חיפוש

טאבלט לגיימרים GPD Q89

שורה תחתונה

GamePad טאבלט גיימרים מצויין ב-400 שקל עבור קהל היעד שאוהב להיזכר במשחקי נוסטלגיה, לפני שכל המשחקים הפכו להיות טאץ' 😉

משחקי אנדרואיד, נינטנדו, פלייסטיישן, דרימקאסט ועוד.

הקדמה

קודם כל אני רוצה להודות לצוות האתר שבחר בי לסקור את הטאבלט המדהים הזה, ומקווה שאני אכן עמדתי בציפיותכם =]

אז קצת על החברה, GPD נחשבת לחברה יחסית צעירה בתחום הטאבלטים, עד כה היא יצרה כ5 טאבלטים שונים, וTV BOX, כולם לתחום הגיימיניג כמובן.

קצת על הטאבלט, הגרסה שאני הולך לסקור היא הQ89, למרות שנרכש למעשה Q88+ אך היצרן עשה שדרוגים מינורים ובהתאם שולח את הטאבלט המעודכן ביותר שהוא Q89

מפרט

מעבד Rockchip RK3188

Quad Core 1.4GHz 32-bit

זיכרון ROM: 8GB

RAM: 1GB

GPU Mali-400 MP4 מצלמה קדמית 0.3 מגה פיקסל
מסך  7.0  inch
1024 x 600
IPS
מידות

16mm X 120mm X 240mm
400gr.

כרטיס זיכרון עד 64GB סוללה 5000mAh
מע' הפעלה אנדרואיד 4.4.4 חיבור לטלוויזיה  מיני HDMI

מה בחבילה

בחבילה היה:

  1. המכשיר עצמו ועליו מגן מסך מודבק כבר
  2. שקע טעינה (ארה"ב+אדפטר לישראלי)
  3. כבל טעינה/העברת מידע
  4. מדריך למשתמש

המכשיר הגיע בקופסה אוניברסלית, זאת אומרת אותה קופסה לכל מכשירי ה7 אינץ' (שמו לי את המדריך של Q88 כי אין הבדל בינו לבין Q89 ברמה הזאת) שעליה כתוב הכל בסינית.

אני מביא ציון של 3/5 מכיוון שלא השקיעו במטען אירופאי נורמלי, כבל מיני HDMI או מגן מסך נוסף אפילו, וקופסה שעלולה לבלבל לקוחות מסויימים.

IMG_20150522_164315 IMG_20150522_164300 IMG_20150620_154901

דירוג איכות החבילה: G0G0G1G1G1

איכות הבנייה והחומרים

הטאבלט עשוי מפלסטיק קשיח בגימור מאט, מרגיש טוב ביד ולא מחליק כלל. בצדדיו ניתן לראות כפתורים וג'וסטיקים שמאוד מזכירים את הסגנון של ה-PSP אך בשונה ממנו, כאן יש לנו שני ג'וסטיקים, אחד בכל צד.

בגב המכשיר אנו רואים את לוגו החברה GPD ובצדדים הגב מקבל קעירות שמתאימה לתפיסה נוחה יותר של הטאבלט שמדמה תפיסה של בקר רגיל, מוסיף מאוד לנוחות המשחק וגם מונע מהחלקה.

הג'וסטיקים לא מרגישים לי הכי חזקים, אחרי כשעה של משחקים אני האמת הופתעתי איך הם פשוט עוד לא התפרקו, הרגשה שהם כביכול לא מחוזקים מספיק אבל למרבה הפלא, הם החזיקו לי שעות על גבי שעות של התעללות ממושכת, והם עדיין במקום ועובדים, כנראה שהם בנויים כך בכוונה שירגישו שליטה קלה ומהירה, מכאן ההרגשה שהם מאוד רגישים למגע, שזה יתרון.

דבר נוסף בקשר לג'וסטיקים שבהתחלה לא חושבים עליו, אבל כאן אנו מקבלים ג'וסטיקים "שטוחים" כמו ב-PSP, אם תשימו לב בגיימפדים השונים הג'וסטיקים יוצאים ממקומם (בצורה של פטריה) וכאן החליטו להשטיח אותם, ואני גם הבנתי את הרעיון מאחורי זה, תחשבו שאתם שמים את הטאבלט בתיק, הג'וסטיק יכול להיתפס במשהו ולהיפגע נורא בקלות, לכן יתרון נוסף על טאבלטים בסוג הזה (JXD).

מתחת לג'וסטיקים אנו רואים בצד שמאל בקר תזוזה (כתחליף לג'וסטיק שמעליו) שאני אישית מצאתי אותו מאוד נח (יותר נח מהג'וסטיק), יש לו מגע קעור טיפה בשביל נוחות האצבאות והוא מורגש מאוד יציב וחזק , מתחתיו יש שני כפתורי שליטה על הווליום.

בצד שמאל מתחת לג'וסטיק אנו מקבלים 4 כפתורי פעולה (בדומה למשולש/עיגול/ריבוע/איקס בפליסטיישן רק שכאן הם נתנו שמות כמו באקס בוקס A/B/X/Y) ומתחתיהם כפתור START וSELECT.

מתחת לכל השליטה הזאת אנו מקבלים מה שנראה בהתחלה שני רמקולים, אבל אחרי בדיקה הסתבר שצד ימין רק פועל בתור רמקול, מה שכנראה צד שמאל הוא מיקרופון או פתח לאוורור.

בחלק העליון ממש מעל למסך אנו רואים מצלמה קדמית בגודל 0.3 מגה פיקסל שעליה אני אפרט קצת בהמשך, בחלק הקדמי של המכשיר אנו מקבלים 4 כפתורים נוספים בדומה לבקר האקס בוקס או הסוני פליסטיישן הR1/R2 בצד ימין והL1/L2 בצד שמאל, הכפתורים מרגישים טיפה רופפים אך לא יותר מדי. ביניהם יש לנו יציאת מיני HDMI, אוזניות, כרטיס זיכרון SD, ושקע טעינה/העברת מידע. בנוסף יש גם כפתור כיבוי וחור של המיקרופון.

דירוג איכות הבנייה: GhalfG1G1G1G1

חווית משתמש

בהפעלה ראשונית של המכשיר אנו מגיעים ללאנצ'ר של החברה, שבו יש גישה לכל האמולטורים ולמשחקים שכבר התקינו לנו מראש, לדעתי הוא מאוד נח למשתמש הפשוט שרוצה סה"כ להפעיל משחק ולשחק בלי לשבור יותר מדי את הראש, אך כבן אדם שאוהב לשבור ראשים( 😉 ) העברתי ללאנצ'ר השני שיותר מזכיר כל טאבלט אנדרואיד רגיל (תמונות למטה).

המכשיר מגיע עם גישות root, והמון אפליקציות של החברה שרובם מביאות תחליף לחנות הפלייסטור עבור משחקי אימולטורים (ברובן מהירות ההורדה אפילו מאוד גבוהה), תוכנה אחת שבודקת אם הכפתורים תקינים, ואמולטורים כמובן וביניהים PPSSPP, EPSXE, KOGAMEBOX, DRASTIC ועוד.

החיסרון הכי גדול בחנויות הוא התמיכה שלהם בשפה, בהפעלה ראשונית כמעט כולם נפתחים בסינית, אבל מאוד פשוט להחליף להם את השפה לאנגלית (למרות שיש כ4 חנויות, אני מצאתי את רוב המשחקים שרציתי בחנות אחת שנדלקת ישר באנגלית, באחרים מצאתי רק משחקים מאוד נדירים שאין להם אפילו גרסה אנגלית).

עוד דבר שמאוד מצא חן בעיניי, כאשר מכניסים כרטיס זיכרון, ובוחרים בו כזיכרון ברירת מחדל, אחרי הפעלה מחדש הוא רואה בכרטיס הזיכרון כזיכרון NAND, זאת אומרת זיכרון ראשי שעליו אפשר להתקין כל אפליקציה שתרצו! לכן העובדה שהמכשיר מגיע רק עם 8GB בכלל לא מפחידה, ה8GB זה בשביל אכסון האמולטורים והרומים שלהם, ואולי להוסיף עוד אמולטור שאין במכשיר (לא מצאתי משהו ספציפי שרציתי ולא היה אותו כבר), בכרטיס הSD אתם יכולים לאכסן את המשחקים שלכם (מומלץ CLASS10 על מנת שהמשחקים יעבדו בצורה הכי חלקה).

לפעמים נתקלתי במצבים שתוכנות מסויימות לא פועלות במצב אפקי כלל, וזה מקשה קצת על השימוש, לדוגמא הClean Master לא פועל במצב אנכי וזה קצת פוגע בנוחות.

דבר נוסף ש-GPD דאגו לו הוא התמיכה של הבקר כמובן, בתחתית הטאבלט ליד כפתורי הבית, חזור וחלון אפליקציות יש כפתור בצורה של בקר, שפותח מין מפה שאפשר בעזרתה לקבוע מה כל כפתור יעשה ואיפה על המסך, זאת אופציה מאוד נוחה וצריכים אותה רק עבור משחקי האנדרואיד (לא כולם), מכיוון שעבור כל האמולטורים GPD כבר דאגו לנו והגדירו אותו בצורה הכי טובה שיש, החיסרון הגדול במיפוי הוא במשחקים שבהם הכפתורים משתנים, לדוגמא במשחקים בסגנון של Gangstar Vegas או GTA כאשר הכפתורים כאשר אתה במצב רגלי וכאשר אתה ברכב שונים, הפתרון הוא כמובן פשוט לעבור ממצב 1 למצב 2 (יש אופציה לשמור שני מיפויים בו זמנית ולעבור ביניהם), ועוד חיסרון במיפוי של משחקי האנדרואיד שנתקלתי בו הוא כאשר מגדירים את הג'וסטיק הימני להיות בשליטה על סיבוב הדמות, הוא עושה רק לחיצה פעמים ולא המשכית, זאת אומרת נגיד הזזתי את הג'וסטיק ימינה ואני מחזיק אותו בצורה הזאת, הדמות לא תסתובב ימינה ללא סוף, אלה תעשה תזוזה אחת ותיעצר(דוגמא לכך ניתן לראות בהמשך הסקירה במשחק Gangster Vegas ו-N.O.V.A. 3).

דירוג חווית המשתמש: G0G1G1G1G1

מסך ומגע

הטאבלט מגיע עם מסך 7 אינץ' ברזולוציה 1024 על 600, זוהי לא רזולוציה סטנדרטית, ולכן המסך מרגיש טיפה מתוח לצדדים אבל מתרגלים לזה מאוד מהר ואחרי כמה דקות כבר לא שמים לב לזה, בזמן צפייה בסרטים זה אפילו עוזר מכיוון שזה מעלים יותר את הפס השחור למעלה ולמטה.

מבחינת משחקים, מצד אחד במשחקי אנדרואיד המשחק נמתח למסך מלא ואין עם זה שום בעיה, מצד שני במשחקי האימולטורים, לא בכל המשחקים מומלץ למתוח את המסך, כי זה מורגש מאוד ולא נראה טוב במיוחד, לכן ברוב האימולטורים "המרובעים" למיניהים(גיימבוי וכו') מומלץ לא לשחק על מסך מלא, ושישארו פסים שחורים בצדדים, אך באימולטורים יותר מתקדמים(הPSP לדוגמא) דווקא המשחק במצב נמתח נראה לא רע בכלל, מביא תחושה של סרט 🙂

לסיכום, החיסרון של הטאבלט לדעתי זה באמת המסך שלו, למרות שהמסך בהיר יחסית, אין זליגת צבעים והזוויות ראייה מגיעות לכ170 מעלות, מסך 7 אינץ' שנפרס על רזולוציה כזאת, זה לדעתי לא מספיק טוב, ויש לפעמים רגעים שרואים את הפיקסלים, אך זה לא מפריע כאשר משחקים באימולטורים מכיוון שהרזולוציה שם בדר"כ יותר קטנה ולכן רואים בבירור(כמו פעם, מפוקסל 😀 ).

דירוג המסך: G0GhalfG1G1G1

סאונד

בהתחלה הייתי בטוח שלמכשיר יש שני רמקולים, אך אחרי בדיקה לעומק הבנתי שרק בצד ימין יש רמקול, בזמן שבצד שמאל זה כנראה המיקרופון או פתח לאוורור כלשהו, לא ידוע, אך עדיין הרמקול עובד בצורה חזקה ללא שום רשרושים למיניהם, החיסרון לדעתי שאת כפתורי הווליום שמו על החלק הקדמי של המכשיר ולא בצדדים, לפעמים יכול להיווצר מצב של לחיצה שלא במקום על כפתורי הווליום, אך לדעתי זה משהו שנלמד לא לעשות.

דירוג הסאונד: G0G1G1G1G1

מצלמה

מכיוון שזה מכשיר שנועד למשחקים ולא לדברים אחרים, לא ציפיתי שתהיה לו מצלמה איכותית, או כלל שתהיה לו מצלמה, ובכל זאת GPD הוסיפו לו מצלמה קדמית עבור שיחות סקייפ וכו', האיכות אולי לא בשמיים אבל למטרה שלה הוא נועד היא עושה את העבודה מצויין

דירוג המצלמה: G0G0G0GhalfG1

ביצועים

הטאבלט מכיל מעבד Rockchip RK3188 , זהו אכן מעבד רב עוצמתי ומריץ כל אפליקציה ללא בעיה, במבחן הAntutu מוציא תוצאה נחמדה של 23 אלף

Screenshot_2015-06-20-08-34-50 Screenshot_2015-06-20-08-35-01 Screenshot_2015-06-20-08-35-10 Screenshot_2015-06-20-08-35-19

משחקים לדוגמא

[/fusion_text][/fullwidth][fullwidth background_color="" background_image="" background_parallax="none" parallax_speed="0.3" enable_mobile="no" background_repeat="no-repeat" background_position="left top" video_url="" video_aspect_ratio="16:9" video_webm="" video_mp4="" video_ogv="" video_preview_image="" overlay_color="" overlay_opacity="0.5" video_mute="yes" video_loop="yes" fade="no" border_size="0px" border_color="" border_style="" padding_top="20" padding_bottom="20" padding_left="0" padding_right="0" hundred_percent="no" equal_height_columns="no" hide_on_mobile="no" menu_anchor="" class="" id=""][fusion_tabs design="classic" layout="horizontal" justified="yes" backgroundcolor="" inactivecolor="" bordercolor="" class="" id=""][fusion_tab title="משחקי אנדרואיד Android" icon="fa-android"][youtube id="1qLJRuTSH04" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="YMWfirZH3io" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="zVIPrJ9Fzmc" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][fusion_tab title="משחקי ארקייד Arcade" icon="fa-floppy-o"][youtube id="ZpOkRuCQ-iI" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="d5q2Jq8bSHQ" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="pftW1YNKzQg" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="nwVNjhD9cvI" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][fusion_tab title="משחקי פליסטיישן 1 PSX" icon="fa-tachometer"][youtube id="2gzn2OR3ukY" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="zpCbI0amG_8" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="fFI_mSI8vvM" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="D_oattM_yQ8" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][fusion_tab title="משחקי PSP" icon="fa-desktop"][youtube id="p_hgBHE-D0g" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="FuASL2xG2Go" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="xCqtP_Q2WA4" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="gkti89S3pIA" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="d0RC7wA0aXs" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="nMuzpf1I-YY" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][fusion_tab title="משחקי גיימבוי GBA" icon="fa-headphones"][youtube id="oyhKooGLyPQ" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="CIFvm2mI6Zg" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="-tpsslY7_lU" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="X1JKyj7RkjY" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][fusion_tab title="משחקי נינטנדו 64 N" icon="fa-flag-checkered"][youtube id="44YSyyT_BLU" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="TlY7QU1xlVY" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

*לא ידוע לי למה התמונה ככה בSuper Smash Bros, אך זה המשחק היחידי שהיה לי איתו בעיות בN64

[youtube id="neAYgNrc5d0" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][fusion_tab title="משחקי סופר נינטנדו SNES" icon="fa-plane"][youtube id="7nIdylL1-LI" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="xvTmDdQHg5c" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="HjQyxjoHr-A" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="euIJbcfgIYY" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][fusion_tab title="משחקי דרימקאסט Dreamcast" icon="fa-leaf"][youtube id="HdbHQN8zI7M" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""]

[youtube id="tF7lyCD3jfU" width="600" height="350" autoplay="no" api_params="&rel=0" class=""][/fusion_tab][/fusion_tabs][fusion_text]

סיכום

כמו שאנו רואים הטאבלט יודע להתמודד עם כל האמולטורים ללא בעיה למעט האימלטור של הPSP שבשביל משחקים מסויימים נדרש קצת יותר כח גראפי (כאשר מנמיכים את איכות המשחק אז הוא רץ יותר חלק, לכן אם המשחקיות חשובה לכם יותר מהאיכות זה אולי יכול להתאים לכם).

דבר נוסף, המשחקיות עצמה היא מאוד מהנה ונוחה, אך נוחות זה עניין שנלמד גם לפעמים, לדוגמא במשחקים בסגנון של Tekken קצת קשה להשתלט, בגלל שאני התרגלתי לשחק בו בגיימפדים לא בצורה ה"טבעית" שלו (להחזיק אותו בצורה שהאצבע והאמה שולטות בכפתורי הפעולה) וזה משהו שלא ניתן לעשות כאן, אבל לומדים להחזיק אותו סוף סוף בצורה הנכונה 🙂

סוללה

הטאבלט מגיע עם 5000mAh, כאשר אני משחק במשחקי אנדרואיד כבדים הטאבלט מחזיק לי באזור ה3~3.5 שעות, כשאני משחק באימולטורים הקלים(כמעו כל דבר למעט הPSX והPSP) הוא מחזיק אפילו יותר(4-4.5)

לצורכי השוואת הסוללה, ביצעתי עליו את מבחן הסוללה והוא החזיק 7 שעות, תוצאה יפה מאוד משום אנחנו מצפים לקבל מעל 5.5 שעות במבחן הזה!

להטעין אותו מ0 עד 100% לוקח כשעתיים וחצי עד שלוש, ולמרות שהמטען מגיע עם יכולת הטענה של 2A, הוא לא מספק יותר מ0.83A, ניסיתי מטענים שונים והכי גבוה שהצלחתי להגיע זה היה 1.1A עם זאת, שלוש שעות להטענה מלאה זה זמן טוב מאוד!

Screenshot_2015-06-20-19-28-11IMG_20150620_160114 IMG_20150620_155659

יתרונות

  • גימור מאט-מונע החלקה ולא משאיר טביעות אצבע
  • המון כפתורים לשליטה מלאה
  • המון אמולטורים מובנים יחד עם משחקים ישר מהקופסא
  • חיבור מיני HDMI – לשחק על הטלוויזיה
  • יכול לשמש כסטרימר TV BOX
  • הוא לא רק למשחקים – זה גם טאבלט רגיל לכל דבר ועניין
  • יכולת הרחבת זיכרון פנימי
  • ניידות קלה יותר(אין צורך להגן על כפתורים שישברו בתיק)

חסרונות

  • חלש לאימולטור של PSP
  • לא אותה הנוחות והשליטה שמרגישים בגיימפדים

סיכום

טאבלט מאוד טוב לאוהבי הנוסטלגיה, מעביר את הזמן בקלות, ויש מבחר עצום של משחקים זמינים. לדעתי אם GPD היו משקיעים עוד קצת על מסך יותר איכותי וסוללה יותר גדולה (עם הגדלים שלו, אפשר להוסיף לו סוללה יותר חזקה לדעתי בלי לפגוע בגודל) הוא היה הטאבלט המושלם לגיימרים והיה יכול להתחרות צד לצד עם הNVIDIA SHIELD/PSP ודומים לו. וזו עדיין האופציה המומלצת למי שחשובה לו הניידות במערכות הללו.

למעוניינים באתרים להורדת משחקים לאימולטורים שציינתי למעלה, הנה רשימה קצרה לרשימות הכי גדולות:

https://hamonim.com/11JM

https://hamonim.com/11JN

https://hamonim.com/11JO

https://hamonim.com/11JP

https://hamonim.com/11JQ

https://hamonim.com/11JR

קרדיט

neorus – Best things comes from china ;)

דבר העורך

סקירה מהממת! כמה משחקים… תענוג לקרוא ולצפות! באמת כל הכבוד, אנחנו מסירים את הכובע.

הטאבלט Q89 מבוסס על מעבד RK3188 המצויין שבזמנו השפיל את המעבדים של סמסונג וNvidia בני אותו דור משום שהביא ביצועים טובים יותר ועלה רק שבריר מהמחיר. כיום כבר יצא מעבד RK3288 ואיתו גם הטאבלט החדש GPD Q9 ואנחנו שמחים לבשר כי neorus הסכים לבדוק גם אותו אז צפו לסקירה שלו בחודש אוגוסט 2015.

לרכישת GPD Q88/Q89 לחצו כאן

לרכישת GPD Q9 החדש לחצו כאן

neorus

חייל/סטודנט באוניברסיטה הפתוחה, מתעסק עם ג'אדג'טים כבר כמה שנים, במיוחד עם מכשירים מהשוק המזרחי(סין וכו')

ZUZU Reviews
Logo