חיפוש

סקירת (כל) אוזניות ה-TWS של בליצוולף

אמ:לק

הבחירה שלי? הבליצוולף BW-FYE5. הסאונד אומנם לא יפיל אתכם מהרגליים אך כחבילה כוללת – המחיר, הנוחות, הגודל קומפקטי, העיצוב, האמינות הנוחות כבר אמרתי?…הכל ביחד הופך אותן לאחד הדגמים הטובים בשוק. 

אוזניות TWS / אלחוטיות לחלוטין. השוק מוצף בהן ויש אינספור דגמים ומותגים. כבר סקרתי לכם כמה וכמה דגמים פופלאריים במיוחד, כולל השוואה לAPPLE AIRPODS המהוללות (והיקרות מידי):

גם בליצוולף, מותג הבית מצויין של אתר BANGGOOD, כמובן היו חייבים להצטרף לטרנד והשיקו אוזניות משלהן, ואז עוד דגם, ועוד אחד ועוד…ותוך שנה כבר יש לא פחות מ-6 דגמים דומים אך שונים ונדמה שמידי חודש עוד דגם מצטרף למשפחה. לא מדובר כאן ב6 דורות שונים אלא לכאורה לכל דגם יש נישה משלו, עם יתרונות מסוימים על פני השאר.

HTB14hg3dCWD3KVjSZSgq6ACxVXay

אז איזה דגם הכי מומלץ ולמה? איך הן עומדות בתחרות מול המומלצות הקודמות שלנו ודגמי שיאומי הפופלאריים וכמה הן עולות?

עברתי על עשרות סקירות ברשת לכל הדגמים והזמנתי לבדיקה את הדגמים המומלצים והחדשים ביותר – ה Blitzwolf® BW-FYE5 וה-Blitzwolf® BW-FYE7 החדשות – מאוזניות הTWS הראשונות בשוק עם דרייבר כפול (!) מול כמה מהדגמים הפופלאריים ביותר ברשת – 

DSC08767

ולהלן המסקנות:

49498454

 Blitzwolf® BW-FYE1 

הדגם הוותיק ביותר. קצת יקר, קצת מכוער. עדיף לוותר.

984498445645

Blitzwolf® BW-FYE2

הדגם השני הוא כבר שיפור משמעותי. קטנות מאוד וקלות מאוד וגם הקייס קומפקטי ועגלגל – וזה מבחינתי לא פחות חשוב כי אחרי הכל צריך לשאת גם את הקייס בכיס ואם הוא גדול/מרובע/כבד מידי – זה די מנטרל את כל עניין הנוחות כאן בTWS. הדגם הזה גם מצטיין בסוללה טובה שעל פי הסקירות – לרוב מספקת כ4 שעות סוללה. הרבה יותר מה2.5 המוצהר.

89984489489

Blitzwolf® BW-FYE3

קייס ששוקל פי 2 מהקודם, גדול יותר ומגושם יותר. לוותר.

56732

Blitzwolf® BW-FYE4

לכאורה שדרוג של דגם FYE2 אך הביקורות די קוטלות. סאונד בינוני. לוותר.

5676342

Blitzwolf® BW-FYE5

DSC08792 001

הFYE5 מגיעות בקייס קטן להפליא. עגלגל וחמוד, כזה שמחליק לכל כיס בקלות. גם האוזניות עצמן יחסית קטנות ונוחות להפליא. נכנסות לאוזן בקלות ובטבעיות בלי הצורך להתחיל ולחפש את הזווית הנוחה ביותר ואחיזה באיזה קפל בתנוך כדי שלא יפלו. הן פשוט נוחות וקלות.

גם החיבור לנייד מהיר וקל להפליא. לא צריך להתבחבש כאן בתהליך הצימוד, להדליק אותן בדיוק באותו זמן תוך סנכרון שעונים או איזה קומבו לחיצות מיוחד. פשוט מוציאים מהקייס, שמים באוזן ולוחצים וזהו. החיבור מהיר ואיכותי וגם הטווח סבבה ואפשר לי לטייל איתן ברחבי ביתי הקט. היו פינות מעבר לקיר שבהן השידור נקטע וגמגם, אך זה קורה עם כל חיבור בלוטות'. סה"כ טווח מכובד וסטנדרטי וגם בריצה, קפיצה וכד – לא נתקלתי בניתוקים.

המיקרופון – כמו 99.99% מאוזניות הTWS בשוק – סביר. סבבה לשיחות קצרות כשצריך. שיחות ועידה ארוכות או סביבה רועשת – רחוק מלהרשים.

הסוללה, מחזיקה יפה. גם בשימוש בפועל וגם בהמתנה. הן אצלי כבר כמה שבועות וגם כשהן ימים ושבועות ללא שימוש – הן והקייס נותרים טעונים היטב. הקייס אגב מעט שקוף כך שאפשר לראות את הבהוב נורת הLED.

הבלוטות' כאן הוא 5.0 וכצפוי אין דיליי מובחן בצפייה ביוטיוב, נטפליקס וכו'.

והסאונד?

בעוד אוזניות אלחוטיות 'רגילות' ואוזניות חוטיות בפרט אני שופט לחומרה, באוזניות TWS אני קצת מקל כי הדגש הוא קודם כל על הנוחות שהן מאפשרות. אם הן נשמעות טיפה פחות טוב אבל נוחות בהרבה מהסטנדרט של אוזניות חוטיות/אלחוטיות מעולות – דיינו. הנוחות והחופש מהחוטים שווים את הפשרה הקלה הזו.

בשמיעה ראשונה, הFY-E5 נשמעו לי…פסדר. לא גרועות במיוחד, לא טובות במיוחד. לא היה כאן את אפקט ה'וואו' או 'שומעים טוב!' כפי שחוויתי עם הטרונסמרט ספאנקי המומלצות לדוגמא.  אבל לא ויתרתי והמשכתי להאזין להן לאורך היום, ועוד יום, ועוד יום ומה אני אגיד לכם, אין כאן איזה באס מפוצץ או הפרדה מדהימה. אין איזו תכונה בולטת במיוחד של הסאונד לכאן או לשם שתרשים אתכם בשמיעה הראשונית, אבל אחרי שמתרגלים מבינים שזה גם היתרון כאן. לא חסר כאן ווליום, באסים, גבוהים. הכל ישנו ובאיכות – סבבה! הן לא נוטות לנמוכים יותר מידי ולא לגבוהים יותר מידי. הן פשוט – מאוזנות. לכן מתאימות לכמעט כל סוג של תוכן וסגנון מוזיקלי. סרטים, יוטיוב, פופ, רוק, ישראלי, מזרחי, קלאסי, אלקטרוני – הכל נשמע פה סבבה.

בהשוואה לדגמים אחרים…

הבדלי הגודל מול הTRONSMART SPUNKY הם משמעותיים ועם כמה שהספאנקי נוחות ונשמעות טוב. הקייס-סופגניה שלהם והמראה החיצוני של האוזניות קצת מרתיע.

DSC08768 001

DSC08774

בהשוואה לREDMI AIRDOTS הפופלאריות של שיאומי, הFYE5 עדיין קטנות ונוחות יותר לנשיאה, עם קייס עגלגל יותר. מבחינת הסאונד – הAIRDOTS מנצחות בנקודות, אולם הן פחות נוחות לי. 

DSC08778DSC08789

בהשוואה לאיירפודס והחיקויים הפופלאריים (I10) – 

DSC08791

מדובר בחיה אחרת לגמרי. הAIRPODS המקוריות – עולות הרבה, הרבה, הרבה, הרבה, הרבה, הרבה, הרב…כלומר 6.5 פעמים יותר בממוצע מהבליצוולף וכפי שהסקירה הקודמת שלי כבר הוכיחה – המחיר הזה הזה לחלוטין לא מוצדק.

החיקויים למינהם – I10 לסוגיהם, הם תופעה. עשרות אלפים רוכשים על בסיס איזו המלצה או תגובה באליאקספרס או פייסבוק ועל בסיס המראה. התופעה הזו נשגבת מבינתי…כיצד אלפים נוהרים לקנות ממוכר עלום, מותג עלום ממקור עלום. מי יודע בכלל עם הI10 הללו הן אותו I10 שאחרים הזמינו. אין לנו שום מידע מי היצרן, איזו גרסא זו, כלום.
גם מבחינת העיצוב, האיירפודס (המקוריות) אומנם נוחות מאוד לרוב האנשים והן סוג של סמל סטטוס, אבל בואו…הן נראות יותר כמו ראש דוש מזערי תקוע באוזניים מאשר איזו הברקה אופנתית. מבחינת הסאונד – הן הI10 והן האיירפודס המקוריות – תמיד יהיו קצת מאחורי אוזניות IEM עם אטימה טובה. אוזניות עם אטימה יכולות להשיג יותר באס, סאונד 'עמוק' ועשיר יותר ויותר סינון מרעשי הסביבה (יש גם חסרונות כמובן). לכן בחירה בI10 למינהן היא הימור לכל דבר בעוד בחירה במותג מבוסס כמו שיאומי או בליצוולף – היא קנייה חכמה בהרבה. 

לסיכום, הFYE5 הן מתחרה טוב ומוביל בשוק רווי במיוחד. הקייס שלהן קטן במיוחד, הסוללה טובה, איכות הבנייה העיצוב מצויינים, המחיר נוח ותחרותי והן פשוט נוחות מאוד באוזניים (ובכיס). גם בנגוד/בליצוולף בעצמם מדגישים את הדגם הזה על פני כל השאר:

9d2a4d29 0683 4fe6 800b e24eb39da0c9

אוזניות טובות, איכותיות, נוחות מאוד ובמחיר טוב וממותג טוב אז לי נשאר רק להמליץ:

Blitzwolf® BW-FYE7

DSC08793 001

הFY-E7 קפצו מספר ולא סתם – מדובר כאן באוזניות TWS הראשונות של בליצוולף עם דרייבר כפול ובין הראשונות בעולם. דרייברים כפולים ואף משולשים כבר נפוצים בשוק לא מעט שנים, עיינו ערך אוזניות השיאומי הייבריד הסופר פופלאריות לדוגמא. לרוב אוזניות כאלו מסוגלות לסאונד מדוייק ורחב יותר מכיוון שכל דרייבר מעוצב לטווח תדרים אופטמלי במקום דרייבר יחיד שמנסה לעשות הכל. מדובר בבשורה טובה וסנונית ראשונה בקטגוריית האוזניות הזולות עם השקעה באיכות הסאונד ולא רק בעיצוב והנוחות כפי שנעשה עד היום. FY-E7 מעידים ששוק הTWS הגיע לבגרות אמיתית.

מבחינת העיצוב ואיכות הבנייה, אלמלא הלוגו האגרסיבי משהו של בליצוולף על הקייס, אפשר היה בקלות להאמין שהן עולות כפול. הקייס די קומפקטי אך עם נוכחות ומשקל בידיים. המגנט בפנים מדוייק וחזק. מלוא הנקודות על איכות הבנייה.

DSC08807

DSC08802

האוזניות בעיצוב ייחודי יחסית המדגיש את הדרייברים הכפולים והמוזהבים. לא לדאוג, באוזניים לא רואים אותם והן נראות כמו כל אוזניה.

DSC08812 DSC08815 DSC08814

גם כאן יש בלוטות' 5.0 ואין לאג בצפייה בסרטונים. הסוללה מחזיקה יפה וגם הקייס לא מאבד טעינה לאורך שבועות גם כשאינו בשימוש תדיר.

הקריינית בהדלקה מדברת באנגלית יפה ונעימה, יש כפתורים קטנים על כל אוזניה וההדלקה והצימוד – חסרות בעיות. לחיצה קצרה לחיבור הראשוני ואתם בעניינים.

מבחינת נוחות – גם כאן בליצוולף לא איכזבו והן נוחות מאוד לי מאוד באוזניים, גם לאורך סרט ארוך. אפשר גם להתאמן ולרוץ איתן והן לא יפלו, אם כי הן לא האוזניות הראשונות שהייתי בוחר למי שמעוניין באוזניות לריצה מכיוון שאין כאן קרסים וכד'.

המיקרופון – גם כאן, סביר. עושה את העבודה בסדר גמור לרוב השיחות כשאין יותר מידי רעש רקע, אבל אל תבנו עליו לשיחות נפש בקניון.

עד כאן הכל טוב. אז מה לגבי הסאונד וההבטחה לאיכות יוצאת דופן?

האם הדרייברים הכפולים עושים הבדל? כן. קצת קשה להעביר את החוויה במדיוק אך יש הבדל מורגש בסאונד כאן לעומת שאר אוזניות הTWS שניסיתי. מרגישים הפרדה טובה ביותר בין הנמוכים לגבוהים, בין הבאסים ברקע לקול של הזמר/ת. האם הסאונד טוב אבל? מממ…זה תלוי. אני בטוח שיהיו לקוחות שיאמרו שהסאונד כאן מצויין וטוב יותר מדגמים אחרים בשוק, בוודאי ברמת המחיר הזו. לטעמי לעומת זאת, הסאונד שטוח מידי, משהו קצת חסר. הבאסים כאן והם טובים אבל חסרים עומק. הגבוהים טובים אבל יש קצת עיוותים בווליום גבוה. איך אומרים, לא בדיוק אבל בערך.

סה"כ לא הייתי אומר שהסאונד כאן רע, אבל אני לא השתכנעתי לבחור בהן על פני אחרות או זולות יותר. לשיקולכם.

השוואה לשיאומי REDMI AIRDOTS

גם שיאומי חוטאת בהשקת אוזניות TWS בקצב שבו אני מחליף גרביים ונדמה שפעם בחודש אנו זוכים לשמוע על עוד דגם חדש. 

בטווח המחיר של הבליצוולף, קרי ה20-30$ לערך, נמצא את כיום את:

בפועל, למרות שהן הושקו במחירים וזמנים שונים – כולן נשמעות – די אותו הדבר. גם העיצוב די דומה. לכן אין שום סיבה היום לקנות את הדגם הראשון (XIAOMI AIRDOTS) שעולה תמיד יותר מהשאר. 
הREDMI AIRDOTS הן הדגם המוזל, שמוותר על שליטה עם טאצ' לטובת כפתורים ועם קייס קטן ונוח יותר מהדגם הראשון. 

DSC08827

ה-Hyalou – כמעט זהות לREDMI, אך מחזירות את הטאצ' במקום הכפתורים. מבחינת סאונד כאמור, הן כמעט זהות כך שההעדפה כאן היא בעיקר לפי מחיר ואם אתם מעדיפים כפתורים או טאצ'. אני מעדיף את Hyalou

בהשוואה למומלצות של סקירה זו – ה BW-FYE5, אפשר לומר שהרדמי נשמעות קצת יותר לטעמי. סאונד קצת יותר עשיר ובאסי. אבל, לפני שאתם רצים לקנות אותן, דעו שהבחירה שלי, היא דווקא בבליצוולף. הקייס קטן ונוח יותר. הן נוחות יותר באוזניים ולאורך זמן ואם הייתי צריך לבחור בין השניים לריצה/טיסה/נסיעה ארוכה – הייתי תופס את הבליצוולף ללא היסוס. 

השוואה למומלצות – הTRONSMART SPUNKY

הSPUNKY, שהן למעשה מיתוג מחדש של PADMATE (שנמכר בפי 2), נשמעות טוב יותר ונוחות לא פחות, אם לא יותר. לרעתן עומד הגודל – הן יושבות מחוץ לאוזן כמו עגילים גדולים וגם הקייס הוא סופגניה שמנמנה. מאז הסקירה שלי, מאות כבר רכשו ושיבחו אך יש גם תלונות על הקייס שלא שומר על הטעינה, כך שהן לא מושלמות כפי שנרצה. לכן, הSPUNKY אומנם עדיין מומלצות, אך הבליצווף זוכות למקום של כבוד במומלצי האוזניות שלנו. 

DSC08825

בהשוואה לI10 לסוגיהן – כאמור אני ממליץ להימנע מהן ככל האפשר שכן מדובר במותג מדבקה והימור לכל דבר. היתרון שלהן הוא רק בנוחות – למי שמעדיף את העיצוב הפתוח. 

עד כאן להפעם, בסקירה הבאה – עוד קצת אוזניות TWS של שיאומי, ALFAWISE וכמה מהדגמים הזולים והנפוצים ביותר ברשת – כדי לראות האם ההייפ במקום, או שסתם מוכרים לכם חלום.

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo