חיפוש

ULEFONE POWER – סוס עבודה!

שורה תחתונה

המלך החדש של מפלצות הסוללה! גם מכשיר טוב וגם סוללה שלא נגמרת (+טעינה מהירה).

הקדמה

ה ULEFONE POWER לא נראה כמכשיר מעניין במיוחד על הנייר. כבר פגשנו כל כך הרבה מכשירי 'סוללה' בחודשים האחרונים, שבמבט ראשון, קשה היה להתרגש. לא היו חסרים גם ספקות ופקפוקים בנתונים, במחיר, באיכות…
אבל, לא יכולנו לוותר על מועמד מבטיח בקגוריה הכה חשובה לרבים מאיתנו – קטגוריית מכשירי הסוללה, או כפי שאני מעדיף לקרוא להם – מפלצות סוללה.
לכל מי שאינו יושב ליד מטען כל היום, מכשירים כאלו הם חלום. עד היום היו מעט מאוד אופציות טובות בשוק, אם בכלל. כל המכשירים בקטגוריה זו תמיד הכילו שלל פשרות מהותיות, באיכות המצלמה, המשקל, הגודל, המעבד…
כבר בדקנו לא מעט טוענים לכתר –

LEAGOO LEAD 7 העתיק, מחלוצי הקטגוריה, שאיכזב בכל בחינה והוכיח שאין מה לסמוך על מפרטים ומספרי mAh גבוהים…

XIAOMI REDMI NOTE 3 – עם סוללה של 4000mAh (סקירה מלאה)

DOOGEE/HOMTOM HT5 – הזול במיוחד עם סוללה 4250mAh (סקירה מלאה)

OUKITEL K4000 – הזהה לHT5 מרוב הבחינות למעט זיכרון ראם גדול יותר. (סקירה מלאה)

INNOS D6000 – האיכותי במיוחד, אך מעט יקר וללא עברית (סקירה מלאה)

OUKITEL K6000 / HOMTOM HT6 – אחיהם הגדולים של ה K4000/HT5. מפרט זהה למעט מסך גדול יותר (5.5"), סוללה גדולה יותר (6000mAh) וטעינה מהירה. 

אבל, כל אחד מהם כולל פשרה משמעותית כזו או אחרת. ה NOTE 3 מגיע עם בוטלואדר נעול ולא תומך באופן מובנה בעברית וכך גם ה D6000 היקר, האוקיטלים והום-טומים זולים וטובים אך עם מפרט בסיסי מאוד, עם מצלמות חלשות יחסית, ללא מצפן ועוד.

לרגע היה נדמה שמצאנו את המלך האמיתי, עם ה ASUS MAX החדש (סקירה), שהפתיע עם מצלמות טובות, סוללות ענק ומחיר נמוך, אך המעבד חלש למדי והוא פשוט לא במלאי רוב הזמן.

מפרט

  • מעבד – Mediatek MTK6753, Octa-core 1.3GHz 64-bit
  • זיכרון – 16GB ROM, 3GB RAM
  • מסך – 5.5 אינטש, FHD LTPS, IPS
  • כרטיס זיכרון – תומך
  • מע' הפעלה – אנדרואיד 5.1
  • מצלמה אחורית – 13MP
  • מצלמה קדמית – 5MP
  • תדרים:
    • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
      3G: WCDMA 900/2100MHz
      4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz
  • מידות – 15.20 x 7.60 x 0.85 cm
  • משקל – 201gr
  • סוללה – 6050mAh
  • כרטיסי SIM – כפול

מה בחבילה

שאפו לאלפון שלא חסכו כאן על כלום –
הקופסא יפה ואלגנטית וכל הרכיבים יושבים היטב במקומם בתבנית ספוג.
יש כאן:

  • מדריך קצר באנגלית ברורה.
  • מטען מהיר במיוחד – 9V! החיוני לטעינת סוללת ענק כזו בזמן סביר. לא מעט יצרנים, גם מותגים מובילים, לא פעם חוסכים על המטען המהיר ומספקים רק מטען בסיסי, למרות התמיכה של המכשיר.
  • אוזניות (בסיסיות כמובן)
  • מגן מסך (אחד מודבק ואחד נוסף – חבל רק שלא מזכוכית מחוסמת)
  • מגן סיליקון שקוף וטוב (כמה טוב שהיצרנים סוף סוף הפנימו כמה זה קריטי ותורם!)
  • כבל USB עבה ואיכותי
  • כבל OTG איכותי
  • פין לשליפת מגירת הסימים
  • המכשיר כמובן

מה נאמר? הלוואי וכל היצרנים היו מיישרים קו עם אלפון. מזמן לא ראינו אריזה כה מושקעת שלמעשה מאפשרת להשתמש במכשיר מיד, בלי להזמין אביזרים נוספים (למעט אולי מגן זכוכית המומלץ יותר).
שאפו.

דירוג איכות החבילה:

G4p5

איכות הבנייה והחומרים

אלפון אומנם צצו למודועות ונוכחות בשוק רק לפני כשנה, אך אנו מכירים אותם לא מהיום. כבר סקרנו את ה BE PRO הבסיסי, ה BE TOUCH 1/2 שהיה להיט קטן בזמנו ולא מזמן גם את ה PARIS היפה והמצויין. אומנם היו לחלקם, בפרט ה BE TOUCH כמה בעיות איכות כאלו ואחרות, אך ניכר שאלפון הקפידה להשתפר ממכשיר למכשיר, מדור לדור ולמדה גם להקשיב ללקוחות. היא חרטה על דגלה את סיסמאת ה "USER EXPERIENCE ABOVE ALL", קרי חוויית משתמש על פני מפרט מפוצץ.
אם ב TOUCH 2 היו עדכונים איטיים ובעייתים, ב PARIS כבר דאגו ללא פחות מ6 עדכוני OTA בחודשים האחרונים. איכות הבנייה גם היא השתפרה מאוד, וניכר שיש כאן הקפדה יתרה על גימור איכותי ומדוייק. ה TOUCH 3 החדש, שהוא גם המומלץ הרשמי שלנו כעת, מסמן בשלות ובגרות – לא עוד מכשיר עם מפרט מוגזם במחיר שובר שוק, אלא שילוב מאוזן ומצויין של מחיר טוב מאוד, מפרט טוב מאוד, עדכונים, עיצוב וחומרים.
כבר יש לא מעט מכשירים זולים עם מסגרת/גוף מתכת בשוק, אולם, אלפון מצליחים לייצר מכשירים קצת יותר איכותיים וקצת יותר יפים מכל המתחרים (למעט כמובן הענקיות XIAOMI/MEIZU).

ה POWER מצטרף למגמת השיפור הזו, ומעלה אותה עוד מדרגה. המכשיר בנוי מצויין, עם פינות עגולות ונוחות לאחיזה.
הוא מרגיש מוצק ואיכותי מאוד באחיזה. הגב כאן לא מתפרק, כלומר גוף UNIBODY, ובכל המכשירים מסוג זה, המכשיר מרגיש 'שלם' ויציב יותר ממכשירים עם גב נשלף.
המסגרת כאן היא מתכת בגימור CNC יפה ומדוייק, הכפתורים גם הם ממתכת, ועשויים נהדר, עם פידבק לחיצה מעולה.

מאחור הגב עשוי פוליקרבונט עם דפוס קווים עדין מאוד ויפה. המצלמה היושבת באמצע מוקפת טבעת מתכת שחורה להגנה נוספת. לצידה פלאש כפול, ומתחתיה חיישן טביעת האצבע. בתחתית פתח הספיקר, ובתחתית המסגרת – חיבור הטעינה (מיקרו USB סטנדרטי).
למעלה נמצא חיבור האוזניות וחיישן האינפרא אדום (שלט רחוק).
מלפנים המסך בגימור 2.5D, אם כי הוא מוטמע מעט במסגרת, כך שהאפקט ה'פינה המעוגלת' אינו בולט לעין, אבל כן מורגש באחיזה ומגע נעים.

בתחתית כפתור בית עגול, ולצידיו שני כפתורי מגע (חזור/תפריט) ללא תאורה אחורית.

גם נורית התראות לא חסרה כאן, ואף הקדישו לה מקום מיוחד בהתראות לבחירת צבעים למצבים/התראות שונות.

סך הכל, מדובר כאן במכשיר מעוצב וסימטרי להפליא, עם איכות בנייה מעולה. הוא גם מגיע באופציות צבעים/עיצוב נוספות כגון כחול כהה ודמוי עץ (!).

התלונות היחידות שניתן להלין עליו הן שוליות למדי –

  • המכשיר מעט גבוה ממכשירי 5.5" נפוצים. אומנם IPHONE 6 פלוס או נקסוס 6 יהיה גדולים יותר משמעותית, אך לעומת ה XIAOMI NOTE 3 לדוגמא (ראו תמונות) יש כאן עוד כמה מילמטרים בולטים. לא קריטי אך ראוי לציון.
  • מסגרת מסך שחורה – נוהג נפוץ בכל המכשירים בשוק בימינו. יש שלהם העניין לא מפריע כלל, ויש שנחרדים ממראה המסגרת הזו (כמוני), אולם כאן היא עדינה למדי ומשתלבת היטב עם עיצוב המכשיר, כך שאינה שונה כמעט מעיצובים של מכשירים כגון ה LETV X600 היפה.
  • כפתור צילום/אפליקציות – אלפון דאגו להוסיף כפתור ייעודי נוסף, מתחת לכפתור הבית. ניתן להגדירו לפעולות שונות, או כברירת מחדל – לפתוח את המצלמה במהירות ולצלם. מדובר בפונקציה נחמדה ושימושית אך לא חיונית. עבורי סידור הכפתורים הוא אידאלי, ובאחיזה במכשיר האגודל מונח בדיוק על כפתור הפתיחה. אולם אלו מכם עם מכם עם ידיים קטנות במיוחד, עשויים למצוא את עצמם לוחצים על הכפתור הזה מידי פעם שלא לצורך. מצריך מעט התרגלות…
  •  משקל – כבכול מכשירי הסוללה, אין מנוס ממשקל גבוה יחסית.
    יש לציין כי כאן דווקא אלפון הצטיינו והצליחו לספק גם מכשיר איכותי עם מסגרת מתכת, מסך גדול, וגם סוללת ענק במשקל של 201 גרם בלבד! מדובר בהישג לא מבוטל בכלל ולדוגמא ה INNOS D6000, HT5, K4000. בתור אחד שמאוד רגיש למשקל המכשיר, לא הרגשתי כאן אי נוחות כלל, בזכות איזון מעולה של המשקל לאורך המכשיר. ה K4000/HT5 הקטנים יותר לדוגמא, עייפו את היד הרבה יותר מהר והרגישו כבדים יותר.
    אז רק קחו בחשבון שלא ניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם רוצים סוללת ענק, היא צריכה להיכנס איפשהו, ולשקול גם, אך סה"כ מדובר במכשיר הסוללה המאוזן ביותר שפגשנו עד היום.

דירוג איכות הבנייה:

G4p5

חווית משתמש

מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 5.1 נקייה וסטנדרטית לחלוטין, עם הבטחה לעדכון לאנדרואיד 6.0 בחודשים הקרובים.
יש כאן ערכת אייקונים/לאנצ'ר עם כמה עיצובים, שלא מצאתי כחינניים במיוחד לכן מיד הורדתי לאנצ'ר גוגל חלופי. לאחר התקנת הלאנצ'ר החלופי ניתן גם להסיר את הלאנצ'ר ה'מעוצב' ולהשתמש בלאנצ'ר המערכת ברירת המחדל, או בכל לאנצ'ר שתבחרו כמובן.

יש כאן עברית מלאה כמובן, למעט כמה הגדרות מערכת נוספות שאלפון דאגו להוסיף כגון שליטה על צבעי נורית ההתראות, מחוות מסך ותנועה שונות, נקישה כפולה וכד'. כל השאר נשאר כמו אנדרואיד סטוק רגיל, נקי ומהיר, וטוב שכך.

אין ממה להתאכזב ממערכת אנדרואיד נקיה. הלוואי שכל היצרנים היו מאפשרים רום נקי וקל כמו שאנדרואיד אמור להיות. הכל פועל מהר ובלי בעיות, זריז וחלק.

האכזבה היחידה כאן היא מכך שבחרו להתקין מערכת שהיא 32BIT בלבד, למרות שהמעבד תומך ב64BIT. מדובר בהחלטה תמוהה מאוד מצידה של אלפון, שכבר חטפה ביקורת בעבר על הרום של ה BE TOUCH שנטען להיות אנדרואיד 5.1 אך למעשה היה רק 5.0 בתחפושת.

אולם, בפועל, אין לכך השפעה ממשית. לא על אפליקציות, לא על מהירות התגובה ולא על חווית השימוש בכלל. 64BIT הוא יתרון חשוב מבחינות רבות, אולם כמו במחשבים, אם אין יותר מ4GB ראם, או שימוש באפליקציות 'כבדות' העושות בו שימוש מיוחד, כמו פוטושופ וכד', אין בכך תועלת של ממש מעבר לטייטל. לא פעם תוכנות כמו אופיס וכד' אף ממליצות לבחור בהתקנת ה 32BIT הנפוצה ואף מהירה יותר. לכן, נסלח הפעם לאלפון ונקווה שהעניין יתוקן בעדכון לאנדרואיד 6.0 מרשמלו.

דירוג מע' וחווית שימוש:

G4p0

מסך ומגע

המסך מצויין ונראה שהמפרט כאן לא משקר. מסך FHD אמיתי בטכנולוגיית LTPS, שהיא מהחסכוניות ביותר בסוללה.
הרזולוציה אכן חדה מאוד והצבעים נהדרים ומדוייקים. בהשוואה ל XIAOMI NOTE 3, הבהירות זהה, אם לא מעט חזקה יותר, והלבן לבן יותר. גם המגע מדוייק עם 5 נק' מגע ואין פספוסים כלל, גם בהקלדה מהירה.

לא ניתן לבקש יותר מכך במחיר הזה.

דירוג מסך ומגע:

G5p0

סאונד

הספיקר כאן חזק וברור. לא תתקשו לשמוע את WAZE או שיחות בספיקר.
חבל רק שבווליום גבוה הוא הופך מתכתי ושהמיקום האחורי גורם לו להתעמעם מעט כאשר הוא מונח על שולחן עם המסך כלפי מעלה.
לא מרשים אבל גם לא מאכזב.
מבחינת השמע באוזניות, האיכות סטנדרטית וטובה, אבל… משום מה אלפון בחרו כאן בחיבור מעט עמוק מהרגיל.
לא ברור מדוע הסטנדרט בתחום הזה הוא לא ממש סטנדרט… זו תופעה נפוצה מאוד בהרבה מכשירים, ונתקלתי בכך גם במותגים מובילים כמו HTC וסמסונג. מה זה אומר מבחינתכם? שלא כל אוזניה בהכרח תתאים. הדבר תלוי באורך החיבור והקווים עליו. ניסיתי אוזניות רבות מיצרנים שונים, חלקם התאימו, חלקם לא. בהתחשב בכך שאלפון הוסיפו אוזניות בחבילה ואפשר גם לפתור את הבעיה עם מתאם/אוזניות שכן מתאימות, לא נחמיר איתם יותר מידי, אך קחו בחשבון שייתכן כי האוזניות האהובות עליכם לא בהכרח יתאימו כאן בלי מתאם.

דירוג סאונד:

G3p0

מצלמה

אלפון מקדישים הרבה תשומת לב למצלמה במכשירים שלהם, וטוב שכך. מדובר הרי במרכיב קריטי עבור רובינו, שכן בין אם אנו מצלמים עשרות תמונות ביום, או רק פעם ב… עדיין נרצה להשיג תוצאות טובות ואמינות ש'שוות' שמירה ושיתוף.

אלפון לקחו את חיישן ה SONY IMX214 המוכח והטוב, איתו כבר הצליחו להפיק תוצאות לא רעות בכלל ב BE TOUCH, והוסיפו עדשה משופרת ומהירה עם מפתח גבוה של f1.8. המשמעות של מפתח גבוה כזה היא כפולה –

  • יותר אור מגיע לחיישן ומאפשר צילום בתאורה נמוכה יותר
  • אורך מיקוד 'שטוח' יותר המאפשר ליצור באופן טבעי יותר את אפקט ה'BOKEH' שכולנו אוהבים כל כך ומחשיבים ל'מקצועי' ומיוחד.

אבל, לא קל לשלב עדשה כזו. היתרונות כאן יכולים להתגלות גם כחסרונות אם היישום אינו מושלם. הפוקוס קשה יותר להשגה, וצריך להיות מדוייק הרבה יותר, והבהירות הנוספת עשוייה בקלות לגרום לחשיפת יתר.

בשימוש במצלמה ניכר שאלפון עדיין לא פתרו את האתגרים האלו לחלוטין. לא פעם התמונה 'הבהבה' בין בהירות נמוכה לגבוהה, והפוקוס לא מספיק מהיר ולא מספיק מדוייק. חבל שאלפון לא שמו כאן עדשה עם מפתח קצת יותר קטן, שהיה בפועל נותן דווקא יותר.

עם זאת, ניתן לפסוק כי בהחלט מדובר כאן במצלמה מוצלחת שיודעת להפיק תמונות טובות. היא לא המהירה או החדה ביותר שראינו, אך היא בהחלט לא גרועה ומבין מכשירי 'מפלצת הסוללה' המתחרים היא בהחלט הטובה מבינהם, שנייה רק ל XIAOMI NOTE 3 עם פוקוס ה PDAF המהיר.

אפשר לקוות שעדכונים יעזרו כאן לשפר את המהירות ובעיקר דיוק הפוקוס והחשיפה כי בינתיים התוצאות הן HIT OR MISS. לעיתים יוצאת תמונה טובה, ולעיתים הפוקוס פשוט לא חד מספיק.

מבחינת המצלמה הקדמית – אין כאן חידושים רבים. היא טובה ובהירה, ותאפשר לכם כמה סלפי מוצלחים ללא ספק, אם כי העדשה לא מאוד רחבה כפי שהתרגלנו כבר ממכשירים רבים אחרים. יש כאן פונקציה נחמדה של שימוש בחיישן טביעת האצבע לצילום – דבר המאפשר לחיצה יציבה וקלה יותר מאשר לחיצה על המסך/כפתור המצלמה הצדדי.

ממשק המצלמה עצמו הוא סטנדרטי לחלוטין, עם כל הפונקציות הרגילות – מצב יופי, HDR וכד'. קל, פשוט ונוח.

לסיכום, מצלמה כאן לא אמינה ומרשימה מספיק. היא אומנם מסוגלת לתוצאות טובות, אך יותר מאכזבת ממרשימה. עם זאת, ביחס לתחרות בקטגוריה, הPOWER מוביל (למעט ה REDMI NOTE 3 כמובן).

דירוג המצלמות:

G3p0

GPS וניווט

מעולה!
קודם כל יש כאן מצפן! זה חיוני לניווט שטח/רגלי וכיף לראות שלא חסכו כאן (כמו שיצרנים סינים רבים עושים) על החיישן החשוב הזה.
שנית, הקליטה מצויינת ומהירה, עם תמיכה גם בGPS האמריקאי וגם ב GLONASS הרוסי, ורמות קליטה גבוהות וטובות. מהמכשירים הבודדים שראיתי את ה RMS מטפס לכדי 41 נק'. מרשים.

דירוג ניווט:

G5p0

ביצועים

את קונפיגורציית ה MT6753 + 3GB RAM כבר פגשנו בכמה וכמה סקירות לאחרונה. מדובר בשילוב טוב ומוצלח שסוחב כמעט הכל ללא בעיה. לא מדובר במעבד הכי חזק ומהיר בשוק כמובן, אך הוא כן יותר ממספק לרוב מוחלט של האנשים, ונושא יתרונות מהותיים החשובים יותר מרק 'ביצועים' על הנייר – הוא לא מתחמם לטמפ' גבוהות ולא נוחות, גם בשעת מאמץ ארוך והוא חסכוני במיוחד.
תוכלו להריץ כאן כמעט כל משחק בלי בעיות, למעט ASPHALT 8 שמשום מה רץ ללא האצת חומרה ומקרטע מאוד (סביר כי ייפתר בעדכון האפליקציה/המכשיר). גיימרים מושבעים שאוהבים שהכל ירוץ על ULTRA GRAPHICS ישימו לב כאן לכמה פריימים חסרים או לאגים קטנים במשחקי תלת מימד מאוד אינטנסביים, אך לכל השאר, מדובר במכשיר עם ביצועים מעולים, אשר בשילוב עם הסוללה הענקית, מהווים שילוב חסר תחרות בשוק.

הזיכרון הנדיב של 3GB מאפשר לשמור עשרות אפליקציות בזיכרון מבלי שייסגרו, ומוסיף לזריזות המכשיר.

אנטוטו – כ-36,500 נק'.

סוללה

טוב, הנה הגענו למה שבאמת מעניין אתכם במכשיר כזה. הסוללה המפלצתית של 6050mAh – הגדולה בשוק ושנייה רק ל OUKITEL K10000 בעל המשקל המגוכך והמפרט החלש.
אז התחלתי את מבחן הסוללה שלנו, והוא נמשך, ונמשך, ונמשך… לבסוף הפסקתי את המבחן בטרם עת לטובת מבחן המצלמות שלנו, ואמשיך אותו בהקדם, אולם ניתן כבר עכשיו לפסוק –
א. הקיבולת אכן נכונה – שאפו לאלפון שלא ניפחו שלא לצורך את הקיבולת.
ב. השילוב עם האנדרואיד הנקי והמעבד החסכוני עובדים מצויין – בהשוואה לדוגמא ל XIAOMI REDMI NOTE 3, עם סוללה ענקית משל עצמו בסך 4000mAh, אם עם מעבד חזק ובזבזני יותר באופן משמעותי (X10), כאן התוצאות בפועל הן יותר מרק מספר ה mAh אלא שילוב נהדר של חיסכון וקיבולת ענק.
ג. המכשיר מסוגל לכ-20 שעות ניגון וידאו רצוף בבהירות בינונית – תוצאה פסיכית וחסרת תקדים.
ד. המטען המהיר – אכן מהיר מאוד! טעינה מ0-100 בכשעתיים בלבד. תוצאה מדהימה. חישבו על כך שמרבית המכשירים בשוק, גם אלו עם סוללות הקטנות בהרבה, עם קיבולת של חצי ואף רק שליש משל הPOWER, שאפילו עם 'טעינה מהירה' דורשים כשעתיים לפחות להיטען. כאן אלפון הצליחו, בעזרת טכנולוגיית ה PUMP EXPRESS של MTK לאפשר למכשיר להיטען במהירות שיא, וכך להסיר את אחת המגרעות הגדולות ביותר של מכשירי סוללה גדולה לדורותיהם.
לרובכם הרי יש בוודאי סוללת גיבוי חיצונית בבית, ואם היא בנפח גדול יחסית, כגון ה10000 הפופלארית של שיאומי, אתם מכירים היטב שלוקח שעות ארוכות מאוד להביא את הסוללה לטעינה מלאה. אני רכשתי כמה סוללות כאלו רק מכיוון שהטעינה האיטית לא איפשרה לי בעצם לעשות שימוש בסוללה מתי שאני באמת צריך אותה. כל שימוש בה דרש תכנון מקדים של כמה שעות טובות של טעינה יום/לילה קודם.

גם כאן הפוטנציאל של סוללה ענקית, אפילו כזו שצריך לטעון רק בכמה ימים, היה נפגע אילו היינו צריכים להשכיב את המכשיר ללילה שלם מחובר למטען. כל המטרה של מכשיר כזה הרי היא להיות כמה שפחות מחוברים למטען.
אז שאפו לאלפון שדאגו למטען מעולה ומהיר במיוחד. הישג לא מבוטל כלל וכלל.

אז מה כל זה אומר עבורכם?
זה אומר שתוכלו להשתמש במכשיר שעות, על גבי שעות, על גבי שעות. בשימוש רגיל תוכלו ללא ספק להטעין את המכשיר רק פעם ב3-4 ימים לפחות, ובזכות המטען המהיר – גם הטעינה תהייה קצרה ומהירה.

בשימוש אינטנסבי במיוחד, תתקשו לסיים את הסוללה ביום אחד. אילו אתם צריכים מכשיר שיהיה פעיל רוב היום ללא מטען, זהו ללא ספק המכשיר בשבילכם.

דירוג סוללה:

G5p0

חיישן טביעת אצבע

מי שלא התנסה בכזה, או התנסה באחד גרוע/איטי – יאמר כי מדובר בגימיק מיותר. גם אני, אם נודה, לא ראיתי בכך שיקול משמעותי בבחירת מכשיר. מניסיון עם הגלקסי S5, אייפון לסוגיו, BLUBOO XTOUCH, ONEPLUS TWO לא התרשמתי כלל מחיישנים אלו ונחיצותם, כאשר מידי פעם החיישן פשוט לא מזהה היטב, וגם אם מדובר במקרים מעטים, די בכך כדי להפוך את חוויית השימוש למעצבנת ולכיבוי הפיצ'ר. חישבו למשל על כפתור שפועל רק 80/90% מהזמן… מתכון בעיקר לעצבים ותסכול.

כל זה השתנה עם הסקירה של ה XIAOMI REDMI NOTE 3 החדש, שהציג, עבורי לפחות, חיישן טביעת אצבע טוב ומדוייק באמת, כזה שבאמת כמעט ואינו מפספס לעולם. לפתע הדבר הפך מגימיק מיותר ל'איך לא חשבו על זה קודם?' ו'למה לכל המכשירים אין כזה?!'. זה בהחלט מוסיף מימד חשוב של נוחות, מהירות בפתיחת המכשיר וכמובן אבטחה.

החיישן של ה BE TOUCH נחשב לאחד המוצלחים דווקא (אם כי היו טענות רבות כי הוא גורם לבזבוז סוללה ניכר). המיקום האחורי הזהה לNOTE 3 גרמו לי לצפות לביצועים דומים לפחות.
אבל, לא כך המצב. החיישן פשוט לא מדוייק מספיק ומפספס לא מעט. רק לאחר רישום של אותה האצבע 4 פעמים (כ4 אצבעות שונות) החיישן הפך מדוייק מספיק ושימושי. כעת הוא עובד היטב.
הפתיחה היא לעיתים מהירה מאוד, ולעיתים יש השתהות קלה אך מובחנת מאוד של כמה שברירי שנייה.
סה"כ עובד טוב לאחר שמגדירים את האצבע שוב ושוב, אך הוא לא מהמהירים ביותר בשוק.

יתרונות

  • סוללה!!! אחח…איזו סוללה מדהימה. נס חנוכה כל יום מחדש. תסחוב 3-4 ימים ללא שום קושי.
  • טעינה מהירה! – מטען מהיר במיוחד – שעתיים מ0-ל100!
  • איכות בנייה מעולה
  • משקל טוב ומאוזן (בהתחשב בסוללה)
  • עובי סביר
  • עיצוב יפה ועדכני
  • חיישן טביעת אצבע
  • GPS מעולה עם מצפן
  • מסגרת מתכת!
  • חיישן IR BLASTER לתפקוד כשלט רחוק
  • כפתור ייעודי למצלמה
  • מסך מצויין
  • מחיר מעולה
  • 3GB ראם!
  • מעבד טוב וחסכוני

חסרונות

  • מעט גדול ומעט כבד – אומנם הטוב ביותר מבין 'מפלצות הסוללה' אך עדיין לא מיועד למי שרוצה 'דק וקל'.
  • סוללה לא נשלפת
  • אין פוקוס PDAF/לייזר מהיר (וזה מורגש)
  • חיישן טביעת אצבע דורש הגדרה ממושכת

סיכום

הPOWER הוא מכשיר באמת מוצלח. הוא משלב לא מעט יתרונות ומעט מאוד חסרונות.
אפשר להמליץ עליו בחום כמעט לכולם, ובפרט למי שרוצה וצריך סוללה גדולה במיוחד. אם אתם רחוקים מהמטען, מבלים את היום בדרכים/שטח/טיסות וכד', או פשוט לא אוהבים/זוכרים לטעון את המכשיר, ולא אוהבים לעבוד בשביל המכשיר שלכם ולהיות מסונדלים למטען, ה POWER הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
עבור אנשי עסקים, מדריכי טיולים, מטיילים, חיילים ומשתמשים כבדים בכלל – מדובר במכשיר האידאלי. תוכלו להעביר טיסות שלמות/נסיעות אוטובוס ארוכות/שעות של משחקים/ניווט/עבודה ללא חשש ומבלי לסחוב סוללות גיבוי כבדות ומכבידות.
אז יאללה, אפשר להשתחרר מהכבלים.

!Go POWER

ציון כללי: G4p0

תודה ל-Gearbest אשר שלחו אליינו את המכשיר לסקירה.

Ulefone Power 4G Phablet

לקניית ה ULEFONE POWER עם גב במבוק

Ulefone Power 4G Phablet

לקניית ה ULEFONE POWER בצבע שחור

Ulefone Power 4G Phablet

לקניית ה ULEFONE POWER בצבע לבן

קופון בקוד glouds עשוי להוריד את המחיר – שווה לבדוק.

קניתם?
תתחדשו! מומלץ להירשם לשירות ה VIG!

ZUZU Reviews
Logo