חיפוש

XIAOMI MI5

[fusion_text]

XIAOMI MI5 – The Best (Less) Money Can Buy!

שורה תחתונה

מכשיר דגל אמיתי, עם מפרט כמעט זהה ל LG G5, סמסונג גלקסי S7 ואחרים. מהיר, יפה ואיכותי ועולה יותר מ1000 ש"ח פחות.

הקדמה

זה לא סוד שמכשירי שיאומי הם כבר שם מוכר בכל העולם. כיצרנית מובילה בTOP -5 בעולם, רובינו כבר, ובוודאי גולשי אתר זה, נחשפנו למהפכת השיאומי – מכשירים עם מפרט מדהים, במחיר עוד יותר מדהים.
עיקר המכירות של שיאומי, כמו רוב המותגים, הן מדגמי הביניים כגון סדרת ה REDMI הפופלארית, אולם שיאומי יצרה את מקומה בשוק עם סדרת ה MI המובילה – מכשירים עם מפרט של מכשיר דגל עם מחיר של מכשיר ביניים 🙂
מכשיר הMI הראשון היה להיט לא קטן בסין. אחריו ה MI2 כבר החל להימכר בכמויות משמעותיות לעולם ויצר את קהילת שיאומי העולמית עם תרגומים לכל השפות למערכת ההפעלה – MIUI. לאחר מכן הגיעו ה MI3 החזק במיוחד וה MI4 האיכותי (ובהמשך גם ה MI4C המצויין). אלו זכו לא רק למפרט שובר שוק במחיר חסר תקדים, אלא גם לתמיכה ועדכונים השניים רק למכשירי נקסוס של גוגל. כל הסדרה, אפילו ה MI2S העתיק, זוכה עדיין לעדכונים. מרשים.

ההצלחה השיווקית הגדולה של שיאומי וההבטחה למכשיר דגל מדהים במחיר זול, יצרה ציפיות גבוהות במיוחד למכשיר הדגל הבא – ה MI5.
עיכובים שונים בייצור מעבד הדגל החדש של סנאפדרגון – ה SD820, יחד עם אכזבה מסויימת ממכשירי דגל אחרים כמו ה ONEPLUS 2, העצימו את הציפיות עוד יותר.
לכן, כשסוף סוף הגיע, התמודד ה MI5 עם רמת ציפיות בלתי אפשרית. ציפו שיהיה טוב יותר מכל מכשיר אחר בשוק, ויעלה פחות.

כמובן שהדבר אינו באמת אפשרי, וזו אף לא הייתה מטרתה של שיאומי. ה MI5 הוא מכשיר דגל מוביל לכל דבר, אך הדגש של שיאומי, היה ונותר – ליצור יחס תועלת-מחיר הטוב ביותר בשוק, ובכך היא בהחלט הצליחה, וה MI5 הוא דוגמא חיה לכך – המפרט הכי טוב, במחיר הכי טוב.

למי שציפה כי המכשיר יהיה טוב יותר ממכשירים העולים פי 2, צפוי היה להתאכזב כמובן. השאלה שנשאלת כעת אם כן, היא האם ה MI5 מספיק לכם, ומדוע לשלם אלפי שקלים יותר על פערי איכות שאינם משמעותיים במיוחד לשימוש של רובינו?

מפרט

הMI5 מגיע ב-3 תצורות-

  • MI5 – גרסאת הבסיס, המשתלמת ביותר, עם מעבד בתדר מעט מוחלש, 3GB זיכרון ראם ו32GB זיכרון פנימי.
  • MI5 PRIME – עם מעבד בתדר 2.15Ghz, זיכרון פנימי של 64GB ו3GB זיכרון ראם.
  • MI5 PRO – הגרסא הבכירה ביותר, עם 128GB זיכרון פנימי ו4GB זיכון ראם. מגיעה גם עם גב קרמי (להבדיל מגב הזכוכית גורילה 4 של הדגמים האחרים) ותימכר בכמויות מצומצות יחסית.

MI5 OPTIONS

המפרט של מכשיר הסקירה –

  • מעבד – סנאפדרגון 820 החדש – המעבד החזק ביותר בשוק, תדר 2.15Ghz.
  • זיכרון ראם – 3GB LDDR4
  • זיכרון פנימי – 64GB בתקן UFS 2.0 (המהיר ביותר)
  • מסך –  5.15 אינטש, FHD
  • כרטיס זיכרון – ללא
  • מע' הפעלה – אנדרואיד 6
  • מצלמה אחורית – 16MP, חיישן סוני IMX298 עם ייצוב אופטי 4 צירים
  • מצלמה קדמית – 4MP 'אולטרה פיקסל'
  • תדרים:
      • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
        3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
        4G: FDD-LTE 1800/2100/2600MHz
        (כל התדרים בישראל, כולל דור 4 כמובן)
  • מידות – 144.55*69.2*7.25mm
  • משקל – 129gr
  • סוללה – 3000mAh, טעינה מהירה מסוג QC3.0
  • כרטיס SIM – כפול
  • חיישנים –
    IR sensor, Gyroscope, Accelerometer, Distance sensor, Light sensor, Hall sensor, E-compass, barometer

מה בחבילה

את המכשיר הזמנתי שלא כהרגלנו, ממבצע בזק באליאקספרס. לרוב אנחנו לא ממליצים על אליאקספרס, בוודאי לא עבור מוצרים כל כך יקרים, שעשויים להזדקק לאחריות ומסיבות טובות, אולם הלחץ הלא מתון כלל של גולשי האתר והקבוצה שנסקור כבר את המכשיר המסקרן הזה עבורכם, עשה את שלו והחלטנו לנצל את ההזדמנות והירידה הרגעית במחיר ולהזמין את ה MI5 PRIME.

במסגרת המבצע המוכר הוסיף כמה פריטים ב'מתנה' –
ערכת מתאמי כרטיס סים, מדבקת מגן מסך (גרועה מאוד), מגן סיליקון דקיק ומתאם USB-C מקורי של שיאומי.
נחמד.

באריזה המקורית, כהרגלה של שיאומי, אין יותר מידי, אלא רק מה שצריך –
המכשיר עצמו (תודה לאל), פין קטן למגירת הסים, קצת ניירת, כבל USB-C ומטען מהיר בחיבור אמריקאי, אך לא מטען QC3.0 התומך ב 5V/2.4A ו9V/2A. מאכזב קצת שלא סיפקו מטען QC3.0 אמיתי כפי שהמכשיר באמת מסוגל. החלטה תמוהה למדי.

דירוג איכות החבילה: 3.5

איכות הבנייה והחומרים

נוציא את הMI5 מהקופסא והרושם הראשוני הוא – וואו, הוא ממש קל!
אני מאוד אוהב מכשירים קלים, כאלו שלא גורמים לתחושות שברי מאמץ אחרי שימוש של יותר מכמה דקות. אני יודע שיש בינכם כמה שמעדיפים מכשיר 'עם נוכחות', אך מהרגע שמתרגלים למשקל הקליל, שאפילו קל יותר ב14 גרם מהאייפון 6S, אשר מגיע עם מסך קטן בהרבה (4.7"), קשה לחזור אחורה.
ה MI5 בנוי מצויין. מלפנים זכוכית גורילה, מאחור גב זכוכית גורילה גם כן. מסגרת מתכת מלוטשת מקיפה את כולו. הכפתור הקדמי יפה ונוח. סקירות רבות התייחסו לכך שכפתור ההפעלה והווליום בצד מרגישים רופפים וזולים.

כפתור ההפעלה אכן מעט, ונדגיש מעט, רופף במקומו. לא מדובר במשהו נראה לעין, אלא במרווח זעיר ביותר כנראה, שמספיק כדי להרגיש באצבע. לא אופייני לשיאומי ובטח לא במכשיר דגל, אך גם לא עניין משמעותי במיוחד. עם מגן סיליקון, זה לא מורגש כלל.

שאר הכפתורים מרגישים מצויין והעיצוב הומוגני ונעים לעין וגם כפתור הבית הלחיץ החדש, אחרי שנים של מכשירים ללא כפתור בית לחיץ, לא מרגיש 'סמסונג' או בולט מידי.

בנוסף לקלילות, ה MI5 הוא גם דק למדי, רק כ7 מילמטר. עובי אידאלי לדעתי. לא דק מידי עד כדי חד, ולא עבה מידי, וגם עם מגן הסיליקון הדק הוא מרגיש דק ונוח מאוד לאחיזה.
בכלל המסך כאן מרגיש בדיוק. מה זאת אומרת 'בדיוק'?!
אין לי ידיים גדולות במיוחד, ולמרות שאני מסתדר בסדר גם עם מכשירי 5.5", אני מעדיף תמיד מכשירי 5" שהם לדעתי ה' Sweet Spot' שבין מסך שימושי ונוח לבין גודל פיזי נוח וקומפקטי לשימוש ביד אחת ולהיכנס לכל כיס בנוחות בלי להפריע.
זה לפחות עד שהגיע ה MI5, שהמסך 5.15" שלו מרגיש כשילוב המדוייק ביותר בין גודל נוח וכיפי לצריכת מדיה לבין שימושיות נוחה ביד אחת.
שיאומי לא הגדילו את המסך סתם – לטענתם התוספת 0.15" הייתה הכרחית כדי להכיל שורת LED נוספת לבהירות חזקה יותר של המסך, אבל עוד על כך בהמשך. גם LG וגם סמסונג מיישרים קו עם הגודל החדש, עם מסכים של 5.2 ו5.3 במכשירי הדגל החדשים שלהם.

אבל, אין יתרון בלי מחיר – עם תוספת המסך גם המכשיר גדל וגבה, והוא גבוה יותר מה MI4C באופן מורגש. זה לא משפיע כמעט על נגישות האצבעות לקצוות המסך כאמור, אך כן עשוי להיות מורגש בכיס, למי שרגיל למכשירים קומפקטים יותר.

מסגרת המתכת המלוטשת של המכשיר, מקנה לו מראה יפה ואיכותי, אבל היא מלוטשת לגוון מאט מוחלט.
גימור מאט הוא אומנם יפה ומרענן יותר מגימורי מתכת מבריקה שלרוב נראת זולה יותר מיוקרתית, אולם כאן הליטוש הוא ברמה כזו שהיא לרוב נראית יותר כמו פלסטיק אפרפר מאשר מתכת של ממש.
למעשה, למרות מראה הרבה יותר הומוגני ומהוקצע, חומרים איכותיים מאוד, גוף זכוכית ומתכת, שיאומי לא הצליחו כאן לשדר יוקרה. בזויות מסויימות גם מכשירי הביניים שלה, כמו הMI4C והרדמי 3 נראים לא פחות טוב ויוקרתיים, ויש שיגידו אפילו יותר.

עוד נקודה חשובה מאוד לציון, הוא גב הזכוכית. הוא עשוי זכוכית גורילה 4, והוא חלקלק. מאוד, מאוד חלקלק.
ביד האחיזה דווקא בטוחה למדי, אך על כל משטח חלק שתשאירו את MI5, הוא צפוי להחליק ולנוע כאילו היה דיסקית הוקי אוויר.
לא ברור איך שיאומי הצליחו לייצר רמה כזו מטורפת של חלקלקות ואפס אחיזה, אך לא אתפלא לראות את רכבות העל הסופר מהירות החדשות של סין משתמשות בMI5 לריחוף על הפסים ללא שום התנגדות. אם אתם משתמשים במגן כלשהו, מה שתמיד מומלץ לדעתי, עם מכשיר בכל רמת מחיר, אז אין בעיה. אם לא, אז כדאי לקנות סטיקר מעוצב כדי להוסיף קצת חיכוך (דוגמא 1דוגמא 2דוגמא 3).

לפני שנמשיך הלאה, אתייחס לעוד ביקורת בולטת שעלתה בהשקה ובסקירות הראשוניות – שולי המסך.
אומנם הגלקסי S7 EDGE כבר מגיע 'ללא שוליים' (אפקט אופטי בזכות המסך המעוקל) אך חברו הזול יותר ללא העיקול – הגלקסי S7, ושאר המכשירים בשוק עדיין מגיעים עם שוליים רגילים כמובן. אז בואו נצנן את הרוחות – במכשיר הלבן, בו השוליים כמובן בולטים יותר, עובי השוליים הוא קטן מאוד והם לא פוגעים במראה המכשיר כמעט כלל, כך שהביקורת הזו די מגוכחת.
עשרות מכשירים עברו תחת ידי השנה, ובהחלט היו כאלו עם מסגרת שחורה עבה וצורמת בעיניים שפגעה מאוד בעיצוב. לא כך הדבר כאן. המסך נראה נהדר, כבוי ודלוק כאחד.

דירוג איכות הבנייה: 4.5

חווית משתמש

במילה אחת? מהיר!
בשתי מילים? ממש מהיר!

נתחיל מכפתור הבית –
להבדיל מהסמסונג גלקסי S7, כפתור הבית כאן הוא גם פיזי וגם קפססיבי. כלומר אפשר להשתמש בו הן בנגיעה, כמו כפתורי מגע רגילים, וגם בלחיצה.
חיישן טביעת האצבע גם כלול בפנים, ועובד הן בלחיצה והן רק בהנחת האצבע על הכפתור, בהנחה והמכשיר כבר 'ער'. כדי להעיר את המכשיר תלחצו כרגיל על כפתור ההפעלה בצד או על כפתור הבית.

חיישן טביעת האצבע כאן הוא לא פחות ממדהים. מאחר והכפתור (והחיישן בתוכו) הוא דק למדי, כדאי לרשום את האצבע מספר פעמים (וגם לוודא שיש חשבון MI פעיל, למקרה שלא עובד/שוכחים סיסמא, לא תוכלו לפתוח את המכשיר אחרת).
לאחר שרשמתי את האגודל שלוש פעמים (תהליך מהיר מאוד), הדיוק עומד על, בהערכה גסה, 99%.
כמעט לכל מכשיר חדש שסקרתי בחודשים האחרונם היה גם חיישן טביעת אצבע. החיישן של שיאומי ב REDMI NOTE 3 התגלה כטוב והמדוייק מכולם, וגם המהיר ביותר. עכשיו ה MI5 בא לקחת את הכתר. הוא לא רק מדוייק יותר, אלא מהיר באופן פשוט מיידי. לחיצה וכבר נפתח. פשוט ככה.

הרום המותקן כאן הוא ספק רשמי ספק 'רום חנויות'. להבדיל מרומים כאלו שמגיעים עם שמות ומספרים לא ברורים, כאן הרום הוא בגרסאת 7.2 GLOBAL – לכאורה גרסא רשמית לחלוטין. הוא מגיע עם שלל שפות, כולל עברית וגוגל פליי, אך לא מזהה עדכוני מערכת נוספים בשלב זה. לא נצפו כאן הבעיות הרגילות של 'רום החנויות' הארור – אין פרסומות קופצות, רוגלות או באגים שהתגלו ואפילו החייגן נטול הבאג המסורתי והישן של כפתורים שעולים זה על זה.

רק באג משמעותי אחד התגלה – כאשר הכנסתי סים, אפליקציית החייגן והאנשי הקשר המובנית קרסו. אם משתמשים באפליקצית חייגן ואנשי קשר חלופית, כמו DIALER ו CONTACTS של גוגל, אין בעיות. ניסיתי להחליף לאנגלית, לשנות סים סלוט, ריסטארט…כלום לא עזר. אין מנוס כרגע מלהשתמש בחייגן חלופי (ועדיף ממילא).
בקיצור – לבינתיים, סה"כ מערכת טובה בלי שום צורך להחליף שום דבר למעט האפליקציות הנ"ל. בשבועות הקרובים שיאומי צפויה להשיק עדכון משמעותי – MIUI 8, שיכיל שיפורים רבים ועיצוב חדש למערכת, ועל פי ההבטחות, בהמשך גם רום 'גלובלי' חדש. לכן, אלא אם קיבלתם עם רום 'חנויות' רווי פרסומות ובעיות – אני לא ממליץ להחליף ולתקן את מה שאינו שבור. פשוט תהנו מהמכשיר – העברית כאן טובה, אין בעיות יישור ו(כמעט) הכל פשוט עובד.

דירוג מע' וחווית שימוש: 4

מסך ומגע

המסך כאן מעולה. להבדיל מהסמסונג S7 וה LG G5, שיאומי לא רצו כאן אחרי טרנד ה 2K המיותר, שממילא אינו מובחן לעין, אלא רק בשימוש בקסדות VR. כבונוס אנחנו מרוויחים יותר ביצועים ויותר חיי סוללה.
כרגיל שיאומי יישמו כאן את פטנט ה SUNLIGHT DISPLAY – טכנולוגיה להבהרת אזורים חשוכים במסך כאשר אנו תחת תאורה חזקה. בנוסף נוספו כאן 16 לדים לבהירות חזקה במיוחד, 600 NIT!. מרבית המסכים מסוגלים להרבה פחות, ובממוצע כ400 ניט בלבד. הדבר בהחלט מורגש עם ראות טובה גם בחוץ בשמש יוקדת, וגם בהשוואת המסכים לצד שלל המכשירים שנפרסו לצידו.

המסך מסוגל גם לבהירות נמוכה במיוחד. ממש, ממש נמוכה. כל כך נמוכה שאפילו בחדר עם תאורה רגילה, הנמכת הבהירות למינימום מביאה את המסך למצב שכמעט ואינו קריא כלל. רק בכיסוי המסך עם היד והשולחן הצלחתי להחזיר את הבהירות לרמה קריאה…כל ציפורי הלילה יהנו כאן במיוחד ממסך שלא מכאיב בעיניים ולא מעיר את בן/בת הזוג.

מיותר לציין שעם המפרט המדהים, המגע כאן הוא מדוייק ומהיר להפליא. פשוט עובד מצויין, נקודה.

דירוג מסך ומגע: 5

מימין לשמאל –
LEAGOO SHARK 1
XIAOMI NOTE 3
XIAOMI MI5 (היחיד עם כפתור בית)
XIAOMI MI4C
XIAOMI REDMI 3
ובתמונה האחרונה – שלל מכשירי 5"…
ניתן להתרשם מהבהירות החזקה במיוחד של ה MI5 בהשוואה לשאר, וכן לצבעים המדוייקים ביותר, והשחור העמוק ביותר.

סאונד

נתחיל משיחות – אנו נשמעים ברור והיטב וגם שומעים מצויין את הצד השני.
הספיקר, נשמע חזק וברור גם בשיחות, ואין כאן את הבאג הישן של -חזק במדיה – חלש בשיחות.
איכות השמע כאן טובה מאוד, אך לא מדהימה. הווליום טוב, אך לא חזק יותר מה MI4C הזול יותר לדוגמא. ניכר שיש מעט יותר 'עומק' לשירים.
באוזניות, אלחוטיות וחוטיות השמע מצויין ועשיר ואין תלונות – האיכות כאן תספק את כולם.

לסיכום, השמע כאן טוב, גם הספיקר, אך הוא לא מתחרה כמובן במכשירים עם ספיקר כפול וחזק.

דירוג סאונד: 4

מצלמה

הגענו לעצם העניין.
אומנם יש הבדל מורגש במהירות התפעול של מכשיר חזק כמו ה MI5, למכשיר ביניים כמו ה MI4C, למכשיר זול יותר כמו ה ZTE BLADE A1, אך לרוב מדובר בהבדלים זניחים למדי ליום יום של רובינו. עוד שנייה או שתיים בפתיחת אפליקציה, עוד רגע בשמירת תמונת HDR. לא בהכרח הבדלים שמצדיקים רכישת מכשיר בפי 2-3 ויותר.
מה שמבדיל מכשירי דגל ממכשירי ביניים ומטה בימינו, הוא בעיקר המצלמה. המצלמה הייתה ונותרה אחד הרכיבים היקרים יותר ליישום ופיתוח. חיישן טוב, אופטיקה טובה, מייצב, פוקוס משוכלל ובעיקר הרבה אלגוריתמים לפענוח התמונה וכל אלו עולים לא מעט.
שיאומי השכילה להבין זאת, והדגישה את ה MI5, כמכשיר עם מצלמה מעולה יותר מכל.

האומנם?

הסקירות הראשוניות התלוננו מעט על המצלמה ועל כך שאינה עומדת בקנה אחד עם הגלקסי S7 ואפילו מול דורות קודמים יותר של מכשירי דגל. לאחרונה עלו עוד כמה סקירות, מקצועיות ומעודכנות יותר, עם העדכוני תוכנה האחרונים, והפלא ופלא, ה MI5 דווקא מיישר קו עם חבריו הקוריאנים/אמריקאים ומצליח להחליף מהלומות עם הסוני XPERIA Z4, גלקסי S7, אייפון 6S ועוד.

השוואה ל IPHONE 6S (שעולה 'רק' 3300 ש"ח לערך לגרסאת ה 16GB!)

Galaxy S7 vs Xperia Z5, Lumia 1020, iPhone 6s, Mi5-  השוואת מצלמות

קרדיט לManila Shaker Philippines
כיאה לכל מכשיר שיאומי, ה MI5 יקבל לא מעט עדכונים שוטפים שישפרו וישכללו את המהירות, הפיצ'רים והאיכות של המצלמה והמכשיר כולו, אבל, נודה ונאמר שגם אנוכי, ציפיתי לקצת יותר 'וואו'.

שלא תבינו לא נכון, המצלמה כאן מצויינת – הפוקוס מהיר מאוד ומדוייק, המייצב האופטי אכן עובד ועוזר המון בקבלת תמונות יציבות ובפוקוס כמעט בכל לחיצה, התמונות עשירות בפרטים ובצבעים, הטווח הדינמי טוב, הפלאש מעולה ומאוזן ומאיר חדר חשוך באופן שווה ומדוייק, אפשר לצלם HDR במהירות יחסית והוידאו כאן טוב עם תמיכה ב4K חד במיוחד.

אבל, כל זה נכון לאור יום. בתאורה נמוכה ובלילה, הפערים ניכרים, כאשר לעיתים אפילו ה MI4C, ללא מייצב ועם חיישן ישן יותר, השיג תמונות בהירות יותר. בהשוואה ל LG G4 הותיק והפופלארי, המצב כבר הופך מביך, כאשר ה G4 (בהנחה ולא נשרף לו לוח האם…) מצליח להפיק תמונות בהירות, צבעוניות ושמישות, בעוד ה MI5 מציג בעיקר חושך.

אז נכון, מוגזם לצפות שמכשיר שעולה חצי ממתחריו כמו הגלקסי S7, יצלם טוב יותר, בוודאי בלילה. אבל לא מוגזם לצפות כי יפיק תמונות לפחות באותה הרמה של מכשירי דגל יוצאים בני שנה. מאכזב מעט.

מלפנים המצב יותר מבטיח, עם מצלמה קדמית עם חיישן 'אולטרה פיקסל' שהוא אומנם רק 4 מגה פיקסל, אך אלו פיקסלים מוגדלים במיוחד, לטובת רגישות אור גדולה יותר וממילא – מי באמת רוצה כל כך הרבה פיקסלים וחדות על הפנים שלו? בסוף רק מפעילים את מצב יופי ומחליקים הכל…
המצלמה הקדמית מסוגלת לתמונות טובות גם בתאורה נמוכה והיא לא תאכזב את כל חובבי הסלפי.

סה"כ, למרות הביקורת הראויה והדרך הניכרת שיש עוד לשיאומי לעשות בתחום המצלמות אל מול התחרות, זיכרו כי הMI5 מגיע עם מפרט מוביל במחיר הכי זול, כך שזו עדיין, המכשיר והמצלמה הכי טובה לכסף ואני כלל לא בטוח שהשקעה של כ1000 ש"ח נוספים על הגלקסי S7 לטובת צילום בהיר ביותר בלילה, תצדיק את ההשקעה.
דירוג המצלמות: 4

השוואה ל LG G4 בלילה, עם ובלי פלאש: 

GPS וניווט

נו מה כבר אפשר לצפות מהמעבד הכי טוב בשוק – קליטה פנטסטית ומהירה, בכל התנאים, עם מצפן, ג'ירוסקופ וכל מה שתרצו.
פשוט עובד, מהר ומצויין.

דירוג ניווט:5

ביצועים

איך מרגישה מפלצת ביצועים כזו?
מהר, מאוד מהר. בהשוואה צד לצד למכשיר הקבוע שלי, ה MI4C, ניכרו הבדלים בפתיחת אפליקציות. אלו הבדלים קטנים מאוד – שברירי שנייה בפתיחת המצלמה, כמה שניות בפתיחת אפליקציות כבדות. אם הם זניחים או לא תלוי בעיקר בכם (ובארנק).

אחרי מבחני הביצועים הרבים, כמובן שמיהרתי לבדוק שלל משחקים. אתם יודעים, בשביל לבדוק מדעית את כל עניין המפרט החזק הזה ומה הוא שווה בפועל. אחרי כמה שעות ולא מעט שלבים ומדליות, אישתי דרשה בתוקף שאניח כבר למכשיר ואטפל בענייני הבית, כך שאפשר לסכם שחווית המשחקים כאן היא, לדעתי, הכי טובה שיש. יש אולי מכשירים עם מסך גדול יותר, רמקולים חזקים יותר, אך ביצועים נטו, בוודאי בתלת מימד – פשוט אין טוב יותר כיום. כל המשחקים הכי כבדים ומשוכללים רצים כאן על מקסימום גרפיקה בלי שיהוק אחד. נתוודה ביושר כי סקירה זו התעכבה מעט כתוצאה…

מה מבחינת חום
שאלה טובה, בטח כשמדובר במכשיר שכולו מתכת וזכוכית, חומרים מוליכי חום מצויינים. המכשיר בהחלט מתחמם לעיתים, ואם אתם ללא מגן – זה בהחלט מורגש דרך מסגרת המתכת וגב הזכוכית, אך לא מדובר בטמפרטורות לא נעימות במיוחד. דווקא החומרים הללו תורמים גם להתקררות מהירה מאוד באותה מידה. במאמץ ממושך מאוד (מאוד) של משחקים אינטסטיביים, יורגש החום בעיקר במסגרת, אך לא הגעתי למצב של חוסר נוחות אמיתי בו העדפתי להניח למכשיר להתקרר. בבדיקת המדחום שלנו, גוף המכשיר הצליח להגיע לכ-41 מעלות לכל היותר בשעת מאמץ ממושך. חם, אבל נורא.
בשימוש סטנדרטי יותר, כולל משחקים קצרים, המכשיר נותר קריר ונעים למגע ואחיזה.

בנוסף למעבד החזק, שיאומי דאגו לאכסון פנימי בתקן UFS 2.0. תקן זה מהיר משמעותית מתקן eMMc 5 המצוי במרבית המכשירים. ממש כמו במחשבים רגילים, צוואר הבקבוק האמיתי הוא לא פעם הזיכרון הפנימי. התקן החדש שקול להחלפת כונן קשיח מהיר בכונן SSD מהיר הרבה יותר. כך טעינה של משחקים כבדים אורכת כמה שניות פחות, שמירה של סרטונים ותמונות היא מהירה יותר באופן ניכר, ומבחן הגלישה OCTANE 2.0, השיג כאן תוצאה מדהימה של 9371 נקודות! כדי לתת קנה מידה, מכשירי 100$~ פופלאריים מקבלים רק כ2000-3000 נקודות. כלומר הגלישה כאן מהירה פי 3 מהמכשיר המצוי!.

באנטוטו המכשיר שלי קיבל 132,543 נק', כמעט הכי גבוה שקיים, ופירוט התוצאה מרשים לא פחות – 50,768 נק' ל3D!(!!). תוצאה מטורפת לחלוטין. כדי לתת קצת פרספקטיבה, מכשיר כמו ה ZTE BLADE A1 המצויין, עם מפרט טוב ובסיסי שמריץ את רוב המשחקים בלי בעיה, מקבל רק 2900 נקודות. כן 2900, לא חסרה כאן ספרה. כך גם שאר הקטגוריות מקבלות ניקוד גבוה משמעותי מכל מה שהכרנו.

ומה לגבי מולטי-טאסקינג? 

MIUI היא מערכת טובה מאוד, אך ידועה ככזו שלא מצטיינת בניהול מולטיטאסקינג וראם. תוסיפו לכך 'רק' 3 GB ראם, וחלקכם כבר דאגו לוודא שאקדיש לנושא זה צומת לב גדולה מהרגיל. אז תנו לי להפיג את החששות –
פתחתי לא פחות מ-15 אפליקציות, בהן דפדפן כרום, GMAIL, מצלמה, גלריה, גוגל פליי, שתי משחקי תלת מימד 'כבדים' ועוד, ועדיין נותרו כ840 מגה בייט ראם פנויים. במעבר מהיר בין האפליקציות, כולן נפתחו מיד מבלי לטעון מחדש.

דירוג ביצועים: 5

סוללה

סוללה היא עניין מאוד סובייקטיבי, לכל משתמש יש דפוס שימוש אחר, שאף שונה מיום ליום. יש שאוהבים מסך בהיר במיוחד, יש שמסתפקים בבהירות אוטומטית, יש שמחוברים בעיקר לWIFI ויש שמחוברים לדור 4 עם קליטה בעייתית.
בקצרה –
הסוללה כאן מספיקה בהחלט ליום עבודה מלא בשימוש בינוני.
בממוצע, מרביתכם תוכלו לסחוט כאן כ-5 שעות מסך אם תהיו בעיקר על WIFI, וכמחצית מכך, סביב השעתיים וחצי-שלוש אם תהיו רק על דור 4.

מאחר והמעבד כאן זהה לזה של ה LG G5, HTC 10, וסמסונג גלקסי S7, והרזולוציית מסך היא 'רק' FHD היה אפשר לצפות לפחות לעוד שעת מסך אחת, ובפרט בדור 4 הבזבזני. נקווה כי זה ישתפר עם עדכונים נוספים.

מבחן הסוללה של אנטוטו מצורף כאן, אך לא תתיחסו לתוצאה הלא מרשימה במיוחד בכובד ראש – זהו מבחן סינטטי לא אמין במיוחד.

הטעינה כאן אכן מהירה מאוד, כשעה וחצי לכל היותר לטעינה מ0 ל100, ולרוב כשעה ומטה בטעינה רגילה יותר של 15-20% ומעלה עד 100%.

דירוג סוללה: 4

תוספות 

NFC – שובו של הNFC, לרב קו ולתשלומים.
IR BLASTER – עינית האינפרא אדום, לשליטה כשלט רחוק.
ה MI5 הוא מכשיר הדגל היחיד ל2016 שמכיל את הנ"ל.

יתרונות

  • חזק ומהיר במיוחד
  • מצלמה מצויינת עם פוקוס מהיר וייצוב
  • מצלמה מצויינת
  • איכות בנייה מצויינת
  • דק וקל במיוחד – הכי קל שיש!
  • סאונד איכותי
  • חיישן טביעת אצבע מהיר ומדוייק
  • כפתור בית 'לחיץ' ומגע כאחד
  • גוף זכוכית ומתכת
  • גורילה 4
  • טעינה מהירה QC 3.0
  • USB-C
  • NFC
  • IR BLASTER
  • מסך בהיר במיוחד

חסרונות

  • אין הרחבת זיכרון
  • גרסא הבסיס (32GB) עם מעבד מוחלש מעט
  • ביצועי מצלמה בתאורה נמוכה – לא עומדים מול התחרות.
  • בוטלואדר נעול – כבכול מכשירי שיאומי החדשים – פתיחת הבוטלואדר (להחלפת/עדכון המערכת למערכת חלופית) עורכת מספר שבועות לקבלת אישור.

סיכום

מעבר למחוייבות שלי אליכם לסקור את ה MI5 כאחד המכשירים המסקרנים ביותר, אם אלא הכי מסקרן השנה, את ה MI5 הזמנתי בעיקר עבור המצלמה. כהורה לילד קטן, שלא פעם קשה מאוד לתפוס בפוקוס, רציתי מכשיר עם מצלמה מהירה, פוקוס מצויין וייצוב טוב, שתאפשר לתפוס תמונות ורגעים שחבל לפספס.
במובן הזה, אין ספק שה MI5 הוא מכשיר טוב ועדיף, גם על המכשיר הנוכחי שלי – MI4C, שמגיע עם מצלמה טובה בפני עצמו. כמו כולם גם אני קיוותי לקצת יותר בתאורה נמוכה, אבל למען האמת, ישנם מעט מאוד מצבים בהם מצאתי צורך לצלם בחשכה…
אם המשמעות היא הוספת עוד מאות שקלים לטובת מכשיר 'מותג', אז הבחירה עבורי היא ברורה – ה MI5 הוא הבחירה החכמה והעדיפה.

בשורה התחתונה – מפרט של מכשיר דגל, בחצי המחיר 🙂

ציון כללי: 4.5

נ.ב.
מבובלים איזה שיאומי מתאים לכם? בכתבה הבאה, נשווה בין ה MI4C, MI5 והרדמי 3 כדי שתוכלו להחליט מהו מכשיר 5" הטוב ביותר עבורכם!

הוסיפו קופון GLOUDS בקופה להנחה נוספת!

גירבסט: $
גיקביינג: $
גיקביינג: $
גירבסט: $
דילאקסטרים: $
דילאקסטרים: $
טיינידיל:
אוורביינג: $
אוורביינג: $

אליאקספרס: $
קוליקול:

MI5 PRIME – 64GB

אליאקספרס: $
גירבסט: $
גירבסט: $
גיקביינג: $
גיקביינג: $
בנגוד:
דילאקסטרים: $
אוורביינג: $
קוליקול:
מרימוביילס:

MI5 PRO

אליאקספרס: $
גיקביינג: $
גיקביינג: $
גירבסט: $
גירבסט: $
בנגוד:
אוורביינג: $
קוליקול:
מרימוביילס: [/fusion_text]

[do_widget id=text-23]

ZUZU Reviews
Logo