חיפוש

מבחן מצלמות סמארטפונים ענק!

[fusion_text]

רואים כפול (השוואת מצלמות)

אחח מצלמה מצלמה…  אין היום סמרטפון בלי מצלמה. לחלקנו מדובר בפיצ'ר קריטי, בו אנו עושים שימוש מידי יום, לעבודה, ללימודים, לצלם את הילדים או סתם סלפי עם פרחים. לחלקנו מדובר בפיצ'ר זניח, בו אנו עושים שימוש רק לעיתים רחוקות. כך או כך, למצלמה יש מקום של כבוד בהערכת שוויו של הסמטרפון. לא פעם, מתוקף השוואת מכשירים רבים מידי שבוע, הסובבים אותי בוחנים מכשיר כזה או אחר על פי איכות המצלמה, גם אם יש להם רק כמה תמונות בודדות בגלריה… עם ההתפתחות המהירה של הסמרטפונים, ובעיקר זו של הסמרטפונים הזולים, היום כבר קשה להבדיל בביצועים הרגילים בין מכשיר זול ליקר. גם מכשירים של 200-300 ש"ח כבר מסוגלים לתת מענה מעולה לרוב מוחלט של האנשים, ולתפקד בזריזות ובנוחות. אפילו פיצ'רים 'יקרים' כגון גוף מתחת, חיישן טביעות אצבע וכד', ניתן כבר למצוא בפחות מ75$. נכון שיש גם פערים רבים נוספים במפרט, אך בפועל, עבור מרביתנו הדורשים בעיקר כמה אפליקציות כגון WAZE, פייסבוק, וואטסאפ, חדשות וכמה משחקים, ההבדלים יהיו זניחים עד כדי לא מורגשים. המעוז האחרון שנותר למותגים היקרים, היה ונותר בעיקר – המצלמה. מכשיר דגל הוא קודם כל מכשיר עם מצלמה טובה. מידי שנה המותגים המובילים מתחרים בינהם קודם כל באיכות המצלמה, הן בכדי לבדל את עצמם מהמתחרים והן כדי ליישר קו… עם כל דגם חדש הם מוסיפים עוד ועוד פיצ'רים יקרים – עדשות במפתח גבוה, פיקסלים מוגדלים/אולטרה-פיקסלים, חיישנים מתקדמים, פוקוס PDAF, פוקוס לייזר, חיישן צבע, מצלמות כפולות, מצלמה מסתובבת, פלאש כפול, פלאש דו גווני, פלאש קדמי, ייצוב אופטי, עוד מגה פיקסל, וידאו 4K, הילוך איטי ועוד ועוד…. לכן, בימינו כבר נדיר לראות את החיה בסכנת הכחדה – "מצלמה קומפקטית". הסמרטפון נוגס מידי שנה בקטגוריה זו, ורובינו לא הוצאנו את המצלמה הקטנה מהמגירה כבר שנים. במקום המצלמה הקומפקטית המסורתית והנפוצה, השוק מתפצל לקצוות – הסמרטפון – לצילומי 'יום יום' רגילים ומהירים, ומצלמות מקצועיות/סמי מקצועיות – שנותנות תוצאות איכותיות יותר לאירועים המיוחדים, ומתחברות כמובן – לסמרטפון. אז לפני שנפתח בהשוואה, בואו נבהיר כמה 'כללי אצבע' שנכונים תמיד –

  1. מצלמת סמרטפון, מוצלחת ככל שתהייה, לא תוכל להשתוות לעולם למצלמה של ממש – מצלמה איכותית, עם עדשה גדולה, חיישן גדול, שליטה ידנית מלאה וכו' – כל אלו תמיד יתנו יתרון על פני מצלמת הסמרטפון הזעירה.
  2. מכשיר יקר יותר, לרוב יצלם טוב יותר. אין דרך לכופף את המציאות, ולעיתים WHAT YOU PAY IS WHAT YOU GET. כלומר, ברור שמכשירי דגל כמו ה LG G4, סמסונג גלקסי S6, אייפון 6S וכד' שעולים אלפי שקלים, יצלמו טוב יותר ממכשיר ביניים סיני בכמה מאות ש"ח, בדיוק כפי שלא ניתן להשוות מצלמת חובבנים למצלמה מקצועית של צלמי חתונות…
  3. יותר פיקסלים לא שווה תמונה טובה יותר – יותר פיקסלים הם רק יותר פיקסלים. אפשר לצלם תמונה נהדרת ב5 מגה פיקסל, ותמונה גרועה ב23 מגה פיקסל. פיקסלים הם רק מדד אחד מני רבים לאיכות התמונה. רובינו ממילא לא מפתחים תמונות לגדלים גדולים, ועיקר התמונות משותפות בפייסבוק/אינסטגרם/וואטסאפ או לכל היותר לצפייה במסך המחשב/טלויזיה. עבור כל אלו אין הרבה משמעות בין 8, ל13, ל23 מגה פיקסל. כראייה, מכשירי האייפון, היו עד לדגמים האחרונים 'רק' עם 8 מגה פיקסל, אך עם איכות תמונה מובילה. לכן, אלא אם אתם עושים קרופ והגדלה מידי יום, אין מה לייחס למגה פיקסלים חשיבות רבה.
  4. פוקוס – פוקוס הוא קריטי לתמונה טובה. זהו ההבדל בין תמונה בגלריה, לתמונה בפח. אפשר הרי לסלוח על תמונה מעט בהירה מידי או חשוכה מידי, אבל תמונה בלי פוקוס… לכן, מכשירים עם פוקוס מתקדם יותר, הודות לפוקוס PDAF (מבוסס פאזה), לייזר וייצוב (OIS) תמיד יהיו עדיפים באופן מובהק.
  5. תוכנה! – יאפ, תוכנה. אין הכוונה כאן לאפליקציית המצלמה עצמה (אם כי גם לה יש השפעה רבה), אלא לאלגוריתם פענוח התמונה עצמו. ישנם לדוגמא עשרות מכשירים עם חיישן התמונה הפופלארי והמוצלח – SONY IMX214. הוא מעטר לא מעט מכשירי דגל לשעבר כגון ה OPPO FIND 7, ONEPLUS ONE ואחרים, וגם מכשירים 'סינים' זולים יותר כגון ה ULEFONE BE TOUCH, JIAYU S3 ועוד. על אף שהנתונים על הנייר בין כל אלו זהים, בפועל התוצאה בינהם שונה לחלוטין. למעשה, מרבית החיישנים בשוק, הם של סוני או סמסונג. גם במכשירי האייפון המובילים. ההבדלים הם בעיקר וקודם כל באלגוריתם פענוח התמונה. כאן יש יתרון והשפעה משמעותית לעדכוני תוכנה שעשויים לשנות לחלוטין את ביצועי המצלמה לאורך זמן.
  6. הצלם! – אם תשוטטו כאן בפורומים בתגובות, תתפלאו למצוא תגובות מנוגדות לחלוטין על אותו המכשיר. חלק ישבחו שהמצלמה מעולה וחלק יטענו שהיא גרועה. הכיצד? אז כמו בכל דבר אחר, יש כאן משקל מכריע לציפיות ולכישרון הצילום. יש שרואים דירוג של 'מצלמה טובה' וחושבים שמדובר באיכות המספיקה לצילום הבר מצווה של הילד, ויש שמצלמים עם יד רועדת, בהגדרות לא נכונות, ילד קטן רץ, בתאורה נמוכה, ומתלוננים שהתמונה מטושטשת… בסופו של יום, הרבה תלוי בהעדפות שלכם ובמוכנות שלכם ללמוד את יכולות (ומגבלות) המצלמה.

בתור חובב צילום לא קטן, שהתנסה כבר בלא מעט מצלמות קומפקטיות, סופר זום, DSLR, חסרות מראה וכמובן – כמה עשרות סמרטפונים מידי שנה – כמה מילים לפני שניגש להשוואה:

  1. הפער הוא לא כל כך גדול כמו שנראה לכם – נכון, יש מכשירים עם מצלמה מזעזעת שאין טעם להוציא בכלל מהכיס, ויש כאלו עם מצלמה טובה מאוד יחסית, אבל, ככלל, רוב המכשירים, בתנאי תאורה טובים, יתנו תוצאות דומות למדי.
  2. להבדיל מאתרים רבים המשווים את איכות המצלמה על ידי בחינת כל פיקסל בהגדלה יתרה, לטעמי המבחן הנכון יותר הוא זה של צילום רגיל, מהיר ואוטמטי, כפי שאתם מצלמים מידי יום. כמובן שאפשר להשיג תוצאות טובות יותר על ידי כיוון הגדרות מדוקדק במצב ידני, אולם לא עבור כך אתם מצלמים בטלפון נכון?לכן, לא נבחן כאן לוחות צילום בזכוכית מגדלת, ולא נצלם רכב נוסע באמצע הלילה, אלא מצבי צילום רגילים במצב אוטומטי/HDR. בנוסף לתמונות עצמן, אספר לכם בקצרה על כל מכשיר את מה שהתמונות לא תמיד מספרות – מהירות הפוקוס, כמה תמונות היו מוצלחות וכמה הלכו לפח וכד'.

איך בדקנו? 

כל המכשירים נבחנו באותם התנאים בדיוק – קרי הוחזקו באותה הנקודה והזווית, באותו הזמן, תנאי תאורה ומצב צילום אוטומטי באמצעות אפליקציית הצילום המובנית. מצב HDR נבחן בנפרד. התמונות צולמו באיכות מרבית, והוקטנו (באמצעות תוכנה זהה) לטובת העלאה לאתר. בסוף הכתבה תמצאו גלריה מלאה לכל מכשיר.

המכשירים שנבחנו:

DSC04951

  • ONEPLUS 2 – מכשיר דגל של ממש, עם חיישן 13 מגה פיקסל גדול ועדכני עם פיקסלים מוגדלים, תוכנה משוכללת עם מצב ULTRA CLEAR התופר כמה תמונות לתמונה אחת של 50 מגה פיקסל, פוקוס לייזר ופלאש כפול וחזק.
  • XIAOMI MI4C – מכשיר ביניים עם חיישן סוני עדכני. 13 מגה פיקסל עם פוקוס PDAF מהיר (סקירה מלאה).
  • XIAOMI REDMI 3 – מכשיר בסיסי עם חיישן 13 מגה פיקסל ופוקוס PDAF (סקירה מלאה).
  • XIAOMI REDMI NOTE 2 – מכשיר ביניים משתלם במיוחד עם חיישן 13 מגה פיקסל ופוקוס PDAF (סקירה מלאה)
  • XIAOMI REDMI NOTE 3 – הדור הבא למכשיר הנ"ל. מצלמה זהה אך משופרת (סקירה מלאה). 
  • ULEFONE POWER – מלך הסוללה הרשמי – עם מצלמת 13 מגה פיקסל (SONY IMX214) ועדשת f1.8 (סקירה מלאה).
  • UMI ROME – נציג המכשירים הזולים במיוחד – עם חיישן סוני IMX219 הפופלארי מאוד במכשירי ה100$ ומטה. 8 מגה פיקסל אמיתיים (13 מגה פיקסל באינטרפולציה). APPLE IPHONE 6 – שמונה מגה פיקסל של מצלמה איכותית שכולם מכירים (סקירה מלאה).
  • MEIZU M2 NOTE – עוד מכשיר פופלארי במיוחד שנמכר בהמוניו בארץ – מצלמת 13 מגה פיקסל של סמסונג (סקירה מלאה).
  • SAMSUNG GALAXY S5 – מכשיר דגל פופלארי במיוחד שכולם מכירים עם מצלמת 13 מגה פיקסל טובה ומהירה.

DSC04962

מתוקף כמות המכשירים שנבחנו, ההשוואה תכלול מספר מכשירים שונים בכל פעם, ובסוף כמובן – סיכום ומנצח :-).

מבחן 1 – טיול בים –

MI4C VS REDMI NOTE 3 VS REDMI 3 VS OP2 VS POWER VS ROME

 גם בתנאים האופטימליים האלו, עם תאורה חזקה וצילום לעבר האופק, שמנטרל השפעות של פוקוס (לייזר/PDAF/רגיל) ניתן להבדיל בקלות בין החזקים לחלשים –

הMI4C – מציג תוצאה מצויינת, עם נטייה לצבעים חמים, כנפוץ בחיישני סוני. אומנם התוצאה מעט פחות טבעית, אבל לא מדובר בדבר רע בכלל. האייפון לדוגמא, נוטה תמיד לצבעים חמים יותר, לטובת תמונה עוצמתית וצבעונית יותר. עשרות מיליונים הרוכשים אותו מידי שנה לא טועים – אנחנו רוצים תמונות יפות וצבעוניות ולא תמונות 'נכונות' לחלוטין למציאות.

אם תעדיפו צבעים קרים יותר בכל זאת, תוכלו כמובן לשנות את הגדרות התמונה.

OP2 – מציג צבעים חמים ותמונה רווייה במיוחד. כל כך רווייה שהחול בצבע הדומה יותר לצבע צהוב מרגרינה מאשר חול ים אמיתי… התמונה עם חשיפה טובה ופרטים טובים אך רווייה מידי לטעמי. ציפיתי ליותר ממכשיר שעולה פי 2 ויותר מכל המתחרים במבחן זה.

REDMI 3/ NOTE 3 – מציגים תוצאה כמעט זהה. כאן חיישן הסמסונג שנוטה להפיק תוצאה בהירה וצבעים קרים יותר בולט לעין. ה NOTE 3 מפתיע עם התוצאה המדוייקת ביותר למציאות.

POWER – ה ULEFONE כאן מייצג את מכשירי הביניים, שאינם המותגים הגדולים. לכאורה עם עדשת f1.8 מהירה וחיישן סוני IMX214 הוא לא אמור להתקשות כאן כלל. בפועל, התמונה סבירה אך רחוקה מלהרשים.

ROME – נציג הזולים במבחן, מראה שגם במחיר זול אפשר, בתנאים טובים לקבל תמונה שמישה, אולם אין ספק כי יש כאן פער ניכר מול השאר, עם הרבה פחות פרטים (ראו לדוגמא העקבות בחול) וגוון כחלחל וקר.

[poll id="11"]

מבחן 2 – קולה ובירה

 בצילום אובייקטים דוממים כאלו, קצת קשה יותר להבחין מי המנצח. אין כאן מנצח ברור והבחירה היא בעיקר של טעם. ה OP2 מרשים יותר בצבעים ובפרטים, אך חבריו משיאומי לא משתרכים הרחק מאחור. ה POWER מאכזב מעט עם חשיפת יתר הגורמת למעטה 'חלבי' על התמונה כולה.

[poll id="10"]

מבחן 3 – קלוז אפ

הצילום הנ"ל ממחיש את הבדלי העדשות והפוקוס בין המכשירים. ניתן לראות כי למרות נתונים דומים על הנייר, קיימים הבדלים מובחנים במיקוד וגודל הכדור, על אף שהתמונה צולמה בכל המכשירים מאותו המיקום בדיוק.

מבחן זה ממחיש גם את דיוק הפוקוס לייזר (OP2) אל מול פוקוס ה PDAF במכשירי השיאומי, או במילים אחרות – שיוויון מוחלט. שתי השיטות פועלות היטב. אישית – אני מעדיף יותר את ה PDAF שטוב יותר גם בטווחים גדולים יותר מאלו שבהם פועל פוקוס הלייזר.

יוצא דופן כאן הוא ה ROME, אשר פשוט לא הצליח לתפוס פוקוס מטווח קרוב (20-30 ס"מ), גם בכיוון ידני!

[poll id="9"]

מבחן 4 – מיקי מאוס

כאן התמונה כבר ברורה יותר 😉

ROME – כצפוי, עם פחות פרטים וחשיפה הרבה פחות מדוייקת ונכונה מהשאר. הצבעים כאן לא נכונים ולא מחמיאים.

OP2 – שוב מעט מאכזב. למכשיר דגל יקר ציפינו ליותר. אומנם הפרטים והפוקוס כאן מדוייקים, אך התמונה לא מדוייקת ולא יפה עקב צבעים חמים מידי ושחור דהוי במיוחד.

MI4C – מקום טוב באמצע, שיקלע לטעם של רובינו. תמונה עם פוקוס טוב ופרטים רבים, חשיפה טובה עם נטייה לגוונים חמים.

REDMI 3 – מפתיע לטובה עם תוצאה מדוייקת וטובה, אך גם לרעה עם כמה פספוסים בפוקוס ואיטיות קלה בלכידת התמונה בהשוואה להשאר.

NOTE 3 – שוב התמונה עם הצבעים המדוייקים ביותר – שחור אמיתי ולבן אמיתי ובלי לוותר על הפרטים הקטנים. חבל רק על חשיפת יתר קלה (ראו אזור הפנים).

[poll id="8"]

מבחן 5 – פרחים על הקיר

הוספנו לקלחת גם את הגלקסי S5 והמייזו נוט M2 הפופלאריים. עכשיו כבר נהייה צפוף וקשה לבחור במנצח ברור, אבל כן ניתן לראות כי הפער הענק במחירים לא תמיד מניב פער גדול בתוצאות… ה OP2 מכפר כאן עם תמונה עשירה בפרטים קטנים ופוקוס מדוייק מאוד. המייזו והגלקסי מפיקים תוצאה כמעט זהה ומוצלחת מאוד מבחינת צבעים וחשיפה. עם זאת, שניהם מתקשים בפוקוס, ודורשים קצת 'עזרה' עם כיוון ידני (בפרט המייזו). משפחת הREDMI וה MI4C ממשיכים להפיק תוצאות אמינות ויציבות עם פוקוס מהיר ומדוייק וחשיפה טובה, ה MI4C כרגיל מעט חם יותר, וה REDMI 3/NOTE 3 מעט קרים ובהירים יותר. ה POWER שוב מאכזב מעט עם חשיפת יתר ומעטה חלבי ולבן על התמונה. חבל שאולפון קפצו מעל הפופיק עם עדשת הf1.8.

[poll id="7"]

מבחן 6 – MI4C VS NOTE 3 VS OP2

בשלב זה, כבר ברור, כפי שהיה גם ניתן לצפות מראש, כי הקרב האמיתי כאן הוא בין המכשירים הנ"ל, שכוללים את החומרה הטובה ביותר ומפיקים את התוצאות העקביות והטובות ביותר. אז בואו נבחן אותם בתאורה קצת יותר מאתגרת.

כאן ה OP2 (סוף סוף) מראה יתרון קל (אם כי עדיין רחוק מלהצדיק את מחירו ביחס למתחרים כאן) בעיקר הודות לייצוב האופטי שעוזר לשמר עוד קצת פרטים בלי טשטוש. סך הכל כל השלושה כאן מפיקים תוצאות דומות בתנאים הלא קלים כלל הללו. הMI4C מציג יתרון קל על פני ה NOTE 3 ברגישות לאור.

[poll id="6"]

MI4C VS IPHONE

האייפון 6, שעולה פי 3-4 יותר מה MI4C, מפיק כאן תוצאות כמעט זהות. אולי אני מוטה, אבל לטעמי ה MI4C נותן כאן תוצאות יפות יותר. מה דעתכם?

[poll id="5"]

נ.ב. – מבחני מצלמות נוספים – MI4C VS PARIS VS F3[/fusion_text][title size="1" content_align="left" style_type="default" sep_color="" margin_top="" margin_bottom="" class="" id=""]

גלריית תמונות לכל מכשיר:

[/title][accordian divider_line="" class="" id=""][toggle title="ONE PLUS 2" open="no"]

ONE PLUS 2

[/toggle][toggle title="XIAOMI MI4C" open="no"]

XIAOMI MI4C

[/toggle][toggle title="XIAOMI REDMI 3" open="no"]

XIAOMI REDMI 3

[/toggle][toggle title="XIAOMI REDMI NOTE 3" open="no"]

XIAOMI REDMI NOTE 3

[/toggle][toggle title="ULEFONE POWER" open="no"]

ULEFONE POWER

[/toggle][toggle title="UMI ROME" open="no"]

UMI ROME

[/toggle][toggle title="MEIZU M2 NOTE" open="no"]

MEIZU M2 NOTE

[/toggle][toggle title="SAMSUNG GALAXY S5" open="no"]

SAMSUNG GALAXY S5

[/toggle][toggle title="APPLE IPHONE" open="no"][/toggle][toggle title="XIAOMI NOTE 2" open="no"]

XIAOMI NOTE 2

[/toggle][/accordian][accordian divider_line="" class="" id=""][toggle title="" open="no"][/toggle][/accordian]

ZUZU Reviews
Logo