חיפוש

Beelink Mini MX – אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו

שורה תחתונה כבר בהתחלה:

טוב, אין דרך עדינה יותר לומר את זה מאשר הכותרת עצמה- אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו: מעבד טוב, זיכרון חלש, נפח איכסון פנימי מצומצם וביצועים שהם כל כך 2013. המחיר זול, וביצועים בינוניים. לקודי, פופקורן  וסרטים עד 720p זה יספיק. מי שמחפש חווית קולנוע ביתית אמיתית, לכו על הדבר האמיתי- ה- R68, ה-S95 או על ה- geekbox.

מה בקופסא:

Beelink שזה שם העט של Shanzen Technologies'  סיפקה משלוח מינימלי, כצפוי. אריזת קרטון פשוטה המכילה שלט, את הקופסא עצמה, ספק כח וכבל HDMI בסיסי. הקופסא קטנה ללא איוורור אקטיבי, כמקובל במוצרים האלו

קצת ג'יבריש טכני:

מעבד:  Amlogic S905 Cortex-A53 64bit Quad Core
מעבד גראפי: :Mali-450 3+2 Core 750MHz
RAM (זיכרון נדיף): 1GB DDR3
ROM (נפח איכסון פנימי): eMMC Flash 8GB עם אפשרות הרחבה עד 32GB בכרטיס חיצוני.
LAN– חיבור חוטי עד 1GB.
WIFI: תמיכה ב- 2.4GHZ בלבד IEEE 802.11a/b/g/n.
אודיו: HDMI ו-SPDIF
פורטים: 2 יציאות USB, אחת משמשת כ-OTG לעידכונים ודורשת כבל male to male (אלוהים, מה נסגר עם הסינים והכבל הזה? מישהו בשאנזן נתקע עם סטוק?)
SD: יציאת מיני SD עד 32 ג'יגה
BT 4.0- Bluetooth
IR
לשלט רחוק.
מתח: 5V 2A
פורמטים נתמכים על פי הצהרת יצרן (לא כולם נבדקו):
וידאו: RM, PMP, AVC, FLV, VOB, MPG, DAT, MPEG, H.264,H.265, MPEG1, MPEG2, RMVB, MPEG4, WMV, TP, AVI, DIVX, MKV, MOV, HDMOV, MP4, M4V MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.264, H.265, VC-1
אודיו: MP3, WMA, APE, FLAC, OGG, AC3, DTS, AACDTS, AC3, LPCM, FLAC, HE-AAC
מערכת הפעלה: אנדרואיד 5.1 lollipop

אז ככה– החומרה נראית טובה.בעיון ראשוני. המעבד הנו ה-S905 מרובע הליבות שאנו מכירים מה- S95 של טרונסמארט. הצ'יפסט אותו הצ'יפסט כנראה, ככה לפחות הוא נראה ממבט שטחי.
בבדיקה ראשונית הכל עובד: HDMI מוציא וידאו וסואנד, יציאה אופטית מוציאה סאונד, מהירות הוויפי בינונית מאוד אבל לפחות נשארת יציבה גם ממרחק סביר (שני חדרים ללא קירות בטון), BT מזהה ומזוהה אבל הטווח קצר מאוד. airplay/DNLA/Miracast מזהים ומזוהים. הזרמת אודיו עובדת יציב, הזרמת וידאו…הממ…נגיע לזה אחר כך.

בסופו של דבר השורה התחתונה התחושה היא, לפחות לדעתי, שממחיר הקופסה, 30 דולר הלכו על המעבד. כל השאר הרכיבים  נכנסים בעשרה הדולרים הנותרים. בקיצור: חסכו על הפריפריה.

לעבודה- תפעול המכשיר.

מערכת ההפעלה עולה באופן מהיר מאוד. דקה והיא למעלה. מייד אחר כך נגלה הלאונצ'ר הגנרי שמזכיר מאוד את הלאונצ'ר של ה- s95 vega. כיוון שמדובר בשני יצרים סינים אני לא אכנס למי העתיק ממי (אם כי יש לי מושג די ברור). תפריט ההגדרות נראה שוב, כמו אותו תפריט של ה- S95 ולא התפריט הגנרי של האנדרואיד עם אותה הפונקציונליות של העכבר- דאבל קליק לבחירה במקום קליק בודד. מתרגלים לזה די מהר. כל עכבר וכן המקלדת Rii mini i8 זוהו ללא בעיה אם כי לעכבר מסוים של מייקרוסופט הייתה בעיה של תזוזות עכבר לא רצוניות. חשבתי שזה בעיה פיזית בעכבר כי בעכברים אחרים שהשתמשתי בהם הבעיה לא חזרה על עצמה, אבל מצד שני, קיבלתי כמה פידבקים ממשתמשים אחרים שזו בעיה מוכרת גם אצלם. כאמור, החלפת עכבר פתרה את הבעיה.

באופן מיידי המכשיר זיהה שיש עדכון תוכנה, משך את העידכון והתקין אותו בזריזות. לאחר מכן איתחול נוסף ואנחנו מוכנים לעבודה.

הדבר הראשון שבוצע היה בדיקה עם Antutu. את הבדיקות האלו מבצעים במצב ראשוני ככל הניתן של המכשיר כדי לבסס baseline אמין לפני שכל מני אפליקציות שמותקנות על הדרך ועובדות ברקע מזהמות את הממצאים. התוצאות די הפתיעו אותי. הציון כמעט זהה ל-  Telos S95  מה שדי מוזר כי פה מדובר רק במחצית RAM זמין  (1GB לעומת 2GB) וחצי מנפח האיכסון. נראה לי תמוה מאוד. והתמיהה הזו רק תגבר בהמשך השימוש במכשיר.

מייד לאחר מכן, ביצעתי בדיקת מהירות עם Speed test. התוצאות כאן היו חד משמעיות- רכיב ה-WIFI לא מספק את הסחורה. הבדיקה נעשה מול שני נתבים אלחוטיים שונים ומול חיבור חוטי. בעוד החיבור החוטי סיפק יפה את הסחורה, היינו נתן כמעט את מלא רוחב הפס הזמין 100מ"ב, המהירות האלחוטית לא הגיעה ל-10מ"ב מול שני הנתבים. רע מאוד. לסטרימינג אינטרנטי זה יספיק בהחלט, גם ככה הסבירות שתקבלו מהירות הורדה מהאינטרנט ביותר מ- 5מ"ב היא קלושה. מצד שני, מי שחושב על להזרים סרטים דרך הרשת הביתית ממחשב אחר צריך לקחת את זה בחשבון. זה ייצור בעיה ב- Full HD ומעלה. נקודת האור הייתה יציבות החיבור האלחוטי- גם ממרחק של שני חדרים עם קירות בדרך הקליטה נשארה יציבה והסיגנל חזק. לפחות ניתוקים לא יהיו. למה זה ככה? ההשערה שלי היא כרטיס רשת זול. רוצים לייצר קופסא זולה עם מעבד איכתי? זה תמיד יבוא על חשבון משהו שבד"כ יהיה איכות הרכיבים האחרים. זה כל הסיפור.

אני חייב לציין שהן הלאונצ'ר והן הרום נקראים כמו העתק מדויק של הרום של ה- S95 VEGA. אותם פיצ'רים בדיוק, כמעט אותו עיצוב. שוב, לא יודע מי העתיק ממי (ובכלל ייתכן ששניהם העתיקו מצד שלישי) אבל מה שעובד מצוין ב- S95 מזייף פה.

מה הכוונה? ובכן, היום 1GB RAM זה פשוט לא מספיק לנפח השימוש היומיומי. אחרי שימוש של שעה בערך מתחילות הקפיאות הקטנות המעצבנות האלו שנובעות מדבר אחד ויחיד- מחסור ב- RAM זמין. העכבר לא מדוייק, דיליים קצרים של חצי שניה, שניה בין לחיצה לתגובה וכיו"ב. זה נורא מעצבן ופוגם משמעותית בהנאה מהמכשיר. ככל שעובר יותר זמן מאתחול המכשיר כך מחמירה הבעיה . בסופו של עניין אתם תמצאו את עצמכם מאתחלים את המכשיר כל ארבע שעות בערך. זה לא אמור להיות ככה. במידה ופתחתם שתי לשוניות בגוגל כרום, ES Explorer והגוגל פלי מעדכן ברקע תשכחו מקודי. הכל מגמגם. בנוסף, גם הנפח הפנימי לא משהו. 8GB יחייבו אתכם להוסיף כרטיס SD חיצוני נוסף כי הפנימי ייסתם במידה ותחליטו גם להשתמש בקופסה לצורך משחקים (שלא ירוצו משהו, בגלל בעיית הזיכרון).

וידאו (קודי ושות')

המכשיר מגיע עם קודי 16 בגירסת בטא מומלץ להסיר ושדרג לגרסת RC ישירות מהאתר  או לחלופין להוריד את גרסת הגוגל פלי האחרונה (15.2). כמו כל מכשיר 64 ביט, תוספים מסויימים לא יעבדו כגון pulsar, לפחות עד שהמפתחים יתייחסו לארכיטקטורה החדשה. מי שחי על זה שייקח את זה לתשומת ליבו. בכל מקרה קודי רץ סביר עד רזולוציה של 720P מעל 720 מתחילים הגמגומים, הקפיאות הקטנות ושאר המחלות שמעידות על מחסור בזיכרון. אם יש יישומים אחרים שפתוחים ברקע, גם 720P לא רץ חלק. איכות הווידאו ועיבוד התמונה טובה מאוד. איכות פיענוח האודיו גם היא טובה וגם העברה במצב passthrough לרסיבר. המעבד הגראפי והמעבד הראשי איכותיים וזה ניכר.  נגנים אחרים דוגמת MX עובדים לא רע בכלל אבל שוב- Full HD  עם אודיו אמיתי, לא, זה לא יקרה בנגן הזה.

לטובת מי שקורא את זה בפעם הראשונה, הנה הסבר קצרצר על איכות הזרמת הוידאו:
מהירות הזרמה זה מונח קצת חמקמק כי הוא תלוי בשני גורמים עיקריים:,

  1. יכולת המכשיר להתמודד עם משיכת קובץ גדול כאשר הוא "מפורק"  לחלקים קטנים שמסודרים בסדר קבוע.  בניגוד להורדה בטורנט למשל,  בו הקובץ מפורק לחלקים כאשר הם יורדים ללא סדר קבוע ובמקביל ומורכבים בחזרה בצד הקליינט.
  2. פיענוח האודיו וידאו על ידי החומרה/תוכנה שעל המכשיר,  הפרדה ביניהם ושידורם החוצה למסך ולרסיבר ברזולוציה הנכונה מבחינת וידאו ועם שמע תקין מבחינת אודיו.

כאשר שני הפרמטרים האלו עובדים היטב,  ההזרמה תהייה חלקה.  אם יש בעייה באחד מהם,  נתחיל לחוות תופעות כמו גמגומים באודיו,  קפיאות בווידאו וכיו"ב.

איך נכנס עניין הזיכרון לתמונה במכשיר הזה? ובכן, גם אם המעבד טוב "ונותן עבודה" בפיענוח, הוא עדיין זקוק "לשולחן עבודה" בשביל לעשות את זה מהר. ככל שיש יותר זיכרון נדיף זמין, ככה שולחן העבודה יותר גדול ומערכת ההפעלה יכולה לנצל את היכולות של המעבד ביעילות. אסביר את זה בקלות בדוגמא מעולם הפאזלים:
דמיינו משטח עבודה קטן עמוס בחלקי פאזל שמכסים את המשטח כולו ועליכם להרכיב את הפאזל על המשטח הזה. נראה מייגע ואיטי  נכון? עכשיו, תכפילו בדמיונכם את גודל השולחן, כאשר ערימת חלקי הפאזל בצד אחד והצד השני משמש כמשטח להרכבה. נכון שהעבודה התייעלה פלאים? זה בערך עיקרון הזיכרון הנדיף RAM. ככל שיש יותר זיכרון, משטח העבודה גדל.

הזרמת וידאו דומה להרכבת הפאזל מהדוגמא למעלה: המעבד אחראי על הרכבת החלקים בצורה ההנכונה וככל שהסרט באיכות יותר גבוהה, ככה יש יותר חלקים להרכיב. מן הסתם,  המהירות בה זה יעשה תלויה ברובה בזיכרון הזמין. בקופסא שלנו, הזיכרון הוא פשוט נמוך מדי לסרטים ברזולוציות גבוהות, בייחוד בהזרמה דרך הרשת. הדבר נכון שבעתיים אם יש אפליקציות נוספות שרצות ברקע וגוזלות משאבי RAM מהמטלה העיקרית שהיא פיענוח הוידאו.

אני מקווה שבשלב הזה ברור למה אני מופתע מהתוצאות של Antutu.  בהשוואה ל-S95 שהשיג אותו ציון פחות או יותר, הנגן הזה פשוט לא סוחב. בעוד ה- S95 מריץ הכל, חלק ומהר, הקופסא הזו פשוט לא. זה בערך כמו לקחת אופנוע ולהוריד לו חצי מכוחות הסוס. פשוט ככה.

ניסיתי להזרים 4K למכשיר, היצרן הרי מצהיר שזה נתמך.. אז ככה, זה באמת נתמך. וזהו.
קודי זיהה את ה- output והתמונה נראתה בהחלט חלקה ומרשימה. גם על טלווזיה FullHD , אבל המכשיר פשוט חלש מדי בשביל זה. ה- cache נגמר מהר מדי והסרט נתקע. בכל מקרה, 4K זה נחמד, אבל לרובנו המוחלט בכלל אין טלווזיה שתתמוך בזה. ולמי שיש תקציב לזה…המממ…נו, זה לא המכשיר שהוא היה רוכש מלכתחילה.

אגב נקודה חשובה למי שתוספי קודי קריטיים לו: , ב- firmware מותקנת אפליקציה בשם kodimate הכוללת תוספים חביבים לקודי ואשר יותקנו בקליק אחד. שימו לב, זה מאפס את כל התוספים.

פריפריה

Bluetooth– עובד טוב ומזהה הכל, מקלדות, עכברים, הזרמת אודיו, הטווח קצר יחסית לנגנים אחרים..

SPIDF–  מכשיר הבדיקה הזרים אודיו דרך היציאה האופטית באופן סביר לרסיבר. פה ושם היו קצת גמגומים בזיהוי ולפעמים הסאונד נשמע קצת מתכתי. כיוון שאני משתמש באותו רסיבר לכל בדיקות הסטרימרים אני יכול לאמוד לא רע את איכות הצלילי שיוצאת. במכשיר הזה הוא נשמע קצת פחות נקי. לא משהו שהולכים לרבנות בגללו, אבל מי שבאמת חשוב לו צליל נקי, ישים לב.  הקופסא הזו לא תומכת בינתיים בפורמטים דוגמת DTS-HD, היא חוסכת רסיבר חדש. כל רסיבר בן עשר יידע להתמודד עם האודיו שהוא מוציא. התקן ל-SPIDF מאפשר הוצאת שמע בפורמטים Dolby Digital  ו- DTS בלבד.

miracast\airplay\DNLA- עובד חלק. ניתן לשתף מסכים מכל מכשיר אנדרואיד ואף להזרים מוזיקה מהמחשב האישי על ידי האפליקציה Stream what you hear.

יציאות USB- כצפוי, קוראות הכל. אחת היציאות  משמשת גם כ-OTA רק  כמו ב-S95 דורשת חיבור USB רגיל מסוג Male to male. מה יש להם לסינים עם החיבורים האלו?

יוטיוב ושאר הזרמות מבוססות דפדפן- אוף, נתקע, אוהו כמה זה נתקע. המחסור בזיכרון זמין מפריעה בצורה כזו שאפילו אני, שאני לא ממש מפונק, יכול לומר בשקט שנפגמת לי חווית הצפייה. הדפדפן הגנרי הפגין דווקא את הביצועים הטובים ביותר אבל גם שם, שוס גדול זה לא היה , ממש לא.

הטוב:

  • מעבד איכותי
  • קודי עובד סביר למעט תוספים ספציפיים שקשורים ב-64 ביט
  • זול.
  • אין צורך בשינויי קונפיגורציה
  • עדכונים ותמיכה מ-Beelink

הרע:

  • מחסור משווע בזיכרון ונפח איכסון
  • רשת אלחוטית איטית להחריד
  • אין תמיכה בפורמטי אודיו HD בחינם – כרגע אין פיתרון לנושא עד ש- armlogic ישחררו עידכון
  • תוספי 64 ביט לקודי דוגמת pulsar לא עובדים (נכון לכל אנדרואיד 64 ביט)
  • אין root ואין תמיכה רשמית לנושא הזה.
  • אין כפתור כיבוי פיזי.

השוואת מחירים

גיקביינג: $
בנגוד:
גירבסט: $
אוורביינג: $

ZUZU Reviews
Logo