חיפוש

MAYA MAX – מכשיר גדול, בזול!

שורה תחתונה

מכשיר גדול!

גם תרתי משמע כמובן (מסך 6") אך גם מפתיע לטובה ברוב הפרמטרים – עיצוב, חווית שימוש, איכות בנייה ומחיר!

הקדמה

מכשיר 6"…יותר מידי?

לפני שנבדוק את ה MAYA MAX החדש, קודם נציין את המתחרים המובילים בשוק שכבר בדקנו ומי בכלל צריך מסך כל כך גדול?

  • MI MAXסקירה מלאה

    המתחרה המוביל והעיקרי ל MAYA MAX. למרות גודלו ה'משוגע' של ה MI MAX, עם מסך 6.44", לא פחות, הוא ללא ספק ראוי לטייטל המכובד של 'המכשיר עם הכי הרבה משתמשים מרוצים אי פעם!" שסקרנו. בשביל מכשיר נישה שכזה, שאפילו לא מתיימר להיות מכשיר דגל איכותי במיוחד, אלא 'רק' מכשיר ביניים טוב עם מסך ענק, זה לא הישגג של מה בכך. הMI MAX מוכיח שלא רק שיש שוק לא קטן למסך גדול יותר מ5.5" ואף 6", אלא שמכשיר כזה גם מספק חווית שימוש נהדרת ומהנה, גם אם היא דורשת 2 ידייםם ותיק/כיס גדול.

    בקרב בני משפחתי בני ה40+ שראייתם כבר אינה חדה כבעבר וכן בקרב נשים, שממילא תמיד עם תיק בו הן שמות את הנייד וכמעט לעולם לא שמות את הנייד בכיס הקדמי הצפוף כפי שמרבית הגברים מעדיפים הגודל של ה MI MAX הוא רק יתרון. הרי גם עם מסכי 5.5" צריך לא פעם להשתמש בשתי הידיים, ואם ממילא לא נושאים את הטלפון בכיס הקדמי, אז החסרונות של מסך גדול מתגמדים בהשוואה ליתרונות הענקיים של המסך הענק והנוח והסוללה האינסופית.
    ה MI MAX הוא ללא ספק מכשיר עדיף על הMAYA MAX – הוא פופלארי יותר, נמכר בארץ, שלל אביזירים ומעבדות זמינות, עדכונים, מעבד חזק יותר, מותג איכותי יותר וכןן הלאה. אבל, הוא גם גדול יותר (6.44" מול 6") וגם יקר יותר – גם הגרסא הזולה ביותר של ה MI MAX עם 'רק' 2/16GB, לרוב תעלה כ30$ יותר מה MAYA MAX.

  • LEAGOO SHARK 1 – סקירה מלאה

    מכשיר ענק מוצלח אחר שכבר סקרנו. גם הוא גורף לא מעט תגובות חיוביות גם כעת, חודשים אחרי שהושק, אם כי הוא כבר אינו במלאי ברוב האתרים.

  • PPTV KING 7 – מכשיר 6" זול במיוחד אך עם מעבד מיושן יחסית.
  • RAMOS MOS 1 MAX – מכשיר 6.44" (כמו ה MI MAX) משתלם אך רבים מדווחים כי המערכת הפעלה מלאה בפרסומות ואפליקציות מיותרות.

המפרט

  • מסך: 6" HD
  • מעבד: MTK6750
  • מערכת הפעלה: Android 6.0 + OTA
  • זיכרון פנימי: 32GB + הרחבת זיכרון עד 64GB
  • זיכרון ראם: 3GB
  • מצלמה אחורית: 13 מגה פיקסל
  • מצלמה קדמית: 5 מגה פיקסל
  • חיישן טביעת אצבע אחורי
  • סוללה: 4200mAh
  • סים – 2 מיקרו סים
  • רשתות:
    2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
    3G: WCDMA 850/2100MHz
    4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz
  • גודל: 16.22 * 8.18 * 0.9 ס"מ
  • משקל: 219 גרם.

מה בחבילה

הקופסא רגילה לחלוטין וטוב שכך – אנו רוצים הרי שהיצרן ישקיע במכשיר ולא באריזה.
בפנים מטען סטנדרטי, מגן סיליקון ומגן מסך (לא זכוכית) 'נאנו' שאמור להיות קצת יותר עמיד (לקניה).

אקסטרא נקודות מגיעות על השילוב של המגנים המקוריים שמאפשרים להשתמש במכשיר מיד עם קבלתו ומבלי לחשוש ולחכות למגן כזה או אחר מאליאקספרס.

[tie_full_img]

059 DSC04907

062 DSC04910

065 DSC04913[/tie_full_img]

איכות בנייה וחומרים

מעולה!
איכות ההרכבה והחומרים כאן לא יביישו אף מותג. המכשיר פשוט מרגיש ונראה מצויין. אין מרווחים או חיבורים מוגזמים, אין שולי מסך מוגזמים והכל יושב במקומו הנכון בצורה סימטריתת ונעימה לעין.

[tie_full_img]

087 DSC04935

091 DSC04939[/tie_full_img]

גב ומסגרת המכשיר עשויים אלומיניום קריר ונאה ורק שני פסי כסף עשויים פלסטיק לטובת הקליטה. להבדיל ממכשירי מתכת אחרים – חלקי הפלסטיק כאן אינם חלק מהמסגרת אלא רק חלק קטן מגב המכשיר. מדוע זה חשוב? מכיוון שפינות המכשיר הן לרוב אלו שיחטפו את מירב המכות והנפילות ומה שווה מכשיר מתכת אם דווקא בפינות המועדות משתמשים בחיבורי פלסטיק חלשים? הדבר נפוץ במכשירים פופלאריים רבים כמו לדוגמא סדרת השיאומי רדמי נוט 3 פרו, רדמי 3 ועוד.

[tie_full_img]

078 DSC04926

081 DSC04929

083 DSC04931

079 DSC04927

[/tie_full_img]

גם הכפתורים כאן לא מאכזבים – מדוייקים, לא מתנדנדים ויציבים במקומם, עם פידבק לחיצה מצויין. בצד ימין כפתור הפתיחה והווליום ובצד שמאל – כפתור 'בהשראת' אייפון וONEPLUS – לקביעת מצב השקט של המכשיר. כיף לראות ששילבו את הפיצ'ר השימושי הזה גם כאן ובכלל איכות בניה ועיצוב כזה במחיר כה משתלם.

בחיבור האוזניות הוסיפו חיבור קטן המזכיר עגיל ומיועד, חוץ מהגנה על החיבור עצמו מאבק ומים כמובן, לשליפת כרטיס הסים. כמובן, לא חובה לשמור.

[tie_full_img]

076 DSC04924[/tie_full_img]

נשווה אותו ל LEAGOO SHARK 1 הדומה מאוד במפרט ובגודל. הMAYA MAX עם סוללה קטנה יותר אומנם, אך קל משמעותית, דק יותר ומעוצב יותר ולטעמי – נוח בהרבה.

חויית משתמש

המפרט כאן מצויין למשתמש הממוצע, אך לא יותר. בקצרה זה אומר שהמכשיר פועל מהר, זורם וזריז בפועולות היום-יום, מעבר בין אפליקציות, פתיחת אפליקציות, צילום, שיחות טלפון…הכל עובד ומהר.

משחקים – עובדים גם מצויין אבל לא מדובר כאן במפלצת ביצועים עם מעבד אימתני. אם אתם רוצים לשחק משחקי תלת מימד בהגדרות מקסימום – אז זה לא המכשיר בשבילכם. המעבד כאן מצויין לשימוש רגיל, אך לא 'חזק' מספיק ליישומים כבדים במיוחד. זה לא אומר שדברים לא יפעלו או יגמגמו אלא יותר שהם פשוט יפעלו בהגדרות גרפיקה בינוניות. לשואלים – סדרת הרדמי והMI MAX של שיאומי עם מעבד חזק יותר.

מסך

מסך לא חסר לנו כאן, 6" נהדרים ומהנים, עם פאנל מגע טוב ומדוייק ללא פספוסים. הצבעים יפים, הבהירות טובה והתמונה חדה.
רבים יביטו במפרט על סעיף הרזולוציה, בהשוואה לגודל ויצקצקו בלשונם וידפדפו מהר למכשיר אחר. הם טועים רבותיי.
אומנם 6" זה לא מעט, וכיום גם מסכים ברזולוציית 2K הם עניין נפוץ, אך רזולוציה היא רק פרמטר אחד של איכות המסך. המסך כאן, לטענת בלובו, הוא תוצרת JDI היפנית, המייצרת את המסכים למרבית מכשירי הדגל. בהשוואה לLEAGOO SHARK 1 עם מסך בגודל זהה אך ברזולוציה גבוהה יותר (FHD), אני לא מפקפק בטענה. המסך של ה MAYA MAX מעולה וגם צד לצד המסך ה'טוב יותר' לכאורה, העדפתי את זה של המאיה בצבעים נכונים יותר ובבהירות עדיפה. ההבדל ברזולוציה לא הורגש ובכל מקרה זניח ביחס לשאר ההיבטים כאמור.

כיף לראות גם שבלובו לא חסכו בעיצוב נכון, הן של הכפתורים על המסך (להבדיל מהמשולש תמרור של ה SHARK 1) והן בשוליים דקים ונעימים. מרשים.

סאונד

טוב!

בדרך כלל במכשירים ברמת המחיר הזו ובוודאי מהיצרנים הקטנים יותר כמו בלובו, הספיקר הוא… איך נאמר בעדינות…מזעזע.

כאן לעומת זאת השקיעו בספיקר לא רע בכלל. כמובן, יחסית – לא מדובר באיכות סאונד שתרצה את זובין מהטה ואין פה באס ועומק מיוחד אך כן איכות סבירה מספיק ששמה את המכשיר ברמה דומה למכשירי מותג אחרים שאתם מכירים היטב. נחמד לגלות גם שהספיקר יושב בסנטר המכשיר – המקום המועדף אחרי ספיקר קדמי כמובן, כמו גם שאינו ניתן לכיסוי בקלות. גם בכיסוי של כל החרירים בתחתית בצד שמאל או בצד ימין – הסאונד עדיין חזק וברור.

באוזניות שומעים טוב מאוד. בשיחות – רגיל.

סוללה

הסוללה כאן גדולה יחסית ודומה בנפחה לזו של ה MI MAX. בשילוב עם מעבד חסכוני ויעיל ורזולוציית מסך 'נמוכה' יחסית, המסך הגדול לא משפיע יותר מידי וההבדל בינו לבין מסך 5.5" הוא זניח למעשה. לכן, לא מפתיע לגלות שחיי הסוללה כאן טובים מאוד ויכולים להספיק ליום בשימוש בינוני בקלות. מכשירי 6" מיועדים לרוב לאנשים המשתמשים במכשיר והרבה וטוב עשו בלובו ששילבו כאן סוללה גדולה ויעילה מבלי להכביד יותר מידי (כמו בSHARK 1 לדוגמא).

גם הטעינה לא איטית בכלל הודות לחיבור USB-C. ניתן לבלובו עוד כמה נקודות על השילוב של USB-C במכשיר מוזל שכזה – הישג שאפילו שיאומי וסמסונג עוד מתקשות ליישם ברוב מכשיריהן.

ביצועים

GPS

עובד יפה – נעילה טובה ויציבה בניווט בWAZE.

מצלמה

 

בינונית. בדומה לשאר המתחרים למחיר, המצלמה כאן לא מרשימה במיוחד. עם קצת מאמץ ותאורה טובה – אפשר להפיק כאן תמונות יפות, אולם זו לא מצלמ שניתן לסמוך על כל צילום שלה. בתנאי תאורה מעט מאתגרים, איכות הצילום מתדרדרת במהירות.

 

חיישן טביעת אצבע

עובד יפה. לא הכי מהיר שניסיתי, אך לא מפספס הרבה כלל.

סיכום

לא תיכננתי להמליץ על הבלובו מאיה מקס. אפילו לא ראיתי טעם לסקור אותו. הרי הXIAOMI MI MAX שעולה רק מעט יותר, הוא ללא ספק המכשיר הטוב ביותר מסוגו לכל מי שמחפש מסך ענק בתקציב קטן. אבל, המאיה מקס הפתיע ובגדול. מדובר במכשיר נהדר וקשה למצוא בו חסרונות של ממש ביחס למחיר כל כך משתלם. פשוט תמורה הולמת וטובה למחיר.

לפני שנרעיף שבחים נוספים, חשוב לציין – מכשיר הבלובו פיקאסו האולטרה זול (60-70$), שנרכש על ידי רבים סבל במרוצת הזמן מבעיות שונות ומשונות כגון איכות שיחה נמוכה במיוחד בסביבה רועשת ותקלה סדרתית במסך המכשיר שפקדה לא מעט רוכשים. בלובו לא טרחה להציע פתרון הולם לבעיה וגם מכשירים אשר תוקנו באחריות, סבלו מהבעיה בפעם השניה בהמשך. זו תופעה והתנהלות מביישת ומאכזבת אם כי אינה נדירה (ע"ע LG, סמסונג, אפל…).

אז למי אמליץ על הבלובו מאיה מקס?

[tie_list type="heart"]

  • כמובן, לכל מי שה MI MAX פחות מתאים לו – כי הוא גדול מידי (6.44" לעומת 6"), יקר מידי או מסובך מידי (מערכת MIUI לעומת אנדרואיד נקי).
  • למי שרוצה מסך גדול במחיר מינמאלי – מחפשים מיני טאבלט לילדים עם קישוריות 4G למשל? המאיה מקס יהיה נהדר ומוכן ישר מהקופסא. לא רוצים לשלם יותר על החלופות של מייזו/שיאומי או להסתכן עם מותגים זולים ללא תמיכה ועדכונים? הMAYA MAX הוא בדיוק בשבילכם.

[/tie_list]

יתרונות

[tie_list type="thumbup"]

  • זול (יחסית)
  • מעוצב יפה ונוח
  • קל יותר וזול יותר מכל מתחריו בעלי מסך 6"+
  • USB-C
  • גוף מתכת
  • מגן כלול באריזה
  • מערכת נקיה, זריזה וקלה לתפעול
 [/tie_list]

חסרונות

[tie_list type="thumbdown"]

  • מצלמה בינונית
  • מעבד בינוני – לא לגיימרים
  • אין חיישן ג'יירו – לא מתאים לVR
  • אין חיישן מצפן – לא נוח לניווט רגלי
 [/tie_list]

לקניה!

 

[rwp-review id="0"]

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo