חיפוש

ZTE AXON 7 – כמעט!

ZTE AXON 7 – סקירה

שורה תחתונה

תמורה מדהימה למחיר (יחסית) קטן. מכשיר דגל מוביל בכל היבט, עם הספיקרים הכי טובים בשוק!
חבל שהמצלמה קצת מאכזבת והבדלי גרסאות (אירופה/סין/ארה"ב) מספקים חווית שימוש שונה לחלוטין המחייבת התעסקות עם הרום בכדי להנות ממלוא הפוטנציאל.

הקדמה

ZTE, מהענקים הסיניים המובילים, תמיד ידעו להפתיע. מידי פעם הם משיקים מוצר עם טכנולוגיה חדשנית או מחיר שפשוט קשה להאמין לו. הבעיה איתם תמיד הייתה בתמיכה. המכשירים מעולים ללא ספק, אך מערכת ההפעלה תמיד הייתה 'חצי אפויה'.
בשנה שעברה הם נכנסו חזק לשוק האמריקאי עם סדרת ה ZTE AXON. מכשירים מרשימים מאוד, עם מפרט שעל הנייר, העיף את המתחרים מהמים, והכל במחיר מעולה ובהנחה של מאות דולרים מהסמסונג/LG/אייפון הקרוב. בפועל, הAXON נכשל בשוק ומחירו צנח במהרה. מדוע נכשל? המצלמה עם 20+ מגה פיקסלים איכזבה והמערכת ההפעלה..סבלה מבאגים, עיצוב מעיק ומעט מאוד עדכונים. המחיר ירד כל כך נמוך וכל כך מהר, שהיה נראה שימיה של ZTE בארה"ב לעתיד הנראה לעין – הסתיימו.

אבל רבותיי, מהפך!
ZTE שינסו מותניים והשיקו את הZTE AXON 7, שבא לתקן ולתפוס את מקום מכשיר הדגל המשתלם בשוק. המכשיר הושק במחיר שובר שוק של 400$ ובארה"ב – הוסיפו גם שירות אחריות מקיף לשנתיים ואם כל זה לא מספיק – מידי פעם הוסיפו במבצעים אוזניות יקרות של 100$ ומתנות אחרות שהפכו את העסקה למשתלמת ביותר בשוק.

אז מפרט מעולה – יש. מחיר מעולה – יש, עכשיו נשאר רק לבדוק אם הוא באמת שווה.

מפרט

מסך:5.5 אינטש בגימור 2.5D
מסוג Super AMOLED
מעבד: סנאפדרגון 820
מערכת הפעלה: Android 6.0
RAM: 4GB RAM (יש גם גרסא יקרה עם 6GB)
זיכרון פנימי: 64GB (יש גם גרסאות 128GB) 
הרחבת זיכרון: יש! עד 128GB
מצלמה אחורית: 20 מגה פיקסל עם ייצוב אופטי (OIS) ופוקוס PDAF
מצלמה קדמית: 8 מגה פיקסל
סים: כפול, נאנו
רשתות: (כל התדרים בישראל)
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1700/1900/2100MHz
4G: FDD-LTE 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600MHz

מה בחבילה

ZTE מפתיעים כבר מההתחלה – לא מספיק המפרט המדהים למחיר – הם גם לא חסכו באריזה.
קודם כל האריזה יפה ומושקעת בפני עצמה. הרבה יותר מאריזות 'מכשירי דגל' אחרים שהיה לי הכבוד לפתוח כמו XIAOMI MI5, MI5S, LG G4, סמסונג גלקסי למינהם, אייפונים למינהם…
כאן מרגישים שהשקיעו בפרזנטציה של המוצר, ולמרות שהאריזה היא בדרך כלל הדבר האחרון שמעניין אותי, חייבים לתת לZTE עוד כמה נקודות על ההשקעה.
שאפו ענק מגיע גם על הוספת מגן סיליקון שקוף ואיכותי באריזה. כן אני יודע, זה רק דולר או שניים, אבל בדרך כלל כשאנו מקבלים מכשיר חדש – אנו חיים בחרדה לכמה שבועות או בכלל בוחרים שלא להשתמש בו עד שיגיעו/נקנה את המגנים המיוחלים. אז אומנם מדובר בתוספת 'זולה' אך היא עשוייה לחסוך לנו את עלות המכשיר במקרה של נפילה, בפרט הימים הראשונים כשעוד מתרגלים למכשיר. נדגיש גם שלא מדובר בכיסוי פשוט בדולר שכולנו קנינו כבר עשרות פעמים אלא בכיסוי מקורי של היצרן שמרגיש כמו…כיסוי מקורי של היצרן! הכפתורים יושבים בול, הפתחים במקום, החומרים נעימים למגע ומרגישים שבאמת יגנו בנפילה ויש גם עובי מדוייק – לא דק מידי, לא עבה מידי – בדיוק נכון.

הלוואי וכל היצרנים יגדילו ראש ויישמו גישה זו, וטוב אם גם יוסיפו מגן מסך מזכוכית אחד או שניים. אני בטוח שכולנו נשמח לשלם עוד כמה פרוטות לטובת מכשיר מוגן מרגע הפתיחה.

בנוסף הוסיפו אוזניות איכותיות ויפות, שגם נוחות מאוד באוזן – כמעט לא מורגשות גם לאורך זמן (אם כי אין אטם סיליקון לבידוד מרעשי הסביבה).

עוד לא סיימנו –
יש גם מתאם USB-C למיקרו USB איכותי, כלי להוצאת מגירת הסים, קצת ניירת וגם (!) מטען מהיר QC3 התומך 12V/1.5A וכבל USB-C איכותי לטעינה מהירה במיוחד.

כל האביזירים הללו ובפרט האוזניות האיכותיות מאוד, יכולים להימכר בנפרד בכמה עשרות דולרים לבדם!
פשוט מרשים.

איכות הבנייה והחומרים

פשוט מעולה. 

המכשיר עשוי כמעט כולו מתכת יצוקה עם פינות עגולות ונעימות לאחיזה. מאחור – חיישן טביעת אצבע במיקום הנוח והטבעי, מעליו הפלאש ומעל המצלמה. למעלה – חיבור ה AUX החוטי לאוזניות. למטה חיבור USB-C. בצד שמאל כלום (למעט מגירת הסים וכרטיס הזיכרון) ומצד ימין – כפתור פתיחה ו2 כפתורי ווליום כמובן.

אם לומר את האמת, במבט ראשון, וגם מבט שני ושלישי – משלל הסקירות והצילומים ברשת, לא התרשמתי מעיצוב המכשיר כלל. לרוב הוא מצולם רק בגרסאת הזהב שאינה לטעמי האישי ובכלל הוא נראה קצת מגושם. אבל חברים, תמונות לחוד ומציאות לחוד. המכשיר נראה ומרגיש מדהים. לרוב אני סולד ממכשירי 5.5". אני מבין לחלוטין כיצד ומדוע רובכם מעדיפים מכשירים עם מסך גדול, אך עבורי -5.1~ זה הרף העליון למכשיר שנוח לתפעל ביד אחת ולשים בכיס הקדמי בג'ינס בלי שיציק יותר מידי. הAXON 7, למרות שאינו מכשיר קטן ועם מסך גדול – הפתיע אותי. הוא פשוט נוח!
למרות שיש לי על השולחן לא מעט מכשירים בכל הגדלים והמחירים, מצאתי את עצמי חוזר שוב ושוב לAXON 7, גם הרבה אחרי שסיימתי את הסקירה, סתם להתעדכן בחדשות, לשחק איזה משחק קצר או לראות יוטיוב. הוא פשוט יושב מצויין בידיים, משקל מאוזן להפליא, עם המגן – נוח ויציב במיוחד ללא החלקה ועם פידבק מעולה מהכפתורים.

 

מלפנים – שני היתרונות החזקים ביותר של המכשיר שמבדילים אותו מרוב המכשירים בשוק – זוג ספיקרים עוצמתיים, עם תמיכה בDOLLBY ATMOS!
למסך מסגר שחורה וגימור מעוקל בפינות (2.5D). העיקול הזה אומנם נעים לידיים ויפה בעיניים, אבל כמו בשאר מכשירי הדגל, ומשום מה בAXON 7 במיוחד – מקשה על מציאת מגן מסך מזכוכית מחוסמת עם כיסוי מלא של המסך.

למעלה מצלמת הסלפי כמובן ולמטה כפתורי הניווט –
ZTE לא יישמו כאן את הכפתור האייקוני והיפה של סדרת הNUBIA, המשולב תאורה צבעונית, אלא הסתפקו ב3 נקודות ללא תאורה אחורית. כפתור הבית מצויין, אך הכפתורים שלצידו מעט קטנים מידי ולעיתים דורשים לחיצה נוספת, מדוייקת יותר.

חווית משתמש

כשהושק הAXON 7, כמו רבים – אני פיקפקתי לא מעט.
הרי כבר היינו בסרט הזה והסוף לא היה טוב. הדור הקודם נכשל נחרצות בעדכונים ורום עמוס בשטויות ובאגים.
במחירו של הAXON 7 עדיף בהרבה לבחור בשיאומי או ONEPLUS. האומנם?

בזמן שהמתחרים החלו לקבל עדכונים רבים, הAXON 7 מיעט לקבל עדכונים לבאגים קטנים ומציקים ורבים חששו כי מדובר כאן בעוד ספינת דגל מרשימה ששטה לה לעבר הקרחון. אבל, שוב ZTE הפתיעו והסיטו את ההגה במפתיע עם הכרזה על עדכונים שוטפים כולל עדכון לאנדרואיד 7 החדש, ואכן, העדכון האחרון כבר פתר בעיות כגון מסך נעילה ללא הצגת התראות (רק בלחיצה על אייקון פעמון), פוקוס טוב יותר בוידאו ועוד.

לAXON 7 ישנן כמה גרסאות. אירופאית, אמריקאית וסין. ההבדלים בין הגרסאות לא ברורים לחלוטין. ידוע לנו כי בגרסא האמריקאית, העברית בתפריטים לא גלויה אך ניתן להצגה בקלות עם אפליקציית MORELOCALE2 בלחיצת כפתור.
בגרסא שלי, 'הסינית' – יש עברית מלאה!
אין אפליקציות סיניות מיותרות, פרסומות או כל התעסקות מיותרת. פשוט להכניס את הסים ולהנות!

לא היה ברור לי אם הגרסא המותקנת היא אכן רשמית ונקיה עם עדכונים או 'גרסאת חנויות' כלשהי שבה עדכונים חסומים. משיטוט קצר באתר היצרן מצאתי שאכן יצא עדכון משמעותי שאלי עדיין לא הגיע, אולם לא אמהר לפסוק לכאן או לכאן שכן העדכון גם תלוי גרסא (סינית/אמריקאית/אירופאית). להפתעתי השבוע הגיע עדכון מערכת אך ברגע של חוסר צומת לב, לא לחצתי על ההתראה. כרגע עדיין מופיע לי באייקון ההגדרות כי יש עדכון, אולם בהגדרות העדכון עצמו – לא מופיע דבר. תופעה מוזרה. כמובן שאנסה לעדכן ידנית ואעדכן בהקדם.
הממשק עצמו מפתיע גם כן. מדובר באנדרואיד כמעט נקי וסטנדרטי לחלוטין. שינויי עיצוב ותוספות קטנות פה ושם, חלון התראות וקיצורי דרך מעט שונה, אך סך הכל – זה אנדרואיד נקי ומסודר כמו שכולנו אוהבים ולא צריך כאן יום לימודים ארוך.

מסך ומגע

מדהים!

אוקיי אני לא יודע כמה עשרות (אולי כבר מאות?) מכשירים סקרתי במשך השנים, אך אף פעם לא הייתי שותף להילולה סביב המסך.
כמובן שמסך הוא החלק הכי חשוב בכל מכשיר, ובלי מסך איכותי וטוב – כל שאר חווית השימוש לא ממש רלוונטית. אבל, כבר כמה שנים שכל מכשיר במחיר סביר מציג מסך טוב, אפילו טוב מאוד. יש כאלו עם יותר בהירות או קצת פחות, צבעים חזקים יותר או קצת פחות אבל בגדול החוויה דומה. אם אצמיד את שלל המכשירים שברשותי אחד לצד השני כפי שעשיתי בסקירות רבות – נוכל להבחין בהבדלים קלים ברזולציה ובבהירות, אך בפועל, בידיים – זה פשוט לא מורגש או הבדל זניח ביחס לפערי המחיר.

מניסיון לדוגמא עם LG G4, ONEPLUS 3, אייפון 6S, שיאומי MI5S וMI5 ועוד – מכשירים עם מסכים מעולים ללא ספק, רזולוציית FHD עד 2K, וטכנולוגיית LCD-IPS או AMOLED, כולם עם מסכים נהדרים, אך אין מסך שגרם לי לומר 'וואו' על פני האחרים.

הAXON לעומת זאת, הוא חיה אחרת.

AMOLED ברזולוציית 2K נשמע נהדר ובמציאות נראה מדהים. כבר מרגע הדלקת המסך הלסת נופת משחורים עמוקים וצבעים בוהקים. אנימצייה צבעונית מסחררת עם תוכי בכל צבעי הקשת מקבלת את פנינו בהדלקה ותגרום גם לותיקים והמנוסים ביותר להשתאות מהמסך האיכותי.

האם ה2K הוא הבדל משמעותי מול הFHD של מכשירים אחרים?
לא. קשה לומר שהמסך כאן נראה 'חד' יותר באופן מובהק, אך איכשהו, כיול צבעים טוב, צבעוניות מרשימה ועמוקה של פאנל הAMOLED, מסך גדול ורזולוציה גבוהה עובדים כולם יחדיו לאפקט מרשים. אם אתם רגישים במיוחד לאיכות המסך וחיפשתם משהו מקביל לגלקסי S7 EDGE למשל, אז מצאתם.

סאונד

יש הרבה סיבות טובות לרכוש את הAXON 7.
איכות הבניה, העיצוב, המפרט, המסך, המחיר…אבל סיבה אחת עולה על כולן – סאונד!

הAXON 7 מגיע עם DAC, שהוא ראשי תיבות של Digital to Analog Converter, כלומר מעבד האחראי על המרת אותות דיגטליים לאנלוגים, אותם כמובן הספיקר/אוזניות משמיעים. לא כל מכשיר מגיע עם DAC ייעודי. רק ספורים למעשה. לדוגמא הLG V10/V20. למה זה טוב?
DAC ייעודי לרוב טוב יותר מכזה המשולב כסטנדרט עם המעבד. איכות הסאונד לרוב תהיה טובה באופן וניכר ולא פחות חשוב – חזק יותר. מכשיר עם DAC חזק יכול לתמוך ולנגן גם באוזניות גדולות עם דרייברים גדולים יותר, בעוד שמכשירים ללא DAC ייעודי – פשוט לא יצליחו.
בנוסף לDAC החזק, הטמיעו כאן גם DOLBY ATMOS. מה זה אומר לכם?
אם הייתם בקולנוע לאחרונה או שיש לכם מערכת קולנוע איכותית – סביר שאתם כבר מכירים היטב. אפקט הסאונד ההיקפי, זה שעוטף אתכם מכל הצדדים, מקפיץ אתכם בסצנת המתח הגדולה וגורם לחוש שאתם בתוך הסצנה. קשה להאמין שהצליחו להכניס אפקט כזה, שבדרך כלל דורש סרט באיכות גבוהה, רסיבר יקר ורמקולים היקפיים בתוך סמארטפון אחד קטן אבל הצליחו!

ZTE מספקים לנו כמה סרטוני הדגמה לאפקט שבהם זוג הספיקרים לא רק ממלאים את החדר בעוצמה, אלא גם גורמים לחוש בכיווניות הסאונד בחלל. ציפור העפה מימין לשמאל. טפטופי גשם וצרצרים ברקע…פשוט חוויה קולנועית לכל דבר והכל בכפות ידכם. מדהים לראות, כלומר לשמוע, עד כמה הטכנולוגיה התפתחה.

הספיקרים עצמם אגב – לא פחות ממדהימים. יש כאמור מעט מאוד מכשירים בשוק עם ספיקרים קדמיים וחבל. הAXON 7 נשמע טוב יותר וחזק יותר מכל מכשיר אחר ובהרבה. העובדה שהרמקולים גם פונים ישר אלינו מעצימה את האפקט עוד יותר.

דווקא בשמיעה באוזניות, התאכזבתי. הרשת מלאה בסקירות משתפכות וסופרלטיבים על איכות סאונד מדהימה באוזניות, אך משום מה הווליום קצת חלש מידי, בשלל אוזניות שבדקתי הווליום טוב וחזק, חזק יותר משבריא לשמוע אבל באותה הנשימה רחוק מלהיות מחריש אוזניים כפי שמתואר, ואף מעט חלש יותר ממכשירים ללא DAC כמו הMI5S.

חיפוש ברשת מצא שאני לא היחיד! נראה שעקב תקנות של האיחוד האירופאי לווליום מקסימלי באוזניות, הגרסא שברשותי מוגבלת מאוד בווליום. אנשים עם 2 הגרסאות – האמריקאית והאירופאית מעידים שההבדלים בין השניים הם יום ולילה! האמריקאית חזקה עם איכות מדהימה והאירופאית חלשה עם איכות בינונית ומטה. מדהים כיצד אותו המכשיר יכול להיות כל כך שונה, רק עקב תת גרסאה שונה.
הנה דיון בעניין –

דיון עוצמת ווליום – EU/US

ישנה אפשרות להחליף את גרסאת התוכנה ולמעשה להפוך את הגרסא האירופאית לאמריקאית:

מדריך צריבה – מאירופאי לאמריקאי (2017G ל2017U)

נצטרך לבדוק אם העדכונים לאירופאית ישפרו את הווליום לאוזניות ונעדכן. במידה ולא – ננסה להחליף לגרסא האמריקאית.

 

מצלמה

חלק חשוב בכל מכשיר דגל הוא המצלמה ורבים אף יגידו – הכי חשוב.

על הנייר לAXON 7 יש מצלמה מנצחת ושוות ערך לכל שאר מכשירי הדגל –
חיישן סוני איכותי עם לא פחות מ20 מגה פיקסל, פוקוס מהיר (PDAF), ייצוב אופטי. מתכון מנצח. גם מלפנים מצלמת 8 מגה פיקסל מבטיחה.

בפועל, היא לא בדיוק מקיימת. המצלמה טובה ויכולה להפיק תמונות מעולות, אך לא בכל מצב ולעיתים רק עם קצת כיוון ועזרה במצב ידני.

באור יום הוא מתפקדת טוב פלוס ודי מקביל לשאר המתחרים במחירו כמו הONEPLUS 3, הMI5 והMI5S. בלילה – התמונות מגורענות מאוד ולא מרשימות. אם יש לכם סבלנות לשניה או שתיים לעבור למצב ידני – תמצאו שם כל פרמטר שרק תרצו – ISO, WB, מהירות תריס, חשיפה, פוקוס ועוד ועוד. המצב הידני כאן לא יבייש מצלמת SLR מקצועית ועם כיוון קל – אפשר להפיק תמונה נהדרת, גם בתאורה מחור*נת. הבעיה היא שזה בכל זאת סמארטפון ולמרות שהפוטנציאל קיים, כשאנחנו שולפים את המכשיר מהכיס, זה בשביל צילום זריז ולא משחקים עם ההגדרות, גם אם התוצאה בסוף טובה יחסית.

גם המצלמה הקדמית מאכזבת יחסית. למרות שלא חסר פיקסלים, התמונות לא מרשימות. חסר דיוק ו'פאנצ" שיגרום לכם ללחוץ שיתוף במהירות…

אז לסיכום – המצלמה לא רעה, הרבה יותר טובה ממכשירי ביניים למינהם, ולא פעם היא תפיק תמונות באיכות מקבילה למכשירי הדגל המקבילים, אך לא באופן עקבי ובוודאי לא בתאורה נמוכה. סה"כ, ציון עובר אך כמה נקודות פחות ממובילי הקטגוריה כגון הONEPLUS 3/3T.
בהשוואה לMI5 והMI5S – שניהם מחליפים מהלומות היטב זה עם זה אולם הMI5/S עדיפים.

ממשק המצלמה:

 

*שימו לב!

  • התמונות הוקטנו לטובת העלאה לאתר, ללא תיקונים/עריכה מכל סוג. כמובן שבמכשיר עצמו וברזולוציה מלאה, התמונות מרשימות בהרבה, אך דווקא הקטנה זו מייצגת את המקרה הנפוץ יותר – העלאת תמונות לפייסבוק, שיתוף לוואטסאפ וכד'.
  • MI5S + AXON 7 – התמונות צולמו עם הרום איתו הגיע המכשיר – כלומר לא בהכרח הרום העדכני ביותר המביא את מלוא פוטנציאל המצלמה.

 

 

MI5S VS MI5 VS ZTE AXON 7

הMI5 כאמור מגיע עם חיישן סוני 16 מגה פיקסל וייצוב אופטי.
הAXON 7, המתחרה הקרוב ביותר במחיר לMI5S והMI5S PLUS ומכשיר דגל מוביל בפני עצמו, כולל חיישן 20 מגה פיקסל וייצוב אופטי.

הMI5S וה MI5 במצב לילה.

ועם פלאש:

ועוד אחת בלילה, תאורת רחוב. הAXON סיפק תמונה חשוכה יותר באופן ניכר. אם יש כמה שניות לשחק עם מצב ידני – אפשר לשפר את התמונה פלאים:

בתמונה הזו, על אף שניסיתי להיות יציב במיוחד, ניכרת גדולתה וחסרונה של הMI5S – צילמתי מספר תמונות בMI5S ולהפתעתי כולן היו מטושטשות לחלוטין בעוד בAXON ובMI5 הן נשמרו היטב – עדות ליתרונו החשוב של הייצוב האופטי. ניסיון נוסף וה MI5S כבר צלח במשימה והפיק את התמונה הטובה ביותר – הודות לחיישן העדיף.

 MI5S VS MI5 VS MI4C VS AXON 7 VS LG G4

הוספתי גם את הLG G4 למיקס – מכשיר פופלארי מאוד עם מצלמה מעולה ללא ספק (בתנאי שהוא עובד כמובן…)

 MI5S VS MI5 VS AXON 7 VS LG G4

לילה, תאורת בית חלשה וילד קטן עם הרבה מרץ – מבחן לא קל בכלל 🙂

ZTE AXON 7 VS MI5S VS MI4C

 

GPS וניווט

כמובן עובד, מהר ומצויין.

ביצועים

טוב אומנם המכשיר 'רק' עם מעבד סנאפדרגון 820 ולא ה821 החדש, אבל בפועל, עם יותר ראם מהמתחרה הקרוב ביותר – הMI5S, הוא מקבל ציון זהה של כ144 אלף נקודות בממוצע! גבוה יותר אפילו מהוואן-פלאס 3 והסמסונג גלקסי S7 אדג'. חללית.

מה מבחינת חום

מכשירי מתכת לא פעם מרגישים כמו מגהץ בידיים. הAXON 7 מפתיע גם בהיבט זה ומצליח להיות קריר ונעים למגע גם אחרי שימוש ממושך ואינטנסיבי.

ומה לגבי מולטי-טאסקינג? 

כמעט כמו אנדרואיד נקי כבר אמרתי?
להבדיל מMIUI למשל, כאן אפליקציות ישארו ברקע מבלי להיסגר גם לאורך ימים שלמים. תענוג!

סוללה

מצויינת!

כשחושבים על מכשירי דגל בכלל, הסוללה לרוב מחזיקה קצת פחות ממכשירי ביניים זולים. השאיפה למכשיר דקיק וחתיך, עם מפרט משוכלל ומחיר אטרקטיבי, נוגסים בדר"כ בנפח הסוללה שהיצרנים מספקים. כשחושבים על מכשיר דגל עם מעבד חזק במיוחד, הרבה ראם, זוג רמקולים גדולים, מסך ברזולציית 2K וסוללה בגודל דומה למתחרים – אפשר להיות פסימיים מאוד לחיי הסוללה כאן.

אבל חברה, תחייכו! הכל לטובה!
המסך אומנם ברזולוציה מטורפת, אך הוא גם מסך AMOLED חסכוני מאוד ויחד עם הרום הקליל, חיי הסוללה כאן פשוט מצויינים. אפשר בקלות להגיע ל5-6 שעות מסך גם בשימוש אינטנסיבי למדי.

גם כשהמכשיר יזעק למטען, תוכלו להנות מטעינה סופר מהירה עם QC3 ב12V! קצת יותר משעה והוא כבר טעון מאפס עד 100. באחוזי ביניים – 20-80%, תוכלו להנות ממילוי מהיר תוך 20-30 דקות טעינה שיספיק לכם לשאר היום במידת הצורך.

הAXON מנצח בקלות את הMI5, MI5S וה OP3 בחיי הסוללה (ושני רק לOP3T והגלקסי S7 אדג').

חיישן טביעת אצבע

מעולה.

פשוט עובד, מדוייק ומהר.

 

גרסאות

אז אחרי תקופה ממושכת עם הAXON 7, למדתי שלא כל הAXON 7 נולדו שווים.
ישנם מספר גרסאות בשוק:

A2017 = China – הגרסא שאנו עשויים לקבל בהזמנה מאליאקספרס/JD.
A2017U = US/Canada (פחות שפות, ניתן להפעיל עברית עם אפליקציית MORE2LOCALE) – הגרסא שנקבל בהזמנה מאמזון ארה"ב.
A2017G = Europe/Hong-Kong/Global – הגרסא שנקבל בהזמנה מגירבסט (וזו שברשותי) או אמזון אירופה.

ישנם כמה הבדלים משמעותיים בין הגרסאות:

  1. הגרסא האמריקאית נחשבת לטובה ביותר – הווליום באוזניות חזק, הלאנצ'ר סטנדרטי יותר וכולל גם מגירת אפליקציות רגילה והעדכונים לרוב מהירים וטובים יותר.
    החיסרון – כמה תדרים חסרים החשובים לאירופה בעיקר ובכדי להפעיל שפת מערכת בעברית – יש להעזר באפליקציית MORE2LOCALE.
    גרסא זו נהנית גם מרום CM חלופי ושלל מדריכים ברשת.
  2. הגרסא האירופאית/גלובלית שברשותי טובה גם כן, אך העדכונים מגיעים לאט יותר ולעיתים דורשים התקנה ידנית (גם בקניה מחנויות רשמיות באירופה/אמזון אירופה). הווליום באוזניות חלש. ניתן להחליף את הגרסא האירופאית לאמריקאית בצריבה.
  3. הגרסא הסינית – מעט עדויות משתמשים ברשת.

מדריכים, עדכונים, ועוד

הערה חשובה בהחלפת גרסאות (מומחים בלבד) –

  • FLASHING OTHER VERSIONS:
  • יש לצרוב את Boot+System בלבד
  • לא לצרוב את הbootstacks של גרסאות אחרות!
  • לא לצרוב את הרדיו!

טיפים לעדכון במידה ונכשל או שעדכוני OTA לא עובדים:

  • לפרמט את כרטיס הSD שלכם בטלפון עצמו ולהכניס את קובץ העדכון (מומלץ לשנות את שמו לupdate.zip)
  • להדליק את המכשיר למצב ריקברי עם ווליום למעלה לחוץ
  • לבצע WIPE ל cache
  • לבחור ב choose update from sd card
  • במידה ועדיין לא עובד – להפעיל אפשרות OEM בהגדרות מפתחים ולבצע אתחול.
  • עדיין לא עובד? דלגו לעדכון הבא.

אצלי השיטה הנ"ל לא עבדה עם אף גרסאת עדכון ולכן אנסה להחליף את גרסאת המכשיר לרום האמריקאי. 

 

יתרונות

  • חזק ומהיר במיוחד
  • איכות בנייה מצויינת
  • גוף מתכת איכותי ומעוצב
  • ספיקרים באיכות ווליום מדהימים – הכי טוב בשוק!
  • חיישן טביעת אצבע מצוין
  • מסך מדהים!
  • טעינה מהירה QC 3.0
  • USB-C
  • הרחבת זיכרון! – ממכשירי הדגל היחידים עם אפשרות הרחבה!
  • מסך בהיר במיוחד
  • עדכונים

חסרונות

  • מצלמה פחות מרשימה מהמתחרים
  • תלוי איפה קניתם – יתכן וידרוש החלפת רום ידנית.

סיכום

אז האם הAXON 7 הוא מכשיר טוב? ועוד איך! 
האם הוא טוב יותר מהמתחרים? לא ממש. הוא ללא ספק יכל להיות המומלץ הראשי שלנו, אבל הצורך להתעסק עם הרומים והעדכונים המגיעים בתדירות שונה למכשירים מאזורים שונים, המצלמה הפושרת והחלופות הקורצות במחיר קרוב מאוד כגון הMI5, MI5S, ONEPLUS 3 וONEPLUS 3T משאירים אותו קרוב מאוד לפסגה, אך עדיין לא בטופ.
הMI5/S/PLUS יתנו לרוב מחיר עדיף ורום גלובלי ללא דאגות.
הONEPLUS 3/3T יהיה מכשיר עדיף בכל ההיבטים למעט הספיקרים, עם רום נקי ומצלמה טובה יותר ובפער מחיר קטן.
הAXON 7 הוא עדיין מכשיר נהדר, עם יתרונות מעולים משלו ומי שירצה למשל מכשיר עם מסך מעולה ברזולוציה גבוהה במיוחד, הרחבת זיכרון וזוג ספיקרים מדהימים, לא ימצא טוב יותר, אך כמכלול, המתחרים ובפרט ONEPLUS יהיו בחירה נבונה יותר לרובכם.

לקניה!

הבחירה החכמה? 
ONEPLUS 3T – בתוספת מחיר זניחה – מכשיר טוב יותר!

לקניה במחיר מבצע!

 

הוסיפו תגובה
ZUZU Reviews
Logo