/data או /data/local. התקמצנו על פיתוח.

בכל מקרה, וידאו עובד חלק. כל הפורמטים המוכרים נוגנו ללא קושי, גמגומים או תקיעות, החל מ- mp4 ועד ל- Mkv מקודדים ב- h.264. גם וידאו h.265 נוגן כהלכה אבל ככל שהוידאו הפך לאיכותי יותר עם כמות פריימים לשנייה רבים יותר, התרבו התקיעות גם מניגון מזיכרון מקומי. בכל מקרה, חצי מההנאה של 4K היא בסאונד ואת זה המכשיר לא מקיים בכל מקרה.

בעיה נוספת היא אמינות: איך אומר את זה בעדינות. המכשיר מת לי אחרי יומיים של שימוש. שום Post mortem לא עזר. גם לא ניסיון להפליש רום חדש.
לד אדום וזהו.
ככה, באמצע נגינת סרט, התפגרה הקופסא.
מילא זה עוד היה סרט   ב-4K, אבל זה היה מבצע סבתא ב-AVI, כזה שסמסונג גלקסי S2 מנגן על ג'ינג'רברד בלי להזיע.
השם ייקום דמה.

סיכום

במחיר שלו, הוא יכול להיות נגן לחדר שינה. לא יותר מזה. ככזה הוא יעשה את העבודה לא רע בכלל. קצת קודי, קצת סרטים ב-HD. כלומר הפוטנציאל קיים, אבל עד שהחבר'ה לא ישחררו firmware ראוי לשמו שיסדר את כל הבעיות במוצר, הוא לא יוכל לשמש ליותר מזה. בכל מקרה, נושא האמינות הוא בעיה בפני עצמה.

יתרונות

  • חומרה חזקה (מעבד, זיכרון, קישוריות דואל wifi..)
  • קטן מאוד ומעוצב יפה
  • זול.

חסרונות

  • firmware לא מבושל
  • בעיות סאונד קשות
  • לא אמין
  • חוסר תמיכה מהיצרן

רכישה

*תודה ל-Geekbuying ששלחו לנו את המכשיר לסקירה.

קישור לרכישה מיקביינג: $

[fusion_widget_area name="avada-custom-sidebar-vig" background_color="" padding="10px" class="" id=""][/fusion_widget_area]

ZUZU Reviews
Logo