חיפוש

סקירת גולשים: Elephone P7000

[fusion_text]

שורה תחתונה

ה- P7000 הוא מכשיר שנראה טוב ובנוי היטב, עם מעבד חזק ומספיק זיכרון כדי להריץ מספר אפליקציות במקביל, בעל סוללה שתחזיק לכם יום שלם, וסורק תביעת אצבע מצויין. החולשה של המכשיר היא המצלמה שמאכזבת בתנאי תאורה נמוכים.

הקדמה

לאחר שהגלקסי S3 שלי התיישן, בקושי זז והסוללה התחילה להיגמר תוך רבע יום, החלטתי לקנות מכשיר חדש. חיפשתי סמארטפון עם נתונים חזקים ושלא יעלה מעל 250 דולר. עצרתי על ה-elephone p7000, יש להגיד שזו היתה די קפיצה למים היות והמכשיר היה במכירה מוקדמת ולא היו עליו שום סקירות ממשיות.המכשיר נקנה geekbuying ב-pre sale, אחרי שנשלח הגיע די מהר לארץ (כשבוע ועוד שבוע שכב בדואר ישראל).

יש לציין שלאחר יציאת המכשיר למכירה התחילו להגיע סקירות מאכזבות שקטלו את הסמארטפון ובמיוחד מהצד של התוכנה. נכון להיום, לאחר שהטלפון ברשותי מעל חודש, הגיעו לא פחות מחמישה עידכוני ota שתיקנו את כל הבעיות שהוזכרו באותן הסקירות.

מפרט

מעבד MT6752 64bit Octa Core מצלמה אחורית 13MP IMX214 f/2.0
GPU Mali-T760MP מצלמה קדמית 5.0MP
זיכרון

ROM: 16GB

RAM: 3GB

תדרים 2G: 8850/900/1800/1900
3G: 850/900/1900/2100
4G:800/1800/2100/2600
מסך 5.5  FHD
1920×1080 IPS-LCD, Multi-Touch Capcitive Screen, covered by Gorilla Glass 3
מידות

155mm*76.7mm*8.9mm

180gr
מגן מסך מזכוכית + 10 גרם

כרטיס זיכרון עד 64GB סוללה 3450mAh Battery
מע' הפעלה אנדרואיד 5 SIM SIM+Micro SIM

מה בחבילה

המכשיר הגיעה בחבילה שטוחה ורחבה ובתוכה היה הטלפון, מטען 1 אמפר, מגן מסך אחד מודבק על המכשיר ועוד אחד נוסף. ופה כבר התרגזתי היות וידעתי שהחברה מכלילה בחבילה גם מגן מסך זכוכית וגם כיסוי לטלפון. מיד כתבתי מייל לגיקביינג, והם שלחו לי בלי שום וויכוחים את המוצרים הנעדרים. כך שאם לא נחשיב את התקלה של גיקביינג בהחלט חבילה מרשימה.

דירוג איכות החבילה: G1G1G1G1G1

איכות הבנייה והחומרים

המכשיר עצמו די גדול ושוקל 650 גרם שזה לא מעט, כך שלוקח זמן להתרגל אליו במיוחד לאלו שהשתמשו בטלפונים קטנים יותר. באופן כללי הסמרטפון משדר מראה יוקרתי. המסגרת עשויה מחומר שנקראה מגנוליום (שילוב של אלומיניום ומגנזיום), המכשיר שלי בצבע לבן והמסגרת בצבע זהב, נראה די יפה. המכסה האחורי יושב חזק (הייתי אומר שאפילו קשה לפתוח אותו).  מאחורי המכסה נגלה את הסוללה, חריצים לשני סימים וחריץ לכרטיס זיכרון. בצידו הימני נמצא כפתור ההדלקה, ובצידו השמאלי כפתור הווליום, הכפתורים מרגישים יציבים ולא רופפים. למטה נמצא הרמקול (במבט ראשון אפשר להתבלבל ולחשוב שזה רמקול סטריאו, אבל רק הימני שביניהם באמת מוציא סואנד). בצידו העליון נמצא החור של האוזניה, ושקע ההטענה (לא מבין למה היה צריך למקם אותו למעלה, לא כל כך נח במיוחד כשמטעינים באוטו). מקדימה ניתן למצוא את המצלמה והרמקול. כפתור הבית אינו פיזי ומואר בכל צבע שתיבחרו, לצערי כפתורי ה"תפריט" וה"חזור" לא נראים כלל כך שלפעמים אפשר לפספס אותם. מאחורה נמצאת המצלמה והפלאש ומתחתם חיישן טביעת האצבע.

דירוג איכות הבנייה: Ghalf G1G1G1G1

חווית משתמש

הסמארטפון מגיעה עם אנדרויד 5 נקי לחלוטין, וללא אפליקציות מיותרות. עובד חלק לחלוטין וללא תקיעות, הודות ל 3 ג'יגה זיכרון ניתן להריץ מספר אפליקציות במקביל ללא בעיה. לא עשיתי לו מבחן אנטוטו, אך מי שמעוניין יכול למצוא באינטרנט שהמספר עומד על 45034.

הזיכרון של המכשיר לא מחולק כך שאחרי מערכת ההפעלה נשאר לנו כ 12 ג'יגה לשימוש.

דירוג מע' וחווית שימוש:   G1G1G1G1G1

מסך ומגע

המסך הוא full hd עם גורילה גלאס דור 3. הצבעים נראים די טוב, נכון שכאשר משווים עם סמארטפון שיקר פי 3 אז רואים את ההבדל, אבל לדעתי קשה לבקש יותר  ממכשיר שעולה פחות מ 900 ש"ח. המסך נראה הייטב מכל הזוויות.  הטאץ' מצויין ומגיב מיד לכל לחיצה. מורגשת קצת חוסר בהירות במסך כאשר נמצאים בחוץ באור חזק.

דירוג מסך ומגע:  G1G1G1G1G1

סאונד

קודם נתייחס לסאונד בעת שיחה, לא חשבתי שאי פעם אני אתייחס לזה, הרי אנחנו קונים סמארטפון לא בשביל לדבר 🙂 , אבל פשוט שומעים נהדר את הצד השני , חזק וצלול.

למרות שעל גבי המכשיר יש שני רמקולים, רק הימני הוא הפעיל.  אם מפעילים את אפקט ה loudness, הרמקול חזק למדי, אבל בעוצמה גבוהה מתחילים לשמוע "דיסטורשן". איכות השמיעה מהאוזניות די טובה.

דירוג סאונד: G0G1G1G1G1

מצלמה

P7000 מצויידת במצלמת סוני 13 מגה פיקסל. בתאורה טובה יוצאות תמונות יפות, אך בתאורה נמוכה יותר התמונות מעט מגורענות. כאשר מנסים לצלם אובייקט , וליתר דיוק כשאני מנסה לצלם את הבן הקטן שלי, אני מרגיש שאני צריך להתאמץ כדי שהתמונה לא תמרח (משהו שלא הרגיש בגלקסי 3 ). דבר נוסף שמפריע  הוא שהפלאש במצב אוטומטי נדלק גם כשלא כל כך צריך.

דירוג המצלמות:  G0GhalfG1G1G1

GPS

ה- GPS נבדק עם תוכנת WAZE, ותודה לאל אחרי העידכון האחרון שלהם ניתן סוף סוף לראות את המפה כמו שצריך גם לבעלי mali-t760.

אחרי הנעילה הראשונה המכשיר ננעל תוך שניות ספורות ומנווט היטב.

למכשיר יש מצפן אך לא נוסה בניווט רגלי.

דירוג ניווט:  G1G1G1G1G1

ביצועים

כפי שכבר ציינתי המכשיר מאד מהיר. מבחן האנטוטו עומד על 45034 . מורגשת התחממות מסוימת בעבודה מאומצת, אך זה אופייני לרב הסמארטפונים.

יש לציין לטובה עידכונים שוטפים דרך האוויר, אלפון משתדלת מאד לתקן את כל הליקויים, ועם כל עידכון רואים ומרגישים את התוצאות.

סוללה

המכשיר מצוייד בסוללה ענקית 3450mAh, וזה גם מורגש. בעבודה מאומצת (גלישה,שיחות, צילומי סטילס ווידאו ואפילו ניווט של כשעה) הסוללה מחזיקה יום שלם.

כך שבשימוש סביר נישארתי עם סוללה אפילו למחרת.

דבר אחד הפריעה לי, כאשר הסוללה מגיעה ל-15 אחוז (והיא מתריעה על כך) משם והלאה היא פשוט נגמרת תוך מספר דקות. לא יודע ממה נובע הבאג, אך אני מקווה שזה יתוקן בעידכונים הבאים.

המטען די מתחמם בזמן ההטענה, הזמנתי מטען של Nillkin, מקווה שהוא לא יתחמם.

דירוג סוללה:  GhalfG1G1G1G1

תוספות

לסמארטפון מספר פיצ'רים נחמדים.

בחלקו האחורי קיים חיישן טביעת אצבע, ניתן להגדיר עד 5 אצבעות, שאיתם אפשר לפתוח את המכשיר. החיישן עובד מצויין אם כי המיקום שלו (מאחורי הטלפון ויש להגיע אליו עם האצבע המורה)  דורש הסתגלות כי לא תמיד פוגעים במקום הנכון. כמו כן ניתן להגדיר טביעת אצבע גם כאשר נכנסים לאפליקציה מסויימת (מצויין אם אתם למשל לא רוצים שכל אחד יצפה בתמונות שלכם בלי רשותכם).

ניתן לפתוח את המכשיר על ידי הקשה כפולה על המסך כאשר הוא מכובה (בדומה למכשירי הLG החדשים) כמו כן ניתן להגיע לכל אפליקציה על ידי ציור על המסך כאשר הוא מכובה.

דבר נחמד נוסף הוא כפתור הבית שמשמש גם כתאורת התראות, כך למשל אפשר להגדיר שהכפתור ידלק בצבע כחול אם יש שיחה שלא נענתה, בצבע ירוק על סמס שהגיעה, ובצבע לבן על הודאות ווטסאפ.

יתרונות

  • מעבד מהיר
  • כמות הזיכרון
  • מסך FHD
  • תמיכה בדור 4
  • סוללה חזקה
  • נראה טוב
  • חיישן טביעת אצבע
  • אנדרואיד נקי
  • סוללה נשלפת
  • תמיכה כרטיס זיכון
  • סואנד בעת שיחה
  • לד התראות חכם

חסרונות

  • צילום בתאורה נמוכה
  • רמקול לא מהרמות הגבוהות

סיכום

בסך הכל אני די מרוצה מהקניה, זה רק הוכיח לי שאין שום צורך להשקיע אלפי שקלים בקניית סמארטפון, כאשר השוק הסיני מציא מכשירים מפותחים לא פחות.

המכשיר בהחלט שווה את המחיר שלו, למרות שיש לו לא מעט מתחרים ברמה הזאת (2 Jiayu s3, Ulefone be touch וכו') ובכל מקרה כדי לדעת מי טוב יותר צריך לעשות את ההשוואה אחד לאחד.

בנוגע לאביזרים, לצערי כמו לכל סמארטפון סיני מהדרג השני (לא miezu, xioami או one plus) כמות הכיסוים מאד מוגבלת ולא ניתן למצוא כיסוי שבאמת מגן על המכשיר.

[/fusion_text][tagline_box backgroundcolor="" shadow="no" shadowopacity="0.7" border="1px" bordercolor="" highlightposition="top" content_alignment="left" link="" linktarget="_self" modal="" button_size="" button_shape="" button_type="" buttoncolor="" button="" title="" description="" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]

מחירים בזמן אמת:

לרכישה מגיקביינג: $
לרכישה מפנדה:
לרכישה מקוליקול:
לרכישה מאוורביינג: $
לרכישה מטיינידיל:
לרכישה מגירבסט: $

אביזרים:

כיסוי ייעודי קשיח עם חלון במגוון צבעים רחב: $
מגן מסך מזכוכית מחוסמת: $

*שימו לב שיש חנויות מומלצות ויש כאלה שלא – פרטים בסרגל צד של האתר.[/tagline_box]

ZUZU Reviews
Logo