חיפוש

סקירת מדחומים למטבח

הקדמה

קיבלתי את הזכות לפתוח מדור של סקירת גאדג'טים ומוצרים למטבח לפי העקרונות המוכרים של האתר 'צדק צרכני', ואני מתכבד לפתוח את המדור בסקירת מדחומים.

קודם כל- למה משמשים מדחומים במטבח?

מדחומים למטבח משמשים להכנת סירופ סוכר (כמו למשל במתכונים של עוגיות מקרון, שצריך מאוד לדייק בהם) לטמפרור שוקולד (שנדרש בשימושים רבים של שוקולד במתכונים) לטיגון בטמפרטורה מדויקת, לבדיקת רמת צליית בשר (רייר: 50 מעלות, מדיום-רייר: 55 מעלות ומדיום: 60 מעלות) ולשימושים נוספים בינהם שימוש יומיומי מגניב שאדגים בהמשך…;).

הרבה אנשים שאופים במטבח לא משתמשים במדחום, נדמה לי שבעיקר בגלל המחיר. השבת, למשל, קראתי בעיתון כתבה על מתכון מסוים שדורש הכנת סירופ סוכר, והכותבת מציינת ב'טיפ' שנספח למתכון שמדחום עולה בסביבות 200 ש"ח!!! לכן עשינו את הסקירה הזו שנכנסת לתחום המטבח ומאפשרת לקנות את המדחומים הטובים ביותר במחירים נמוכים בעשרות אחוזים מהמחירים של הארץ.

קצת רקע על מדחומים שונים

ישנם סוגים שונים של מדחומים. המדחום הקלאסי, שקנינו בארץ לפני כמה שנים:

P60107-115334 P60107-115322

זה מדחום שמאוד קשה להשתמש בו. בגלל שצריך להחזיק אותו כל הזמן ביד, והמדידה שלו נורא איטית, ולכן גם אם אתה רוצה לבדוק פעם בכמה דקות את הטמפ'- זה בלתי אפשרי. וחוץ מזה- בקושי אפשר לראות את הספרות. אבל כשזה מה יש- זה מה יש. בהמשך נציג את החלופה הסינית בעלת המבנה הדומה, האיכותית יותר.

לפני כמה חודשים ראיתי, בסדנת קונדיטוריה, מדחום שבנוי אחרת לחלוטין, כמו המדחום הזה שמיד נסקור-

P51220-085821

למדחום שלושה חלקים- החלק הגדול, שהוא בעצם 'יחידת השליטה' בה מוצגת הטמפרטורה ואפשר לכוון את המדידה, חוט שקושר בין המדחום ליחידת השליטה, וגוף המדחום שאותו צריך להכניס לאובייקט שמודדים. מבחינת האיכות מדובר במדחום איכותי בהרבה מהמדחום המוכר לנו. מבחינת המבנה- הוא מאפשר להניח את המודד של המדחום בסיר, וכך אתה משוחרר לעבוד תוך שאתה יכול כל הזמן לצפות בטמפ', ובנוסף- אפשר לעשות 'שעון מעורר': לכוון את המדחום לצפצף בטמפרטורה מסוימת, וכך אפשר לעזוב לגמרי את הסיר בלי להגיח כל כמה דקות לבדוק את הטמפרטורה. בדקנו שני מדחומים בעלי מבנה כזה. מדחום נוסף שבדקנו הוא מדחום לייזר- אקדח למדידת חום באופן אלחוטי. לוחצים על ההדק- ומקבלים את הטמפ'. ובסוף בדקנו מדחום יעודי לבקבוקי יין ומשקאות אלכוהוליים אחרים).

הבדיקה שעשינו

את הבדיקה עשינו על הכנת הקפה של הבוקר.

P51220-094541 P51220-094551

בכל בוקר אני מכין קפה הפוך על הכיריים הביתיות, במקינטה (שקניתי כאן) ובמקציף חלב (שקניתי כאן). ככה זה נראה עם המדחום:

P51220-093808

הרתחת חלב היא עניין 'מסוכן' אם לא משגיחים על הסיר, וזה כבר מצדיק שימוש במדחום. בנוסף לכך, בבלוג הזה למדתי שהטמפרטורה לקצף האידיאלי היא 70 מעלות צלזיוס. ובכן, כל בוקר אני מדליק את האש מתחת לסיר החלב, מניח את המדחום שמכוון לצפצף ב70 מעלות, ומתפנה לעיסוקים אחרים עד שהחלב מצפצף לי.

מה גילינו בסקירה?

בהשוואה שעשינו, התגלה פער של 2 מעלות בין המדחומים השונים, אני מייחס אותה להבדל בין הטמפרטורה באזורים שונים בחלב הנמדד, ובסטיה קטנה של המדחומים, ולכן אני נוטה שלא לייחס לה חשיבות. לכן בדקנו בעיקר כל מדחום בפני עצמו, את האיכות של הגימור, את המהירות והשימושיות.

התוצאות

המדחום המנצח:

המדחום המנצח ללא ספק הוא המדחום הזה שעולה 54 ש"ח ב-DX:

P51220-090356

מהבחינה הפונציונלית, הוא השימושי והנוח ביותר. מבחינת הגימור- הוא מרגיש באיכות טובה. מפעילים אותו בעזרת בטרייה AAA (לא כלולה).  אפשר להעמיד אותו (כמו בתמונה למעלה) ואפשר להצמיד אותו לחגורה (למרות שזה לא כ"כ שימושי אם רוצים לזוז, אולי רק להחזיק אותו בצורה זמינה). יש בו גם שעון (שעד היום לא הצלחנו לכוון…) וטיימר (שדווקא כן עובד), הוא מהיר, אפשר לנתק בין השעון או הצג של המדחום (המצולם בתמונה) לגוף שמודד חום בפועל (מתחבר בחיבור שדומה לחיבור סאונד, ואפשר גם להחליף בין מדחומים שונים שמתנתקים בצורה דומה), ואפשר לכוון אותו לצפצף כשהחלב (או כל חומר נמדד אחר) מגיע לטמפרטורה הרצויה.

האופציה הזולה:

המדחום הזה:

P51227-120512

מגיע עם בטריה. דומה במבנה שלו למדחום הישן שלנו. הספרות שלו הרבה יותר ברורות, ומרגישים שהוא יותר מהיר. למי שרוצה את המדחום הפשוט ביותר, ב17 ש"ח הוא ודאי האופציה האידיאלית.

אופציית הביניים הפחות מומלצת:

המדחום הזה דומה מבחינה פונקציונלית למדחום המנצח. גם הוא עובד על בטריה AAA, וגופי המדחום שלו ושל המדחום המנצח מתחלפים. אפשר לקנות אותו ב32 ש"ח בdx. ולמי שעשרים השקלים של ההפרש בינו לבין המדחום המנצח משמעותיים- זו בהחלט אפשרות. בתחושת הגימור הוא מרגיש פחות טוב, ובנוסף- אחרי כשבועיים של שימוש, חלק מהספרות נמחקו ואינן מופיעות (כפי שאפשר לראות בתמונה). הספרות של הגדרת הטמפ' לצפצוף נשארו שלימות ולכן לא נפגעה לחלוטין אפשרות השימוש.

P60101-100614

המאכזב:

מדחום שלא הצלחנו להשתמש בו בצורה טובה הוא ה'אקדח מדחום' הזה:

P51227-115555 P60101-100916

מדובר במדחום אלחוטי. אמורים לכוון אותו לאובייקט שאותו רוצים למדוד, וללחוץ על ההדק. יש לו גם אפשרות של ציון לייזר בשביל לכוון טוב את המדידה לאובייקט הרצוי. לא מזמן ראיתי שמשתמשים במשהו דומה בחדר מיון כמדחום לבני אדם, אבל גם ככזה לא הצלחנו להשתמש בו, מכיוון שעל המצח הוא מגיע לטמפרטורה לא מדויקת. דווקא אחרי שהחלב הגיע לטמפרטורה של שבעים מעלות ומדדנו אותו בעזרת המדחום הזה הוא דייק, אבל הבעיה שלו היא שהוא לא מציג תוצאה רצופה, מה שאומר שצריך לבדוק שוב ושוב את הטמפרטורה, וכל פעם הוא מציג טמפרטורה של רגע. חוץ מזה, איכשהו מרגיש שהוא לא בטוח מדייק וקשה לסמוך עליו….

מדחום יין:

המדחום האחרון שסקרנו הוא המדחום הזה:

P60107-132641 P60107-132652

שהוא מדחום יעודי לבקבוקי יין. בסקאלה של הטמפרטורה, חוץ מהספרות מופיעים סוגי היינות שמתאימים להגשה בטמפרטורה הרלוונטית. הטמפרטורה מוצגת בצורה של ספרות זוהרות, גאדג'ט נחמד מאוד ב-8 ש"ח. (לא צריך סוללות)

ZUZU Reviews
Logo