חיפוש

האלטרנטיבה החוקית לטלוויזיה

כבלים, לווין, Netflix, קודי ומה שבינהם

למי שנמאס לו לשלם לחברות הכבלים והלווין יש מעט אופציות כיום. נכון שיש עידן+ בחינם (ערוצים 2,10,חינוכית…) אבל כאשר רוצים תוכן איכותי, סדרות וסרטים מבלי לשלם יותר מידי, נאלצים ללכת לתוכנת Kodi ולהוריד כל מיני פלאגאינים פיראטיים כגון TLVkodikodi-senyor, Rain, TheWiz וכולי וכולי.. רק הכמות הבלתי נתפשת שלהם מעידה שיש צורך גדול מאוד בציבור לתוכן איכותי וזול ולכן אנשים מוכנים להתפשר על כך שעוברים על החוק וגם להתפשר על חווית המשתמש כי בסופו של יום, זה תוכן פיראטי וזה אומר שלא תמיד המקורות עובדים, לפעמים זה מלא לאגים, לפעמים פשוט נתקע ובאופן כללי לא מספק את החוויה של לוח שידורים מותאם אישי, הצעות אוטומטיות זמינות מכל מכשיר בכל זמן כולל המשך צפייה מאותה נקודה בין מכשירים שונים ועוד המון פיצ'רים מודרניים.

אנחנו באתר גלאודס מחוייבים לשמירה על החוק ולא תמצאו באתר שלנו מדריכים להתקנת פלאגאינים פיראטיים. אנחנו לא שופטים אף אחד שמשתמש בהם, זה לא מקומנו אבל לדעתנו יש לתמוך ביוצרים של תוכן איכותי שמוכרים אותו במחיר הוגן כדי שימשיכו ליצור אותו וימשיכו להוות תחרות. לכן שמחנו מאוד שנכנס נטפליקס לישראל וכעת ניתן לקבל גם תוכן איכותי וגם חווית משתמש מדהימה באופן חוקי לחלוטין במחיר של 40 ש"ח לחודש. אבל יש שתי בעיות בנטפליקס:

  • אין תוכן בעברית ואין תרגום עברי – זה חיסרון גדול לכל מי שלא יודע אנגלית. אין פתרון לבעיה זו. עם זאת, רוב האנשים בישראל יודעים אנגלית ולכן עדיין יהיו לקוחות רבים.
  • התוכן מוגבל – חברת נטפליקס מוגבלת על ידי חוזים ישנים של בלעדיות, סדרות וסרטים נמכרים בעולם עם זכויות שידור במקומות ספציפים. לכן רק שליש מהתוכן שקיים בנטפליקס באמת, זמין לצפייה בישראל. בבעיה זו ופתרונה עוסקת הכתבה שלנו.

מי נגד מי?

בעבר כשנחתמו חוזי הקרנת תוכן, היה הגיוני להגביל אותם גיאוגרפית, עוד לא היה שידור טלוויזיה באינטרנט וחברות המדיה החזיקו ציוד, מכשירים, שירות וטכנאים ואפילו לווינים שאפשרו לטלוויזיה להגיע לכל לקוח ולקוח. כיום התשתית של האינטרנט קיימת בלאו הכי ואין שום משמעות למיקום גיאוגראפי יותר. כולנו כפר גלובאלי.

עם זאת, חברת נטפליקס מחוייבת שלא להקרין את התוכן בישראל – איך הם עושים זאת? מאחר והם כבולים לחוזים, הם נאלצים לעשות מאמץ לזהות מאיפה מתחבר בנאדם מסויים ואם הוא מתחבר מישראל אז לא לאפשר לו לצפות בתוכן המוגבל.

שימו לב: אנחנו כאזרחים רגילים מעולם לא חתמנו על חוזה בלעדיות לצפייה בתוכן! אני רואה זאת כך, כאשר אנחנו שילמנו כל החיים לחברות הכבלים והלווין אנחנו מימנו מכספנו את הרכישה של אותן סדרות וסרטים אך הותר לנו צפות בהם רגעית בעוד חברות הכבלים והלווין קיבלו עליהן זכות עולמים. האם זה צודק? לדעתי לא, אבל אני לא משפטן.

הפתרון

אז אנחנו לא חתמנו על חוזה שאנחנו מתחייבים לצפות ב"חברים" רק בערוץ 2 ולכן אם מישהו אחר משדר את התוכן הזה באופן חוקי בארה"ב אנחנו רשאים לשים מקלט בארה"ב ולצפות בו! ואם נרצה להתחבר דרך האינטרנט לאותו מקלט ולצפות בו מישראל – זה ענייננו בלבד.

כלומר הפתרון פשוט – נטפליקס יכולה לשדר רק לארה"ב תוכן מלא? אין בעיה, נציב מקלט לנתוני השידור בארה"ב שיקבל את התוכן ואנחנו נתחבר למקלט הזה מישראל – לנו כאזרחים אין שום חוזה או מחוייבות להגבלת תוכן לצפייה אישית על בסיס גיאוגרפי.

הפתרון הוא שירות VPN

איך עושים זאת?

שירות VPN מספק לכם פרטיות והגנה ברשת. בעמוד הזה יש וידאו נחמד שמסביר זאת.

זה פשוט מאוד. מתחברים לשירות ניתוב תוכן (או יותר זול כאן) מתקינים אפליקציה במחשב או בטאבלט או בסמארטפון ומקבלים רשימה של ארצות:

vpn setup 1

בכל מיקום כזה ברשימה יושב מחשב שישמש כמקלט לשידורי נטפליקס – והשידורים האלה יועברו למחשב שלנו באופן אוטומטי משם.

שימו לב שקיימות בעולם מגוון חברות הנותנות שירותים כאלה, חלקן אפילו בחינם. אך החינמיים לא טובים ולא יציבים מניסיוננו. הלוואי שהיה פתרון בחינם אבל צריך להבין שאנחנו משכירים מחשב ותעבורת אינטרנט, הדברים האלה עולים כסף ולכן אם רוצים שירות איכותי צריך לשלם. אני בדקתי מספר רב של שירותים כאלה בשבועות האחרונים, כאלה בחינם וכאלה בתשלום. זולים ויקרים. זה היה כרוך בשעות רבות של צפייה בנטפליקס (זה הזמן לרחם עליי 😉 ) ובסופו של דבר מצאתי את הטוב ביותר, את זה שפשוט עובד טוב, באיכות HD, באופן רציף, בכל מערכות ההפעלה! ובמחיר סביר.

יתרונות

  • תוכן לא מוגבל מנטפליקס (וגם HULU כמובן) באיכות HD
  • עובד חלק בכל מכשיר טלפון, טאבלט או מחשב ואפילו פלייסטיישן ו-Xbox
  • לא מוגבל ברוחב פס
  • לא צריך ידע טכני בכלל.
  • אין שום התחייבות, אפשר לשלם חודש בחודשו.

חסרונות

  • שירות ExpressVPN – עולה 33 שקלים לחודש (מנוי שנתי) ועד 52 שקלים (מנוי חודשי)
  • שירות PrivateInternetAccess – עולה 13 שקלים לחודש (מנוי שנתי) ועד 28 שקלים (מנוי חודשי)

דיון

חברות המדיה כמובן לא מרוצות מכך שהאינטרנט פתח להן חורים בחוזים הותיקים שלהן ומן הסתם הן יוצאות למלחמה, בגלל שחברות המדיה לא החתימו אותנו האזרחים על שום חוזה, הן מנסות דרכים עקיפות כגון יציאה נגד נטפליקס עצמה ודרישה שהם לא יאפשרו שירותי VPN הבעיה היא שזה בלתי אפשרי, ברגע שיחסמו כתובת IP אחת, שירותי ה-VPN פשוט יעברו לכתובת אחרת בשנייה. איך שלא יהיה, זו לא מלחמה שלנו כי אנחנו לא צד לחוזים האלו. ולכן אנחנו לא עוברים על החוק כשאנחנו צופים בתוכן בצורה זו. וכפי שכבר אמרתי קודם, לדעתי דמי המנוי ששילמנו לאורך השנים הוא למעשה המימון שאיפשר לחברות הכבלים והלווין לרכוש את אותן זכויות שידור ולכן בעיני עצמי יש לי מניות באותן זכויות אז גם מצפוני נקי.
נשמח לשמוע את דעתכם בתגובות.

  • כל האמור הינו דעתו האישית של הכותב אשר אינו משפטן ולא מבין בשיט בחוקים.

Arik

אריק - מנהל אתר Glouds

ZUZU Reviews
Logo